Şimdi Ara

Banka, hesabınıza yanlışlıkla yüklü mitarda para yatırsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizde onlar hatayı farkedip parayı geri alana kadar parayı başka hesaba yollasanız ve ardından paranın tamamını çekseniz banka sizden o parayı geri alabilir mi ? Hatta onlar farkedene kadar yurtdışına gittiğinizi farzedin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 17 Mayıs 2018; 17:41:58 >

• Benzer bi olay Asya ülkesinde yaşandı bi kadına milyonlarca dolar banka hesabına yanlışlıkla koyuldu.Kadın çatır çatır yedi.banka kadını dava etti.mahkeme kadını haklı buldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hatayı yapan banka bırak o parayı elindeki avucundakini bile alır. Üzerine de hapis cezası alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namsar29

O hatayı yapan banka bırak o parayı elindeki avucundakini bile alır. Üzerine de hapis cezası alırsın.
    Banka beni ne ile suclayabilir peki ? Kendileri göndermiş sonuçta istediğimi yaparım. Şöyle düşün biri sana yanlışlıkla havale/eft yaptı (ki çok fazla yaşanıyor bu hadise) sana parayı kendi iradesiyle göndermiş gidip ne olarak dava açabilir? Anca kimliğimi bulursa yalvarır daha fazlasını yapamaz.

• Sebepsiz zenginleşmeden banka hesabın bloke olur paraya dokunamazsın bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Banka beni ne ile suclayabilir peki ? Kendileri göndermiş sonuçta istediğimi yaparım. Şöyle düşün biri sana yanlışlıkla havale/eft yaptı (ki çok fazla yaşanıyor bu hadise) sana parayı kendi iradesiyle göndermiş gidip ne olarak dava açabilir? Anca kimliğimi bulursa yalvarır daha fazlasını yapamaz.

Alıntıları Göster
    Sadece tek bir örnek vereyim.

Hukuki.NET Forumları
    Hesaba yanlışlıkla yatan parayı kullanma
    http://www.hukuki.net/showthread.php?112503-Hesaba-yanlislikla-yatan-parayi-kullanma

• karanlık organizasyonlar böyle döndürüyor parayı. hesaptan hesaba bankadan bankaya gün içinde 50 60 aktarımla para geziyor sade. maliye kafayı yiyor. farklı isimler farklı hesap no lar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Banka kendi yanlış atarsa havada alır geri merak etme .
    Ama biri kendi parasını ibanı yanlış girip sana yollarsa sen izin vermedikçe alamaz mahkeme açsa bile alamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

Banka kendi yanlış atarsa havada alır geri merak etme .
    Ama biri kendi parasını ibanı yanlış girip sana yollarsa sen izin vermedikçe alamaz mahkeme açsa bile alamaz
    Hocam bankaların uluslararası bir kanunu var mı bilmiyorum ama ben yurtdışına çıkınca o parayı benden nasıl alabilir ? Kırmızı bülten mi çıkaracak ?
  • quote:

Hocam bankaların uluslararası bir kanunu var mı bilmiyorum ama ben yurtdışına çıkınca o parayı benden nasıl alabilir ? Kırmızı bülten mi çıkaracak ?

Alıntıları Göster
    Yurtdışını bilmem de yurtiçinde kanunu var "sebepsiz zenginleşme" yaz Google'a anlarsın.

Şu an bir tek Bitcoin konusunda sebepsiz zengileşme kanunu pasif kalıyor. Burada şimdi bana çok bilmiş bazı arkadaşlar hemen yok öyle bir şey diyecek, ben canlı örneğini gördüm 2 kişide. Detay vermeyeceğim.

Bunun da sebebi Bitcoin'in devlet tarafından bir tanımının yapılmamış olmasıdır. + Bitcoin ve türevlerinin (altcoinler) takibi yapılamıyor olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 18 Mayıs 2018; 4:19:16 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Alır, çünkü hepsinden önce bankacılıkta global ortak bir ağ var. Yani sen o parayı nereye transfer edersen et fiziksel olarak çekmediğin sürece o banka o parayı geri alır.

Havale EFT işlemlerindeyse eğer parayı gönderen gönderdiği kişiye gönderim sebebini yazarsa ve hizmeti almadığını kanıtlara parayı senden söke söke alabilir.

• Onedio
    Yanlışlıkla Hesabına Yatırılan 4.6 Milyon Doları Lüks Eşyalara Harcayarak Mahkemelik Olan Genç Kız
    https://onedio.com/haber/yanlislikla-hesabina-yatirilan-4-6-milyon-dolari-luks-esyalara-harcayarak-mahkemelik-olan-genc-kiz-747339

• quote:

Orijinalden alıntı: K1NG Ç.

https://onedio.com/haber/yanlislikla-hesabina-yatirilan-4-6-milyon-dolari-luks-esyalara-harcayarak-mahkemelik-olan-genc-kiz-747339
    Ahahaha olaya baksana budur işte ya bu olayın bana yaşanması lazım yanlış kişiye yaşanmış. Kız baya gerizekalı gibi gidip boyna çanta, mücevher falan almış hemde pahalısından. O para bana gelse bir kuzey avrupa ülkesine yerleşirdim direk veya güney amerika. Üstelik banka olayı 3 yıl sonra farketmiş 3 yıla ohooo o parayı mümkün değil alamazlar.

• o sana yanlışlıkla yatırılan miktar kadar bi miktarı gerçekte beklemiyosan ödersin 50tl falan gelirse harcamadığın kısmı ödersin
  • Sonuç ne oldu acaba benzeri bir olay var

• Sebepsiz zenginleşme hükümleri doğrultusunda iade süreci başlar. İcra yoluna gidilir. Anca yurt dışına gidersen kurtarırsın paçayı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.