|
AYIPLI ARAÇTA HAK ARAMA: KOÇ GRUBUNUN TİCARET ANLAYIŞI (2. sayfa)
-
-
Hocam avukatsız kim bilir ne emek ve zaman harcadınız bu işe işinizin gücünüzün arasında. Çok takdir ettim sizi ve davayı kazandığınız öğrenmek çok mutlu etti. Keşke sizin gibi insanlar daha çok olsa da firmaların biraz daha aklı başına gelse herkes hakkını sonuna kadar arasa.
-
selam geçmiş olsun adından belli K.O.Ç
-
Hocam start-stop konusunda ve özellikle jeep'lerdekindekilerde gerçekten sayısız arabanın bilgisini edindim.
En önemlisi araba serviste iken bana verdikleri ikame arac.
5,6 gün boyunca yoğun bir şekilde kullandım. Sabahları 2,3 dakika devreye girmiyor. Motor yeterli sıcaklıkta degil diye
Ondan sonra her durduğunda devreye giriyor. Değil 10 km, 1 km de olsa devreye giriyor.
Hatta şöyle soyleyim. Dar bir yere park ederken, rahatsız edecek kadar devreye giriyor. Çünkü frenden enerji kazanıyor sistem. Surekli dur kalk yapınca da enerji depoluyor.
Onun dışında, gerek arkadaşlarımdan bizzat gördüğüm jeep'ler. Gerek benzinlikte, kırmızı ışıkta yanimda duranlar gerekse İnternet forumlarında Türkiye ici yurt dışı kullanıcılardan gördüğüm duyduğum şu ki: eğer bir ayıp yoksa araçta, sistem saat gibi çalışıyor. Ya değilse; hic devreye girmiyor diyen var, haftada bir diyen var. Her yolculukta bir kez diyen var.
Mesela ben bu yaz 1000 km durmadan yol yaptım. Yani molalar harici , sadece 1 kez devreye girmişti.
Ki yetkili servisi ilk aradığımda açık açık
"Jeep'lerde böyle bir genel sorun var" demişlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 3 Ocak 2025; 8:45:11 >
-
Hocam çok teşekkür ederim.
Ama inanın o kadar da zor olmadı. Kanun okumak öğrenmek keyifli bile oldu :)
Bir kaç kez adliyeye gidip dilekçe vermek.
3 tane duruşma.
Uyap sisteminde herseyi görüyorsunuz zaten. -
Eyvallah Hocam. Amacım da o zaten. Benim gibi sorun yaşayanlar görsün. Soruları olan varsa sorsun yardımcı olayım.
Ayni şirket dünya çapında satış yapıyor. İspanya'dak ayıplı mal satıp aynı tavrı gösterebilir mi acaba?
Bizim suçumuz ne? Herkes bu şekilde hakkını arasin, bakalım ithal araba getirirken bu kadar sorumsuz davranabilecek mi?
Yemin ederim ama İspat edemem denir ya: belki de adamlar satarken söyledi "bazı arabalarda start-stop sorunu var" diye. Bunlar da dedi "ya kim takar bizde emisyon değerini falan. Zaten mahkeme süreci yıllar alıyor. Gönder gelsin" olamaz mı? -
Hocam ben uzatmadan için detaylara deginmedim.
Benzer süreçleri yaşayan arkadaşlar sorarsa tek tek anlatırım işlemlerleri. -
Allah hastaneye de düşürmesin mahkemeye de.
Karşı taraf hakkınızı gasp etmeye çalışır. Kendi avukatınız da hakkınızın bir bölümünü gasp etmeye çalışır.
Çok güzel düzen -
Dostum seni tebrik ederim. Olması gerekeni yapmışsın. Ben de yeri gelir 100 TL için ibb beyaz masaya dahi yazarım. Ne gerek var der çevrem ama mesele 100 ₺ değildir benim için. Enayi yerine konmayı kendime yediremem. Hakkımı almak için yeri geldi çakal esnafı maliyeye bile ihbar ettim(mükellefe vergi cezası kesilirse size de belli bir oranda ikramiye ödemesi yapılır). Parayı sokakta toplamıyoruz. Rızkıma göz dikeni rızkından ederim.
-
Olabilir tabi. Burası Türkiye.
Peugeot'da zamanında çalışan bir arkadaşım vardı. O anlatmıştı;
Yüklenip gelen araçların (307) üzerinde PDI logosu var, "pre-delivery inspection".
