Şimdi Ara

Bakımdan sonra aracın yakıtı arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracım 2010 1.3 dizel corsa. Aracımı 10.000 bakımını yaptırdım. Fakat yakıtı bariz arttı. Bu normal mi ? Yoksa geçici mi ? Ne zaman düzelir

Ayrıca sadece yağ değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasanuri68 -- 21 Nisan 2016; 20:40:28 >

• pasanuri68 P kullanıcısına yanıt
    Sagdece yag degisimiyle bakim olurmu???
    Filitreler yag hava kesinlikledegismeli.. mazot ve polen....
  • 6 yaşındaki aracınızın 10.000 bakımını yeni mi yaptırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyetiker

6 yaşındaki aracınızın 10.000 bakımını yeni mi yaptırdınız?
    yok olur mu zaten her 10.000 de bakımı eksiksiz yapıldı. Hava, polen, mazot filtresini 20.000 de değiştirileceğini söylendi. Sadece yağ değişim yapıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasanuri68

yok olur mu zaten her 10.000 de bakımı eksiksiz yapıldı. Hava, polen, mazot filtresini 20.000 de değiştirileceğini söylendi. Sadece yağ değişim yapıldı

Alıntıları Göster
    araba 10bin kmye yeni mi geldi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

araba 10bin kmye yeni mi geldi?

Alıntıları Göster
    Hava, polen, mazot filtresinin hepsi değişmeliydi neden sadece yağı değiştirmişler.
  • pasanuri68 P kullanıcısına yanıt
    Bakımı kasaptamı yaptırdınız ?
    Her bakımda yağ ve hava filitresi iki bakımda bir de yakıt filitresi ve polen değişir
    Bunlardan kaçılmaz
    Muhtemelen hava filtreniz dolmuş ve yakıtı araç fazla yakıyor
  • Bakımı nerede ve kime yaptırdınız?
    Her nereye gittiyseniz bir daha o dükkanın önünden dahi geçmenizi tavsiye etmem.
    Her bakımda mutlaka yağ+yağ filtresi+hava filtresi mutlaka değişmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 21 Nisan 2016; 21:59:45 >
  • soka girdim, nasil is bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

soka girdim, nasil is bu
    hocam böyle bakım olmaz.filtrelerinde değişmesi lazım.hadi mazot filtresi 20 binde bir değişşin ama digerlerinin değişmesi lazım.bakım yaptıktan sonra belli süre artıyor sonra eskiye dönüyor yakıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Sagdece yag degisimiyle bakim olurmu???
    Filitreler yag hava kesinlikledegismeli.. mazot ve polen....

başka ne değişmeli peki hocam
  • 6 senede 1 kez bakıma giren araç bunamı şaşırayım yoksa o kadar sene sonra sadece yağ değişmesine mi :) hava filtresinin halini düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

6 senede 1 kez bakıma giren araç bunamı şaşırayım yoksa o kadar sene sonra sadece yağ değişmesine mi :) hava filtresinin halini düşünemiyorum
    aracınızı hep asfaltta kullanıp toz toprak yerlere girmezseniz hava filtresi 20 bin km götürür kendinizde bunu test edersiniz. hava filtresini alıp bir yere vurun toz çıkarsa değişin çıkmazsa hava tutturun kullanın.
  • quote:

Hani her 10binde bir yapılan bakım var ya 10bin bakımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeneryongur

quote:

Benim gibi anlayan arkadaş çok olmuş. 6 yaşındaki arabanın bakımının adı 60.000 bakımı olur.
  • quote:

quote:

quote:

Benim gibi anlayan arkadaş çok olmuş. 6 yaşındaki arabanın bakımının adı 60.000 bakımı olur.

Alıntıları Göster
    Aracınıza kalın yağ koymuş olmasınlar ? O aracın hakkı 5W-30 ya da 5W-40 olmalı.
    Yağ bakımı yapıldıysa, yağ filtresi de değişmiştir umarım.

Hava filtresi her bakımda değişmez.
    Değiştirilir, 10.000 KM sonra temizlenir, bir sonraki 10.000 bakımında yenilenir. Tabii ki araç tozlu yollarda gezinmiyorsa bu geçerli. Filtreden ve filtre kabından bu anlaşılabilir.
    TOYOTA'nın hava filtresi değiştirme periyodu 40.000 KM'dedir mesela.

Polen filtresi de aynı şekilde. Koku yapmaya başlayınca veya çok dolduğunda değiştirilir.

Mazot filtresi genelde en az 20.000 KM'de bir değiştirilir. Markadan markaya bu periyod değiştirmektedir.

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Hava filitresi haric size katiliyorum.

hava filitresi en onemli filitrelerden biri,hatta aracinizda turbo varsa 2 bakim arasi bi hava filitresi (7.500kmde)degistirmekte fayda var,ek olarak kesinlikle hava tutturmayin,direk degistirin.
  • quote:

quote:

quote:

Niye yilda herkes 10bin bakimimi yapiyor ben 2011 aracimi gecen yil bakima götürdüğümde 32bindeydi servis 80bin bakimi prosedurleri uyguladi.

• önüne gelen yorum yazmış forumda herkes çokbiliyor.

fiat servisleride multijetlerde 10 binde sadece yağ değiştiriyor sonraki 10 binde yağ ve filtreleri değiştiriyor ,yani filtreler 20 bin olmadan değişmiyor bu bakımdan ustanız doğru yapmış .
    ama hangi yağı kullanmış oda önemli bununla beraber periyodik kontrollerde yapılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

önüne gelen yorum yazmış forumda herkes çokbiliyor.

fiat servisleride multijetlerde 10 binde sadece yağ değiştiriyor sonraki 10 binde yağ ve filtreleri değiştiriyor ,yani filtreler 20 bin olmadan değişmiyor bu bakımdan ustanız doğru yapmış .
    ama hangi yağı kullanmış oda önemli bununla beraber periyodik kontrollerde yapılmalı.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.