Şimdi Ara

bankadaki boşta duran para ile para kazanmak (Fon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fark ettimki bazı bir çok kişinin parası 2-3 günlük veya hafta sonu boşta durmakta, para en değerli kıymek bu zamanda 1 gün dahi boşta durması enflasyon karşısında erimek anlamına gelir bu büyük enflasyon ve ekonomık bunalım zamanında 1 gün dahi boşta durmaması gereklidir, Kısaca para piyasa fonu satın alıyoruz her bankada var, kesinlıkle eksi yazmak ortalama 100,000 tl bakiyeye 53 tl günlük getirisi vardır öncelikle yatırım işlemleri bölümünden para piyasa fonunu seciyoruz nakıtımızı aktarıyoruz ertesi gün sabah 9 itibarı ıle veya ne zaman bozmak istersek çekiyoruz, birçok kişi hafta sonları parasını boşta tutmakta bu fon mutlak getirilidir zarar yazmazşimdiden afiyet olsun 1 kuruşunuz dahi boşta durmasın, sorusu olan yazabilir cvp verilecektir, bono-eurobond-borsa-halka arz-döviz.

Para piyasası fonları ne demek?

Para Piyasası Fonu, likit kalmak ve birikimlerini kısa vadeli enstrümanlarda değerlendirmek isteyen yatırımcılara sunulmaktadır. Fon, düşük risk profiline sahip olan O/N repo ve kısa vadeli bono piyasası yatırımcısı için alternatif yatırım aracı niteliğindedir.

PARA PİYASASI FONU

Fonun yatırım amacı ortalama vadesi 45 günü aşmayacak şekilde, vadesine maksimum 184 gün kalmış nakit ve nakde dayalı para ve/veya sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak getiri elde etmektir.

• Eurobonda Euro olarak mı yatırılıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam fonlarda vadeli mevduata göre kaybetme riski yok mu?

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt

Eurobond tahvıl ve fon olarak 2 ayrılır, bunlardan tahvıl olanı 10 yıllıktır ortalama 3-5-2-20 yıl şeklınde süreleri vardır kupon ödemesı yaparlar yılda 2 defa, dolar ve euro olarak alabılıyorsunuz her 6 ayda 1 kupon faizi alırsınız %8 veya %11 şuanda benım takıp ettıgım bondlar cds risk prımıne baglıdır eurobondlar ülke rısk prımı ne kadar yuksekse okadar ucuz olur, fon ise tl olarak satın alırsınız cds ve dolar artarsa kazanırsınız, tahvil olan bu zamanda çok iyi getirilir Us900123AL40 bond %11 dolar kuponu ödemesı yapıyor tabı bulabılırsenız boşta yok, ben deneme amaclı 1000 dolarlık eurobond almıstım Ay60 2036 vadelı tabı ıstedıgımız zaman bozada bılıyorsuz. geçen 17 mart gibi 34 dolar dolar faizide aldım. her 6 ayda 2036 a ya kadar kupon ödemesi alacagım nette eurobond hesaplama lınklerınden bakabılırsınız tabı boşta yabancı nakıtınız varsa kımse pek fazla bılmez bankacılar dahi.

• Cheerfulfoot kullanıcısına yanıt

Bu bahsettıgımız fon para piyasası gunluk vadelı gibi düşünun buna 1 kaç gunluk veya acil durumlarda kulllanacagımız parayı atarız bu kaybetmez, yalnız bir çok fon var borsa-eurobond-altın-gumüş- yabancı yurt dısı borsa-emtıa-petrol taşımacılık sağlık- mesela ben gecen yıl saglık fonu aldım %130 larda kazanc + dolar arttıgı ıcınde kazandım çünku abd nasdaq fonu saglık şirketlerı var ıcınde buda çok risklıdır borsalardakı sarsıntıdan çok etkılenır, bankaların fonlar bölumunde aylık yıllık gunluk getisilerı vardır devletın tefas gov tr sıtesınde 5 yıllık en çok hangı fon getırmıs görebılırsınız,

• ahmetdelihoca A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam yeterince bilgi sahibi olmadığım için klasik yöntem vadeli mevduat daha kolayıma geldi şimdilik

