Şimdi Ara

Başbakan'dan Koç'a Yerli Otomobil Teklifi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aero1

quote:

Orijinalden alıntı: emrahercc

başbakana bak hele ne demiş ''yerli bi markamız olmalı artık demiş'' vurun gavura yapmayacaksın arkdaş bu ülkede bişey.bu forumda yazmasam dahi hergün okurum burayı ve her yerde keşke bizimde markamız olsun diye kaç defa görmüşümdür.şimdi bunu dillendiren biri oldu,kalkmış kolayla,yolla kıyaslıyoruzartık bizim insanımzda nasıl bir güvensizlik olmuşsa,kendimizi hep küçük görür olmuş,kendi yaptığı malı kötüler tutmaz deyip daha ortada yapılmayan malı kötülemeye başlamış.
    bügün sırası için dahi kavga çıkacak kia spo için önceden bu konumda olucanı kim sölerdi.ama adamlar kendi markasının arkasında durdu ve bu günlere geldi bizde olsa neresi yerli bunun tasarımcısı Türk değil diye daha çizim aşamasında araca b.k atmaya kalkardık.bakın bu ülkede hızlı tren yapıldı.kimse hızlı trenin yapılıcağana inanmıyordu.hatta çoğu yapıldığından habersiz.yenilenmiş yol sanıyolar.bu ülkede yapılması hayal denen marmaray yapıldı,dünyaada sadece abd ve israilin yaptığı insansız hava uçağını yaptık.ve başta araba motoru,tank motoru ve uçak motoru üretilmesi için gerkli adımlar atıldı.kendi atrak helikopterimizi,milgem gemimizi yaptık bunların hepsi hayaldi ama inanan yapıyo işte.hani devrim arabasında diyorlaya yapmazsınız diye şimdi sizde şimdiden o mantıkla hareket ediyosunuz ve bende ordaki mühendislerin dediği gibi ya yaparsak diyorum ve olumlu bakıyorum,kendimize güvenmeliyiz diyorum

bizimde yerli markamız olmalı dememiş

rica etmiş

bu yönde devlete ait bir plan yok
    sanayi ticaret bakanı çıkıp işte tesisleri yapıyoruz falan demiyor
    başbakan özel firmalara yapmaları için rica ediyor

eğer yapılırsa (ki çok çok zor üstte ki mesajları okursanız nedeni uzun uzun yazılmış) hükümet çıkıp
    bu bizim başarımız bakın yerli otomobil markası oluşturduk

der mi demez mi

bahsettiğin diğer konularda ise kapatılan üretim tesislerini de sıralamak gerekli bence

desteğini açık açık söylesin

yapacağız değil yapıyoruz desin tek kelime etmem

ama bu lafların seçim yatırımı olduğu çok belli
    aytaç durağın bir lafı vardı
    bu millet sadece seçim dönemi yapılanları görür diye
    bunu söylediği dönemden sonra tekrar seçildi belediye başkanı olarak

bilmem anlatabildim mi

bakın ben,devlet yapmış,desteklemiş yada başkasına yapın demiş bunda değilim.benim eliştirim kim yapmaya kalksa,burda herkesin olaya ön yargıyla bakması.kimi geç kalındı demiş,kimisi kola işine döner demiş.yani kimse kalkıpta yapmalıyız,neden olmasın demiyor.ortada olmayan ürünü şimdiden kötülüyorlar.kendimizde o arabayı yapacak gücü görmüyorlar.verdiğim örneklerde o yüzdendi yapılmaz denilen şeyleri yaptık diye.bakın bazılarımız olaya farklı yönden bakıp başka markayı alarak yavaş yavaş kendi markamızı yaratabileceğimizden fln bahsetmiş ama bi şekilde ülkenin bu araba işine girmesi gerektiğini belirtmiş.yani bu şekilde yapıcı düşünenlere değilde,yapıcı düşünmeyen kimselere benim sitemim.ayrıca devlet seçim yatırımı yapmak istese başkasına rica etmez,devlet olarak araç üreticez derdi direk.

• bir kaç saat önce yazdığımı kopyalayıp yapıştırıyorum:

su ana kadar girisimci bir nesil yetismediginden diyebilirim. Arkadaslarimin hemen hepsi kendi isini acmayi dusunuyor ve bir cogu da makine muhendisligi son sinif ogrencisi. Bu hayaller 10 15 sene icinde gerceklesebilecegini umuyorum. Oysa su an bu isi yapabilecek 40 yas ve ustu ksilerin universite yasamina baktigimizda kendilerini yiyip bitirmekten baska dunya gorusleri olmadigindan o donemde, gozleri acildiginda gec kalmis olduklarini anladiklarini dusunuyorum.

