tesla piyasaya kendisi girerek çok iyi yaptı, yerel yamyamlara işini emanet etmedi. |
AYIPLI ARAÇTA HAK ARAMA: KOÇ GRUBUNUN TİCARET ANLAYIŞI (4. sayfa)
-
-
Bana kalirsa zaman kaybi sari siteden en fazla 2 3 haftada satardiniz şuan gelinen nokta da ayni degilmi zaten yine 2.el degerinden geri vereceksiniz yanlis anlamadiysam
Sorunlu araba baskasina satilirmi falan diye duyar kasmayin araci sizden alinca otokoc2.el de satacaklar yine birine -
Valla bir tüketici olarak ben de ihtiyacım olduğunda Seagate alacağım.Böyle dürüst ve tüketici dostu firmaları desteklemek gerek.
-
Hocam çok güzel özetlemişsiniz. Klişe olacak ama; bu yüzden onlar Avrupa onlar gelişmiş ülke.
Biz ise "gelişmeye niyeti olmayan" ülkeler sınıfından çıkamıyoruz. -
Yok Hocam sifir değerini verecekler. -
Ben arada bir avukat arkadaşlara soruyordum dava ile ilgili. "Benim alanım değil ya bilemiyorum " vb diyorlardı:)) -
bence hiçte zaman kaybı değil adam aslanlar gibi hakkını aramış almış öttürmüş
araç artık otokoçun ister parça yapsın ister 2. elde satsın artık onların sorumluluğunda
bu araçta ilerde ciddi bir kaza yaşanırsa işi bilen başka bir hak savunucusu otokoçu tekrar öttürür
belki ilerde bu araç yüzünden bir aile yok olucak araç elektronik sorunlu konu sahibi neden bu sorumluluğu üzerine alsın
-
Koç grubu iyi maaş veriyor derler. Bu kadar mantıksız savunma yapabilen avukatları nasıl işe almışlar acaba diyorum.
Bi iq testi için üç beş bin lira, yaptırsalarmış keşke. Çok saçma çünkü, ticari olmayan araca bu araç ticaridir diye savunma yapmak. Zeka kırıntısı olan insanın aklına gelmez.
-
Ben bir de arkadaşımızın şu ifadesine takıldım: Otokoç ve Tofaş yanlış hatırlamıyorsam 11 tane avukatla götürdü süreci.
11 Avukat demek bir futbol takımı kadar demek. Hayırdır? Maça mı çıkıyorsunuz? 1 avukat kesmiyor mu? Forvetteki 11 nolu sol açık avukat şutu taça mı attı? Avukat ekibi 3-5-2'den 4-5-1'e mi geçtiler dava sonlarına doğru? 11 avukat nedir birader.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ocak 2025; 23:51:41 > -
Adamlar paşa torunu. Zahmet edip mahkemeye bizzat gelmediler, vekaleten başka avukatlar geldi. Araba hakkında ahkam kesen avukat, ki kendisi kendisini "ben artık yarı mühendisim" diye tanımlıyordu, keşife gelmedi mesela. başka avukat geldi. Gele göreydin arabayı :)
-
Hay ağzın bal yesin Hocam. Sen deyince aklıma geldi, Nissan, start-stop sorunu olan bir sürü arabayı geçir çağırmış, "araçta yangına neden olabilir bu sistem hatası" diye. Onu da mahkeme dosyasına koymuştum.
Mesajlarda gördükçe diğer ayrıntılar da geliyor aklıma tek tek:
"Hadi ben bu şekilde kullandım arabayı, satarken nasıl satayım, kim alır ?" dediğimde, "
"Düşündüğünüz şeye bak, bu ülkede ikiye bölünmüş arabalar satılıyor. "
Demişlerdi.
-
Valla Hocam ben de yeminle şok oldum avukatların savunmalarını okudukça, mahkemedeki konuşmalarını duydukça..
Ben hukuk okumadım, açtım dava ile ilgili kanun okudum biraz.
Dilekçemde ve duruşmalarda "şu sayılı kanunun şu madde şu fıkrasına" göre dedim hep. Mahkeme, karar, duruşma.. bunlar hep kanunla olur.
Mesela manevi tazminat da istemeyi düşündüm, aradım taradım yok öyle bir kanun. Kanun yoksa ne diye dedim armut gibi bunu talep edeyim.
