Şimdi Ara

Barış Özcan (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
22.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşin komiği bu başlık altında bile Barış Özcan'ı eleştiren veya eleştirmeyen, yani yazan herkese Nikola Tesla neyi icat etti diye sorsam, %50 doğruluk oranıyla bilgi veren belki bir kişi çıkar diye tahmin ediyorum.

Demek istediğim şu:

Nikola Tesla zamanda yolculuğu icat etti diye gezinen bir kitle var? Böyle safsatalar uyduran bir kitle var.

Bunun üstüne "Abartmayın be, tesla alternatif akımı keşfetti, radar'ı keşfetti, evrenin sırrını çözüyordu" diye tepki gösteren başka bir kitle var ki bunlar daha çok yanlış bilgiye sahipler.

Hatta bu Tesla fanatizmi öyle bir noktaya geldi ki;

İlk defa tarihsel bir bilim insanı, mucit hakkında Fact or Myth içerikli web siteleri oluşturulmaya başlandı ki

bu kocaman, kocaman, kocaman bir utançtır. Ortalama üstü bir dahiyi abartıp abartıp abartıp popüler kültürün oyuncağı haline getirmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 5 Mayıs 2019; 23:34:56 >
  • Daha Barış Özcan'ın araklamalarından bahsedecektim ki artık onlar da kalsın. Belki ileride zaman bulursam başka konulara da değinirim. Koca bir günü harcadım.
  • Scene kullanıcısına yanıt
    Hocam bu nasıl bir tespittir, beni benden aldın . Özellikle de 7. madde çok iyi. Erdi Özüağ, çalışkan olduğu ve mükemmeliyetçi yapısını doğru kullandığı için sektörde belki de dünyada eşsiz olduğunu düşünüyorum.
    DH bünyesinde sizin gibi birini görebilmek de oldukça güzel. Tespitlerinizin altına parmağımı basarım
    tesla neyi icat etti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

tesla neyi icat etti ?
    Özet geçsem olur mu?

1- Elektriği keşfetti. yanlış
    2- Alternatif akımı keşfetti. yanlış
    3- ilk alternatif akım jeneratörünü icat etti. yanlış
    4- alternatif akımın doğru akıma göre avantajlarını ilk keşfeden kişiydi. yanlış ilk 50'de bile değil. hatta şu ana kadar yazdıklarım hep tesla doğmadan önce olan şeyler.
    5- alternatif akımı dünyaya tanıttı. yanlış
    6- alternatif akım ile tüm şehiri ilk aydınlatan kişiydi. yanlış.
    6- radarı icat etti. yanlış.
    7- elektrik motorunu ilk icat eden kişiydi. yanlış.
    8- 3 fazlı motoru ilk icat eden kişiydi. yanlış
    9- 700 küsür patenti var. yanlış 300 civarı. "en üretken mucitler listesinde bile değil"
    10- trafoyu icat etti. yanlış.
    11- induksiyon bobininin mucididir. yanlış
    12- hoparlörün mucidi. yanlış.
    13- floresan lambanın mucidi. yanlış.
    14- mikrodalganın mucidi. yanlış
    15- ac enerji santralini ilk kuran. yanlış
    16- bedava enerji. yanlış
    17- dprem makinası. yanlış
    18- zamanda yolculuk. yanlış.
    19- evrenin sırrını çözdü. Belki de en komiği budur çünkü birbirinden çöp 2 teorisi vardır. Hangisi daha çöp, karar vermekte zorlanırsın. Döneminde evrenin sırrını çözmeye en uzak adamlardan biridir.
    20- kablosuz enerji iletimi. doğru.
    21- kablosuz veri kopyalama, 1700'lerde tekstil makinalarını saymazsak doğru.
    22- radyonun mucidi. bana göre yanlış ama tartışmalı bir konu. şu an teslada.
    23- tesla bobini. doğru
    24- tesla akımı (yüksek voltajlı, frekanslı akımlar) doğru
    25- hız ölçerler doğru
    26- yüksek voltajlı şimşek makinası doğru
    27- senkronize elektrik saatleri. doğru
    28- alternatif akımla ilgili irili ufaklı tonla şey. doğru
    29- alternatif akımla çalışan fırınlar. doğru
    30- gübre- yanlış

bunun dışında
    1- dürüst adamdı. yanlış
    2- güvenilir biriydi. yanlış
    3- yalnızdı. yanlış
    4- yoksul bir hayat sürdü. külliyen yanlış.
    5- esnek bir adamdı. yanlış aksine inatçıydı ve yanlışlarında bile yıllarca ısrar etti.

