Şimdi Ara

Başarı Hikayem, rehberim. Türkiye 35.liğine giden yol. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
226
Favori
37.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben nette çok takılırdım Enes de online oyun baya oynardı bildiğim kadarıyla evde olduğu zamanlar. Yani dengeyi kurabiliyorsanız sorun yok hatta ben PC de en çok son sınıfta takıldım bu arada konuma beklerim tıpçıları özellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: safacanmetin

CS mi oynuyordunuz?
    4 yıllık lise hayatınızda pc ile aranız nasıldı? Bir de son sene sosyal yaşantınız nasıldı? Biraz bahsederseniz sevinirim.
    Tebrikler bu arada. Umarım hayatta daha nice başarılara imza atarsınız. :)

Bu soruyu sorduğunuz iyi oldu, ben yatılı okudum. 9. ve 10. sınıfta her haftasonu eve gelebiliyordum. O sınıflarda haftasonlarım tamamen bilgisayarda geçiyordu, yurdaysa bilerek laptop götürmüyordum, çalışmayacağımı biliyordum çünkü. Yurttayken hakkını veriyordum, eve geldiğimde bilgisayar konusunda kendimi tutamıyordum diyebilirim. 11. sınıfın ikinci döneminde dershaneye tekirdağda yazılınca eve ayda bir gitmeye başladım. Bu noktada bilgisayardan koptum, oyunu hayatımdan çıkardım. Ama yabancı dizilerden vazgeçmedim. Oda arkadaşlarımla beraber 6-7 tane dizi vardı düzenli takip ettiğimiz. 12. sınıfta bu şekilde geçti, oyun yoktu, dizi vardı. Her gün bir dizi izledim diyebilirim, deşarj olmak için yardımcı oldu diyebilirim. Açıkçası oyun çok engel oluyor, ama abartmadıktan sonra dizi izlemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesMahmud -- 19 Temmuz 2014; 0:16:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

Atatürk fenden sonra okumayı bıraktım

aynen beyler özet geçiyorum= 4 sene insanlıktan çıkarak kasmış arkadaş. bunu kesinlikle ezmek için söylemiyorum enes helal olsun çok sevindim senin adına ama diğer arkadaşlar fazla heveslenmesin diye yazdım gerçeği

• Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlıktan çıkmaya gerek yok özellikle yeni sistemde. Sadece nereye yoğunlaşacağınızı bilmelisiniz
  • Neuroxena kullanıcısına yanıt
    Felsefeyi ders olarak sevmesem de bilim olarak severim. :) Haklısın, insan içgüdüler konusunda. İnsan psikolojisi çok gizemli, "Ben kesinlikle bunu hava atmak için yapmadım." demem. Sadece dediğin gibi oradaki "Temel amaç"a bakıyorum. Yönetemediğim bir şey hakkında kesin konuşacak kadar iddialı değilim. Bu konuda arkadaşlar istediği gibi düşünsün. Ama biz konu dışına çıkmazsak sevinirim. :) Yok mu başka, sorusu olan? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

quote:

aynen beyler özet geçiyorum= 4 sene insanlıktan çıkarak kasmış arkadaş. bunu kesinlikle ezmek için söylemiyorum enes helal olsun çok sevindim senin adına ama diğer arkadaşlar fazla heveslenmesin diye yazdım gerçeği

Teşekkürler. :D Heveslenip heveslenmemek insanların idealistliğine kalmış, benimki çok uç bir örnek değil. Mezuna kalıp da çok iyi işler başarmak mümkün, istekli olduktan sonra... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesMahmud

quote:

Orijinalden alıntı: dursun1071

quote:

Teşekkürler. :D Heveslenip heveslenmemek insanların idealistliğine kalmış, benimki çok uç bir örnek değil. Mezuna kalıp da çok iyi işler başarmak mümkün, istekli olduktan sonra... :)

kardeşim seninki uç örnek, 4 sene senin gibi çalışıp yine bu derecene yakşamamamış bir çok insan var, kapasite meselesi kafa meselesi biraz da. biraz zeka üstüne AFL'li inekliği bu sonucu getirmiş mezuna kalan 15klar 20klar umutlanmayın bu çocuk gibi olamazsınız yatarak ilk 10kya girenler bi ihtimal

