Şimdi Ara

Barfiks çekerken elim çok acıyor ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba . geçen koridor için barfiks aldım . kaliteli sağlam bişey ayrıca süngeri de var ancak elimi çok acıtıyor . derisi kalktı hatta elimin . eldiven felan mı almalıyım ne yapmam lazım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Barfiks Çekerken Ellerin Acıması: Nedenleri ve Çözümleri

Barfiks egzersizi, sırt ve kol kaslarını geliştirmek için etkili bir egzersizdir. Ancak bazı kişiler, barfiks çekerken ellerinin acıdığından şikayet ederler. Ellerinizde acı hissetmenin birkaç nedeni olabilir ve bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz bazı adımlar vardır.

Nedenleri:

• Barfiks Süngeri Yırtılması: Barfiks çubuğuna tutunduğunuz süngerler zamanla yıpranabilir. Yırtık veya aşınmış süngerler, ellerinize baskı uygulayarak ağrıya neden olabilir.
    • Ellerin Nasır Olması: Barfiks çekerken elleriniz, çubukla temas eden noktalarda nasırlaşabilir. Nasırlar ağrılı olabilir ve egzersiz yapmayı zorlaştırabilir.
    • Yanlış Kavrama: Barfiks çubuğunu yanlış kavrarsanız, ellerinize aşırı baskı uygulayarak ağrıya neden olabilirsiniz.

Çözümleri:

• Barfiks Süngerlerini Kontrol Edin: Barfiks süngerlerinizin durumunu düzenli olarak kontrol edin. Yırtık veya aşınmış süngerleri hemen değiştirin.
    • Eldiven Kullanın: Barfiks çekerken ellerinizi korumak için eldivenler kullanabilirsiniz. Eldivenler, nasır oluşumunu önlemeye ve ellerinize daha fazla konfor sağlamaya yardımcı olabilir.
    • Kavramanızı Ayarlayın: Barfiks çubuğunu uygun şekilde kavrayın. Ellerinizi çubuğun üzerinden geçirin ve parmaklarınızı sıkıca kavrayın. Ellerinizi çubuğun üzerinde çok sıkı veya çok gevşek tutmaktan kaçının.
    • Ağrı Kesiciler Kullanın: Egzersizden önce reçetesiz satılan ağrı kesiciler kullanmak, ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • *Tedricen İlerle: Başlangıçta çok fazla tekrar yapmaya çalışmaktan kaçının. Yavaş yavaş tekrar sayısını ve setleri artırın. Bu, ellerinizin barfiks egzersizine uyum sağlamasına ve nasır oluşumunu en aza indirmesine yardımcı olur.

Ellerinizde ağrı hissediyorsanız, barfiks egzersizine devam etmeden önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir. Uygun tedavi ve önlemlerle, barfiks çekerken el acımasını önleyebilir veya en aza indirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bundan mı aldın ?

• ayakla cek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cekme cekme o kariyin

• Ben peçeteyle çekiyorum barfiksi.Ciddiyim.Yine acıyor ama daha iyi çıplak ele göre.

Ayrıca eldiven şart.Yine acır ama eskisi kadar olmaz herhalde.Ama kaliteli olması lazım.
  • barfiks çekmeyi bırakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4N-LeqnD

Bundan mı aldın ?

yok bundan aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canım Çok Acıyor :-((
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkcaNon

merhaba . geçen koridor için barfiks aldım . kaliteli sağlam bişey ayrıca süngeri de var ancak elimi çok acıtıyor . derisi kalktı hatta elimin . eldiven felan mı almalıyım ne yapmam lazım

Sizde iyi yine sünger var. Bizim spor salonunda bilgiğin demir... Ama eldiven var bende. Eldiven iyi işe yarıyo ama , zamanla aşndı benim eldiven kalitelide bişey ama eldiven biraz özelliğini kaybetti diyebilirim. Bence sen bi eldiven al sadece barfiks için laızm olcak nede olsa. Onun faydası olabilir. Bide el ağrısına engel olmaz , acıtmasını engeller ... Demiri kavramaklada alakası var.
  • Barfiks e başlarken elini pat diye atma , önden kavra.
  • quote:

quote:

Bundan mı aldın ?

yok bundan aldım

peki nasıl duvarı çatlatmıyor hocam ? sen barfiks çekerken çatlar duvar diye korkmuyor musun

• kullanılmamış bulaşık süngeri varsa onu tutarak yap ama sarı tarafından tut yeşil tarafdan tutarsan elin zıpmaralanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behaviour

quote:

quote:

Bundan mı aldın ?

yok bundan aldım

peki nasıl duvarı çatlatmıyor hocam ? sen barfiks çekerken çatlar duvar diye korkmuyor musun

Açıkçası ilk başta takmak için baya ugraştım sabit tutamadım felan . Sinirlendim kolumu da ağrıttı . Sonra basitmiş aslında ortasını çevirince , sıkınca o duvara giriyor iyice duvara basıyor yani . İlk başlarda zıplamaya korktum ama şimdi bişey yok baya da sağlam bişey yani . Çatlama sesi sadece duvara sabitlerken , ortasını çevirirken geliyor . O ses alçıdan geliyor olabilir bence tehlikeli bişey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

kullanılmamış bulaşık süngeri varsa onu tutarak yap ama sarı tarafından tut yeşil tarafdan tutarsan elin zıpmaralanır.

eyvallah şimdi denedim harbi acımadı yarın alayım 2 tane sünger
  •  Barfiks çekerken elim çok acıyor ne yapmalıyım
  • Zamanla ellerin nasır olacak.Sonrada hiç bir şey hissetmeyeceksin.Yani ellerin acımayacak.Sık dişini.
  • Hocam alçıpanı aşağıya indirmede

• deri spor eldiveni alacaksın bu kadar açık ve net
  • Ben Bulaşık süngerleri ile barfiks çekiyorum.
    Bir nebze acısını önlüyor.
  • 5i geçemediğim için sorun yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.