Şimdi Ara

Base Yapmak&Pusmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d2' de Bombsite B' de bi kenara sinmişken şu uyarıyı belki siz de almışsınızdır:
    "Base yapma!!"

"Base" bildiğiniz gibi ingilizce bi kelime olup üs,karargah gibi manalara gelmektedir...
    Mantıken cs deki karşılığı da; round a ilk başladığımız (ilk doğduğumuz, ilk çıktığımız) yer olmaktadır.

Rakip oyuncuya üstünlük kurmak için kritik bir noktada ya da mevkide bekleme diye
    (benim <--altını çizerim) anlamlandırabileceğim pusmak ise derin terminolojik açıklamaya ihtiyaç
    duyulmayacak kadar yaygındır.

Base pusma!
    Base kalma!
    base de pusma!
    vs. vs.
    gibi ifadeler anlamlıdır veya kabul edilebillir.
    Farkı anlamamış bazı arkadaşlar için tekrar söylemek isterim: Oyuncu kendi karargahından (ilk çıktığı yerden) başka yerlerde
    beklerse onun adı pusmak olur.
    Base yapmak ilk doğduğu yerde beklemek ya da orayı terketmeden oyuna devam etmektir ki serverlarda hem ct hem de t için
    yasak olan da budur.
    "Ya kardeşim ben "pusmaya" da "base yapmak" demek istiyorum sanane " derseniz, ona da kimse birşey diyemez tabi o ayrı...
    Aydınlatıcı olmuştur umarım...

• Üşenmemiş yazmış işte naparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

Üşenmemiş yazmış işte naparsın

EE? Sonuç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

EE? Sonuç?

Alıntıları Göster
    Ct base kalabilir , pusabilir herşeyi yapar
  • quote:

EE? Sonuç?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: QuadroPLeX

EE? Sonuç?

Arkadaş bundan cok cekmıs galıba ama bomba kurulmadan da T nın pusmasıda yassahdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

EE? Sonuç?

Arkadaş bundan cok cekmıs galıba ama bomba kurulmadan da T nın pusmasıda yassahdır

Alıntıları Göster
    Base yapma pusma gibi lafları söyleyen bir oyuncu oyundan anlamıyor demektir...

• quote:

EE? Sonuç?

Alıntıları Göster
    quote:

EE? Sonuç?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

Ne alaka T Base pusarsa Haksızdır

CT pusar abicim yer tutar bomba yerlerini Base pusabilir
    Dust2De iki bomba arasında oldugundan base yapabilir çok normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 12 Ağustos 2008; 23:09:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    harbiden de eee?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

harbiden de eee?

Alıntıları Göster
    abi ct de base kalamaz, istediği yerde pusar ama base bölgesinde pusamaz

ne demek eee? İkisi arasındaki farkı anlattık işte ne ee si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seym36 -- 17 Ağustos 2008; 4:27:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seym36

abi ct de base kalamaz, istediği yerde pusar ama base bölgesinde pusamaz

ne demek eee? İkisi arasındaki farkı anlattık işte ne ee si

Alıntıları Göster
    arkadaşlar T pusar yok ct pusmaz ct pusar t pusmaz çok mantıksız kelimeler bu bir zevk oyunudur ben şahsen oyundan zevk almaya bakarım publicde t de olsam ct de olsam pusmam zaten aimine güvenen bir insan oyunuda azıcık biliosa gidip kuytu köşelere yatıp beklemez oyun oynar aim kasar ayrıca bazı tipler var geçenler t yim d2 de b tünelden grdim base döndüm tam baseden geçip uzuna giderken adam geldi hs yi attım adamın söylediği laf base kalma oyunun sonunda nası base kalır insan baseden çıktıktan sonra bi daha ordan geçemicekmiyiz şu oyunu biraz mantıklı ve zevk alarak oynamaya baksa insanlar böyle sorunlar olmıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.GKNOGZ

arkadaşlar T pusar yok ct pusmaz ct pusar t pusmaz çok mantıksız kelimeler bu bir zevk oyunudur ben şahsen oyundan zevk almaya bakarım publicde t de olsam ct de olsam pusmam zaten aimine güvenen bir insan oyunuda azıcık biliosa gidip kuytu köşelere yatıp beklemez oyun oynar aim kasar ayrıca bazı tipler var geçenler t yim d2 de b tünelden grdim base döndüm tam baseden geçip uzuna giderken adam geldi hs yi attım adamın söylediği laf base kalma oyunun sonunda nası base kalır insan baseden çıktıktan sonra bi daha ordan geçemicekmiyiz şu oyunu biraz mantıklı ve zevk alarak oynamaya baksa insanlar böyle sorunlar olmıcak.