• @Neuroxena Arkadaşım bu düşüncende haklılık payı olsa da pratikte sıkıntı var. Örneğin yalnızca kendin yaşadığın bir evrende yaşadığını düşün senden başka kimse yok.Bir kitap kaleme alır mıydın ya da bilimsel bir çalışmada bulunur muydun? J.PAul Sartre'a göre bu sorunun cevabı hayır, sana göre de yazdığına göre. Bence de hayır. Beynimizdeki dopamin herhangi bir şeyi yapmamızı sağlayan en önemli faktörlerden birisi. Dopamin olmasa kolumuzu bile kıpırdatmazdık. Seni motive eden bir şeyi düşündükçe beyninde dopamin salgılanır(video ön izlemesi gibi düşün) ve seni daha fazla dopamin salgılatmak için o eylemi yapmaya teşvik edecektir.Bu moral denilen konuda özelden konuşabiliriz senle. Bizi motive eden şeyler bilinçaltında çok çeşitlilik gösterir. Bunlardan biri de beğenilme kaygısı dediğinde haklısın. Fakat bunu kafana takarsan ÖRNEĞİN (iyi bir şey yaptın ateist diyebilir: Bunu sırf cennete gitmek için yaptın , cennet-cehennem kavramları olmasaydı inanacak mıydın vs.. bunları duyduğunda adama hak verip kötülük yapmaya başlaman iyi mi olur sence? Bak Enes derece yapmış insanlara yardımcı olmak için belki de egosunu tatmin etmek için konu açmış bu kimseyi ilgilendirmez.Enes dahil,çünkü bu daha çok bilinçaltıyla ilgili. Bir şeyin gerçek nedenini asla bilemezsiniz o yüzden bilip bilmeden yorup yapmamanızı salık veririm keza ben Enes'e defalarca konu aç demiştim o yok yanlış anlaşılır falan demişti şu an anlaşıldı yani adam haklıymış bir şeyi de baltalamayın bu tarz konulardan insanlar yararlanıyor geçmiş senelerde hazırlanırken biz de yararlandık felsefe yapacam diye kasmayın her gerçek her yerde söylenmez tepki çekersin dediğin şeyleri herkes biliyor zaten hepimizde beğenilme kaygısı var napalım ölelim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObudigA96 -- 19 Temmuz 2014; 0:43:36 >

• @Neuroxena Dostum ünlü bi filozof vardı bi tane adama soruyolar niye filozof oldun diyo belki karı-kız düşer falan diye de yalanmış diyo. Felsefe yapmak teoride iyidir pratikte mutsuzluk getirir obsesif düşüncelere sahip olursun,düşüncelerin çember şeklinde döner bir türlü sonlandıramazsın kesin yargıya varman zorlaşır bu farkındalık da bilimden soyutlar seni çünkü bilim kesin olduğunu iddia eder ancak hepimiz biliyoruz ki hiçbir şeyde kesinlik yoktur. Fakat bunu bilmek işini zorlaştırır,umudunu azaltır. Bu konuyla ilgili Hermann Hesse / Bozkırkurdu okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rabia Del Pueblo

Kusura bakma da bu konu benim için hiçbir şey ifade etmiyor yine de uğraştığın için sağol.Bize daha yakın kesimden başarı hikayeleri lazım :)

2 yıl sonra sana yararı olur mu bilemem ama,
    İnşallah 2 yıl sonra yazacağım dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam okudum hepsini usenmeden gercekten seni tebrik ediyorum helal olsun yani 35. Olmak inanilmaz bir basaridir okudugum kadariyla fen lisesi mezunusun tabi 9-10-11 cok saglamdir ki 12 deyken 140-145 netle baslamak cok inanilmaz birsey bence ben cok calisan gordum gunde 8-10 saat calisan taniyorum ve 10k oldular yani ve bu kadar net goremiyolardi tabi 12 baslayinca da sıkı calisma(pardon duzenli calisma bence) devam etmissin s.b filan bitirmissin ve olimpiyatlara katilmanin da avantaji cok fazla olmus
    KİSACASİ BU BASARİYİ HAKETMİSSİN:-)
    ben ise mezuna kaldim hedef tip potansiyelim yuksek temel saglam ben bayramdan sonra ders calismaya baslayacam sence lys konularindan mi baslamak lazim bir de ne zamandan itibaren deneme cozulmeli ve deneme ya da s.b dan yapamadigin veya yanlis sorulari analiz yapiyormuydun not defteri filan var miydi?
    Cok uzun oldu ama:-):-)