0'dan otomobil yapmak cok zor. Uzun yillar, buuuk fedakarliklar, paha bicilemeyecek emek istiyor. Zaten gunumuzde 0'dan araba yapmak gibi bir sey soz konusu olamaz. Tipki isletim sistemleri gibi. Paganiler, atomlar gibi motorunu baska ureticiden alip siradisi bir arac yapilabilir ama honda vw gibi yigin uretim yapacaksaniz boyle bir sey olanaksizdir.
    Benim bildigim kadariyla temsa artik otobus uretebiliyor ama motorlar mitsubishi'den alinma. Euro 3 emisyonlarinda motor uretebilecek kapasitede olduklarini biliyorum; ancak uretim icin yapilacak yatirimlar maliyeti kesinlikle karsilamiyor. Dolayisiyla uretmek sacma olur. Zaten (madem otobusten ornek verdim ondan devam ediyim) dunyada bir kac buyuk dizel motor ureticisi var. Merso, caterpillar, man, mitsu ve adini hatirlayamadigim bir frma bu sektoru domine etmis vaziyette. Adamlar ornegin ayda 10000 dizel motor uretirken temsanin kapasidesi yillik 10000 arac, ki hepsi ayni segmentte degil.
    Daha fazla uzatmiyim telefondan yazamiyorum son cumlelerim:
    Basbakan TAMAMIYLE populist bir davranis sergilemis bulunmakta. Kendisi de bu isin zorlugunun farkindadir diye umuyorum. Degilse daha vahim bir durum zaten. Vw'nin hala arkasinda alman hukumeti oldugunu unutmayalim.

http://forum.donanimhaber.com/m_46121122/mpage_1//tm.htm#msglink_46121655

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

koç ülkeye faydalı bir şey yapmaz. ne tartışıyorsunuz.

17 tane ilköğretim,sayısız lise,üniversite,hastane vb.

koç önce kendini,sonra ülkeyi düşünür dersen tamam.hangimiz önce kendimizi düşünmüyoruzki?
  • Mesela geçenlerde çinlilere giden volvo gibi tanınmış bir markayı alıp kendi markalarımızı volvo üzerinden geliştirsek çok mu zor acaba bilemiyorum.

Özel güçlü firmalarımız ortaklaşa alsalar ve arkalarında da devletimizin kapı gibi desteği olsa fena mı olur.

Sonuçta sağlam ve kaliteli bir yerli otomobil markamızın olması ülke prestiji içinde önemli değilmi. Devlettende ciddi destekler almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares07

quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

koç ülkeye faydalı bir şey yapmaz. ne tartışıyorsunuz.

17 tane ilköğretim,sayısız lise,üniversite,hastane vb.

koç önce kendini,sonra ülkeyi düşünür dersen tamam.hangimiz önce kendimizi düşünmüyoruzki?

Günah çıkarmak denir o yaptıklarına -ki niyetleri tövbekar olmak değil.
  • bu insanlarımızı anlamıyorum.neden herşeyi eleştirme yoluna gidiyolar anlamıyorum.sanki başbakan bunu demekle suç işlemiş.demese ayrı deeeert dese ayrı dert.birileri devrim arabalarını yeniden yapacaz dese kıyameti koparır bu eleştiri yapan zihniyetteki insanlar.ben ülkem için yapılan her türlü hizmeti alkışlarım.bunu yapan kişiye veya kişilere bakmam.yok bu bitmeden bu olmaz.yok yollarımız kötü.böyle abes düşüncelerle 1 adım ileri gidemeyiz.bir yerden başlamak lazım.azimle eden duvarı deler diye bir laf var.yeterki gerçekten inanalım ve emek verelim...
  • Daha önce yazmıştım; yine yazıyorum ve sizler anlayana kadar yazmaya devam edeceğim: başbakanın bu çıkışı seçim yatırımından başka birşey değildir. 2-3 sene önce İran sanayi bakanı projesiyle geldi, dönemin sanayi ve ticaret bakanı Ali Coşkun ile görüştü. Malezya, İran, Türkiye olarak ortak otomobil projesini ortaya koydular ama hükümet reddetti. Bu ülkede yeni marka yaratacak ya da mevcut bir markayı satın alacak sermaye de vardır, bilgi birikimi de. Yukarıda bir arkadaş yazmış, "bunun için siyasi irade lazım" diye. Bizim eksiğimiz sadece budur. Buna da halk dilinde "g**" derler. İşte o yok.
  • Yok arkadaş bu millete ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.

