Şimdi Ara

Banyodan çıktıktan sonra tekrar terliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hadi terledi bi dus alayim rahatliyayim diyorum
    Dustan cikar çıkmaz boncuk boncuk terliyorum yine
    Ee o zman yapilan banyonun hic bi anlami kalmiyor
    Sizde durum nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duştan Sonra Terleme

Duştan çıktıktan sonra terlemek yaygın bir sorundur ve birkaç nedene bağlı olabilir.

• Sıcaklık Değişimi: Duş alırken sıcak suya maruz kalmak vücudun sıcaklığını yükseltir. Duştan çıktığınızda, vücudunuz sıcaklığı düzenlemek için terler.
    • Nem: Nemli bir ortamda duş almak, vücudun terlemesini daha da artırabilir. Nemli hava, vücudun doğal olarak buharlaşarak soğuduğu süreci engeller.
    • Hormonlar: Bazı hormonlar, özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, terlemenin artmasına neden olabilir.
    • Tıbbi Durumlar: Hiperhidroz olarak bilinen aşırı terleme durumu, duştan sonra terlemeye neden olabilir.

Duştan Sonra Terlemeyi Azaltma İpuçları:

• Sıcaklığı Ayarlayın: Duş alırken ılık su kullanın ve sıcaklığı aşırı yükseltmekten kaçının.
    • Nem Seviyelerini Düşürün: Banyonuzu havalandırın veya bir nem giderici kullanın.
    • Havlu Kullanın: Duştan çıktıktan sonra vücudunuzu iyice havluyla kurulayın.
    • Serin Giysiler Giyin: Pamuklu veya keten gibi nefes alabilen, gevşek giysiler giyin.
    • Antiperspiran Kullanın: Terlemeyi azaltmak için duştan sonra antiperspiran kullanın.
    • Tıbbi Yardım Alın: Aşırı terleme yaşıyorsanız, altta yatan tıbbi durumları ekarte etmek için bir doktora görünün.

Duştan sonra terlemek can sıkıcı bir sorun olsa da, yukarıdaki ipuçlarını takip ederek bunu azaltmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam olmamıs bu konu

az benden 1-2 bişey kap hocam
  • Tuhaf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samilton kullanıcısına yanıt
    Vücudun hararet yapıyor

• Aynısı bende var hocam, resmen eziyet olmaya başladı bana da. Spor yaptıktan hemen sonra duşa girme nabız biraz normale dönsün, çok sıcak ayarlama duyu, duştan çıkmaya yakın suyu uavaş yavaş doğut vücut ısın düşsün biraz. Çıkınca bornozla takıl 5 dk falan iyice kuru sonrada çok kalın giyinme ilk o hafif bir nem kalıyor onu emmesi için basit bişeyler giy öyle takıl.

• banyoya girmeden önce su içilir
    çok sıcak suyla duş alınmaz
    banyoda havalandırma penceresi varsa açık bırakılır
    sıcak banyodan sonra hemen su içilmez mideye ve diğer iç organlara zararı vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.