şu anda aklıma gelmeyenler de vardır. hem icat ettiği hem de uydurma olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 6 Mayıs 2019; 0:28:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

Hocam bu nasıl bir tespittir, beni benden aldın . Özellikle de 7. madde çok iyi. Erdi Özüağ, çalışkan olduğu ve mükemmeliyetçi yapısını doğru kullandığı için sektörde belki de dünyada eşsiz olduğunu düşünüyorum.
    DH bünyesinde sizin gibi birini görebilmek de oldukça güzel. Tespitlerinizin altına parmağımı basarım
    Hocam öncelikle ben burada tamamen şans eseri varım. Arada makale yazıp paylaşmak için rica ettim; sağo lsunlar, kırmadılar, kabul ettiler. Şu anda devam eden hukuki sürecim ve mahkemelerden dolayı yazamıyorum bile. Haber editörlüğünde de oldukça amatörüm. Sanırım Temmuz ayında kanada'ya göç ettikten sonra eğer fırsat verirlerse o zaman güzel makaleler hazırlayabileceğimi düşünüyorum.

Erdi özüağ'ın sektördeki değerini değerlendirebilecek birikimde biri değilim ama ben kişisel olarak çalışma şeklini, azmini, merakını gerçekten hayranlıkla karşılıyorum. İşin sadece editörlük yönüyle değil, gazetecilik, haberi kapma açısından da çok yetenekli biri olduğunu düşünüyorum. Başka bir nokta da aşırı mütevazi olması, örneğin Barış Özcan gibi kendisine saçma saçma anlamlar, misyonlar yüklememesi.

Adamı eleştirenler olur, onlara da saygılıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 6 Mayıs 2019; 0:24:9 >

• 3 dk sonra bende kapatıp sabrinin golüne geçmişim

Hiç sevemedim
  • Aldatıldım,kandırıldım demediği için

Ne yani hepsi şehir efsanesi miydi
  • Celal Şengör konuşun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scene

Ben de kendimce Barış Özcan hakkındaki naçizane değerlendirmelerimi soru-cevap veya önerme-cevap şeklinde bu başlıkta paylaşayım. Uzun zamandır bu konuları canlı yayında Barış Özcan'ın kendisiyle veya bir seveni ile tartışmak istiyorum ama hem kendisi hem de sevenleri canlı yayında tartışmaya gelince ya görmemezlikten geliyorlar ya da yok oluyorlar.

----------------------------------

1- Barış Özcan fetöcüdür.

Bize ne? Bununla ilgilenmesi gereken adli kurumlardır, bizler değil. Bugün burada Barış Özcan'ı konuşmamızın tek bir sebebi var, o da Youtube'da popüler bir yayıncı olması. Yani konuşulacak konu kendisinin özel yaşamı değil, yaptığı işlerdir. Ürettiği içerikleri değerlendirmek yerine, eleştirel argümanlar üretmek yerine bu adamı böyle bir konuda eleştirmek, bana doğrudan haksızlıkmış gibi geliyor.

Ad Hominem: Ad hominem, argumentum ad hominem ya da insan karalama safsatası, kalıplaşmış bir latince deyimdir. Bir reaksiyonun, belirli bir kişinin herhangi bir konudaki duruşu yerine şahsına yöneltilmesidir. Örneğin bir argümana cevap verirken, argümanı eleştirmekten ziyade, argümanı ortaya atan kişinin alakasız bir özelliğini gündeme getirerek fikirlerini çürütmeye çalışmaktır. (Kaynak: Vikpedi)

Malesef bu yola çok başvuruyoruz. Bu aynı zamanda "siber zorbalık" kapsamına giren bir davranıştır.
    -------------------------------

2- Barış Özcan iyi bir araştırmacıdır.

Kesinlikle yanlış. Barış Özcan'ın iyi araştırmacı olduğunu bir kenara bırakalım, iyi bir araştırmada olan temel kriterleri bile yerine getirmemektedir. Hep merak etmişimdir bu "Barış Özcan iyi araştırmalar yapıyor" diye konuşan adam kim? Nasıl bir yetkinlikle bu sonuca vardı? Araştırma yöntemlerine ve tekniklerine dair ne biliyor? Bir araştırma yöntemleri uzmanına danışırsanız Barış Özcan'ın yaptığı araştırmaların aslında ne kadar yüzeysel ve bilimsel açıdan niteliksiz olduğunu anlarsınız. Zaten adamın da nitelikli araştırmalar yapmak gibi bir kaygısı yok. Allah aşkına bu "iyi araştırmacı" diye konuşan adamla bir kerecik bu tartışmayı canlı yapmak istiyorum. Bir canlı yayında tartışalım bunu; bunu söyleyen adam kimdir, neyin nesidir? Çok merak ediyorum.
    -------------------------------

3- Barış Özcan anlattığı konulara hakim.