Otomobil yerli olsun diyene saldırırlar...
    Adam sanki Devrim gibi 30 kişiye marka yapın demiş, bu işi istediği adamlar 40 yıldır imalatta.
    Bu iş olmaz belki ama olmasa bile biraz iyi niyet arayın altında, Koç'a marka yap demek ne seçim kazandırır, ne itibar. İşi seçime bağlamak hepten komik oluyor; yerli markayla seçim kazanılacak olsan JET Fadıl çoktan başbakan olurdu.

Duble yol yaparlar bu seferde zemini kimse beğenmez, bakın bakalım hatalı sollmalardan vs olan kazaların sayısı azalmış mı, ölümler azalmış mı? Foruma yazmayı bildiğin kadar google kullansan, bunları atıp tutmadan araştırsan göreceksin neyin ne olduğunu ama yooook yıllarca işinize geleni işitip aynı tasta debelenmeye alışmışız. İş yapanın işine değil sesinin tonuna bakarız.

Koç okul yaptı diyene saldırırlar...
    Artık buna insaf denir, hayatında çeşme yaptırmamış birinin her nasıl olursa olsun eğitime yapılan katkıları böyle küçültmesi böyle ucuzlatması aslında amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu apaçık ortaya koyar.
    Kaç tane Coca cola okulu gördün ki Koç'un yaptılarına mana buluyorsun.

Bakan çıkıp dolaylı vergiler yüksek, bunu çözebilmek için doğrudan vergileri toplamak lazım. Bunun için de uzman alacağız, denetçi alacağız dedi bu seferde KADROLAŞMA yaftası yapıştırdılar.

Yok arkadaş bu millete ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 21 Ocak 2011; 3:14:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trike

Otomobil yerli olsun diyene saldırırlar...
    Adam sanki Devrim gibi 30 kişiye marka yapın demiş, bu işi istediği adamlar 40 yıldır imalatta.
    Bu iş olmaz belki ama olmasa bile biraz iyi niyet arayın altında, Koç'a marka yap demek ne seçim kazandırır, ne itibar. İşi seçime bağlamak hepten komik oluyor; yerli markayla seçim kazanılacak olsan JET Fadıl çoktan başbakan olurdu.

Duble yol yaparlar bu seferde zemini kimse beğenmez, bakın bakalım hatalı sollmalardan vs olan kazaların sayısı azalmış mı, ölümler azalmış mı? Foruma yazmayı bildiğin kadar google kullansan, bunları atıp tutmadan araştırsan göreceksin neyin ne olduğunu ama yooook yıllarca işinize geleni işitip aynı tasta debelenmeye alışmışız. İş yapanın işine değil sesinin tonuna bakarız.

Koç okul yaptı diyene saldırırlar...
    Artık buna insaf denir, hayatında çeşme yaptırmamış birinin her nasıl olursa olsun eğitime yapılan katkıları böyle küçültmesi böyle ucuzlatması aslında amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu apaçık ortaya koyar.
    Kaç tane Coca cola okulu gördün ki Koç'un yaptılarına mana buluyorsun.

Bakan çıkıp dolaylı vergiler yüksek, bunu çözebilmek için doğrudan vergileri toplamak lazım. Bunun için de uzman alacağız, denetçi alacağız dedi bu seferde KADROLAŞMA yaftası yapıştırdılar.

Seçim kazandırır dememizin en iyi örneklerinden birisini temsil etmişsiniz arkadaşım. Böyle böyle 8 senedir yemlediler siz ve sizin gibileri. Hani diyor ya; "bunların niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek...", 8 senedir aslında yaptıkları bundan ibaret. Kimisi makarnayla kömürle, kimisi Davos'la Mavi Marmara'yla, kimisi de böyle atıp tutmayla...Ne diyelim, afiyet olsun...

