Siz ve sizin gibi gecenin bu saatinde merak edip soran yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum moral verdiniz. Vereceğiniz bilgileri dört gözle bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Barış Ayhan Yayınları Bana Dava Açıyor (8. sayfa)
-
-
Bu ne olm adam sahte bi kız kimliğine girip, zorla satmayacağın videoları sattırıp şimdi de sen videoları birine satmış oldun diye dava mı açıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soru biraz benzerse bir şey diyemeyebilirsiniz .
Ama tıpatıp şıkları bile aynıysa , ondan kaçış yok . Kafta tıpa tıp aynı olan bir çok soru var . Her şeyi ile aynı.
Öyle olsa bir çok yayınevi birbirini kopyalar .
Apoteminin , Endemiğin sorularını çok ufak değiştirerek kopyalayan bir çok yayın çıkar .
Bu öyle basit değil.Bilirkişi atanır ve soruların kopyalanıp kopyalanmadığını kolayca anlar .
Öbür türlü piyasada birbirini kopyalayan yüzlerce yayın olur .
Telif hakkının da bir anlamı kalmaz . -
quote:
Orijinalden alıntı: Ivar BjornsonBu ne olm adam sahte bi kız kimliğine girip, zorla satmayacağın videoları sattırıp şimdi de sen videoları birine satmış oldun diye dava mı açıyor
Evet tüm olay bundan ibaret bir avukat desteği almam lazım
Çok komik olay ya. Zaten tonlarca para kazanmıyor mu bu adam, neden hala zorla bi öğrenciye "suç" işlettirip daha da üstüne para almaya çalışıyor ki. Sen çıkıp hayır videoları satmıyorum deseydin de bi anda çıkıp "oğlum ben behzat hocan hehehe denedim seni aferin" falan mı diyecekti acaba, çok saçma bi olay
Sende üslup yok . Babam kaç yıllık avukat kardeşim.
Senden çok daha iyi biliyorum.
Bilgi alıp yarın sana haber veririm. -
Bu adamın gözü dönmüş. Başka bir açıklaması yok. Öyle kitabın her yerine kul hakkı yazacak insan sınava 5 ay kala öğrenciyi ne duruma düşürüyor. Bu riyakara her şey müstehak. Allah yardımcınız olsun hocam.
Tüh . Video satışı yaptıysanız durum sıkıntılı gözüküyor. Uzlaşma sağlamaya çalışın karşı taraf haklı -
Olay çok komikmiş bakalım neler olacak -
quote:
Orijinalden alıntı: alveristBu adamın gözü dönmüş. Başka bir açıklaması yok. Öyle kitabın her yerine kul hakkı yazacak insan sınava 5 ay kala öğrenciyi ne duruma düşürüyor. Bu riyakara her şey müstehak. Allah yardımcınız olsun hocam.
Teşekkür ederim sınavı geçtim ömrümden ömür gitti ders çalışamam bu şekilde
İçin rahat olsun hiçbir şey olmaz .
Dediğim gibi peder avukat. Şimdiye kadar çok şaşırdığım durumlar gördüm.
Kesin ceza almalı dediğim insanlar ceza almadı . Bunları hep babamdan dinledim.
Örneğin adam birini 500000 lira dolandırmış.Mahkeme dolandırıldığına kesin hüküm veriyor .
Ama dolandıran kişi tüm evini , arabasını kardeşin , babasının , arkadaşının üstüne yapıyor . Adamdan tek bir kuruş alamıyorsun.
Eğer 18 yaşından küçükseniz bir şey yapamaz zaten . Sorumluluğunuz çok az .
18 yaşından büyüksen yine adına kayıtlı herhangi değerli bir şeyin yoksa , gelirin de olmadığı için senden 10 lira bile alamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 28 Ocak 2021; 0:52:31 > -
Bir de yukarıda arkadaşların söylediği gibi eğer olay doğru ise kendisi ceza alır .
Bir insanı sahte bir kişiliğe bürünerek zorla suç işlettirmeye çalışmaktan. Hepsinin hukuki bilgisini pederden alıp seni buradan bilgilendireceğim. -
quote:
Orijinalden alıntı: ayetulkubra
İçin rahat olsun hiçbir şey olmaz .
Dediğim gibi peder avukat. Şimdiye kadar çok şaşırdığım durumlar gördüm.
Kesin ceza almalı dediğim insanlar ceza almadı . Bunları hep babamdan dinledim.
Örneğin adam birini 500000 lira dolandırmış.Mahkeme dolandırıldığına kesin hüküm veriyor .
Ama dolandıran kişi tüm evini , arabasını kardeşin , babasının , arkadaşının üstüne yapıyor . Adamdan tek bir kuruş alamıyorsun.
Eğer 18 yaşından küçükseniz bir şey yapamaz zaten . Sorumluluğunuz çok az .
18 yaşından büyüksen yine adına kayıtlı herhangi değerli bir şeyin yoksa , gelirin de olmadığı için senden 10 lira bile alamaz.Moral verdiğiniz için çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi atlatırım bu süreci ancak şöyle bir durum var
“Eser Sahibinin İzni Olmadan Eserin Umuma Arzedilmesi ve Yayımlanması Suçu
Fikri ve sınai haklar ceza mahkemelerinde en çok yargılanan suçlar bu başlık altındaki suçlardır. Eser, ister alenileşmiş olsun isterse alenileşmiş olmasın, her iki halde de başkasına ait eserin umuma iletilmesi veya herhangi bir şekilde yayımlanması eser sahibinin iznine bağlıdır.
Eser sahibinden izin alınmadan yapılan her türlü yayın fikri mülkiyet suçlarının oluşmasına neden olur.
Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur (5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu md. 71/1). “
Burada sadece para cezasından bahsetmiyor malesef bir de cezaevi boyutu var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
:) müvekkil gizliliği .
O dediğiniz çok farklı bazı durumlarda mahkeme sürerken geçerli olmasın ?
2-3 yıl önce bitmiş , gitmiş bir davadan bahsediyoruz . Neyin gizliliği kalacak ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X