• takipte kalın, eğer borsalarda düşme olursa fon önerısı verebılırım kısa sürede %25 alırsınız , yabancı fonlarla içlerınde genelde teklonojı en buyuklerı var, para bu zamanda kazanılır, tefas gov trden, YAy-afy-afs-IPj- getirilerıne bakın sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarı iletken fonuna at bekle yılık %100 getiri

Yatırım tavsiyesi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 1 Nisan 2022; 12:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x-c9 kullanıcısına yanıt

IJC fon gerçekten takdir etmek lazım yönetimi, cip krizi zamanında sankı 2 yıl daha ekmek yeriz, ben bu aralar kafam karıstı çok fonum var, az satıp yeni pöfrtföy yapayım diyorum önerınız varmı artık %40 üstü doalr bazlı kazanmayı kafaya koydum geçen yıl %72 doalr bazlı aldım, tl kazanmak zaten kolay en önemli konu dolar bazlı almak. enflasyon var tlde zarar üstüne zarar. + halka arzlar var şükür ordan gelir var sadece.

• Ev alacaktım aceleden 60 bin tl kredi çektik ama beklediğimiz para geldi. Geri kapatmak için acele etmedim Eurobond borçlanma, yarı iletken ve siber güvenlik ağırlıklı fona yatırdım. Dolar 18 olup çakılırken bozdum artı 14 bin ile kurtardım krediyi de hemen kapattım, malesef fonları bozmak gün alıyor biliyorsun. Parayla xbox s x ve ekran aldım. Tabiki getirinin aslan payı dovizden ama fondan da vardı.

Belliki o ara böyle yapanlar çok oldu ve bankalar tahattüt istemeye başladı krediyle doviz almıyacağım vs diye. Bu hafta banka beni 2 kere aradı 66 bin anında krediniz hazır vs diye ama napıcam ki kredi çekip olacak iş değil bence birikim işi ama öyle rast geldi.

Bir ara şirketteki parayı böyle değerlendirmek istedim ama bankalar bu tip fonlara izin vermiyor şirket hesaplarında.

Şu an özel bir bireysel emeklilik fonum var oradan fonları seçiyorum. Yüksek miktar aylık ödersen bu tip yabancı sepetleri açıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x-c9 kullanıcısına yanıt

güzel, fikir doların 18 oldgunda nasdaq fonları borsa yanı 16,000 lerdeyse + dolar benım kazanc cok değişik hal aldı ne yapacagımı bilemedım çok satmadım fon vb.. şimdılık stabıl sabır bakalım,

Hocam TGE hakkındaki düşünceniz nedir 3-6 ay vadede ?

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE

çok güzel fon, içerigıne bakmak lazım uzun vade kazandırır doalr bazlı ama ben emtıalardan bu zamanda uzak duracagım ve ptrol vb.. zatn ıyı arttı hepsi.

Hocam çoğu fon altına göre kaydadeğer şekilde kazandıramamış son 1 yıl içinde. Altın bana daha mantıklı gelmeye başladı siz ne dersiniz

uzun vade abd teknolojı fonları kazandırmıs ben bu aralar risk nerdeyse oraya yöneldım sadeece fazla kazanma hırsı. ama en güzeli kademelı almak düştükce tplamak mesela nasdaq daha gecen haftalarda 12.000lerı gördu sımdı 14.000 leri geçti oyuzden kademelı her sevıyeden yabancı fon almak mantıoklı tlde durmak sorun.

Sepet fon yapacaksınız, uzun vadede hepsi yükselir ama kısa vadede birinin düşüşünü diğeri toparlar. Altın, yerli hisse senedi ve yabancı hisse senedi karışık yapabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

sepet bu sene hayatımı kurtardı gerçekten, geçen yıl sadece sepet yaptım ama tum urunlerden aynı aldım- hatta petrolude sonradan ekledım enrjı vb.. gerçekten kademeli alım- sepet hayt kurtarıyor tabı aç gözluluk kötü.

• Arkadaşlar 20 senedir düşen tek şey lira.

• musetea kullanıcısına yanıt

malesef bu8 sefer hiperenflasyona yakın derece sebze meyve bakınız sadece.

• eurobond olanı da var dolar olanı da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.