• Tıpçıysan seni bizim başlığa alalım @ercn80 Cerrahpaşa İng-Ege li olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObudigA96

@Neuroxena Arkadaşım bu düşüncende haklılık payı olsa da pratikte sıkıntı var. Örneğin yalnızca kendin yaşadığın bir evrende yaşadığını düşün senden başka kimse yok.Bir kitap kaleme alır mıydın ya da bilimsel bir çalışmada bulunur muydun? J.PAul Sartre'a göre bu sorunun cevabı hayır, sana göre de yazdığına göre. Bence de hayır. Beynimizdeki dopamin herhangi bir şeyi yapmamızı sağlayan en önemli faktörlerden birisi. Dopamin olmasa kolumuzu bile kıpırdatmazdık. Seni motive eden bir şeyi düşündükçe beyninde dopamin salgılanır(video ön izlemesi gibi düşün) ve seni daha fazla dopamin salgılatmak için o eylemi yapmaya teşvik edecektir.Bu moral denilen konuda özelden konuşabiliriz senle. Bizi motive eden şeyler bilinçaltında çok çeşitlilik gösterir. Bunlardan biri de beğenilme kaygısı dediğinde haklısın. Fakat bunu kafana takarsan ÖRNEĞİN (iyi bir şey yaptın ateist diyebilir: Bunu sırf cennete gitmek için yaptın , cennet-cehennem kavramları olmasaydı inanacak mıydın vs.. bunları duyduğunda adama hak verip kötülük yapmaya başlaman iyi mi olur sence? Bak Enes derece yapmış insanlara yardımcı olmak için belki de egosunu tatmin etmek için konu açmış bu kimseyi ilgilendirmez.Enes dahil,çünkü bu daha çok bilinçaltıyla ilgili. Bir şeyin gerçek nedenini asla bilemezsiniz o yüzden bilip bilmeden yorup yapmamanızı salık veririm keza ben Enes'e defalarca konu aç demiştim o yok yanlış anlaşılır falan demişti şu an anlaşıldı yani adam haklıymış bir şeyi de baltalamayın bu tarz konulardan insanlar yararlanıyor geçmiş senelerde hazırlanırken biz de yararlandık felsefe yapacam diye kasmayın her gerçek her yerde söylenmez tepki çekersin dediğin şeyleri herkes biliyor zaten hepimizde beğenilme kaygısı var napalım ölelim mi

Eğer tepki çekmek istemiyorsan her gerçek her yerde söylenmez ama ben tepki çekmeyi sorun olarak görmüyorum isteyen küfür edebilir umrumda değil bu tip konuları aştığım için fikirlerimi dile getirme konusunda sıkıntı yaşamıyorum. İlk mesajıma bakarsan herkesten pek bir farkım olmadığını söyledim ve son yazdığım cümleye bakarsan Enes yanlış bir şey yapmış demedim hatta yararı olduğu için teşekkür ettim, "neden konuyu açtığının asıl nedeni" konusundan da o an aklıma geldiği için bahsettim sanırım açıkçası belli bir nedeni yok düşüncelerimi yazıp bazen karşıdaki insanları da düşündürmek istiyorum yazmamın asıl sebeplerinden biri bu heralde. Düşüncelerimi istediğim kadar kısa açıklamaya çalışayım tam olarak anlatamıyorum mesela "içgüdü" yerine "temel amaç" sözcüğünü kullanınca farklı bir şey anlaşılıyor. Sen de böyle anlamışsın birincisi ben hakaret etmedim buna göre değerlendir, Enes yakın bir arkadaşın olabilir bu yüzden onu koruma düşüncesinde olabilirsin anlıyorum ama Sartre'den örnek verip din konusuna girip arkadaşını savunmak yerine daha akılcı şeyler yazabilirdin. Temel içgüdüsünden doğan davranışları yüzünden bir insanı suçlamam, arkadaşını suçlamadığım gibi arkadaşını koruma düşüncesiyle paragraf yazdığın için şu an seni de suçlamıyorum. Diyeceksin ki "dünyadaki herkes suçsuz katiller de suçsuz şiddet insanın doğasında var" hayır katiller suçludur, başkalarına tehlike oldurduğu için hapse atılmalıdır ayrıca doğasındaki şiddeti benim gibi fikir yoluyla da gösterebilirdi.