Bunu duyduğumda her seferinde kocaman bir kahkaha atıyorum. Çok merak ediyorum, adamın konuya hakim olduğunu nasıl anladın? Sen bir kere konuya hakim değilsin. Örneğin astronomi ve astrofizik konularını ele alalım. Bir astrofizik bilgin yok, bir probe üzerindeki enstrümanlara ait teknik bilgin yok, astronomi'nin alt dallarını bile bilmiyorsun. Kusura bakma ama gökyüzünde işaret ettiğim 10 tane yıldızın isimlerini saymaktan acizsin. O zaman nasıl anladın konuya hakim olduğunu?

Konuyla alakasız bir insanın, başka bir insanın konu üzerindeki sunumundan yola çıkarak "konuya hakim" değerlendirmesi yapması kadar komik bir şey olamaz. Zaten Barış Özcan anlattığı konulara gerçekten de hakim değil. Çok netim ve eminim bu konuda. Eğer kendisi lütfedip kendisiyle bu konuları tartışacak biriyle canlı yayın çıkarsa, konuya ne kadar hakim olup olmadığı o zaman anlaşılacaktır. Tamamen kendinden emin bir üslupla sunum hazırlamakla konuya hakim olunmuyor. Bunları da geçtim, bolcana da yanlış, yanlı ve aldatıcı bilgiler veriyor. Bu konuya başka maddede değineceğim.
    --------------------------------------

4- O kadar çok biliyorsan sen yap.

Ben neden yapayım, neden bilmediğim konu hakkında işin uzmanı, öğretmen edasıyla içerik oluşturup insanlarda böyle bir izlenip bırakayım? Ben bilmediğim konu hakkında konuşmamayı tercih ediyorum, hele hele kendinden emin ve yol gösterici, vaaz verici edasıyla asla konuşmam. İşin komiği o alandaki örneğin bir doçent bile Barış Özcan kadar pişkin konuşmuyor, ömrünü o alana vermesine rağmen.

Eskiden kahvede batak oynarken istediği konu hakkında konuşan, sürekli büyük resmi gören; siyaset, ideoloji, ekonomi vs. her şeyi bilen, her konu hakkında fikri olan dayılarımız vardı; artık bir konu hakkında 2-3 tane scientific paper ve 2-3 kitap okuyup, o konu hakkında istediği gibi konuşabileceğini zanneden youtuber'larımız var. İstediği gibi fikir geliştirip üretebiliyor. Pişkin pişkin.

Bak örneğe bak! Carl Sagan mesleğe 40 yılını verdi, belgeselde verdiği vaaz bölümü 4 küsür dakika. Tüm belgesel boyunca 10 dakika vaaz vermiyor. Barış Özcan sadece birkaç makale ve birkaç kitap okuyarak verdiği vaaz, video başına 15 dakika.
    -----------------------------------

5- Barış Özcan clickbait yapan türk medyasına ayarı verdi.

Hayatımda duyduğum en komik cümlelerden biri. Barış Özcan Youtube Türkiye'de kendi türünde yapılan içerikler arasında son 5 yılda en çok izlenilen clickbait videonun sahibi. Adam clickbait'in kralını yapmakta. En çok izlenen videolarından ilk ikisini yazayım:

"Dünya yuvarlak değildir"
    "Yabancı dil öğrenmenin en hızlı yolu: KO-KO Tekniği"

İkisi de birbirinden clickbait. Yani Barış Özcan clickbait konusunda birilerine ayar verecek durumda değil çünkü kendisi clickbait tanrısı zaten. Üstelik o zamanı geriye alma haberinde clickbait'i yapan Türk Medyası da değil, o haberde clickbait'i yapan orjinal makaleyi ilk haber haline getiren Live Science haber sitesi.

Şunu da ekleyeyim; clickbait yapmak suç mu değil mi bilmiyorum, her yayın organı bir miktar clickbait yapıyor ve bu normal bence fakat clickbait yapıp sonra başkalarını clickbait yapmakla inceden inceden eleştirmek ahlaksız bir davranış.
    ---------------------------------------------

6- İyi de bu adam bilim insanı değil, youtuber.