Güya gelmeden önce de kontrolden geçmiş araçlar...
"Ama ben 'geçemeyenler' şeklinde algılıyorum bunu" demişti.
Çünkü nasıl bir "inspection"sa, arabalarda saçma sapan şeyler oluyor diyordu. Plakasız arabalar, gemiden indirip gümrüğe fiktife çekeceğiz, yok biri çalışmaz, diğerinin merkezi kilidi açılmaz, bilmemne olur, bu kadar mı sorun olur yani diyordu. O zaman kafamda soru işareti oluşmuştu diyordu, belirli kalite testlerini geçemeyen araçları mı acaba bize gönderiyorlar hususi olarak diye..
-
Suziki'si paslanan adam cikmisti ya TV'ye. Japon yetkililere ulaştım adamlar "biz 3. Dünya ülkelerine defolu olanları gönderiyoruz. Sizde mahkeme süreci uzun diye kabul ediyorlar. Bir daha bizi aramayın. Kendi ülkenizle çözün " dediler demişti -
Mücadelenizi tebrik ederim. Mahkeme sonucu sizin lehinize sonuçlanmasına ayrıca sevindim. Bende yakın zamanda volkswagen yetkili serviste yaşadığım sorunu yazmıştım forumda ; bilgim dışında usta aracımla evine gitmiş gelmiş , başka müşterinin aracının parçası benim aracımla sanayiye taşınmış , trafik ihlalleri vs vs bir sürü hata. Yetkili servis ile anlaşamadık , genel merkez sözde destek veriyor hiç bir yaptırım uygulayamadılar . Araç içi güvenlik kamera kayıtlarım olmasına rağmen . Avukat arkadaşlar gerçekten belirttiğiniz şekilde davranıyorlar bende benzer talepleri dinlemiştim . Kendim savcılığa suç duyurusunda bulundum yazışmalar devam ediyor . Malesef her türlü yoluda kendilerince denemeye çalışıyorlar ; çalıştığım kurumdaki dr hocalardan bir tanesine ulaşıp Twitter paylaşımlarımı kaldırmam yönünde mobingde uygulanıyor. -
Hocam tek tek isim bazında araba bazında takip etmiyorlardir ama "ayıplı arac başvurularında izlenecek yol" diye stratejik plan en tepeden veriliyordur.
Davalardaki savunmalardan bile anlaşılıyor. Yazılar merkezden tek elden çıkmış gibi.
Surec boyunca dosyayı "boyalı arabalarla ilgili emsal yargıtay kararları " ile doldurdular ..
Bizim konumuz arabadaki boya sorunu mu :)) ondan bile haberleri yok.. -
Evet ya o da ayrı komedidir.
-
Hocam Alman markaları, merkeze ulaştığınizda müdahale ediyor genellikle.
Yakın çevremde çok şahit oldum.
Ama italyanlar aynı bizim kafa :)
Merkeze ulaştım, bana jeep danışma hattının numarasını verdiler :)) -
Hocam bir yerden sonra iş paradan çok onur savaşına dönüyor. Kesinlikle katılıyorum size. -
Tebrik ederim.. Aynı zihniyet şimdi FB’nin başında.. -
Raif bedel talebi ne anlamadım süreçte iyi niyet aranır mahkeme neye karar verdi seçimlik ne talep ettiysen onu ödemek zorundalar. Ayrıca sen davayı KOÇ a değil malı sana satan şirkete açman gerekiyordu birmod vs gibi bu hikaye kurgu mi yoksa.? -
Bu cevap üzerine birdaha Türkiye'de Suzuki marka araç satamiyor olmaları gerekir inalalah sonucu bekliyoruz
-
:)))) kurgu mu degil mi okuyucunun yorumuna kalmış bir durum.
Şöyle bir teknik durum var.
Bir satıcı bayi bir de ithalatçı var.
Otokoc ve Tofas.
Ben ikisine de dava açtım.
Benim talebi ayıpsız misli ile değişim idi. Mahkeme de buna karar verdi. Siz ne isterseniz ona karar verir, yani haklıysaniz tabi ki. Mesela alis parasını iade istesem Hakim "bu adam enayi mi oyle olmaz" diyemez, direk kararı o yönde verirdi.
Rayiç değere gelince; karşı taraf "elimizde aynısı yok" dediği için rayiç değer gidildi.
Yoksa elinde jeep compass limited var olmaz olur mu. O 2022 idi şimdikiler 2024 diyerek ifa imkansızlığı diyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X