Şimdi Ara

Başarı Hikayem, rehberim. Türkiye 35.liğine giden yol. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
226
Favori
37.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tebrik ederim. Vakti zamanında 50. olmuştum ama hiç konu açmadıydım. İleride hayatını aşırı etkileyen bir başarı değil unutulup gidiyor 2 yılda. İki artısı var istediğin yere gidebilmen ve alacağın burs. Devlete gidersen 900 liraydı bu yıl, özele gidersen artık bir de üniversite üstüne ne kadar verirse. Şunu da söyleyeyim ilk 1000'e giren herkes 50. de olabilir 1000. de o günkü durumuna, sınavdaki soruların nasıl sorulduğunu falan bakıyor.
  • Sabrın sonu selamettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

quote:

Orijinalden alıntı: EnesMahmud

Boş yoktu ama 2. çözüşümde bir işlem hatamı düzelttim.

bu zaman konusunda önerebileceğin herhalde çok deneme çözmektir değil mi?

Evet, hızlanma konusunda başka bir tavsiyem yok malesef.

quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

Tebrik ederim. Vakti zamanında 50. olmuştum ama hiç konu açmadıydım. İleride hayatını aşırı etkileyen bir başarı değil unutulup gidiyor 2 yılda. İki artısı var istediğin yere gidebilmen ve alacağın burs. Devlete gidersen 900 liraydı bu yıl, özele gidersen artık bir de üniversite üstüne ne kadar verirse. Şunu da söyleyeyim ilk 1000'e giren herkes 50. de olabilir 1000. de o günkü durumuna, sınavdaki soruların nasıl sorulduğunu falan bakıyor.

Teşekkür ederim ve ben de sizi tebrik ederim. Nerede okuyordunuz acaba, merak ettim. :) Zaten abartılacak bir başarı değil, benim için istediğim bölüm olması yeterliydi, oldu çok şükür. Ayrıca ilk 1000dekilerin farksız olması konusunda çok haklısınız, birkaç soru sıralamayı inanılmaz oynatıyor. Ölçüt pek güvenilir değil yani.

• TFL'nin okul hayatın boyunca sana etkileri ne oldu? Bir de fiziğe nasıl çalıştın?
  • kopya ceksem bu kadar net yapamam :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veronique

TFL'nin okul hayatın boyunca sana etkileri ne oldu? Bir de fiziğe nasıl çalıştın?

Açıkçası lise hayatım boyunca keşke gelmeseydim dediğim zamanlar çok oldu. Özellikle 9 ve 10 da sözel derslerde inanılmaz bir şekilde zorluyorlardı. İddialı olacak ama tarih yazılılarımız sosyal bilimler liselerininkilerden aşağı değildi, 5 almak çok zordu. Onun haricinde öğretmenlerin bir kısmı destekleyiciydi ama köstek olan bir takım öğretmen de yok desem yalan olur. tfl olimpiyat konusunda iyi oldu, devlet okulu imkanlarında olabilecek kadar olimpiyat çalıştık. tflnin arkadaş ortamı konusunda çok yararı oldu, sınav sürecinde birbirini her konuda destekleyen arkadaş ortamım vardı. tfl aynı zamanda yurduyla da beni hayata hazırladı, evimden bir aydan fazla uzakta kalmayı öğrendim. yine olsa tercih eder miydim bilmiyorum ama sanki Atatürk fende daha mutlu olurdum...

Fizik için hem dershanedeki hem okuldaki hocalarım çok iyiydi, simetri ve palme sayesinde fizikte pek zorlanmadım.

• Çok uzun yazmışsın hangi bölümü yazdın peki? 35.liğe değen birşey olsa bari...
  • melbur44 M kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi elektrik elektronik yazdım.
  • quote:

Boğaziçi elektrik elektronik yazdım.

2012 türkiye birincisi abdullah coşkunda orayı yazmıştı birincilerin mekanı hayırlı olsun hayatta başarılar emek veren emeğini alır
  • melbur44 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, sanırım bu senenin birincisi de boün ee yazdı. :)
  • quote:

Çok teşekkürler, sanırım bu senenin birincisi de boün ee yazdı. :)

Evet bu seneki birinci de BOUN EE yazdı hocam.
  • Tebrikler 5-6 Test Kitabı Her Dersten Herkesin Ulaşamayacağı Birşey..Başarılarının Devamını Dilerim Hocam Darısı Bana
  • bu tarz konulara hastayım. adamda temel yok , kalkmış türkiye bilmem kaçıncısının uyduladığı taktiği uygulamaya çalışıyor ahhahaha.

oldum olalı saçma bulurum bu tarz konuları.