Bunu bize yazacağına; videoları altında kendisini milli eğitim bakanı ilan eden, Einstein ile karşılaştıran, kendisi üzerinden tüm Türk bilim insanlarına hakaret eden, kendisini son yüzyılın en iyi 3 araştırmacısından biri ilan eden, kendisini Türkiye'nin İlber Ortaylı'dan sonra en entelektüel kişisi ilan eden binlerce, on binlerce, yüz binlerce cahil sürüsüne anlatsana. Yakında milyonlar olacaklar. Bunu bize neden anlatıyorsun? Biz zaten Barış Özcan'ın ne olduğunu biliyoruz. Bu adamı yüz binlerce kişi hunharca, pişkin pişkin överken, eleştiren 300 500 kişiye mi bir şeyler yazma ihtiyacı hissettin? Bu mu senin vicdanın?
    ---------------------------------------

7- Bu adama neden bu kadar kızgınsın? - 1

Ben bu adama kızgınım çünkü bu adam başkalarının emeklerini çaktırmadan kendisine mal ediyor. Bir örnekle açıklamaya çalışayım. Bilindik bir isim olan Erdi Özüağ'ı örnekleyelim. Anladığım kadarıyla adam köpek (affına sığınarak) gibi çalışıyor. Cidden Erdi Özüağ'ın bitmeyen merakına, yaman biri olmasına hayran olmamak elde değil. Önce yeni geliştirilen işlemcilerin teknolojilerine ait makalelerin hepsini okuyor; aslında okumuyor, hatim ediyor. Üstüne tüm etkinliklere elinden geldiğince katılmaya çalışıyor. Etkinlik arasında yetkili bir mühendisi veya yöneticiyi tenhada sıkıştırıp ekstra bir şeyler almaya çalışıyor. Gidip konferansta veya sunumda şirket ceo'sunu sıkıştırıp, sorulması gereken önemli soruyu alnının ortasına çakıyor. Rakip firmanın değerlendirmelerini yokluyor. İşin sonunda görüyorsunuz ki adam işin içindeki herkesi herkesi elinden geldiğince didiklemiş, o teknolojinin gerçeğine ulaşmış. Sonra başlıyor video hazırlamaya. Edindiği tüm bilgileri, kendi üslubunca fakat tüm yalınlığıyla anlatmaya çalışıyor. Biz de bu videoları izliyoruz. Buraya kadar her şey tamam. Şimdi sorumu soruyorum?

Siz hiç o işlemci teknolojisini Erdi Özüağ geliştirdi zanneden bir okuyucu gördünüz mü?

"Erdi Abi çok güzel teknoloji geliştirmişsin, tebrik ederim"

"Erdi Abi bu geliştirdiğin işlemci ile ufkumu 8'e katladın"

Böyle yazan hiç gördünüz mü? Ben bir tane dahi görmedim. Çünkü Erdi Özüağ o bilgileri, o araştırmaları ve o teknolojiyi kendine mal etmiyor. Bilgi aktarıcısı, haberci ve teknoloji sitesinde haber editörü olduğunun farkında.

Peki Barış Özcan'da işler nasıl?

Çocuk termodinamiğin ikinci kanununun evrenin sonu üzerindeki etkilerini Barış Özcan düşündü zannediyor. Ya düşün ki entropi'nin evrendeki işleyişini ilk Barış Özcan düşündü zannediyor. Neden böyle? Çok basit çünkü Barış Özcan her ne kadar kendisine hikaye anlatıcısı dese de; sağda solda okuduğu fikirleri ince ince kendisine mal edip insanlara sunduğu için, konu hakkında bilgisiz insan da onu Barış Özcan düşündü veya geliştirdi zannediyor. Çünkü Barış Özcan'ın tüm hikayelerindeki kahramanlar birer figüran, isimden öte bir şey değil. Barış Özcan'ın hikayelerinin odağında Barış Özcan var. Sen, gencecik ergenlik çağındaki çocuklara bilgiç bir tavırla o düşünceleri, gelişmeleri kendin düşünüyormuş gibi anlatırsan; o çocuklar da öyle zannederler. Belgesellerde bile önemli bir nokta olduğunda bu konuşmayı arka plandaki sese (sunucuya) değil, o işi başaran bilim insanına yaptırıyorlar. Çünkü adamın hakkı adama teslim edilmeli. Örneğin Mesut Çevik ÖTV'deki artışı işin uzmanına danışıyor, bu davranışı neden yapıyor acaba?

