Arkadaşlar Konya içi araç bakıyorum. Azerbaycan vatandaşı çifte vatandaş birinden 2012 model Lada Vega buldum, parçası vs var mı diye baktım araç 1.6 16V 90 beygir ve tüm parçaları var kaprota dahil. Klima hidrolik direksiyon önde ve yanlarda havayastıkları vs. var. Araç hatasız boyasız ve 67 binde, LPG'si yok. Fiyat olarak 430 bine anlaştık. Bu çifte vatandaştan araç alımında herhangi bir sorun sıkıntı var mıdır MA plakalı ara? Arabanın aynı buna benziyor ama bundan daha temiz. |
Azerbaycan'dan gelmiş yeni göğüslü 2012 Lada Vega almak
-
-
sen çifte vatandaş değilsen alamazsın
-
Yabancıdan yabancıya satış yapılabillmesi için ötv vs vergilerinin ödenmesi gerekir diye biliyorum. Ma plaka ise zaten o yabancı olarak sokmuştur aracı ülkeye. -
Onu sordum da noterden 42 ABC 123 gibi plakaya da çevirebilirsin dedi?
42 ABC 123 ise bu arabanın plakası, o zaman satışı olur mu?
Gurbetçilerin gümrükten getirdiği arabalar nasıl oluyor?
-
Merhabalar, yurt dışından vergisi turing otomobil kurumuna teminat gösterilerek alınan ma-mz ve ülkeye resmi olarak sokulup yabancı ve mavi kartlı olduğu için ma-mz plaka alınan araçlar var. Suriler ilk geldiği zaman saa-sab-sac gibi plakalar aldılar. Şu an suriler de ma-mz plaka alıyor. Yani herkes birşeyler söylebilir, sizin araç sahibi istediğin plakaya çevirebilirsin diyorsa muhtemelen doğru söylüyordur. Noterden teyit etmenizde fayda var -
Hocam zaten eşi de T.C. vatandaşı, kendi de 2009'da vatandaş olmuş, herhalde ucuz olduğu için oradan ya da Gürcistan üzerinden getirmiş.
Biz tek T.C. vatandaşı olarak yurtdışından getiremiyoruz değil mi hocam? Gürcistan'da bir arabalara baktım da 10 bin Dolara 2022 Passat fln var.
-
10-15 sene öncesine kadar karadenizde çokça binen vardı. Ama şu an için imkansız, yurt dışı yerleşikseniz bir ihtimal getirebilirsiniz
-
Anladım hocam sağ olun, aracı aldığım gün noterdeki işlemleri anlatır konuyu güncellerim.
-
valla onu bilmem de madem çevrilebiliyor, o da çevirip de satsın o zaman...
-
Niye 430 bine bunu alasın ?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Niye 430 bine bunu alasın ?
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X