Şimdi Ara

Aynı Fiyat 3 Amd'yi Tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar foruma da biraz değişiklik olsun :) Intel Amd Kapışmasını bırakıp 3 Adet Fiyatları hemen hemen aynı olan işlemcileri tartışalım

1 --> Amd A8 X4 3870
    2 --> Amd FX-6100
    3 --> Amd Phenom II X6 1055T

Sizce hangisi neden ? Ve ilk seçeneğin GPU sunu düşünmeden karar verelim sonuçta sadece OYUN anlamıyla bakmamalı işlem gücü OC ve dahası sizce hangisi ve neden ?

• Amd fx 6100 bence cunku sundugu teknoljiler bunlardan kasti daha yeni olmasinn getirdigi yenilikler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 22 Şubat 2012; 3:04:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Amd fx 6100 bence cunku sundugu teknoljiler bunlardan kasti daha yeni olmasinn getirdigi yenilikler,

Evet yeni teknoloji ürünü olmasından dolayı +1 diyebiliriz
  • Amd a8 i salla soket fm1 ankarta para bağlanmaz , fx 6100 benimde tercihim olur 32nm yeni mimari kolay overclock şansın var uzun yıllar darboğaz yapmaz , phenom x6 da çok güçlü bir işlemci tercih edilebilir....
  • Su anda hibirine para harcamayin. Nisan ayi ortasinda intel ve amd yeni islemcilerini piyasaya sunacaklar. Bu mevcut islemci fiyatlarina bir etki edecektir. Ayrica belki de yeni islemciler daha alinasi olabilirler de sizin icin. Bence beklemeye deger, cok bir zaman da yok.
  • Bu iki 2 --> Amd FX-6100
    3 --> Amd Phenom II X6 1055T işlemciden birini yeni kuracağım sisteme alacapım. Takip
  • fx 6100 almanız daha mantıklı. az ısınıyor ve az enerji harcıyor ve diğerleriylede aynı işi rahatlıkla yapabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki
  • Bugün Vatan indirimini fırsat bilip AMD FX X6 6100 ve Gigabyte 990XA UD-3 anakart aldim. Haftaya gelir kurarım. Ekran kartım Saphire 4890 new edition. Kasam corsair Carbide 400R,PSU Enermax Liberty 620 W modüler. Ram için vatandaki skill leri düşünüyorum. 2x4gb. Ne dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi işlemci ve anakart seçimi. İleriye dönük olarak da sanırım 990 chipseti bulldozerden sonra gelecek amd leri de destekleyecek. O zaman da upgrade şansınız var. Ram fiyatları şu an uygun olduğu için bence 4x4 düşünün arada fazla fiyat farkı yok sanırım.
  • ben x6 phenom 1055t yi seçerdim, overclock ile rahatça 4 ghz görür, fx8150 kadar performans verir, hatta geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

ben x6 phenom 1055t yi seçerdim, overclock ile rahatça 4 ghz görür, fx8150 kadar performans verir, hatta geçer.

O işlemci vatanda yoktu.

16 gb fazla olmazmı.ben evdeki sisteminde( i7 930,atı 6870,gigabyte x58) ile 2x3gb 1600 mhz triple ocz kullaniyorum daha 4gb dan yukarı çıktığını görmedim.
    2x4 düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Bugün Vatan indirimini fırsat bilip AMD FX X6 6100 ve Gigabyte 990XA UD-3 anakart aldim. Haftaya gelir kurarım. Ekran kartım Saphire 4890 new edition. Kasam corsair Carbide 400R,PSU Enermax Liberty 620 W modüler. Ram için vatandaki skill leri düşünüyorum. 2x4gb. Ne dersiniz.

990xa - ud3 ile umarım sorun yaşamazsınız. bendeniz iki adet iade etmiştim.

16 GB ram ile hiçbir şekilde performans farkı üretilmez. SSD ile fark atılır.

http://www.incehesap.com/memoright_120_gb_ftm-882-21468.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 24 Şubat 2012; 23:16:07 >

• 3870 de tümleşik ve güçlü bir grafik kartı var. üzerindeki kart hd 6550 ve tümleşik bir grafik yongasının çok üzerinde bir performansı var. eğer grafik kartına harici para vermek istemiyorsanız güzel bir çözüm.

ama kart alacaksanız tabiki fx 6100 güzel bir işlemci.

tamamen kullanıcının nasıl bilgisayar kullanacağına bağlı

eğer yük taşıyacaksanız kamyon alırsınız. ama hızlı gideceksenizde araba. aynı buna benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Amd a8 i salla soket fm1 ankarta para bağlanmaz , fx 6100 benimde tercihim olur 32nm yeni mimari kolay overclock şansın var uzun yıllar darboğaz yapmaz , phenom x6 da çok güçlü bir işlemci tercih edilebilir....

katılıyorum.
  • phenom 2 ler tükenmeden almana bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Bugün Vatan indirimini fırsat bilip AMD FX X6 6100 ve Gigabyte 990XA UD-3 anakart aldim. Haftaya gelir kurarım. Ekran kartım Saphire 4890 new edition. Kasam corsair Carbide 400R,PSU Enermax Liberty 620 W modüler. Ram için vatandaki skill leri düşünüyorum. 2x4gb. Ne dersiniz.

990xa - ud3 ile umarım sorun yaşamazsınız. bendeniz iki adet iade etmiştim.

16 GB ram ile hiçbir şekilde performans farkı üretilmez. SSD ile fark atılır.

http://www.incehesap.com/memoright_120_gb_ftm-882-21468.html

Yazmayı unutmusum intel ssd m var .

• quote:

güzel bir tercih yapmışsınız. ram olarak alabilme imkanınız varsa 8 gb alın yoksa 4 gb ramde yeterli gelecektir.
  • x6 phenom 1055t
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.