55 yaşında bilim kadını zamanından kısıyor, parasından kısıyor, çoluğundan çocuğundan kısıyor; gidiyor 5 yıl boyunca Orta Asya'daki yüksek rakımlarda buz kütlelerini inceliyor; hayati tehlike atlatıyor, donma tehlikesi atlatıyor, yerel halk veya siyasi gruplarla başı derde giriyor ve daha niceleri... Barış Özcan bir sunum hazırlayıp tüm övgüleri toplasın diye mi?

Bir insanın içeriği altında "helal olsun, adam her şeyi biliyor lan" yazıyorsa; bu, o adam için övgü değil utanç olmalıdır. O kitleye de bunu inandırmıştır. Zaten çoğu zaman bir düşüncenin değerinden veya dandikliğinden dolayı, o düşünceyi Barış Özcan'ın üretip üretmediği anlaşılıyor. Fakat kendisi bilerek isteyerek o düşünceyi, kaynağını muğlak bıraktığı için gencecik çocuklar da onu Barış Özcan üretti zannediyor. İşin komiği kendisi de bu durumdan mutlu. Hiç ama hiç rahatsız olmuyor. Biri bana "Entropi'yi çok güzel düşünmüşsün" veya "Dünyanın düzlüğü veya yuvarlaklığı konusundaki fikirlerinde çok özgünsün" dese; yerin dibine girerim, çıkmam da oradan.

Bilimsel makaleleri son kullanıcıya aktarmak değerli bir şeydir, bu zaten bilim var olduğundan beri bilinen bir durum. Bunları kendine mal eden bir üslupla anlatıyorsan ya da çaktırmadan o bölümü muğlak bırakıyorsan, bu ahlaksızlıktır ve maalesef elimizde buna ilişkin binlerce kanıt var. Başka bir yayıncıda böyle yorumlar bulamazsınız, neden acaba? Bu yorumlar bir elin parmaklarını geçmese neyse. On binlerce var. Ben zaten senin böyle bir hileye başvurduğunu biliyorum da maksat şu an buradaki okuyucuya ispatlamak olsun.
    -----------------------------------------------

8- Bu adama neden bu kadar kızgınsın? - 2

Ben bu adama kızgınım çünkü anlattığı basit bir konuda bile bilgiç tavrı beni rahatsız ediyor. Kendi kitlesinin gazına gelmiş olabilir, kendisini ileri düzey bir entelektüel zannedebilir, kendisini Arda Turan gibi toplumun kanaat önderi zannedebilir; kendisini yol gösterici, ufuk açıcı veya öğretmen zannedebilir. Doğaldır... Kitlenin gazıyla kimin karakteri nasıl bozulur bilemezsin, çok örneklerini gördük. Yani adamı kendisini kaybettiği için suçlamıyorum fakat beni rahatsız ediyor.

Anlatırken sürekli bir bilgiçlik, sürekli "sen malsın, ben de şu an senin ufkunu genişletiyorum" tavrı, sürekli vaaz verme, sürekli nasihat, sürekli öğreticilik. Barış Özcan'a göre muhabbet şu şekilde:

Barış Özcan: Dünyanın yuvarlak olduğunu nereden biliyorsun? (Bilgiç bir tavırla)

Biz: Barış Abi biz ilkokulda böyle öğrendik. (Barış Özcan'a göre biz böyle cevaplıyormuşuz.)

Barış Abi sen yaklaş bu tarafa hele ben sana dünyanın yuvarlak olduğunu en az 25 yoldan ispatlayayım. Zaten inanılmaz çöp bir içerik hazırlamışsın, sürüyle eksik ve yanlış bilgi var, üstüne bir de bilgiçlik taslıyorsun. Artık öyle bir noktaya geldi ki kendisini çok seven çocuklar bile "Barış Abi iyisin, güzelsin ama şu bilgiç tavrından vazgeç ne olur, seni çok seviyoruz" yazmaya başladı.

Barış! Sen her hafta insanların ufkunu ikiye katlayacak, sürekli farkındalık yaratacak, vizyon geliştirecek kapasitede bir insan değilsin. Kaldı ki aşağıdaki fotoğraftaki adamları youtube'a koy, her hafta vizyon geliştiremezler. Ağzından sürekli vizyon, farkındalık lafları eksilmiyor. Lütfen kendinin, yaptığın işin farkında ol.