çocuk kaç seneden beri çalışıyor , 1-2 senede olacak şey değil bunlar.

planlı çalışmak. sıkılmadan çalışmak. uzunca yazmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 19 Temmuz 2014; 20:28:18 >
  • @DeusReus haklısın belki ama Enes de ben de hazırlanırken bu tarz konuları takip ediyorduk bize yararı olmuştur yani insanlara yararı olabilir yine de ondan bu tarz konular açıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObudigA96

@DeusReus haklısın belki ama Enes de ben de hazırlanırken bu tarz konuları takip ediyorduk bize yararı olmuştur yani insanlara yararı olabilir yine de ondan bu tarz konular açıyoruz.

hocam haklısın , doğrudur. nasıl anlatayım. mmm.

siz küçüklükten beri herşeyin farkındasınız. en önemlisi çalışmayı biliyorsunuz. burada ki bir çok arkadaş nasıl çalışacağını dahi bilmiyor. ufak tefek yardımlar almışsınızdır , o kadar.

ben , her zaman gerçekci olunmasından yanayımdır. her insan seviyesine uygun çalışmalı , program yapmalı. sizin sürümünüz farklı onun sürümü farklı :D iphone 5s iphone 3g gibi ahahaha.

ilk olarak sınava 2011 yılında girmiştim. o sene bi arkadaşım vardı , çocuk barajı geçemiyordu. biyoloji hocamızın oğlu cerrahpaşa tıpı kazanmıştı , o çocuğun çalışma programını istemişti hocadan ahahaha. 1 -2 hafta uygulamaya çalıştı . Baktı olmuyor tümden bıraktı ahhahahaha. şimdi 2 yıllık okuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 19 Temmuz 2014; 20:49:32 >

• quote:

Merhaba, sınav sürecini atlatan arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum. Bu sene bu maratona atılan arkadaşlarıma da başarı dileklerimi iletiyorum.

Öncelikle bir hayli uzun bir yazı olduğunun farkındayım, bu yüzden şimdiden özür diliyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim. :)

Pm’den çok fazla soru geldiği için konuyu hazırlamaya karar verdim, aslında pek niyetim yoktu. :)

Öncelikle kendimden bahsedeyim, ismim Enes. Doğma büyüme Lüleburgazlıyım, sbs’nin ardından çok karışık geçen bir tercih döneminden sonra Tekirdağ fen lisesine yerleştim.(Atatürk fen ve kabataşı puanım tutmasına rağmen İstanbul için kendimi hazır hissetmediğimden tercih etmedim.)

İlkokulda sözel derslerden gına gelmişti, hiç sevmem kendilerini. Fen lisesi kazanınca rahatlarım demiştim ama hiç öyle olmadı. Özellikle edebiyat ve tarih OBP’nin bu kadar önemli olduğu zamanda ortalamamı düşürdü. Neyse ki 9. Ve 10. Sınıfı bu şekilde atlattım. Diğer senelerde de artık bu iş böyle olmaz deyip onlara da istemeye istemeye çalışmaya başladım. 12. Sınıftaki yazılılarda çok fazla zorlamadıklarından 96.22 ortalamayla okul 4.sü olarak mezun oldum.

Daha ayrıntılı bir rehber olması açısından olimpiyattan da bahsetmek istiyorum. Bazılarına göre olimpiyat gereksiz bilgi, boşuna zaman kaybı olarak görülüyor. Ben buna kesinlikle katılmıyorum, her ne kadar olimpiyatta bir başarı gösteremesem de, kişinin ufkunu genişletmesi ve diğer derslere de farklı bir açıdan bakmasını sağlamasıyla olimpiyatı çok gerekli görüyorum. Dediğim gibi başarı sağlayıp ek puan kazanmanız önemli değil, madalya işleri zaten devlet okullarında zor. Cemaat okulları olayı domine etmiş durumda. Ama tekrar söylüyorum, olimpiyatta edindiğiniz tecrübe diğer derslerdeki başarınızı da arttırıyor. Ben şahsen kimya olimpiyatındaydım, 10. Ve 11. Sınıfta birkaç netle ilk aşamayı geçemedim.

