Şimdi Ara

Az da olsa bir yakıt ekonomisi hilesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinliğe yanaşınca pompacı genelde yakıt tabancasını dispenserden alıp dolumu yapar ve aynen bitince yerine koyar. Bu işlem sırasında pompanın uç kısmından eğilmeye başlayan bölümden itibaren açma/kapama valfine kadar olan bölümdeki yakıt tabancanın içinde kalır. Pompacı göstermelik olarak hortum aşağıya bakacak şekilde tabancayı yukarı kaldırıp bu yakıtı koyduğu izlenimi veriri. Aslında asıl mal tabancanın içinde kalır. Bunu engellemenin yolu alım işi bitince pompacıyı uyarıp hortum yukarı gelecek şekilde tabancayı yukarı kaldırmasını istemektir. Yarım litreden fazla yakıt var orada...Bu fazladan alacağınız yarım litre aslında önceki yakıt dolumu yapandan artan kısımdır. Bunu da bilin isterim.

[simage][/simage]

Az da olsa bir yakıt ekonomisi hilesi...

• Peki bir önceki müşterinin tabancada kalan yakıtı da pompa çalışmaksızın bizim depomuza inmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Peki bir önceki müşterinin tabancada kalan yakıtı da pompa çalışmaksızın bizim depomuza inmiyor mu?

Ya bir onceki musteri de hortumu havaya kaldirip ne var ne yok aldiysa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar sallarsan salla yere düşer son damla.
  • Yarım litre yoktur olsa eğer iki araba arka arkaya almazlar en azından pompacıların bidona doşdurduğunu neyi görürdük benzinlik sahipleri araba başı 0.5l yakıtı yedirmez kimseye
  • quote:

Peki bir önceki müşterinin tabancada kalan yakıtı da pompa çalışmaksızın bizim depomuza inmiyor mu?

Kiyma makinesi icinde kalan et gibi diyosun

• ey hükümet, bu fikirler hep senin eserin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

ey hükümet, bu fikirler hep senin eserin

• dustugumuz duruma bak, yazik.

• Ama ayıp olur abi hortumda kaldı biraz salla denir mi pek bilemedim
  • quote:

10 numara yorum zihnimi açtı.
  • Dispenser aracın deposuna aktarılan yakıt miktarını ekranda göstermiyor mu Litre olarak. ?
    Başka bir söyleyişle, dispenser üretimi yapan firmaların.. her dolumdan sonra, pompacıların hortumu yukarı kaldırması gerekir.. şekilinde bir talimatı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Ama ayıp olur abi hortumda kaldı biraz salla denir mi pek bilemedim

Böyle davranırsanız ve hep aynı yerden yakıt alıyorsanız inanın bana tam tersi saygı görürsünüz. Hiç olmazsa sizi dolandırmaya çalışmazlar ki o bile tek başına kardır. Ben bu şekilde hep aynı yerden alıyorum mazotu. Ben istemeden ön camım silinir, kağıt peçetem ve bezim aracıma kadar gelir. Pompada hile bir değil ki. Çok dikkatli olmak lazım. Kimileri görüyorum arabayı bırakıp içeri gidiyor. Pompacının ne yaptığı belli değil. Yakıt mı basıyor hava mı yaptırıyor belli değil. Eğer pompayı otomatiğe alıp elinden bırakmıyorsa bilinki hava yaptırıyor. Bunlara dikkat etmenin ayıbı olmaz. Biraz kıl olun, saygı görün, dolandırılmayın.

• Neleri düşünür olduk, Allah'ım sen büyüksün yarabbim

Bunu en kısa zamanda deneyip göreceğim. Ayrıca forumda pompacı bir abimiz vardı onu bir bulsakta bizi iyice aydınlatsa
  • pompacı neden kazıklamaya çalışsın adam maaşını alıyor her türlü şirket sahibi o sanki..
  • Pompacı hileleri

Akaryakıt istasyonlarında binbir çeşit 'pompa hilesi' karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, en çok kredi kartı ile ödeme yaptıklarında eksik yakıt alıyorlar.

Araç sahiplerini trafikten sonra akaryakıt istasyonları da strese sokmaya başladı. Tüketici derneklerine başvuran araç sahipleri, eksik benzin verildiğinden şikayet ederken, uzmanlar ise binbir türlü pompacı hilesine karşı vatandaşları uyarıyor.

