Şimdi Ara

Başbakan'dan Koç'a Yerli Otomobil Teklifi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyla alakası yok. ama bunu da bilmekte fayda var.
    sorun başbakanın artisliği başka birşey değil. şimdiye kadar sanki hiç düşünmedimi o koççç grubu yerli marka bir aracı.
    bunlar popilizm..
    yerli malı yurdun malı diyeceksin, ülkeyi yabancıya peşkeş çekeceksin yok öyle yaağmaa...
    bu arada yerli üretim aracı bende isterim ama gerçekler acıdır.
    saygılar..
  • İnşallah üretsinlerde era albea alacağımıza koç alırız
  • Kamu kuruluşları için yüzde bilmem kaç yerli araç alabilirsin diye bir kural getirirsin.. ilk 3-5 sene kurtarırsın satışları.. motoruda Renault yada Fiat dan alırsın insanlar heryerde tamir ettirebileceklerini, parçasının ucuz ve kolay ulaşılabilir olacağını görür onlarda biraz alır, emekleme dönemi geçtikten sonra kendini geliştirmişse kalıcı olur, yoksa "tırt" .

Sonucta M. Koç verimli bir proje olup olmadığını hepimizden fazla biliyordur. Çin, İran, Kore orneklerinin tamamında bu yatırımların ardında o ülkelerin devletleri var. Özel sektörün para kazanamayacağı halde yatırım yapması sadece Rusya gibi ülkelerde mümkün oluyor. O da Putin in tehditleriyle.

Milliyetçilik yapıp benimde markam var bakın demektense var olan bir markayı almak çok daha akıllıca olur diye düşünüyorum.
  • onada aynı verğiyi ödeyecegimiz için hiç ugraşmayalım, yabancı firmaların fabrikalarını buraya getirtelim onlardan vergi almayalım arazi filan peşkeş çekelim daha iyi olur . nasılsa oda aynı para oda aynı para olacak ülkemizde üretilen ve var olan elektirige %24 suya %18 dogalgaza %42 vergi ödüyoruz nasılsa boş verin yabancılar gelsin açsın işçi çalışır tek karımız o olur
  • Yerlı arabada cola Turkaya doner, ılk basta satar yerlı malı dıye.sonra kımse yuzune bakmaz.Cola Turka nın cıktıgı gublerı hatırlıyorum ,simdi market raflarında bıle yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAPOYRAZ

onada aynı verğiyi ödeyecegimiz için hiç ugraşmayalım, yabancı firmaların fabrikalarını buraya getirtelim onlardan vergi almayalım arazi filan peşkeş çekelim daha iyi olur . nasılsa oda aynı para oda aynı para olacak ülkemizde üretilen ve var olan elektirige %24 suya %18 dogalgaza %42 vergi ödüyoruz nasılsa boş verin yabancılar gelsin açsın işçi çalışır tek karımız o olur

O saydığın herşeye daha önce de vergi ödüyordun.10 sene önceki öğretmen polis doktor maaşıyla şimdiki maaşları da söylesene
  • Seçim yaklaşıyor tabi,haftaya Türk uçağı yapalım derse şaşmam..inanmayın arkadaşlar inanmayın herşeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

bunu yapmanın bence en mantıklı yolu bir firmayı satın alarak hintliler gibi davranmak ve yavaş yavaş kaydırmak artık global bir ortamda sıfırdan arabanın argesi güvenlik donanımı vs kolay değil olay şu an eskisi gibi devrim isimli araç yaptım değil insanların can güvenliğini de düşünmek ona göre araç üretmek lazım koç veya diğer markaların yapması gereken ortaklık kurup merkez üs belirlemek ve sonucunda kademeli olarak herşeyiyle türk markaya geçmek bunun bazı aşamalarını koç becerdi mesela fiorino vs türleri gibi yavaşça markasallaşıp sıfırdan araç üretmek var sırada koskoca opel bile fiat ile ortak motor kullandı chrysler vs ortak araç kulllandı türkiye adına çok tasvip etmesemde bazı hareketlerini bunu düşünmesi bile başbakan olmanın biraz da ileriye dönük düşünmek olduğunu gösteriyor tebrikler

Katılıyorum sıfırdan yaratmaktan çok daha mantıklı ve kolay olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

onada aynı verğiyi ödeyecegimiz için hiç ugraşmayalım, yabancı firmaların fabrikalarını buraya getirtelim onlardan vergi almayalım arazi filan peşkeş çekelim daha iyi olur . nasılsa oda aynı para oda aynı para olacak ülkemizde üretilen ve var olan elektirige %24 suya %18 dogalgaza %42 vergi ödüyoruz nasılsa boş verin yabancılar gelsin açsın işçi çalışır tek karımız o olur