Ama onlar: Hakikaten şaka gibi. Savunmalarında tek bir kanundan, kanıttan söz etmediler. Araca ticari demek ? hadi otokoç'a sormadınız, ruhsat dava dosyasında var lan :) ona da mı bakmadınız?
Zamanaşımına uğradı dava demişler. Hangi kanunda hangi zamanaşımından bahsediyorsunuz?
Bir Fenerbahçeli olarak, hep derdim ki "Ali Koç kulüp yönetimini şirket yönetmek gibi zannediyor".
Adam bildiğin şirketi de takımı yönettiği gibi yönetiyormuş ya la :)
Geçen bir arkadaş dedi "Ali Koç şirketinde bir yönetici başarısız olsa onu tutar mı?" ..
Gayet de güzel tutuyormuş, avukatlara bakınca..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 4 Ocak 2025; 0:14:3 >
-
Hocam öncelikle sizin adınıza çok sevindim. Tüketicinin hakkini aldığını görmek güzel. İlk derece mahkeme sonucu mu bu sadece istinaf temyiz vs oldu mu ? -
Avukatların işi bu , yüzdelik çalışır , bunda garipsence bir durum yok bence
İlla avukat tutulcak diyede bişi yok , günü gününe takip edilirse bireyselde bu işler yürür , süreleri ve işleyişi bilmek lazım
Haksız mıyım?
-
Bana da öyle dedi avukat arkadaşlar. "Onlar olur, mecbur oyle diyecekler" diye.
Valla ben kendi adıma bunu normal karşılayamam.
Savunma hakkı tabi ki kutsaldır. Ama alenen yalan ifadeler nasil mazur görülebilir? Dersin ki start stop çalışmıyorsa bile kanaatimizce değişm gerektirmemektedir. De geç. İlle süreci uzatmak istiyorsan.
Kanun bilen biri zaten bunun da geçersiz olduğunu bilir de. Hani bana süreci uzat dedi patronlar diyorsan yapacağın şey maksimum bu olur. -
Hocam bu ilk derece mahkeme kararı.
Karşı taraflar tabi ki istinafa başvurdu.dosya henüz istinafa gitmedi.
Ama tasinirlar için ilk derece mahkeme kararı uygulanmasi istenebiliyor.
Bunu kimse bilmiyordu. Gene kanı üst mahkemeyi beklemek gerektiği şeklindeydi. Ben de öyle zannediyordum. Araştırınca öğrendim. -
Ben araç alırken özellikle otokoç tercih etmedim kişisel fikrim bu yönde.
-
İlk yazdığınızı yanlış anladım o zaman
Davayı açan kişinin tuttuğu avukatın , kazanırsak yüzde olarak şu kadar alırım demiş ya , ben onu normal karşılamıştım
-
Hocam şöyle saçma..
Avukatın istediği yuzdeyi verecek olsam;
Cok çok daha azını vererek direk yenisini alabilirdim.
Dava açmadan önce bayiden takas fiyatı almıştım. Avukata vereceğimden çok daha azını fark istemişlerdi.
Ya da sarı sitedeki ilanlardan 50-100 aşağısına versem yine çok daha karlı olurdum
Amacım 1) isi onur meselesi yapmıştım ve firmaya ülkenin babalarının çiftliği olmadığını göstermek
2) avukatlara enayi olmadığımızı göstermek. -
Hocam doğru ya doğru.
Satış, bakım, onarim vb Koc grubu çok çok iyi.
Bütün markalar liste üzerinde paralar talep ederken Koç'ta bu yoktu.
Daha önceki arabamı sifir olarak almis olduğum Doğuş bayisinde test sürüşü yaparken nazlanmislardi.
Cupra almayı düşünüyorum diye teste gitmiştim.
'Ne zaman " dediler. 9 ay sonra kısmetse demiştim..
"Test için randevu almanız lazımdı müsait değiliz " demişlerdi.
Jeep bayisinde ise; kendileri test teklif etmişlerdi.
"Yalniz 3,4 sene sonra alabiliriz " dediğimde.
"Olsun bir sürün fikir olusturur" demişlerdi.
Orda karar vermiştim Jeep almaya:))
Hatta şu an bile, halen yine Jeep seçeneği, ihtimal düşse bile hala masada bizim için.
Araba güzel, hizmet güzel. Bozuk çıkarsa avukatların durumu da ortada :)))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X