Alıntıları Göster
    düşünsenize oyundaki herkes base kalsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamon Beybi

düşünsenize oyundaki herkes base kalsa

Alıntıları Göster
    D2 gibi bir bölümde CT'ler zaten base olarak 2 bomba arasında olduğundan base kalması az da olsa kabul edilebilir.Ama görevini yapmak yerine kapıda bekleyen terörist ise eziktir,korkaktır ve kick yemeye mahkumdur.

Oynamayı bilen,adam gibi cs oyuncusu asla tek noktada kıytı köşede pusmaz.Ben terörist olduğumda asla pusmam,zaten genelde yakın mesafe çatışırım.Ancak CT olursam bazen bomba bölgelerinde pusuyorum,bu da CT için caiz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 17 Ağustos 2008; 19:50:14 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Surround

Sen de üşenmeden okusaydın bu herze yerine daha mantıklı birşey yazıyor olacaktı eminim
    Çok üşenilcek bi iş değil düşündüğün gibi, yazması 5 dakikamı bile almadı
    İlgilenmiyorsan da saygı duy birşey yazma işine bak

• quote:

Orijinalden alıntı: seym36

quote:

Sen de üşenmeden okusaydın bu herze yerine daha mantıklı birşey yazıyor olacaktı eminim
    Çok üşenilcek bi iş değil düşündüğün gibi, yazması 5 dakikamı bile almadı
    İlgilenmiyorsan da saygı duy birşey yazma işine bak

Alıntıları Göster
    Admine karşı gelmiyeceksin kardeşim...
    Oyundayken kuzu gibi olucaksın yoksa direk 3d,base,bal,bala come falan filan cart curt içine ediyorlar moralinin.
    Adminlerin%99'u sanal alem delikanlası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Oyundayken kuzu gibi olucaksın yoksa direk 3d,base,bal,bala come falan filan cart curt içine ediyorlar moralinin.

Alıntıları Göster
    ct base kalabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: marxıst

ct base kalabilir

Alıntıları Göster
    şimdi public olarak 3 harita çeşidi var...
    bomba haritası
    rehine haritası
    vip haritası.

bomba haritasında öncelikli görev terorlerin bomba kurması,
    bombayı taşıyan terorun avel avel haritada gezinmesi,
    sürüyü taikp etmeyip tek başına bombayı haritanın bi ucunda düşürmesi,
    diğer oyuncularında bombayı korumaması oyunun doğasına ters zaten, etik olarak yanlış da.
    adam server birincisi olsun ister, eğer bulunduğu takımla hareket etmiyor, takımın işini kolaylaştırmıyor,
    hatta ve hatta takıma köstek oluyosa oyun tarzıyla, o adam gidip half life oynamalı zaten.
    (örnek, frage koşan ve takımına geç kalsın diye ard arda flash atan kör eden,
    direk slay yer benden sonraki el o ele yetişmezse...)

rehine haritasında ctler dış mekanda takılması yanlış, rehineleri kurtaracak kardeşim, haritanın amacı o.
    bu haritalarda da rehine vuran terorleri banlamaktan,
    rehinelerin ordan geçip de hala ginip teror arayan ctleri slaylamaktan gına geliyor genelde.
    sırf lan bu rehineleri kim vuruyor diye spec oluyorum ya da, hemen öldürüyorum kendimi.
    bazen de çok şükür kaliteli oyuncular söylüyor admin rehineleri vuruyolar diye.

vip haritası ise yine ct ler vipin g...tünden ayrılmayacak,
    önden gidecek, mekanı temizleyecek, bi kısımda arkayı kollayacak.
    lisede sınıfla 8e8 cs oynardık vip haritasında ben böyle dayanışma 2002den beri hiç rasgelmedim.
    hepsine de cs yi ben öğretmiştim
    bizim gençlik vip olayını da daha oturtamadı malesef.

takımın round kazanmasının ya da kazanamamasının ödülü ve cezası,
    cs oyunu için biraz zayıf malesef, bi optimizasyon şart,
    takımın yarısı fevri takıllıyo, yarısı birlikse iyi rakam.