O saydığın herşeye daha önce de vergi ödüyordun.10 sene önceki öğretmen polis doktor maaşıyla şimdiki maaşları da söylesene

10 sene önce 20 sene sonra bir anlam ifade etmez

önemli olan biz burada böyle vergi öderken diğer ülkelerde ne yapılıyor
    mesela oto alımında şöyle bir tablo var
     Başbakan'dan Koç'a Yerli Otomobil Teklifi

• başbakana bak hele ne demiş ''yerli bi markamız olmalı artık demiş'' vurun gavura yapmayacaksın arkdaş bu ülkede bişey.bu forumda yazmasam dahi hergün okurum burayı ve her yerde keşke bizimde markamız olsun diye kaç defa görmüşümdür.şimdi bunu dillendiren biri oldu,kalkmış kolayla,yolla kıyaslıyoruzartık bizim insanımzda nasıl bir güvensizlik olmuşsa,kendimizi hep küçük görür olmuş,kendi yaptığı malı kötüler tutmaz deyip daha ortada yapılmayan malı kötülemeye başlamış.
    bügün sırası için dahi kavga çıkacak kia spo için önceden bu konumda olucanı kim sölerdi.ama adamlar kendi markasının arkasında durdu ve bu günlere geldi bizde olsa neresi yerli bunun tasarımcısı Türk değil diye daha çizim aşamasında araca b.k atmaya kalkardık.bakın bu ülkede hızlı tren yapıldı.kimse hızlı trenin yapılıcağana inanmıyordu.hatta çoğu yapıldığından habersiz.yenilenmiş yol sanıyolar.bu ülkede yapılması hayal denen marmaray yapıldı,dünyaada sadece abd ve israilin yaptığı insansız hava uçağını yaptık.ve başta araba motoru,tank motoru ve uçak motoru üretilmesi için gerkli adımlar atıldı.kendi atrak helikopterimizi,milgem gemimizi yaptık bunların hepsi hayaldi ama inanan yapıyo işte.hani devrim arabasında diyorlaya yapmazsınız diye şimdi sizde şimdiden o mantıkla hareket ediyosunuz ve bende ordaki mühendislerin dediği gibi ya yaparsak diyorum ve olumlu bakıyorum,kendimize güvenmeliyiz diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahercc -- 20 Ocak 2011; 19:31:17 >

• bunun yapılabilmesi için bu konuda ciddi bir siyasi irade lazım.

tartışma bu olmalı,

bu konuda o siyasi irade bizde var mı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molarrr -- 20 Ocak 2011; 19:43:54 >
  • Bizim zenginlerin hiçbirinde böyle riskli bir işe yatırım yapacak yürek yok...
  • 5 senenin 3 senesi seçimle geçecek. Birde referandum oldumu 4 sene. Bırakın bu klasik seçim yatırımı laflarını. Bu mantıkla başbakanın ağzından çıkan her söz seçim yatırımı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahercc

başbakana bak hele ne demiş ''yerli bi markamız olmalı artık demiş'' vurun gavura yapmayacaksın arkdaş bu ülkede bişey.bu forumda yazmasam dahi hergün okurum burayı ve her yerde keşke bizimde markamız olsun diye kaç defa görmüşümdür.şimdi bunu dillendiren biri oldu,kalkmış kolayla,yolla kıyaslıyoruzartık bizim insanımzda nasıl bir güvensizlik olmuşsa,kendimizi hep küçük görür olmuş,kendi yaptığı malı kötüler tutmaz deyip daha ortada yapılmayan malı kötülemeye başlamış.
    bügün sırası için dahi kavga çıkacak kia spo için önceden bu konumda olucanı kim sölerdi.ama adamlar kendi markasının arkasında durdu ve bu günlere geldi bizde olsa neresi yerli bunun tasarımcısı Türk değil diye daha çizim aşamasında araca b.k atmaya kalkardık.bakın bu ülkede hızlı tren yapıldı.kimse hızlı trenin yapılıcağana inanmıyordu.hatta çoğu yapıldığından habersiz.yenilenmiş yol sanıyolar.bu ülkede yapılması hayal denen marmaray yapıldı,dünyaada sadece abd ve israilin yaptığı insansız hava uçağını yaptık.ve başta araba motoru,tank motoru ve uçak motoru üretilmesi için gerkli adımlar atıldı.kendi atrak helikopterimizi,milgem gemimizi yaptık bunların hepsi hayaldi ama inanan yapıyo işte.hani devrim arabasında diyorlaya yapmazsınız diye şimdi sizde şimdiden o mantıkla hareket ediyosunuz ve bende ordaki mühendislerin dediği gibi ya yaparsak diyorum ve olumlu bakıyorum,kendimize güvenmeliyiz diyorum