Herneyse Enes'in dediği gibi konu dışına çıkmasak daha iyi olacak sanırım çünkü karışık konular olduğu için bu tartışmanın sonu gelmez.

Edit: Tavsiyen için çok teşekkür ederim.
    Edit 2: Son olarak dopamin konusuyla ilgili de kendi bildiklerimi söyleyeyim; insanın motivasyonunu ve "haz" duygusunu sağlayan, serotonin ile birlikte beyindeki en önemli kimyasal madde olduğu doğrudur. Fakat sanılanın aksine dopamin miktarının çok olması insanın mutlu ve başarılı olmasını sağlamaz. Dopamin miktarı kadar dopamin reseptörleri miktarı da çok önemlidir, kolay yoldan haz sağlayan davranışlar (genelde alkol, sigara, uyuşturucu, mastürbasyon gibi alışkanlıklar) dopamin miktarının bir anda artmasını sağlar ancak dopamin reseptörü miktarını azaltır. Bu da insanın sadece belli zamanlarda çok kısa süreliğine haz duygusunun artmasını ve onun dışındaki zamanlarda mutsuz ve başarısız olmasını sağlar. Yani alışkanlık değil de bağımlılık diyebileceğiniz şeyler varsa bunları azaltmaya ve hayatınıza denge getirmeyi çalışın. Kısaca sağlık çok önemlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 19 Temmuz 2014; 1:45:46 >

• Dinle ilgili bir şey yazmadım sadece örnek içindi o. Ben de felsefeyi insanları düşündürmeyi severim ama bazı şeyleri yaşadıkça daha farklı düşünmeye başladım artık kasıntı olmanın lüzumu yok. Öğrendiğim en önemli şey sadece kendini değiştirebileceğindir ki o bile çok zor. Bu yüzden millete ahkam kesme hakkını ne kendimde ne de başkasında görmüyorum. Akılcılık konusuna gelirsek düşüncene saygı duymakla beraber katılmıyorum.
    Edit: Ben teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObudigA96 -- 19 Temmuz 2014; 1:25:58 >
  • ercn80 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. :)

Bu sene yorulmuşsundur. Dediğin gibi bayrama kadar tatil yapıp, sonra hızlı bir şekilde başlayabilirsin. Ygs konusunda temelin olduğunu varsayarsak bence şu an lysden başlamak daha mantıklı, kasıma kadar lys konularını biraz eritirsen iyi olur. Bu süreçte soğumamak için haftada bir ygs denemesi çözebilirsin. Ondan sonraki süreçte denemeleri hızlandırıp, deneme kritiği sonucunda eksiklerini kapatmanı öneririm. Analiz yapıyordum, o çok önemli. Eksiklerin kapanması öbür türlü zor olur. Defterim vardı, hakkını vererek kullanamadım ama takıldığın soruların çözümlerinin ve gerçekten önemli bilgilerin yazdığı bir defter çok işe yarar. Başarılar. :)
  • Hocam günde kaç saat çalışıyordun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dopamin konusunda haklısınız aslında ben orada başka bir şey yazacaktım alakasız kaçmış ama şimdi reseptöre falan girmeyelim konu çok saptı bağımlılık konusunda iyiyimdir bilimsel olarak ama Enes'e sorun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: special361

Hocam günde kaç saat çalışıyordun ?

Okuldaki çalışmayı saymazsak günde 3 ila 5 saat arasında değişiyordu. Okula gitmediğim zamanlarda da 6-7 saati buluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesMahmud

quote:

Orijinalden alıntı: special361

Hocam günde kaç saat çalışıyordun ?

Okuldaki çalışmayı saymazsak günde 3 ila 5 saat arasında değişiyordu. Okula gitmediğim zamanlarda da 6-7 saati buluyordu.

Hocam okulda nasıl bir çalışma izledin peki ?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.