Şimdi Ara

Başarı Hikayem, rehberim. Türkiye 35.liğine giden yol. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
226
Favori
37.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EnesMahmud

quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

zaman denemelerinden ortalama kaç yapıyordun sene içinde? sence zaman denemeleri ygs için iyi bir ölçüt mü?

Piyasadaki denemeleri düşündüğümüzde her şeye rağmen ygsye yakın bir deneme olduğunu düşünüyorum.(En yakın diyecektim ama palmenin denemeleri-özellikle türkçe- bu seneki ygsye daha yakındı.) Zaman denemeleri olmazsa olmaz değil ama ben çözülmesi taraftarıyım, şahsen çok yararını gördüm.
    İlk zamanda 145 civarı yapmıştım diye hatırlıyorum. Ondan sonra 135-155 net arasında gidip geldim.

Denemeler demişken Soru bankalarında ne olduğu belirsiz sorular çözmek yerine deneme Çözmek mantıklı demiştin.
    Denemeleri ÖSYMye parelellik olarak sıralamnızı istesem , branş-veya genel önemli değil Çözdüğünüz denemelerle ilgili ne söylersiniz

• Türkçe konusunda palme, matematik konusunda fem ve zaman denemeleri diyebilirim.
    Fen ve sosyal için palme ve fem zirveyi paylaşır.
    Onlardan sonra 3. olarak körfez derim.
    Onun haricinde fen bilimleri ve güvender denemeleri de çözdüm ama bariz bir şekilde ösymye yakınlık göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesMahmud -- 20 Temmuz 2014; 3:00:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesMahmud

Türkçe konusunda palme, matematik konusunda fem ve zaman denemeleri diyebilirim.
    Fen ve sosyal için palme ve fem zirveyi paylaşır.
    Onlardan sonra 3. olarak körfez derim.
    Onun haricinde fen bilimleri ve güvender denemeleri de çözdüm ama bariz bir şekilde ösymye yakınlık göremedim.

Teşekkür ederim . Konularıma göz atmanızı ve yorum yapmanızı istiyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_93023981/f_//tm.htm#93023981
    http://forum.donanimhaber.com/m_94909879/f_//tm.htm#94909963

• EnesMahmud E kullanıcısına yanıt
    merhaba öncelikle tebrik ediyorum başarından ötürü,

eşit ağırlık öğrencisiyim fen lisesinden anadolu lisesine geçtim şimdi son sene için boşuna fen görmiyim diye. dershane başlayana kadar hocam bana coğrafya-tarih çalış diyor ama zaten 30 civarı yapıyorum daha hiçbir konuya bakmadım. bu yüzden ders çalışmıyorum ama rahatsız olmaya başladım artık. ygs fen çalışıyım diyorum dershane başlangıç sırasında net bakımından büyük avantaj sağlar diye. günde 3 saat civarı çalışarak ygs fen de 25-30 net civarı yapıcak duruma gelirmiyim 1 ayda ? birde hangi ders daha kısa sürede biter ? ilk önce hangisini çalışmamı önerirsin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangfroid

merhaba öncelikle tebrik ediyorum başarından ötürü,

eşit ağırlık öğrencisiyim fen lisesinden anadolu lisesine geçtim şimdi son sene için boşuna fen görmiyim diye. dershane başlayana kadar hocam bana coğrafya-tarih çalış diyor ama zaten 30 civarı yapıyorum daha hiçbir konuya bakmadım. bu yüzden ders çalışmıyorum ama rahatsız olmaya başladım artık. ygs fen çalışıyım diyorum dershane başlangıç sırasında net bakımından büyük avantaj sağlar diye. günde 3 saat civarı çalışarak ygs fen de 25-30 net civarı yapıcak duruma gelirmiyim 1 ayda ? birde hangi ders daha kısa sürede biter ? ilk önce hangisini çalışmamı önerirsin ?

fen lisesinden geçiş yaptığınız için en azından fen temeliniz olduğunu varsayıyorum, fende 25-30 a ulaşmak için bir ay yeterli olur. sosyalden 30+ yaparken bu aşamada fene yönelmek daha mantıklı. ygs fen için en kısa sürede bitecek ders kimya, hem konular kolay hem de konular nicelik olarak az. o yüzden kimyayla başlayıp fizikle de devam etmenizi öneririm.

• Hocam bir de, bu simetri yayınları piyasada satılmıyormuş galiba. Sadece dersaneden mi temin ediliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, kırtasiyelerde bolca olması lazım.
  • Arkadaşlar beni biraz stres sardı ders çalışıyorum ama sanki sınava girerken bütün çalıştıklarımı unutacakmış gibi hissediyorum lütfen sizlerden tavsiye almaya ihtiyacım var sizce bu çalıştıklarım yararlı oluyormudur

• EnesMahmud E kullanıcısına yanıt
    Şimdi gördüm. Fiyatları da sağlammış.
  • kazanma potansiyeli sınırsız olan bir para var. sen 1 yıl boyunca kullanıcagın 50 tl yi vermiyosan bi sıkıntı yokmudur ?
  • Sangfroid kullanıcısına yanıt
    Elimde 200 e yakın kaynak var. Abartmıyorum, ciddiyim. Bunların içinde bazı derslerin "simetri"leri de bulunmakta. Diğer simetrileri almayı düşündüm. Ama benim açımdan hiç gerek yok. Bu kadar kitap bekliyorken yeni almak bence sıkıntı.

• Simetrilerin aman aman bir esprisi yok zaten, olmazsa olmaz değiller. Elinde o kadar kitap varken paranı ziyan etmene gerek yok. :)
  • Up

• Önlerden
  • Hort
  • Yıl içinde Ygs denemelerinde geriye dönmek için kaç dakikan kalıyordu ve gerçek Ygs'de kaç dakika kaldı? Bir de Lys'de nasıldı bu durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EBF85AD14 -- 24 Temmuz 2014; 2:09:56 >
  • helal olsun kaptan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: muvensa

Yıl içinde Ygs denemelerinde geriye dönmek için kaç dakikan kalıyordu ve gerçek Ygs'de kaç dakika kaldı? Bir de Lys'de nasıldı bu durum?

Yıl içinde femin denemelerinde 100 dakikaya kadar indirmiştim. Ama tabii gerçek sınavda öyle olmuyor. Tüm sorular bittiğinde 25 dakikam kalmıştı, onda da matematiği tekrar çözdüm ve bir işlem hatamı düzelttim.

Lysde matematik hariç hiç süre sıkıntısı yaşamadım. Sene içindeki denemelerde 60dkdan fazla sürmüyordu mat. Gerçek sınavda 5 dk arttırabildim. Geometrideyse son 30 dakikamı tek soruya harcadım. Orijin etrafında döndürme sorusu, o kadar uğraşa rağmen kafam karıştı ve yanlış yaptım. Siz siz olun bir sorunun üstüne o kadar gitmeyin.
    FKB'yi toplam 1 saatte çözüyordum dershane denemelerinde.(45 dk beklemeden alıyordum kitapçığı.) Gerçek sınavda fizik hariç pek sorun olmadı. Fizikte tüm süreyi kullandım. Kimya ve Biyolojiyi de 30'ar dk civarında bitirdim.

Kısacası gerçek sınav çok daha farklı oluyor. Gerçek sınavda temkinli davranıyor insan, emin olamıyor hiçbir şeyden. Dolayısıyla da süre sıkıntısı baş gösterebiliyor.

• Sen kaşındın Up
  • helal olsun kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.