Tüketici dernekleri ve internet üzerinden faaliyet gösteren tüketici siteleri, benzin istasyonu şikayetleri ile dolup taştı. Benzin, mazot ve LPG satan hemen hemen tüm akaryakıt istasyonlarında benzer sorunları yaşayan vatandaşlar, aldıkları benzinin birkaç kilometre ötede bittiğini belirtiyorlar. Vatandaşlar, yapılan haksızlığı kanıtlayamadıkları için şikayetçi olamadıklarını da ifade ediyorlar.

'20 milyon ile 5 km gidemedim'

Akaryakıt istasyonu sahiplerinin de kabul ettiği pompacı hilelerine ilişkin, "Şikayetvar.com" isimli siteye şikayetini yazan bir vatandaş, Tekirdağ yakınlarında bir benzin istasyonundan 20 milyonluk benzin aldığını, fakat henüz 5 kilometre gitmeden benzin göstergesinin ışığının yandığını belirtiyor. Göstergede arıza olduğunu zannedip yola devam ettiğini dile getiren Hasan İpek isimli vatandaş, "Ama az sonra yolda kalınca bize benzin verilmediğini anladık" diyor.

İstanbul Kabataş'daki bir benzin istasyonuyla ilgili şikayetini ileten bir başka araç sahibi ise "Aracımın deposunda çeyrek depodan daha fazla benzin olduğu halde benzin almak icin istasyona girdim. İlk pompanın önünde durdum. Görevli pompayı depoya takıp başka bir aracın yanına gitti. Ancak gösterge calışmadı. O sırada baska bir görevli geldi ve pompanın takılmış olduğunu ve 10 milyon liralık benzin dolduğunu pompayı sıfırlayıp tekrar dolduracağını söyledi. Ben itiraz ettim ama buna rağmen, 53 milyon liralık benzine 63 milyon lira aldılar" diyor.

BUNLARI YAPIN, ALDANMAYIN

Pompa ithalatçısı Saben AŞ yetkilileri pompa hilelerine en fazla kredi kartıyla ödeme yapan müşterilerin maruz kaldığını belirtiyor. Pompacıların müşterinin araç başından ayrılmasını fırsat bildiğini belirten yetkililer, eksik benzin veren pompacının aradaki birkaç milyon lirayı cebine attığını ifade ediyor.

Uzmanlar birçok pompanın para hanesinde nokta veya virgül olmadığına dikkat çekerek, hileyi engellemenin tek yolunun yakıt dolum süresince pompaya bakmak olduğunu kaydediyor. Kredi kartı ödemesinin de dolum işlemi bittikten sonra yapılması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar, kandırılmamanın bir başka yolunun ise 16 milyon, 19 milyon gibi küsüratlı rakamlarda yakıt almak olduğunu kaydediyor.

BİNBİR ÇEŞİT HİLE VAR

1- Az sayıda kişi pompanın ekranında yazan tutarın sıfırlarını sayar. Pompacı, 10.000.000 yerine 1.000.000 veya 20.000.000 yerine 2.000.000 gibi, istediğiniz tutardan bir sıfır eksik yazabilir.

2- Müşteri alacağı miktarda yakıtı pompa görevlisine söyler ve kredi kartıyla ödeme yapmaya gider. Pompacı tutarı ekrana yazar ve yakıt vermeye başlar. Örneğin, 5 milyon liralık yakıt istenmiş ise pompa 4 milyon lira civarına geldiğinde elini tabanca yuvasına sokarak benzin akışını keser. Sonra ekrana yeni satış yapılıyormuş gibi 5 milyon yazar.

3- Pompacı 20 milyon liralık akaryakıt isteyen müşteri için ekrana 1 milyon lira yazar. Pompa belli bir süre sonra akaryakıt vermeyi durdurur. Müşteri ne oldu diye sorunca pompacı, 10 milyon liralık akaryakıt istediniz ben de verdim der. Müşteri ben 20 milyon liralık istedim dediğinde ise pompacı bu kez, "Özür dilerim yanlış anlamışım" diyerek hemen 10 milyon liralık daha vereyim diyerek aslında 11 milyon liralık benzin verir. Ancak müşteri 20 milyon liralık aldığını zanneder.

