Şimdi Ara

Aynı güç kanağı 11 yıldır sorunsuz çalışıyor ve bozulmadı. Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nisan 2009 döneminde satın aldığım bir Casper marka bilgisayar kasası sahibiyim. 11 yıldır aynı kasayı kullanıyorum. Anakart, ram ve ekran kartı yükseltmeleri dışında diğer donanımların hepsi 11 yıldır aynı. Fakat sağlamlık konusunda benim dikkatimi çeken güç kaynağı. Çünkü internette okuduğum ve gördüğüm kadarıyla en kolay bozulabilen parçalardan biri PSU'lar. Kasamda Delta Electronics markasına ait pek de kaliteli sayılmayan 300 Watt bir güç kaynağı var ve 11 yıldır sorunsuz çalışıyor, hiç bozulmadı. Sizce Neden? Şimdiye dek bu bilgisayarda hiçbir donanımda overclock yapmadım. Kasamı titiz kullandım. Sebebi bu olabilir mi?

• Psu'nun ömrünü elektrik kalitesi etkiliyor. Yeri gelir 15 senede sorunsuz çalışır. Birgun bir yuksek voltaj gelir hakki rahmetine kavuşur. Psu boyle birsey. Ayrica zamanlada kapasitesi dusen bir alet değil
  • Sene 2009 bahçelievler golddan casper marka bi kasa aldım tabiri caizse ilk beş sene içinden geçtim silkroad oynuyorduk 7/24 açıktı pc hiçte yükseltmedim parça değiştirmedim bir tek intelin dandik fanı bozulmuştu onu da internet kafeci bi abimiz değiştirmişti sonra oyunu moyunu bırakıp normal kullandık gecen sene tutukluk yapmaya başladı şimdi çalışmıyor bazanin içinde yatıyor. powerdan değişik bi ses geliyordu ama başka bir şeyde arızalanmış olabilir, konuyu görünce duygulandım emektar geldi aklıma

Valla hocam sebebini bilmiyorum ama Bir çok sebebi olduğuna eminim ben o kasanın üstüne hiç titremedim ama o da beni üzmedi şimdiki kasaya bakıyorum gelde üstüne titreme o zaman da problemler çıkabiliyor. Sirketlerin planlı eskitme modelleri de gelisti tabi yıllar geçtikçe bir seyin ne zaman bozulmasını istiyorlarsa o zaman olmasını sağlıyolar ne diyim iyi dayanmış işte sebebini bosver

• Merhaba PSU'lar işlemci ve RAM'lerden sonra en sağlam dahili-bileşen diye düşünmekteyim. Kullandığım 750 Watt PSU(güç kaynağı) 2010 yılından(HIGH POWER marka).

Mekanik meseleler yüzünden HDD-FDD-ODD, çok sayıda komponent barındırdığından anakart ve ekran kartları en zayıf halkalar olur genelde.
  • Üstadlarım eklemeyi unuttuğum bir nokta daha var. PC kasam akım korumalı prize bağlı bir şekilde çalışıyor. Akım korumalı prizin de PSU'ya faydası dokunmuş, koruma sağlamış olabilir mi?
  • only_raziel O kullanıcısına yanıt
    Mümkün kaliteli bir akım korumalı priz kullanıyorsanız gelen akımı dengeli bir şekilde psuya iletecektir. dengesiz akimda zaten priz kendi içinde muhafaza edecektir ama onunda bir siniri var koruma jull değeri onun üstünde olursa zaten akim koruyucu priz de korumaz bende 4 yildir phillips akim korumalı priz ile kullanıyorum gayet güzel çalışıyor. Binlerce liralık sisteminizi ups ile olmadı kaliteli bir akım koruyucu priz ile kullanılması çok önemli
  • Ocz Slience 900 w psu var diğer sistemde , söylediğiniz gibi 10-11 yıl olmustur
    https://pcper.com/2009/10/pc-power-cooling-silencer-910-power-supply-review/ Ürün bu :) hala canavar masallah
  • 12 yılda; 2 PSU + 2 HDD gitti.
    Başka hiç bir şey bozulmadı.
    Kalite meselesi, kaliteli psu-hdd alsaydım bozulmazdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.