Onun dışında arkadaş ortamı çok önemli, sizin seviyenizde olan, idealleri olan, iyi anlaştığınız 3-4 kişilik bir arkadaş grubu başarının anahtarı. Aklınıza takılan bir şeyi whatsapp’tan hemen sormak gerçekten iyi oluyor. Tabi bu arkadaş grubu sadece ders anlamında değil, psikolojik olarak da destekleyici olmalı. Açıkçası ben bunun çok faydasını gördüm.

Biraz da yurt ortamından bahsetmek istiyorum. :) 4 sene boyunca okulun kendi yurdunda kaldım, her akşam saat 7 ve 10 arasında düzenli etüt vardı. Soru sorabileceğimiz hocalar da dönüşümlü olarak etüte geliyorlardı. Etüt 3 saat boyunca zorunlu olarak yapılıyordu, devlet okulunun disiplininin yararını burada gördüm. Etüt saatleri haricinde son seneye kadar pek çalışmadım. Son sene bir zorunluluk yoktuı, herkes çalışıyordu zaten. Kalkıp 8-10 saat çalışmadım, ortalama 3-5 arasında değişiyordu. İlk 3 sene dershaneye kayıtlıydım ama uğramadım, sadece kaynakları aldım. Ama son sene bir gün bile kaçırmadım diyebilirim.

Son seneden bahsetmeye başlayayım en iyisi. 11 bittikten sonra ramazana kadar dinlendim, ramazan başlayınca günde 3-4 saat çalışmayla başladım. Genel olarak iftardan sonra sahura kadar ara ara çalıştım. Önce mat1 den başladım, simetri 3 kitabı bitirdim. Dershanenin açıldığı ağustos ortasına kadar da fizik kimya ve geometri simetrileri bitirdim. Biyolojiye de biraz göz gezdirdim diyelim. Bu arada Fem’e gittiğimi de belirteyim. Dershane açıldı, ilk denemeyi olduk. 140 netim vardı, bu kadar yüksek beklemiyordum. 11 in başından beri zaman denemelerini çözüyordum 125 civarlarındaydım. Yaz boyunca hiç deneme çözmedim. Bu süreçte 15 netlik artış gerçekten sevindiriciydi. Neyse rehavete kapılmadım, dershanenin bir aylık hızlandırma sürecinde biyolojideki eksiklerimi gidermeye çalıştım. Öbür yandan denemeler devam ediyordu. Genel olarak yanlışlarım Türkçe sosyalden çıkıyordu. Onlara çalışmam gerekiyordu ama resmen ölüm gibi geliyordu sözel çalışmak. Zar zor biraz baktım onlara da ama birazdan ygs sonucumda göreceğiniz gibi pek bir işe yaramadı. Neyse, önemli olan lys deyip sadece sayısalla yoluma devam ettim diyebilirim. Kasıma gelindiğinde zamanlar başladı, hiç kaçırmadan girdim denemelere. Net olarak ocağa kadar 140-145 aralığındaydım. Femin Türkiye geneli sıralamalarında da genel olarak ilk 100 deydim. Ama öyle ilk 20-30 a da pek giremedim. Bir yandan okul yazılıları devam ediyordu, son sene olduğu için sağolsun hocalar pek zorlamadı. Tekirdağ fenin bu konuda yararını gördüğümü söyleyebilirim. Neyse ilk dönemi az biraz lys çalışarak kapattım, ygs adına sadece deneme çözdüm diyebilirim. Yarıyıl tatilinde Fatih üniversitesine bir haftalık kampa gittik. Bu benim için dönüm noktası oldu. Günde 7-8 saat çalışıyorduk iyice gaza gelmiştim. Liseye başladığımdan beri aklımda olan Boğaziçi için çalışmaya devam etmeliydim. Hocalarım ygs sözel çalışmam için ne kadar ısrar etse de lys çalışarak devam ettim. Şubat olmuştu, Bu dönemde 150-155 aralığına çıkmıştım. Ygs’ye sadece bir ay vardı. İçim rahat etmediğinden sınava kadar Ygs Türkçe-sosyal fem kapsüllerini alıp bitirdim. Sınav geldi çattı, ilk başta şok dalgası yemiş gibiydim. Sayısal alandan pek korkum yoktu ama Türkçe sorularındaki o çelişkiler beni bitirdi. İşte o an pişmanlığı yaşadım, çıkarılacak ders ne kadar sayısalcı olsanız da sözelleri bırakmayın. Sonra fena tokat atıyorlar. :D Sorular da açıklanmayınca bir hafta çok zor geçti, acaba kodlama hatası var mı diye içim içimi yedi. İkinci ders, kodlama sütunları 40’ta bitiyor.(Sosyal 45’te) o sütunlar tam dolu mu diye çıkmadan mutlaka kontrol edin. Benim gibi kuruntu yapmayın. :) İçiniz rahat olsun. Asıl hedefim ilk 100 dü ama sözellerin o durumundan sonra ilk 100 gelmeyeceğini anlamıştım.
    Neyse sınav açıklandı, beklediğim gibi sözeller, sayısalların yanında çok sırıtıyordu. Sonucum:

