Şimdi Ara

Baklava yaninda ayran içen tipler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baslik sozluk formatinda oldu aam yapacak bir sey yok.

Kutahyaliyim ve hep kutahyada yasadim ve kendimi bildim bileli serbetli tatlilarin yaninda ayran icilmez ve cok guzel olur.

Sonradan ogrendim ki sadece kutahya degil turkiyenin yarisindan fazlasinin hatta dunya kulturelunede ait degilmis bu tatlilarin yaninda ayran icmek.

Ne yani diger bolgedeki insanlar bu anlatilamaz kadar kotu zevki tatti mi? o.O i run ictimi tatlinin yaninda?

Edit: sonra gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 25 Eylül 2015; 21:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Baklava ve Ayran: Lezzetli Bir Eşleşme

Baklava ve ayran, Türk mutfağında sıklıkla birlikte tüketilen, birbirini tamamlayan bir ikilidir. Baklavanın tatlılığı, ayranın serinletici ve tuzlu tadıyla dengelenerek benzersiz bir lezzet deneyimi sunar.

Baklavanın Tatlı Lezzeti

Baklava, incecik yufkalar arasında ceviz veya fıstık gibi kuru yemişlerin yer aldığı, şerbetle tatlandırılmış çok katmanlı bir hamur işidir. Tatlı ve çıtır yapısıyla ağızda dağılan bir lezzet sunar.

Ayranın Serinletici Tadı

Ayran, yoğurttan yapılan, tuzlu ve sulu bir içecektir. Serinletici ve ferahlatıcı özelliğiyle özellikle yaz aylarında tercih edilir. Baklavanın tatlılığını dengeleyerek midenizi rahatlatır.

İdeal Bir Eşleşme

[Baklava ayran] ikilisi, tatlı ve tuzlunun mükemmel bir dengesini sağlar. Baklavanın yoğun tatlılığı, ayranın serinletici tadıyla yumuşatılırken, ayranın tuzluluğu baklavanın lezzetini ortaya çıkarır. Bu eşleşme, hem tatlı hem de tuzlu tatları sevenler için idealdir.

Kültürel Önem

Baklava ve ayran sadece lezzetli bir ikili değil, aynı zamanda Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Bayramlar, düğünler ve diğer özel günlerde sıklıkla birlikte sunulur. Bu ikili, Türk misafirperverliğinin ve paylaşımın sembolü haline gelmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Edit yaparken Türkçeni de gözden geçir.

• İçmeyenler konuşmasın. Baklava değil ama tulumba ile güzel olur.

• Hiçbirşey anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinsdy -- 25 Eylül 2015; 22:45:10 >
  • Sütle birlikte iyi olabilirde ayran tuzlu tuzlu kotu olur bence, hic denemedim.

• TATLIYLA AYRAN İÇİLMEZ, İÇENİN DAMAK ZEVKİNDEN ŞÜPHE EDERİM

• Valla ben her baklava yiyişimde ayran ararım nedense harika oluyor alışkanlık herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki

• Bende aynen sizin gibi dusunurdum normalde ama bi için öyle deneyin derim.

Ama ayran derken öyle bakkal ayranlari değil. Evde yapılmış ayranla şerbetli tatlilar iyi gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28ky28 -- 26 Eylül 2015; 21:52:17 >
  • Adam ayrana i run demiş ya la

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatlıya konulan tuz şekerin etkisini arttırır çikolatalarda da bir miktar tuz vardır.İçindekiler kısmına bakınız.
    Ama yoğurt nasıl bir etki bırakıyor onu bilemicem
  • Bence dneyin tuzlunolmasin ayran. Bence kola icmekten daha iyi tatli + tatli yerine
    Tatli + az tuzlu cok guzel ve matematiksel olarakda mantikli

• bişeyler anlatmak istemişsin ama başlıkta olmasa konuyu anlayacağım yok
  • Bende bu sene tattım ayran ve baklavayı. Bence çok kötü bir tat değil. Tatlı yiyerek bir yandan tatlı isteğini azaltıyorsun. Ayran içerek te dengeyi sağlıyorsan. La ne diyom ben ya adamı....
  • Baklava yanina soguk sut icilir keci sutu daha iyi olur diger icecekleri onermem hele kola ice tea falan hic gitmez

• Midenizi

• Valla cok manyak guzel tadı oluyor

• Kütahya da okuyorum mantığın bittiği şehir her şey olabilir orda serbest

• Şu milletin damak tadına niye dil uzatırlar anlamıyorum a
  • Güzel kardeşim damak zevki için değil yanında ayran içmek. Yanında ayran içmenin asıl amacı tatlıyı daha fazla, baymadan yedirtebilmek. Bu yüzden ne bayarsın nede bir iki baklava ile noktayı koyarsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.