< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 28 Mart 2018; 21:32:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ayak Parmağına Ağırlık Düşmesi: Ne Yapılmalı?
Ayak parmağına ağırlık düşmesi, ağrı, şişme ve morluğa neden olabilen yaygın bir yaralanmadır. Ağırlık ayağınıza düştüğünde ne yapmanız gerektiğine dair ipuçları:
- Hemen Buzu Uygula: Yaralanan bölgeye 20 dakikalık aralıklarla 15 dakika süreyle buz uygulayın. Bu, ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.
- Ayağını Yüksekte Tut: Yaralı ayağınızı kalp seviyesinin üzerine kaldırın. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.
- İbuprofen veya Asetaminofen Al: Bu ilaçlar ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
-
Tıbbi Yardım Al: Aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım alın:
- Ağrı şiddetliyse veya geçmiyorsa
- Tırnağınızda morarma veya kanama varsa
- Yaralı bölgeden irin geliyorsa
- Yaralanma sonucu parmağınızı hareket ettiremiyorsanız
Ayak Parmağına Sert Cisim Düşmesi:
Ayak parmağınıza sert bir cisim düşmesi sonucu tırnağınız hasar görebilir. Tırnağınızda morarma veya kanama varsa veya yaradan irin geliyorsa tıbbi yardım alın.
El Parmağına Ağırlık Düşmesi:
El parmağınıza ağırlık düşmesi de ağrı ve şişliğe neden olabilir. Ayak parmağına düşen ağırlıkta olduğu gibi, el parmağına düşen ağırlık için de aynı ilk yardım adımlarını uygulayın.
Ayak parmağına veya el parmağına ağırlık düşmesi ciddi bir yaralanma olabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek ağrıyı azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.