Başarı Hikayem, rehberim. Türkiye 35.liğine giden yol.

Buradan çıkacak olan sonuç, sene içinde denemelerde yaptığınız netlerin pek önemi yok. 155'i görmüşken, şahsen 143 netle süreci noktaladım. Aynı şekilde normalde kötü yapıp gerçek sınavda iyi yapan arkadaşlarım da çok. Bu noktada sene içinde yaptığınız netlere üzülmeden yolunuza devam edin diyebilirim.

Ama ygs için çok iyi bir sonuçtu yine de, lysdeki hedefime ulaşabilirdim. Sonuçlar açıklandıktan sonraki bir hafta şok dalgasını atlatmakla geçti, bir hafta sonra toparladım kendimi. Bu noktada ygs sonucunuzla kesinlikle moralinizi bozmayın. Lys sonucumu paylaştığımda ygsnin ne kadar etkisiz olduğunu göreceksiniz. Evet, nisana çok hırslı girdim. MF’de ilk 100’e girecektim. Hemen konu eksiklerimi kapatıp deneme çözmeye başlamam gerekiyordu. Fakat henüz integral bile bilmiyordum. Neyse konu anlatımlı kitaplardan eksiklerimi gidermeye başladım. Bir yandan okulda ve dershanede işlenen konularla eksikler eriyordu. Nisanı konu eksiklerini gidermekle kapattım. Mayıs ayında da denemelere başladım. O esnada zaten lys zamanlar ve diğer denemeler de başlamıştı. Ygs zamanlarda ilk 100’de zar zor tutunabiliyorken lys zamanlarda ilk 10’a giriyordum. Bu gerçekten çok iyi moral oldu ve hedefime emin adımlarla ilerlediğimi biliyordum. Mayısta soru bankası hiç çözmedim, sadece deneme çözdüm. (Kaynakları en altta ayrı bir bölümde belirteceğim.) İşin anahtarı kesinlikle deneme, amaçsızca bildiğiniz konulardan soru bankası çözmek çok gereksiz. Neyse hazirana da bu şekilde girmiş olduk, çevremde ve bende bıkkınlık başlamıştı ama son düzlük diyerek dişimizi sıktık. Matematik lys geldi çattı, girdik çıktık. Full beklemiyordum ama iyi geçmişti. Okulun kapalı olduğu dönemde dershaneyi aksatmamak için özel pansiyonda ve abi evinde kaldım. Matematik-fen arasındaki haftayı da bu şekilde abi evinde geçirdim. Modern fiziği kitaptan tekrar ettim, biraz da biyoloji okuyarak deneme çözdüm. O hafta da böyle bitti. Evet fen sınavını da atlatmıştım. Edebiyata da kayıt yaptırmıştım ama öyle bunalmışım ki, 25 tl gitsin çöpe, ne olacak deyip girmedim ona. Eve dönüp sınavın açıklanmasını bekledim. Günler sonra gece 1.15’te sonuçlar açıklandı. Hedefime ulaşmıştım, ilk 100 gelmişti. :) O gece ailecek sevinçten uyuyamadık. Sonucum:

Başarı Hikayem, rehberim. Türkiye 35.liğine giden yol.

----

Şimdi gelelim kullandığım kaynaklara:

Mat1: Simetri 3 kitabı ve fem konu özetliyi bitirdim.
    Kartezyen Q ve Odtü’yü de taradım. Deneme olarak fem kapsül çözdüm.

Mat2: Simetri 4 kitabı, fem beyaz lys mat soru bankasını bitirdim. Karekök ve Bilfen soru bankalarının da büyük çoğunluğunu çözdüm. Deneme olarak palme, birey, fem, fen bilimleri çözdüm.