• Aynı durum Trakya'daki duble yollar içinde geçerli,geçen yıl yolları yaptılar kışın ortasında aşırı yagışlardan yeni yapılan yollar darmadagın oldu bu yıl akıllandılar eskisine göre yolu 4-5 kat yüksellettiler yolları su tahliye kanalları yaptılar,daha önce akılları nerdeydi geçen yıl yapılan yola harcanan paralarımıza YAZIK!
    quote:

Orijinalden alıntı: novecento35

duble yollar içler acısı birçok yerde.. bu yapılan yolun sorumlularını bulup hesap sorsun. boşa atılmış milyonlarca türk lirası. yazık çok yazık..
  • Sayın başbakan bu zamana kadar nerede idi acaba kaç yıldan beri iktidarda lar.

haa anlaşıldı seçimler yaklaştıya tribünlere oynayan hareketlere devam bizde yedik.

siz ülkede tarım üretimini durdurup,mısır ve pirinç ithal ederseniz,hayvancılığı bitirip eş dost akrabanıza ithal et getirip fayda sağlarsanız.

bu sözler seçim yatırımından öteye gitmez anlayana.
  • Forumda bakıyorum herkes bir sevinç içinde sanki hemen yarın araba üretilecekte, evet olsun negüzel hemen alırız falan filan. Yahu senin ülkendeki vergilerden haberin var mı? Akaryakıttan alınan vergiden haberin var mı? Peki benzini sana 4 liraya satan devlet stok fazlası benzini yine aldığı 1 liradan satıyor yurt dışına , bundan haberin var mı? Nyse at gözlüğü ile bakmaya devam... Bende yazıma devam edeyim;

Yurt dışından gelen bir ürüne niye vergi konur?

Çünkü benzeri ürün senin ülkende de üretiliyordur ve bu cezalandırıcı vergi o ürüne eklenir ki yurt dışından geleni değilde sen kendi ülkendekini kullan ve ülkene katkın olsun diye?

Ama ne bizim ülkemizde üretilen markalar ne de yurt dışından gelen ve bizim ülkemizde üreitlmeyen markalar olsun hep aynı vergiler alındığı için hiç bir fark oluşmamakta. Teşvik yok en başta.

Yerli üretim olsa, avrupa standartlarındaki aynı kalitedeki otomobil ile yarı yarıya makul fiyatı olsa niye alınmasın....

Ama ülkemizdeki saçma sapan vergi politikası olduğu sürece, üreticiler araç üretmeye hiç bir zaman sıcak bakmak. Dışarıdan getirip, üstüne kar koyup millete satmak daha karlı olacaktır. Zaten aynı fiyata avrupadaki kalite ve konforla yarışamayacak bir araç üretilirsede kimse almaz. Aynı fiyatı verecem nasılsa iyisini alırım der....

Herşey iyi diyenlere sorarım,

Tarıma ne oldu?
    Hayvancılığa ne oldu?
    Yerli üretimlere ne oldu?

Bir sürü yerli üretim bitti herşey bittirildi ithal manyağına döndük. Arabayı mı yerli üretecez....

Araba satışları artmış, para geziyormuş sürekli piyasada. Faizler düşürür kredileri cazip hale getirirsen, herkes borç harç içine girip, ya ev ya araba alır bukadar basit. Eskiden millet parasını bankada tutardı para biriktirirdi ama şimdi harcama ve tüketim üzerine bir toplum olduk çıktık. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Herşey iyi diyenlerde tuzu kuru olanlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Ocak 2011; 4:36:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Forumda bakıyorum herkes bir sevinç içinde sanki hemen yarın araba üretilecekte, evet olsun negüzel hemen alırız falan filan. Yahu senin ülkendeki vergilerden haberin var mı? Akaryakıttan alınan vergiden haberin var mı? Peki benzini sana 4 liraya satan devlet stok fazlası benzini yine aldığı 1 liradan satıyor yurt dışına , bundan haberin var mı? Nyse at gözlüğü ile bakmaya devam... Bende yazıma devam edeyim;

Çünkü benzeri ürün senin ülkende de üretiliyordur ve bu cezalandırıcı vergi o ürüne eklenir ki yurt dışından geleni değilde sen kendi ülkendekini kullan ve ülkene katkın olsun diye?

Ama ne bizim ülkemizde üretilen markalar ne de yurt dışından gelen ve bizim ülkemizde üreitlmeyen markalar olsun hep aynı vergiler alındığı için hiç bir fark oluşmamakta. Teşvik yok en başta.

Yerli üretim olsa, avrupa standartlarındaki aynı kalitedeki otomobil ile yarı yarıya makul fiyatı olsa niye alınmasın....

