Şimdi Ara

Başbakan'dan Koç'a Yerli Otomobil Teklifi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Olay üretmek değil ki sadece üretecek kapasite vs her şey var ama gerekli pazar yok ortada birtek türkiye içine araç satmakla olmaz o iş dünya çapında büyük bir reklam hareketiyle tanıtım gerek pazar bulmak gerek.

Birde olayın o boyutu var iç piyasa satışı yetmez tek başına yurt dışında ki pazarlar da da satışı olsun ki kar edebilsinler araçları geliştirebilsinler.Çok zor bu işler ha deyince olmuyor malesef.Devlet desteği şart aynı Çin gibi devlet desteği sayesinde otomotiv sektöründe çok büyüyorlar.
  • Çok zor sanmıyorum...
  • Uluslararası Para Fonu'na olan borcumuz şu an itibariyle 5.7 milyar dolara inmiş durumda ama sadece borç imf yemi?geçen hocası anlatıyordu 500 milyar dolar dış borç var diye.

bizim millet hayal tüccarlarını çok sever.
    bizim otomobilimiz olmasada olur.zaten olabilecek gibide görünmüyor,tren kaçtı.onun yerine turizme destek verseler ve gelişmesi için tedbirler alsalar bu milletin duasını alırlar ama nerde.
  • Bence bu durum imaj meselesi birazda.

Yani kâr etmese bile ilk başlarda, sadece Türkiye'nin imajı için böyle bir markaya ihtiyaç var. Zaten Başbakan da bundan dolayı "Dünyaya diyelim ki, 'Bu bizim otomobilimiz'." demiş.

Bunun yanında otomobil satışların 8 senede ciddi oranda artması da bu yatırımı mümkün bir hale sokuyor.

İlk adımlarımız küçük olacaktır, riskli olacaktır, zararına olacaktır belki; ama ilk adımı atmadığımız sürece devamı gelmeyecektir.
  • herkesde iş adamı olmuş mübarek fizibilite yapıyor. Başbakan'da kafasına esip koç'a öneride bulunmamıştır heralde. Bence hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir. Koç da yıllardır o veya bu şekilde araç üretiyor, otomotiv üretiminede, pazarlamasınada yabancı değil, yeterli sermayeside var yani Etox'la falan kıyaslamak çok ama çok saçma geliyor bana.

Zaten hükümetin sözünü ettiği şey içten yanmalı motor devrini kaçırdık, elektrikli araç devrinide kaçırmayalım. Bencede artık yerli markalarımız olmalı, ama sermaye buna yatırım yapar mı? sanmıyorum doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

bunu yapmanın bence en mantıklı yolu bir firmayı satın alarak hintliler gibi davranmak ve yavaş yavaş kaydırmak artık global bir ortamda sıfırdan arabanın argesi güvenlik donanımı vs kolay değil olay şu an eskisi gibi devrim isimli araç yaptım değil insanların can güvenliğini de düşünmek ona göre araç üretmek lazım koç veya diğer markaların yapması gereken ortaklık kurup merkez üs belirlemek ve sonucunda kademeli olarak herşeyiyle türk markaya geçmek bunun bazı aşamalarını koç becerdi mesela fiorino vs türleri gibi yavaşça markasallaşıp sıfırdan araç üretmek var sırada koskoca opel bile fiat ile ortak motor kullandı chrysler vs ortak araç kulllandı türkiye adına çok tasvip etmesemde bazı hareketlerini bunu düşünmesi bile başbakan olmanın biraz da ileriye dönük düşünmek olduğunu gösteriyor tebrikler

Yönetici sıfatıyla dolaşan birinin yazdığı yazıya bakın. Ne bir noktalama işareti, ne de başka bir imlâ kuralı. Okunmuyor bile. Yazık...

Açıkçası ben de size katılıyorum. Malesef yazıdan ben de hiçbir şey anlamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

herkesde iş adamı olmuş mübarek fizibilite yapıyor. Başbakan'da kafasına esip koç'a öneride bulunmamıştır heralde. Bence hiç bir zaman hiç bir şey için geç değildir. Koç da yıllardır o veya bu şekilde araç üretiyor, otomotiv üretiminede, pazarlamasınada yabancı değil, yeterli sermayeside var yani Etox'la falan kıyaslamak çok ama çok saçma geliyor bana.

Zaten hükümetin sözünü ettiği şey içten yanmalı motor devrini kaçırdık, elektrikli araç devrinide kaçırmayalım. Bencede artık yerli markalarımız olmalı, ama sermaye buna yatırım yapar mı? sanmıyorum doğrusu.

Elektrikli otomobil için yatırım yapılır şirketin büyük ortağı T.C Devleti olursa olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: G7*

hayret

Seçimler yaklaşıyor ben hiç hayret etmedim :)
  • Yapsınlar bakalım inşallah lafta kalmaz
  • yürü be koç um
  • Fiat'tan Regata'nın kalıplarını getirip12-13 yıl boyunca hiç bir araştırma, geliştirme, yenilik, yeni model ortaya çıkarma gibi ar-ge'ye dayalı hiç bir şey yapmayıp sadece teneke gibi arabaları Türk milletine kakalayıp cebini dolduran Koç grubundan bahsediyoruz. Hakkını yemeyelim elektrikli cam koyup Doğan L'i, tamponlarını boyayıp Doğan SLX'i geliştirdiler .