Geometri:Geometri için temelim sağlamdı, fem beyaz soru bankası, fem beyaz konu anlatımlı, simetri ygs-lys kitaplarını bitirdim. Deneme olarak ygs kapsül, lys için de palme, birey, fen bilimleri, fem denemelerini çözdüm.

Fizik:Konu anlatımı olarak simetri ygs ve lys kitaplarından memnundum. Ayrıca Palme C ve D konu anlatım kitaplarını da tavsiye ederim, özellikle ezber gerektiren konularda(Modern Fizik) çok yararını gördüm palmenin. Soru bankası olarak fem beyaz, fen bilimleri, birey c çözdüm. Deneme olarak fem, palme, birey, fen bilimleri çözdüm.

Kimya: Olimpiyattan dolayı temelim vardı, son sene pek bir şey yapmadım kimya adına. Sadece organiği tekrar ettim, palme soru bankasını çözdüm onun için de.(Tüm lys olanı değil, sadece organik için olanını.) Onun haricinde palme, fem denemelerini çözdüm.

Biyoloji: En korktuğum sayısal ders, konu anlatımlı olarak başta Simetri ygs-lys ve fem beyaz olmak üzere meb ders kitabı da kullandım. Soru bankası olarak fem beyaz, palme, birey c, güvender(kırmızı olan), zafer çözdüm. Deneme için fem, palme, birey, fen bilimleri çözdüm.

----

Hangi okulu ve bölümü tercih ettiğimi soranlar da çok oluyor, Boğaziçi elektrik elektronik yazdım.

Şimdilik bu kadar, pm’den gelen sorular için yeterli cevap olur mu bilmiyorum. Aklınıza takılanları çekinmeden pm’den veya herkesin faydalanması için konudan sorabilirsiniz. Şimdiden, 2015 tayfasına başarılar diliyorum. İnşallah hepiniz için en hayırlısı olur.

Öncelikle hedefim MF-4 20k yapacaklarım planım şu şekilde dersane başlayana kadar mat 1 sb 1 tane ygs kimya daha sonrası için ne yapmalıyım hem dersane ile gidip aynı zamanda kimya biyoloji geometri simetrileridemi çözeyim yoksa farklı bir planmı uygulamalıyım ayrıca 20k için yeterlimidir çalışma tempom daha önceki seneleri sorarsan ortalama bir öğrenciyim.

• ben mezuna kaldım başarılı olamadım cunku. 168.000 kusuruncu oldum ve feme yazıldım ama herkes fişlenirsin isminizi alıcaklar falan dedi ailem korkmaya basladı. sence fem nasıl fıkırlerın ve goruslerın neler cok merak edıyorum. artık kayıdı yaptık ımzayı attık gerı donmekte ıstemıyorum ama fıkırlerıı merak edıyorum.

ayrıca femde beyaz kıtapları da verıyolar mı ve dagıtılan fem dergılerın faydasını gordun mu
  • Bu dönemleri atlatmama rağmen ben de okudum soluksuz. Tebrikler !
  • 35. olmuş muş alicağin 2500 tl aylik bende ticaretten milyarlar kazanıyorum sen ona bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayanMadam

ben mezuna kaldım başarılı olamadım cunku. 168.000 kusuruncu oldum ve feme yazıldım ama herkes fişlenirsin isminizi alıcaklar falan dedi ailem korkmaya basladı. sence fem nasıl fıkırlerın ve goruslerın neler cok merak edıyorum. artık kayıdı yaptık ımzayı attık gerı donmekte ıstemıyorum ama fıkırlerıı merak edıyorum.

ayrıca femde beyaz kıtapları da verıyolar mı ve dagıtılan fem dergılerın faydasını gordun mu

Feme giden binlerce öğrenci var, hangi birini fişleyecekler? Çoğu insan oraya eğitim için gidiyor, fikirlerine katıldıkları için değil. Ben pek sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer eğitimi sizi tatmin ediyorsa dert etmeyin.

Beyaz kitapları vermiyorlar, belki şubesine göre verebilirler, bize vermemişlerdi. Dergilerin aman aman esprisi yok bence, konu anlatımı için dergiler simetrinin yanında sönük kalıyor. Soru bankası olarak zaten femsetler kendi başına çok iyi.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.