4- Pompacı bir önceki müşterinin aldığı 2 milyon liralık akaryakıtın ardından tabancayı yerine oturtuyor. Tabanca yerine düzgün olarak konmadığı için pompa çalışmaya devam ediyor ve satışın hâlâ sürdüğünü zannediyor. Tam bu sırada yeni müşteri geliyor ve 10 milyon liralık benzin istiyor. Pompacı benzin vermeye başladığında, müşteri ekrana dikkatli bakmadığ için rakamların sıfırdan başlayarak büyümediğini görmüyor. Böylece 2 milyon lira pompacının cebine kalıyor .
    RECEP YETER İSTANBUL

• Akaryakıtın iki günde bir zamlandığı şu günlerde, birde benzin istasyonundan kazık yemek istemiyorsanız; dikkatlice okumaya devam edin.

Öncelikle akaryakıt alırken arabanızdan inin.
    Akaryakıt pompası aracınıza takıldıktan sonra gözünüzü bir an bile pompadan ayırmayın.
    İstasyon çalışanının pompanın kolunu sonuna kadar çektiğinden emin olun.
    Eğer pompacı kolu yarım çekip, işlem tamamlanmadan pompanın kolunu tam çekerse suç üstü yapın; çünkü az önce benzin ve hava karışımı bir yakıt almaktaydınız.
    Eğer pompacı kolu tam çekmeyip, bir daha da dokunmassa pompacıya direk dalın, çünkü muhtemelen aracınıza bindikten kısa bir süre sonra tekrar benzininizin bittiğini fark edeceksiniz.

Genelde 50 tl benzinde ilk 20 tlsinde bu şekilde yapıp pompa kolunu tam çekip, toplamda 40 tllik benzin vermekteler. Yani 10 tllik bir hırsızlık yapmaktadırlar. Tabi çoğumuzda aldığımız benzin ve karşılığında yaptığımız kilometre hesabını yapmadığımız için; yapılan haksızlığın farkına bile varmamaktayız.

• İşte akaryakıt ve LPG'deki hile yöntemler
    Edinilen bilgiye göre, Bakanlık ekiplerinin denetimler sırasında karşılaştıkları hile yöntemleri şunlar:
    ''Kaçak yollarla vergisi ödenmemiş (ulusal markersiz) olarak yurda sokulan ve akaryakıt istasyonlarında satışa sunulan akaryakıtın, istasyon sahiplerince yeraltına gömülmüş gizli tank ve bu tanklara bağlı olarak uzaktan kumanda ile çalışabilen gizli düzenekler yardımı ile belirli sayaçlarda nihai tüketiciye satılması,
    -Kaçak akaryakıtın istasyonlar dışındaki yakın mesafelerde bulunan tankerler ve bidonlarla ile nihai tüketiciye satılması,
    - Akaryakıta karıştırılması yasak olan ve daha ucuz yollarla temin edilen katkı maddelerinin (Nafta, Gaz Yağı vb.) akaryakıta karıştırılması suretiyle standardı bozulmuş akaryakıtın tüketiciye satılması,
    -Akaryakıt olarak kullanılması yasak olan akaryakıt harici petrol ürünlerinin (baz yağ, solvent vb.) doğrudan veya basit işlemlerden geçirilerek piyasaya sunulması.
    -Türkiye'de akaryakıt satışlarının kontrol altına alınması ve vergi kaybının önlenmesine yönelik olarak oluşturulmuş bulunan ve akaryakıt pompasına bağlı bulunan ödeme kaydedici cihazların en önemli parçası olan yazar kasa ara birim ünitesinin devre dışı bırakması suretiyle haksız kazanç sağlaması,
    -Akaryakıt istasyonunda araç plakası girilmeden satış yapılması ve satış sonrası fatura verilmemesi,
    -Akaryakıt istasyonlarında araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde, istasyon çalışanlarınca araçların bilinçli olarak eksik veya kaçak yakıt veren belirli sayaçlara yönlendirilmesi,
    -Akaryakıt istasyonları denetimleri esnasında, bilinçli elektrik arızası meydana getirilmek suretiyle hileli akaryakıt satışı yapılan sayaçların, uzaktan kumanda düzeneği ile durdurulması,
    -İstasyon içinden veya etrafından giriş çıkış yapılabilecek ve dikkat çekmeyecek yolların bulunması,
    -İstasyon etrafında bulunan bazı alanların özellikle karanlıkta bırakılmış olması ve bu alanların özellikle istasyona ait kamera gözetleme alanının dışında bırakılması,
    -İstasyonun herhangi bir yerinde vaziyet planı dışında duvarla çevrili veya akaryakıt tankerlerinin görünmeden boşaltım yapabilecek alanlarının olması.''

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

pompacı neden kazıklamaya çalışsın adam maaşını alıyor her türlü şirket sahibi o sanki..

Tetikçi kendi namına mı öldürüyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.