Barış Özcan
    -------------------------------------------------------------------

9- Adam eğitici içerikler hazırlıyor.

Kim ulen bu lafı söyleyen? Kim bu eğitim uzmanı arkadaş? Benim mesleğim öğretmenlik; 11 yıl da eğitim fakültelerinde akademisyenlik yaptım. Çok merak ediyorum bu Barış Özcan'ın eğitici olduğunu iddia eden arkadaşı? Bir kerecik sohbet etmek istiyorum. Kardeşim ne sen, ne de barış özcan eğitim'in e'sini dahi bilmiyorsunuz. Öyle kendi aranızda triplere girmişsiniz, kusuruma bakma ama bunu söylemek zorunda kaldım.

Şimdi açacaksın bir öğretim yöntem ve teknikleri kitabını, "sunuş yoluyla öğretim stratejilerini" okuyacaksın. Nedir, ne değildir; avantajları, dezavantajları nelerdir; neden eskisi kadar popüler değildir, neden eğitimciler bundan kaçınmaya çalışmaktadır; bunlar üzerine okumalar gerçekleştireceksin. Sonra Barış Özcan'ın sunuş yoluyla öğretim dahi yapmadığını, düz anlattığını fark edeceksin.

Her konuyu bilişsel alanın anca bilgi-kavrama basamağına çıkan, geleneksel bir öğretim metodu kullanarak Barış Özcan neyi öğretebilir? Sizin eğiticilikten ve öğreticilikten kastınız ne? Bu kısmı geçiyorum, uzun hikaye, fazlası var, sinirim bozulmasın.

Hadi gencecik çocuk sırf ilgisini çekiyor diye Barış Özcan'ın anlattığı konuları gerekli gördü; sen kocaman adamsın, çocuk için neyin gerekli, neyin gereksiz olduğunu kestiremiyor musun? Binlerce çocuk videoların altında "okulda bize tam sayılar gibi gereksiz konuları öğretiyorlar, keşke böyle taş sektirme videosu tarzı şeyler öğretseler" yazıyor. Sen nasıl bu kafaya girdin?

Sen Barış Özcan izlediğinde ne ufkun genişliyor, ne de yararlı bir iş yapıyorsun; sen sadece o esnada tüketiyorsun, kendini tatmin ediyorsun, kendince entelektüelleşme ihtiyacını karşılıyorsun; bu kadar, fazlası değil. Ne o içeriklerde anlatılan insanlar aklında, ne de o hap bilginin sana bir hayrı dokunacak. Aksine o içerik sana araştırmayı değil tüketmeyi, hazıra konmayı öğretiyor.

Zaten Barış Özcan'ın amacı da eğitmek değil, sadece bunu iyi bir kalkan olarak kullanıyor. Barış Özcan'ın amacı daha çok izlenmek, asıl amacı ilgi çekici içerikler hazırlamak. Ana amaç yararlılık değil, ilgi çekici olması. Sen de entelektüelleşmiyorsun, sadece tüketiyorsun, haz duyuyorsun bu kadar. Youtube'un amacı bu zaten.

Bunlar hep son dönemde patlak veren bilim romantizminden kaynaklanıyor. Başka maddede değineceğim.
    -------------------------------------------

Yazmaya devam edeceğim. Asıl noktaya değinmedim.
    Tebrik ediyorum, konuya mesaj yazacaktım ama bunu görünce vazgeçtim tüm anlatmak istediklerime tercüman olmuşsun. Özellikle bu adam çoluk çocuğu çok etkiliyor, bir Enes Batur, Ruhi Çenet kadar zararlı görüyorum çocukların bu adamı izlemesini. Zaten Ruhi de bunu taklit ediyor gibi ya neyse...

Bir tek 1. maddenizle ilgili bir şey söyleyeceğim. Normalde sizinle o konuda aynı düşüncelerdeyim fakat bu adamın Fetöcülüğü videolarında da hissediliyor, cemaatteki "abiler"ın konuşma tarzıyla konuşuyor, onlarınki gibi gıcık bir ses tonu kullanıyor, 15 Temmuz döneminde yayınladığı manidar bir videosu da vardı yine cemaatçiliğini ön plana çıkaran, bunun dışında bilmiyorum araştırdınız mı adamın çocukları, eşi falan bunları bir araştırın iyice ne demek istediğimi anlarsınız. Adam yaşantısıyla ve konuşma tarzlarıyla da cemaatçiliğini videolarında gösteriyor, göstermese sizin gibi düşüneceğim ama bu özellikle küçük yaştaki bebelerde bir etki bırakabilir.