bizimde yerli markamız olmalı dememiş

rica etmiş

bu yönde devlete ait bir plan yok
    sanayi ticaret bakanı çıkıp işte tesisleri yapıyoruz falan demiyor
    başbakan özel firmalara yapmaları için rica ediyor

eğer yapılırsa (ki çok çok zor üstte ki mesajları okursanız nedeni uzun uzun yazılmış) hükümet çıkıp
    bu bizim başarımız bakın yerli otomobil markası oluşturduk

der mi demez mi

bahsettiğin diğer konularda ise kapatılan üretim tesislerini de sıralamak gerekli bence

desteğini açık açık söylesin

yapacağız değil yapıyoruz desin tek kelime etmem

ama bu lafların seçim yatırımı olduğu çok belli
    aytaç durağın bir lafı vardı
    bu millet sadece seçim dönemi yapılanları görür diye
    bunu söylediği dönemden sonra tekrar seçildi belediye başkanı olarak

bilmem anlatabildim mi

• Ayrıca yanlış adama söylemiş. Bence bu işi yapmak o arabalarla Ali Ağaoğluya düşer
  • İran da yerli malı otomobil üretti, gördük...

Bugün opel dahi batmanın eşiğine gelmişken bir türk firması nasıl tutunacak muamma... Daha devletin çarkları zor dönüyor... Herşey bitti yerli malı otomobil üretmek kaldı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

peki sen 10 sene önceki alım gücünü söylesene veya 10 sene önceki türkiye cumhuriyetinin var olan ama şimdilerde hep yabancı şirketlerde olan kurum ve işletmeleri söylesene, 10 sene önceki emeklilik yaşını söylesene ...
    bana 10 sene önce daha kötüydü muhasebesi yapma . ben 10 sene öncesinede kızıyorum . ayrıca senin maddi durumun bazı gerçekleri görmeni veya fakir kişilerin geçim sıkıntısını bilmiyor olman benim değil senin ayıbın...
    ülke çok iyiye ğidiyor deniyor hani nerede niye askari ücret halen açlık sınırının altında hatta yarısı 650 lira , niye memurlar yıllarca okuduklarının karşılıgını alamıyorlar hala, veya yıllarca calışmış prim yatırmış kişiler neden bugün emekli olan kişilerin aldıgı emekli maaşın yarısını bile alamıyorlar, niye yıllarca okumuş hatta kpss'den iyi puan almasına karşın nedense daha düşük puan alanlar yerleşiyor hala... insnalar görmek istediklerini görür görmek istemediklerini ise görmezler. ben bu yaz araba aldım o zamnaa kadar benzin fiyatınıda bilmezdim zammıda duymazdım ama ilğin olunca görmek isteyince görüyorsun....
    ben aylık 30 lira genel saglık siğortası yaptırıyorum ( ZORUNLUDUR ,YAPTIRMAZSAZ İŞE GİRECEGİNDE VEYA HERHANGİ BİR BANKA İŞİNDE KARŞINA CEZALI OLARAK AYLIK 150 LİRA ARTI FAİZİ İLE ÇIKACAK ) buna ragmen her doktora gittiğimde 5 lira daha para alıyorlar , ayrıca her hastalıgada bakmıyor ilaçlarını karşılamıyor..... daha saymaya devam edersem iş çıgırından çıkar . DEDİĞİM GİBİ İNSANAR GÖRMEK İSTEDİKLERİ ŞEYLERİ GÖRÜR

• koç ülkeye faydalı bir şey yapmaz. ne tartışıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

koç ülkeye faydalı bir şey yapmaz. ne tartışıyorsunuz.

Eminmisin? Üniversitesi var, lisesi var, bir sürü fabrikası ve oralarda çalışıp para kazanan bir sürü insan var. Daha ne yapsın?
  • Bizim sözde sanayicilerimiz, ülkenin kalkınmasına değil, tüketimine yönelik icraatlarıyla meşhurdur. Hepsi marketçi, bankacı sıcak para ohh mis, ne gerek var risk alıp yaratıcı olmaya, 2-3 konsere, resim sergisine sponsorda olduk mu sosyal sorumlulukta tamam, özeti bu işte
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.