Başbakan yanlış adamlara söylemiş...
  • ülkeye döviz girişini sağlayacak kadar satılacak kurum kalmadı mı yoksa devlette anlamadım ki
  • önce türk müteahhitlerine adam gibi yol yapmasını söylesin sayın başbakan, ondan sonra araç yapın desin. herşey bittide kendi markamızı yapması kaldı...
    duble yollar içler acısı birçok yerde..sakarya-bilecik-bozüyük arası yolu hergün giden birisi olarak ve ayrıca inşaat sektöründe çalışan biri olarak yapılan bu yoldan inanın utanıyorum. en 200 milyon doları gömdüler bu yola..yazıklar olsun.
    açılışı 1 yıl olmamış olan yol hertarafından oynamalar hertarafında göçmeler var. yamalı bohçaya dönmüş yol. en kötüsüde virajlarda ters eğim verilerek aracı zor kontrol edebildiğimiz virajlar.. bu yüzden sayısız kaza olmakta bu yolda.
    başbakanı göreve davet ediyorum. bu yapılan yolun sorumlularını bulup hesap sorsun. boşa atılmış milyonlarca türk lirası. yazık çok yazık..

• Koç'un Tabutları Vol 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

Yerli olsunda, adı da koç olsun, logosu da koç olsun

Başbakan'dan Koç'a Yerli Otomobil Teklifi

Bildiğim kadarıyla KOÇ amblem olarak zaten Dodge tarafında kullanılmakta..
  • ne güzel olur....avrupa avrupa diye kazıklanmayız

aman doğuş grubu işin içinde olmasın
  • Muhalefet yapmak bizde otomatik hale gelmiş; sürekli samimiyetsizlik aramaya, sürekli olayları başka yerlere çekmeye çalışmaya gerek yok...
    Bakın Putin her fırsatta Rus malı araçların resmen reklamını yapıyor. Adam salak mı yarım milyonluk makam arabaları ile Niva veya Kalina arasındaki farkı görmüyor mu?
    Çin'in büyük üreticilerinin neredeyse tümünün arkasında devlet var.
    Memlekette Hint malı Çin malı araçlar satılıyorsa hatta Çinliler 15 yıl içinde ticaride bir dev haline geldilerse, Koreli üreticiler 20 yılda tüm dünyaya otomobil satmaya başladıysa biz de neredeyse yarım yüzyıllık otomotiv tecrübemizle hiç olmazsa bu işin bir yerlerinden tutabiliriz.
    Başbakan da yerli marka üretimini yapabilecek en olası imalatçıdan böyle bir talepte bulunmuş.
    Zaten daha ortada fol yok yumurta yok, sadece bir niyet açıklanmış.
    Ben de pek olası görmüyorum ama yine de bu tip gelişmeleri olumlu beklentilere dönüştürmeden bir kenara itmek bunları söyleyenlerin değil bizim samimiyetsizliğimiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trike

Muhalefet yapmak bizde otomatik hale gelmiş; sürekli samimiyetsizlik aramaya, sürekli olayları başka yerlere çekmeye çalışmaya gerek yok...
    Bakın Putin her fırsatta Rus malı araçların resmen reklamını yapıyor. Adam salak mı yarım milyonluk makam arabaları ile Niva veya Kalina arasındaki farkı görmüyor mu?
    Memlekette Hint malı Çin malı araçlar satılıyorsa hatta Çinliler 15 yıl içinde ticaride bir dev haline geldilerse, Koreli üreticiler 20 yılda tüm dünyaya otomobil satmaya başladıysa biz de neredeyse yarım yüzyıllık otomotiv tecrübemizle hiç olmazsa bu işin bir yerlerinden tutabiliriz.
    Başbakan da yerli marka üretimini yapabilecek en olası imalatçıdan böyle bir talepte bulunmuş.
    Ben de pek olası görmüyorum ama yine de bu tip gelişmeleri olumlu beklentilere dönüştürmeden bir kenara itmek bunları söyleyenlerin değil bizim samimiyetsizliğimiz olur.

hah ne güzel dedin üreticinin arkasında devlet var diye orada

• quote:

Orijinalden alıntı: Trike

Muhalefet yapmak bizde otomatik hale gelmiş; sürekli samimiyetsizlik aramaya, sürekli olayları başka yerlere çekmeye çalışmaya gerek yok...

+bilmemkaç.

• quote:

Orjinalden alıntı: novecento35

önce türk müteahhitlerine adam gibi yol yapmasını söylesin sayın başbakan, ondan sonra araç yapın desin. herşey bittide kendi markamızı yapması kaldı...
    duble yollar içler acısı birçok yerde..sakarya-bilecik-bozüyük arası yolu hergün giden birisi olarak ve ayrıca inşaat sektöründe çalışan biri olarak yapılan bu yoldan inanın utanıyorum. en 200 milyon doları gömdüler bu yola..yazıklar olsun.
    açılışı 1 yıl olmamış olan yol hertarafından oynamalar hertarafında göçmeler var. yamalı bohçaya dönmüş yol. en kötüsüde virajlarda ters eğim verilerek aracı zor kontrol edebildiğimiz virajlar.. bu yüzden sayısız kaza olmakta bu yolda.
    başbakanı göreve davet ediyorum. bu yapılan yolun sorumlularını bulup hesap sorsun. boşa atılmış milyonlarca türk lirası. yazık çok yazık..

Kusura bakmayın ama konuyla ne alakası var? Güzel bir noktayı eleştirmişsiniz ama, başbakan kelimesini gördüğünüz yerde aklınıza gelen muhalif tüm cümleleri dökmek zorunda mısınız? Konu yerli araç üretimi üzerine, hatırlatırım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.