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Hocam ne diyebilirim ki? Ben hayatımda hiç ama hiç cemaat ortamına girmedim. Açıkçası bu tür ortamlarda nasıl bir üslup olduğunu da hiç bilmiyorum. Benim de konuşma tarzım Kadir Mısıroğlu'na benziyor; onun gibi yavaş konuşuyorum, hızlı konuşamıyorum ama sonuç olarak onunla tamamen zıt fikirlerde biriyim.

Ne kadar emin olsan da bene insanları bu şekilde yargılamamalıyız. Örneğin; Michael Jackson'ı seven, ona sempati duyan bir insan Michael Jackson çocuk taciz etti diye çocuk tacizcisi olmuş olmuyor. Üstelik bu bizim değerlendireceğimiz bir şey de değil. Emin olsak bile böyle bir suçlama yapmaya hakkımız yok. Ülkemizde nice alakasız insanlar benzer suçlamalara maruz kalıp işlerinden de oldular.

Bence bunu burada konuşmamız bile ayıp. Şundan da emin ol, ben sırtını bilimsel bilgiye dayamış, hayatım boyunca cemaatlere, tarikatlara zıt ideolojide biri oldum. Üstelik resmi makamlarca adam hakkında her hangi bir suç duyurusu da yok ki, olar zaten memlekette her insanı inciğine boncuğuna kadar araştırıyorlar.

Bak gerçekten bir anlığına elini vicdanına koy, cidden adama haksızlık yapıyoruz. Ben kendi eleştirilerimi yaptım, belki de bir kısmı yanlıştır, bilemem. Ama bu konuda cidden konuşmak istemiyorum.

Düşünsene adamı yüz binlerce kişi durduk yere hunharca övüp, abartırken üstüne bir de "neden Barış Özcan konuşmuyorsunuz" diye bir başlık açılıyor. Ortada bu kadar eleştiri malzemesi varken, böyle şeyleri argüman olarak kullanmamak lazım.

Mesela ben Barış Özcan'ın "500 yıllık deney olur mu" içeriğini tamamen şu videodan arakladığını biliyorum. Hem de alıntılama değil, esinlenme değil, birebir araklama.Buna rağmen o konuya girmedim bile çünkü ispatlamak için birkaç noktaya daha bakacağım.

Biraz oradan araklayayım, biraz da şu videodan çalayım, şimdi birleştireyim. al sana özgün içerik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 6 Mayıs 2019; 2:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ao Sol

Ya şu koskoca Youtube çöplüğünde düzenli ve kaliteli "TÜRKÇE" içerik sunan kaç tane insan var

Bırakın şu ezik kompleksini,kötüleyip farklı olayım çabalarını zira komiksiniz sadece

Daha faydalı olacaksanız buyrun saha sizin ama Kerimcan'ın cinsel organının çok daha fazla ilgi gördüğü bir topluma fazla bile
    Ağzına sağlık be hocam
  • Barış Özcan da Barış Özcan. Çok önemli adam bu Barış Özcan. Çünkü ben youtube dan videolarını izleyerek bilgileniyorum. Bence ülkedeki en zeki adam. Barş Özcan da Barış Özcan.
  • Yorumlara bak insanlar aşağılık kompleksine girmiş böbürlenmeler üstten bakmalar yazık.
  • Adam soytarılık yapmıyor çünkü ayrıca insanlara birşeyler katmaya çalışıyor.Bu vasıflara sahip birinin başarısı bu ülkede gündem olur mu sizce ?
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Niye o kandırılmış olamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Danger

Yorumlara bak insanlar aşağılık kompleksine girmiş böbürlenmeler üstten bakmalar yazık.
    Konuda tek bir böbürlenme, üstten bakma dahi yok. Nedense tartışacak argüman bulamayınca tek sığınma noktanız bu oluyor.

"Bu adamı çekemiyorsunuz" demekten başka çareniz kalmıyor.

Diyoruz ki;

Madem biz aşağılık kompleksi geliştiriyoruz, madem bir üstten üstten böbürleniyoruz, buyrun canlı yayına bizleri cümle aleme rezil edin. Lütfen çok rica ediyorum. Bunu yapın. Biz millete yukardan bakan, Barış Özcan'ı çekemeyen, aşağılık kompleksi geliştirmiş insanlarız ya. Buyrun bizi canlı yayında rezil edin.

