< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 7 Mayıs 2019; 21:32:57 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 7 Mayıs 2019; 21:32:57 > |
Ya şu koskoca Youtube çöplüğünde düzenli ve kaliteli "TÜRKÇE" içerik sunan kaç tane insan var
Bırakın şu ezik kompleksini,kötüleyip farklı olayım çabalarını zira komiksiniz sadece Daha faydalı olacaksanız buyrun saha sizin ama Kerimcan'ın cinsel organının çok daha fazla ilgi gördüğü bir topluma fazla bile |
Müthiş kapak olmuş. Şahsen tebrik ederim.
|
Sence? Bir düşün. Bu ülkede teknoloji vs çay bahçesini kim kazandı? Çay bahçesi kazanmıştı ama o çay bahçeleri de yok.
|
2. bölüm olarak devam ediyorum.
Konuyu tekrar soru-cevap veya önerme-cevap formatına çevirmeden önce bahsetmek istediğim başka bir konu var. Bu ifadeyi ekşi sözlük'te birinden gördüm. Adam gerçekten inanılmaz bir terim üretmiş. "New Wave of Turkish Heavy Chomar" Ben eskiden buna bilim romantikleri diyordum. Artık neoçomar diyorum. Açık konuşucam. Yeni nesil bir çomarlık akımı gelişti Türkiye'de. Ağzından sürekli bilim, uzay, kuantum, Mars, Nikola Tesla, Elon Musk, entelektüellik, vizyon vs laflar eksilmeyen ama bu kavramlara, kişilere, olgulara bir o kadar uzak bir nesil oluştu malesef. Hayatında bir tane astrofizik ile ilgili scientific paper dahi okumamış insan bir anda bir haberin altında astronomi uzmanı olarak belirebiliyor. Sürekli bilimden bahsedip, bilimsel yöntemin temel kavramlarına dair tek bir şey dahi bilmeyen insanlar türedi. Bu bilim romantizmi yapan kitle kadar cahilini görmedim ben açıkçası. Barış Özcan kitlesinin de bunlardan oluşması şaşırtmıyor beni. Sürekli Nikola Tesla öven ve Edison'a hakaret eden bu kitleyi sürekli "Ben Edison'un daha büyük bir mucit olduğuna inanıyorum, gel tartışalım" dediğimde hakaretler edip yok olduklarını gördüm. Tespit 1 - Nikola Tesla hakkında bir şeyler söyle dediğinde genellikle 8 tane bilgi verirler ve bu bilgilerin 5 tanesi yanlıştır. Nikola Tesla'yı abartır da abartırlar. Tespit 2 - Kuantum teorisi hakkında 8 saat aralıksız konuşabilirler ve içinde bir tane, bir tane, bir tane sayısal-cebirsel ifade veya denklem geçmez. Bir formülün sözel tezahüründen bile bahsetmezler. 8 saat boyunca kuantum teorisi hakkında sözel ne konuştun? Tespit 3 - Sürekli uzay ve Mars'tan bahsedip konu hakkında hiç hiç hiç hiçbir şey bilmezler. Ya da bildikleri Barış Özcan videoları kadardır. Tespit 4 - Filmlerde "psikopat" ve "şizofren" rolündeki karakterlere taparlar. Onlara göre bir insan şizofren veya psikopat karakteri oynamışsa mutlaka oscarlık performans sergilemiştir. Tespit 5 - Sürekli anlamsız bir abartma ve romantizm uğraşı içindedirler. Tespit 6 - Belki de en önemlisi... Ne konuştukları hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Tespit 7 - Herbokologdurlar. "Hangi konuda uzmansın, hangi konuda sana danışalım?" sorusuna "o an konuşulan konuda" gibi bir cevapları vardır ama doğrudan söylemezler. Tespit 8 - Aslında Her bilimsel araştırmada en önemli sorulardan biri olan "ne halta yaradı bu şimdi" sorusunu geri kafalı bir soru zannederler ve akabinde 20 sayfa edebiyat dökerler. Tespit 9 - Uzay'a yatırım yapmalı mıyız? gibi oldukça mantıklı sorularda agresifleşirler. Tespit 10 - Kutup yıldızının dahi yerini bulmakta zorlanırlar. Tespit 11 - minimum bilgi ve derinlik, maksimum yüzeysellik ve vizyon ilkesi bu ilkeye göre bilgi miktarı azaldıkça vizyon genişliği artar. örneğin uzay teknolojisi hakkında hayatında toplasan 10 tane bilimsel makale okumamış bir neoçomar