Şimdi Ara

Aynı Anda Çift Ethernet Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a. arkadaşlar. kamuda bir belediyede emlak servisinde çalışmaktayım. kullandığım bilgisayarın işletim sistemi Windows XP ve SP3 kurulu. ayrıca bilgisayarımda çift ethernet hattı takılı. ethernet hatlarının birinden Saysis firmasının E-Belediye programını kullanıyor ve aynı hat üzerinden de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) erişim sağlıyorum. diğer ethernet hattına ise fen işleri müdürlüğünün kullandığı farklı bir internet hattının kablosu takılı ve bu 2. hattan ise Nüfus Müdürlüğü'nün Kimlik Paylaşım Sistemi'ne (KPS) erişim sağlıyorum. 2 hattın da İP'leri statik ve fen işlerinin hattı olmadan KPS'ye diğer hat olmadan da TAKBİS'e ve E-Belediye programına ulaşma şansım yok. fen işlerinden gelen hat İP adresini otomatik olarak modemin verdiği ve modemden direk gelen kabloyla bilgisayarıma bağlı diğer ethernet ise dağıtıcıdan gelen kabloyla ve İP adresi de elle verilerek bilgisayarıma bağlı. yaklaşık 3-4 senedir 2 ethernet hattında 2 ayrı modemden gelen hatlar takılıyken sorunsuzca KPS, internet ve e-belediye programını son 3-5 aydır da bunlara eklenen TAKBİS sistemini kullanıyordum ta ki 2 hafta kadar öncesine dek.

2 hafta kadar önce fen işlerinden gelen hattın olduğu ağ bağlantısında ağ kablosu takılı değil, bağlantı sınırlı vs tarzında başlayıp sonrasında ağ bağlantısını sorunsuz (görünürde sorunsuz) bağlayıp sonrasında ise kesinlikle internetin çalışmadığı bir şekle geldi sistem. ağ bağlantılarına bakınca iki bağlantıda bağlı gözüküyor; fakat internet kesinlikle yok, hiçbir sayfa açılmıyor. bu şekilde çalışırken e-belediye programı çalışmaya devam ediyor. fen işlerinden gelen kabloyu ethernetten çekince internet çalışmaya başlıyor. fen işleri ile görüşünce son haftalarda tek değişen şey orada çalışan bir kişinin bilgisayarı olmuş ve ona windows 8 kurulu yeni bir bilgisayar alınmış dediklerine göre. bu yeni bilgisayar kapalıyken ben sistemi yine sorunsuz şekilde kullanıyorum bugün dahi; fakat o bilgisayar açılınca benim internete girmem engelleniyor nasıl oluyorsa veya ben sorunsuz kullanmaya başlayınca sistemleri bu sefer fen işlerine yeni alınan diğer bilgisayarda internet olmuyor. fen işlerindeki modemi kapatıp açınca ise benim net gidiyor ve diğer bilgisayar interneti sorunsuz kullanmaya devam ediyor.

acaba benim bilgisayara gelen kabloyu dağıtıcıya taktılar da bundan mı kaynaklandı sorun vs gibi türlü sorular geldi aklıma; ama dediklerine göre hala benim bilgisayara gelen kablo modemden direk çıkış verdikleri kabloymuş. oradan çalışan biri geldi, kendi müdürlüklerinden gelen hatta ip adresleri yazıp kaydetti. sorun düzelmedi. bilgisayarcı geldi, sorunu düzeltemedi ki zaten gelen bilgisayarcı ve diğer kişinin ortak cümleleri de şu: zaten aynı anda 2 ethernet çalışmazmış. çalışmazsa ben nasıl 3 seneden fazladır kullanıyorum diyince de cevap olarak mantıksız bir şey bu. kullanamazsın bunu sen oluyor ki soruma cevap değil bu tabiki :)

şunu da öne sürüyorlar. Windows 8 yeni bir sistem olduğu için aynı ağda ben olunca sistem beni engelliyormuş. ne alaka onu da anlamadım da ağ konusunda uzman olmadığımdan çok da bir şey diyemedim bu lafı söyleyene. aklınıza şu soru da gelebilir. fen işlerinin hattını karıştırma ve KPS'ye de kendi hattınızdan gir. onu öyle yapmamız için resmi yazışmalar yapmamız gerekiyor ilgili kurumlarla ve bu gibi işler de 1-2 ay sürer. bu süre zarfında da işler aksar az ya da çok. maksat bu değişikliği yapsak da en ufak kayıpla bu geçiş sürecini atlatmak hatta sistemi eskisi gibi kullanmaya devam etmek ve hiç yazışma vs ile uğraşmamak. baya uzun oldu yazdıklarım farkındayım da mümkün oldukça sistemi ve sorunu detaylıca aktarmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukeharun -- 11 Şubat 2014; 23:56:37 >

• Biraz paragraflasaydinizda okuyabilseydik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 11 Şubat 2014; 23:52:06 >
  • paragraf işi tamamdır... nickinle de tam uyum içindesin kardeş sanki
  • Cok karışık okurken dogru anladıysam eger sıstemde bırı ınternete cıkabılıyorken dıgerı cıkamıyor.modem ac kapa yaparken hangı bılgısayar erken davranırsa o ınternete cıkıyor dıgerı cıkamıyor.Ortamda tek bir hat var anlasılan bu hattı ıkı makınadan bırı paylasıyor kı böle sonuc cıkıyor ortaya.
    yada modemden ınternete cıkabılmenız ıcın network adaptörunuzun 169.x.x.x dısında otomatık olarak baska bır ip alması gerekıyor.yada modemden cıkan hattın önune swıcth koyup yenı gelen dırek hattı ıkıye bölmek fayda saglayabılır
  • doğru anlamışsın da şu da var. dün fen işlerine çıktım akşam üzeri. orada çalışanlarla konuşurken yeni alınan bilgisayar da internet sorunu olduğunu öğrendim o an ve yaklaşık 2-3 saattir ben bilgisayarıma onlardan gelen ethernet hattını bağlamadığım halde yaşanıyordu bu sorun. ne biçim bir sorun bu anlayamadım bir türlü
  • Fen hattndaki ipler cakisiyor sanirm matematik problemi gbi valla senin sorun, carp böl cozmeye callis, statik ip diyorsn ama hub,modem arizasi olablr ip cakistryor.. Ilginc ayrica

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.