üst üste 3 el alamayan takım, pusamasın diye 4 serisinden silah alamayacak,
    o 3. el hiç para gelmeyecek, yani o el kaybetmeye mahkum olacaklar,
    bi dahaki el yine gelsin para. takımın kaybetmesini herkes çekmeli.
    misal yine, takımın en iyi iki oyuncusu adam aşmış fragı,
    takımı 3 el kazanamazsa bi el ölü başlayacak.
    sonuçta iyi oynayanlar belirliyo takımın kaderini az çok...

dediğim gibi round almanın almamanın ödül cezası zayıf...

base olayına gelirsek haritanın tipine göre ilgili takım öncelikli görevini yaptıktan sonra pusmak yada base normal...

unutmayalım, baseden geç çıkmak da bi taktik, ve baya başarılı iyi oyuncularla,
    ama gel de admine anlat tabi

bi cs serverında pusu metre vardı, sen sabit bi yerde dururken yükseliyo, sanırım 30snlik bi bar var,
    sen görüyosun. hareket etmeye başlayınca düşüyo,
    30a getirirsen tokatlanmaya başlıyosun, çok başarılı bi plug-in ama bi kere denk geldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Alıntıları Göster
    t pusarsa bombayı ct kurar tabi

nasıl mı ?

amx_weapon xxx 91

adminler bu şekilde istedikleri oyunculara c4 verebilir

• quote:

nasıl mı ?

amx_weapon xxx 91

Alıntıları Göster
    quote:

nasıl mı ?

amx_weapon xxx 91

t lerin bomba yerlerine kurabilirler mi bari?

ilginç

• quote:

Orjinalden alıntı: seym36

d2' de Bombsite B' de bi kenara sinmişken şu uyarıyı belki siz de almışsınızdır:
    "Base yapma!!"

"Base" bildiğiniz gibi ingilizce bi kelime olup üs,karargah gibi manalara gelmektedir...
    Mantıken cs deki karşılığı da; round a ilk başladığımız (ilk doğduğumuz, ilk çıktığımız) yer olmaktadır.

Rakip oyuncuya üstünlük kurmak için kritik bir noktada ya da mevkide bekleme diye
    (benim <--altını çizerim) anlamlandırabileceğim pusmak ise derin terminolojik açıklamaya ihtiyaç
    duyulmayacak kadar yaygındır.

Base pusma!
    Base kalma!
    base de pusma!
    vs. vs.
    gibi ifadeler anlamlıdır veya kabul edilebillir.
    Farkı anlamamış bazı arkadaşlar için tekrar söylemek isterim: Oyuncu kendi karargahından (ilk çıktığı yerden) başka yerlerde
    beklerse onun adı pusmak olur.
    Base yapmak ilk doğduğu yerde beklemek ya da orayı terketmeden oyuna devam etmektir ki serverlarda hem ct hem de t için
    yasak olan da budur.
    "Ya kardeşim ben "pusmaya" da "base yapmak" demek istiyorum sanane " derseniz, ona da kimse birşey diyemez tabi o ayrı...
    Aydınlatıcı olmuştur umarım...

Kesinlikle katılıyorum. Geçen gerçi hep oluyor bu t yim b dıştayım içeri girerken ses duydum(ses kasmayı bilmeyip kasanlara duvar(wall)açmış diyen molozlarda var.)Hemen kösede bekledim hepsi tam alt tünele geçerken çıktım vurdum hepsini sonra bana gelen yazılar xq xmk xc diye söylenmeye başlıyorlar. Sonrada gidip bomba kuruyorum zaten bana belli zaman verilmiş onu 30 sn yapmamışlarki körü körüne koşayım.

EDİT:İMLA+EKLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İug -- 18 Ağustos 2008; 21:10:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.