insanoğlunun gelecek 150 yıl içindeki uzay serüveni hakkında gönül rahatlığıyla kestirim yapabilirken, hayatında bir tane bile bilimsel makale okumamış bir neoçomar insanoğlunun gelecekteki 10000 yılı hakkında derinlemesine bir vizyon geliştirebilir. neoçomar demek, kısıtlı bilgisiyle işin tekniğinden, derininden uzak, bilgiden yoksun, o alanın uzmanı edasıyla sürekli vizyon geliştirebilen dangalak demektir. Tespit 12 - uzman düşmanlığı uzmanlardan nefret ederler. bir konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan insanlara, yani uzmanlara karşı büyük bir kin beslerler. bu anlamda hayatını bir bilimsel alana veya alt dallarına adamış insanlardan tiksinirler. eğer toplum tarafından benimsenen ünlü bir uzman ile karşılaşırlarsa ve ona karşı saldırganlık besleme şansları yok ise, onu da ellerinden geldiğince yüzeyselleştirmeye çalışırlar. örneğin ilber ortaylı'nın seks, kuantum teorisi, stephen hawking hakkındaki fikirlerini merak eder ve önemserler. onlar için ilber ortaylı'nın tarih, siyaset ve sosyal bilim hakkında konuşması yersiz, önemsiz ve sıkıcıdır. Tespit 13 - yüzeyselliği yüceltme daha önce neoçomarların uzman nefretinden bahsetmiştik. bunun yerine her konuda 10 gram bilgisi ve olmayan yetkinlikleriyle sürekli vizyon geliştirdiğini zanneden insanlara taparlar. onlara göre gerçek entelektüel, bir konu alanında iki makale ve bir kitap okuyup o alanda bir uzman edasıyla vizyon geliştirebilen insanlardır. yüzeysel bilgiye ve yüzeysel bilgi sahibi insanlara karşı derin ve sonsuz bir sevgi beslerler. En büyük örneklerinden biri de Barış Özcan'dır. Barış Özcan'a karşı sevgileri de buradan gelmektedir. Ne kadar çok yüzeysellik, ne kadar çok hap bilgi, ne kadar çok konu hakkında derinlikten uzak, boş konuşma; o kadar hayranlık, o kadar tapınma. Son Tespit - Fanatiktirler. Partizanlık, tarafçılık, bağımlılık, adamcılık kanlarına işlemiştir. Barış Özcan videosunu yarım saat geç izlediği için ağlayarak özür dileyen mi dersin, "biz seni haketmiyoruz" diye naralar atan mı dersin, Barış Özcan'ı Enes Batur ile karşılaştırıp kaliteli olduğu çıkarımını yapan mı dersin, başka bir video 3 milyon ilendi diye yırtınan mı dersin. Bu insanlar bilimin içine mistisizm sokma eğilimindedirler. Onlar göre nikola tesla x'i bulmuştur ama büyük amcalar engellemiştir, Onlara göre nikola tesla y'yi icat etmiştir ama plastik şirketleri önünü kesmiştir. Sürekli totolarından gizem üretme uğraşı içindedirler. |
Özellikle genç beyinleri aydınlattığı için kendisi hakkında fetöcü iması yapılması beni şaşırtmıyor.Tam da akpnin istemedigi şeyi yapıyor.Yüksek aboneli Türk youtuberlar biraz olsun kendisini örnek alsa, en azından Enes Batur izleyip, zombi gibi yetişen çocukların kurtulma şansı olur.
|
çok abartılıyor, alt tarafı youtuber. diğerlerinden farkı yok konuşulacak bir tarafı da yok, içerik hazırlıyor sadece.
|
Hocam bu nasıl bir tespittir, beni benden aldın . Özellikle de 7. madde çok iyi. Erdi Özüağ, çalışkan olduğu ve mükemmeliyetçi yapısını doğru kullandığı için sektörde belki de dünyada eşsiz olduğunu düşünüyorum.
DH bünyesinde sizin gibi birini görebilmek de oldukça güzel. Tespitlerinizin altına parmağımı basarım |
"Türkiye'de BİLE yaşamayan adam" demiş.Yurdışında olmasının bir SEBEBİ var demiş,Türkiye BİLE yaşamaması onu Türklerin gözünde normale göre daha ezik kılıyor demiş ama kendisinin de yurtdışında olduğunu unutmuş.5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlattım resmen.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|