Ama ülkemizdeki saçma sapan vergi politikası olduğu sürece, üreticiler araç üretmeye hiç bir zaman sıcak bakmak. Dışarıdan getirip, üstüne kar koyup millete satmak daha karlı olacaktır. Zaten aynı fiyata avrupadaki kalite ve konforla yarışamayacak bir araç üretilirsede kimse almaz. Aynı fiyatı verecem nasılsa iyisini alırım der....

Tarıma ne oldu?
    Hayvancılığa ne oldu?

Bir sürü yerli üretim bitti herşey bittirildi ithal manyağına döndük. Arabayı mı yerli üretecez....

Araba satışları artmış, para geziyormuş sürekli piyasada. Faizler düşürür kredileri cazip hale getirirsen, herkes borç harç içine girip, ya ev ya araba alır bukadar basit. Eskiden millet parasını bankada tutardı para biriktirirdi ama şimdi harcama ve tüketim üzerine bir toplum olduk çıktık. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oldu. Herşey iyi diyenlerde tuzu kuru olanlar herhalde.

Bişey dicektim bunları okuyunca sustum, ağzına sağlık dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Forumda bakıyorum herkes bir sevinç içinde sanki hemen yarın araba üretilecekte, evet olsun negüzel hemen alırız falan filan. Yahu senin ülkendeki vergilerden haberin var mı? Akaryakıttan alınan vergiden haberin var mı? Peki benzini sana 4 liraya satan devlet stok fazlası benzini yine aldığı 1 liradan satıyor yurt dışına , bundan haberin var mı? Nyse at gözlüğü ile bakmaya devam... Bende yazıma devam edeyim;

Tarıma ne oldu?
    Hayvancılığa ne oldu?

Ağzına sağlık hacu ekleyecek bir şey kalmamış...

• YORUM YOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 21 Ocak 2011; 8:38:15 >
  • Bu iş olmaz.

Gerek de yok zaten.

Yan sanayi daha büyük katkı sağlıyor ekonomiye. BMW ye Audiye hatta Amerika'ya parça satıyoruz. Envai çeşit.

Yeter. Ne uğraşıcan reklamla pazar bulmakla vs.
    Hem kime satıcan arabayı? Çine mi Koreye mi? İtalyaya mı? bunlar senin arabanı alır mı? Hayır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Bu iş olmaz.

Gerek de yok zaten.

Yan sanayi daha büyük katkı sağlıyor ekonomiye. BMW ye Audiye hatta Amerika'ya parça satıyoruz. Envai çeşit.

Yeter. Ne uğraşıcan reklamla pazar bulmakla vs.
    Hem kime satıcan arabayı? Çine mi Koreye mi? İtalyaya mı? bunlar senin arabanı alır mı? Hayır...

en mantıklı cevap budur tebrikler. tarım makinelerine yan sanayi üretim yapan bir firmada çalıştım ve gördüm ki bir işi yapınca hakkıyla en kalitelisini yapıyoruz. ama işçilerin çalışma koşulları ve sosyal haklarına gelince işler sarpa sarıyor. bence yerli otomobilden önce işçilerin insan gibi çalışabilmesi için avrupadakine benzer sosyal haklar ortaya konmalı. 5 sene boyunca 20şer lira zam verip o işçiden verim beklemek abesle iştigal. başka bir ülkede bu şartlar olsa ne ara eleman kalır ne de kalifiye. ama demek ki yüce yaradan bize sabır veriyor ki sömüre sömüre doymayan patronlara dayanıyoruz ve ihracatımız da iyi-kötü bir noktaya ulaşıyor.

not: sakın avrupada kriz var bizden kötüler falan demeyin. hiçbir avrupalı 20 yıllık deneyim ve teknik bilgisi olduğu halde asgari ücrete çalışmaz. hiçbiri 40 yaşına geldiği halde babasından utana sıkıla borç istemez.

• Bence daha fazla gelecek vadeden yatırımlara yönelmeli.Mesela hızlı tren üretimi, yada uçak motoru üretimi,uçak üretimi, yada genel maksatlı 50 kişilik filan helikopter üretimi yapılmalı.Arabaya gerek yok.Zaten büyük firmaların bütün parçaları Türkiye'de üretiliyor.Üretilen arabanın tanıtımı, reklamı, altyapısı, kabul görmesi yıllları alan uzun sancılı bir süreç olur.Riske gerek yok.Zaten biz o teknolojiye sahibiz.
  • Bence özel sektörden bu isteklerin yapılması yerine. Tıpkı TOKİ gibi iradeli bir devlet eliyle üretim gerçekleştirilirse yerinde olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.