Dünyada her şey eleştiriliyor. Filmler eleştiriliyor, müzikler eleştiriliyor, politikacılar eleştiriliyor, filozoflar eleştiriliyor, bilim insanları eleştiriliyor, dinler eleştiriliyor. Einstein bile eleştiriliyor, Müslüm Gürses yaradanı bile eleştiriyor.

Barış Özcan'ı farklı kılan şey ne? Neden dünyada her şey eleştirilirken Barış Özcan eleştirildiğinde bu kadar ayar oluyorsunuz?

En başta alıntıladım, bir daha alıntılayayım.

Ad hominem : insan karalama safsatası, kalıplaşmış bir Latince deyimdir. Bir reaksiyonun, belirli bir kişinin herhangi bir konudaki duruşu yerine şahsına yöneltilmesidir. Örneğin bir argümana cevap verirken, argümanı eleştirmekten ziyade, argümanı ortaya atan kişinin alakasız bir özelliğini gündeme getirerek fikirlerini çürütmeye çalışmaktır. Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.

Tartışacak tek bir kelimeniz bile kalmayınca yapacağınız tek şey eleştirenlere saldırmak.

Size tek tek ayrıntılı anlatmamıza rağmen, kanıtlar argümanlar sunmamıza rağmen tek yapabildiğiniz böyle şeyler yazıp kaçmak.

Biz Barış Özcan'ı da çekemiyoruz, Aziz Yıldırım'ı da çekemiyorduk, Fatih Terim'i de çekemiyoruz, RTE'yi, Kılıçdaroğlunu da çekemiyoruz, Demet Akalını da çekemiyoruz, Ajdarı da çekemiyoruz.

Kim ki tartışacak noktası kalmıyor, çekemiyorsunuz yazıp kaçıyor.

Bu millet bilim insanlarını, gerçek vizyonerleri, takip edeceğine Caner Taslaman, Barış Özcan gibi tipleri takip ediyor malesef.

Adamı yüz binlerce kişi hunharca överken, abartırken susan adam gelip burada aşağılık kompleksi yazabiliyor.

çok basit. Canlı yayın + tartışma

Bir kere de mert olun delikanlı olun, bizim gibi aşağılık kompleksi geliştiren insanları bir kere de canlı yayında rezil edin.

Sen bilmediğin konuda pişkin pişkin hunharca konuş, sonra eleştirince kibirli biz olalım.

Tam bir yıldır bu konuyu canlı yayında tartışacak adam arıyorum ben, 1 yıl, 1 yıl. Buna Barış Özcan da dahil. Her videosunun altına yazıyorum, mail atıyorum.

Daha 1 kişi çıkmadı ve artık aynı senaryoya alıştım. Konu hakkında konuşabilecek tek bir kelimesi dahi olmadığı için böyle "çekemiyorsunuz" deyip kaçıyorlar. Tek yapabildikleri bu. Üstelik ben kendim de konuşmucam, işin uzmanını konuşturacam.

Ha unutmuşum, siz bir konuda derinlemesine çalışmış, o konuya hayatını vermiş uzmanlardan nefret ediyordunuz ya. doğru.

Sizin için değerli olan her konuda konuşabilen insandı.

3 tane argümanları var, argüman demeye bin şahit lazım.

1- çekemiyorsunuz.

2- adam bilgilendiriyor, yararlı işler yapıyor.

3- gidin enes batur'un masturbasyon videosunu izleyin.

Araştırmaya dair, bilime dair, içeriğe dair, ilgiye dair söyleyebilecekleri tek bir, tek bir, tek bir tane dahi cümleleri yok.

Kendi seviyeleri yerlerde diye, kendi birikimleri yok diye bizim gibi sıradan insanlar da böbürlenmiş oluyoruz, kibirli oluyoruz. Üstten bakan adam oluyoruz.

Ne kibiri kardeş ne kibiri? Sen mağaradasın diye ben mi kibirli oluyorum.

İlker Canikligil en sonu isyan etti, adam dayanamadı isyan etti. Adam çıktı mertçe "memleketin seviyesi o kadar düşük ki ben bu memlekette bilgili sayılıyorum" dedi. Adam kendisi rahatsız olmuş bu mağara kitlenin övgülerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 6 Mayıs 2019; 4:43:52 >

• Bende takip ediyorum bilgilendirici içerikleri var. Ama forumda neden konuşulması gerektiğini anlamadım. Her youtuberi konuşmak mi gerekiyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.