Şimdi Ara

Başımdan Geçen İlginç Olay (GEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün 3-4 saatleri arası bir kafede arkadaşımla çay içiyorduk. Tavla oynuyorduk. Kafenin önünden bir teyze hafif dilenir bir tarzda elindeki tesbihlerden satıyordu. İçimden geldi 2 lira çıkarıp verdim. Kadın demezmi bunlar 4 lira diye. Hem kafenin ortamından dolayı çıkarıp vermek zorunda kaldım. Çok zengin değilim. Bu yaptığı yüzsüzlük değilmidir ?

• Pahalı geldiyse almayacaktın sonuçta kimse sana zorla bir şey satmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Pahalı geldiyse almayacaktın sonuçta kimse sana zorla bir şey satmıyor.

haklısın ama öyle dilenir tarzda satmak istemesi duygularımı etkiledi herhalde.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilencileri yok etmek gerek.
    insan onlara verince de pişman,
    vermeyince de...

(Nietzsche)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 28 Ocak 2015; 10:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 yıl önce bendede bir benzer durum olmuştu, birkaç arkadaşımla otobüs duraklarına doğru gidiyoruz maksimum 9 yaşında bir çocuk elinde sakız kutusuyla geziyordu, içinde tekli falım sakızlardan olan kutudan bi falım alıp (5kr) ne kadar dedim , "ne kadar verirsen abi dedi" otobüs param hariç kalan 1 tl nin hepsini verdim, çocukta "bukadarcıkmı verilir" cinsinden bir cevap verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Dilencileri yok etmek gerek.
    insan onlara verince de pişman,
    vermeyince de...

(Nietzsche)

Nietzsche'nin düşünceleri gerçekten felsefeye önemli şeyler katmıştır. İsminin bu kadar çok anılmasından bunuda anlayabiliyoruz. Bu konudada ne kadar genel ve doğru görüşlü olduğunu anladım teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlooDWinD

3-4 yıl önce bendede bir benzer durum olmuştu, birkaç arkadaşımla otobüs duraklarına doğru gidiyoruz maksimum 9 yaşında bir çocuk elinde sakız kutusuyla geziyordu, içinde tekli falım sakızlardan olan kutudan bi falım alıp (5kr) ne kadar dedim , "ne kadar verirsen abi dedi" otobüs param hariç kalan 1 tl nin hepsini verdim, çocukta "bukadarcıkmı verilir" cinsinden bir cevap verdi

Bence bu ülkemizdeki dilencilerin ne kadar zenginlediğinin bir göstergesi gibi. Pardon dilenci değil emektar. (Ne kadar satarken DİN'le ilgili herşeyi saydırsada)

• çok ilginçmiş üye kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTFO

çok ilginçmiş üye kardeş.

Senin ilginçlik anlayışınla farklılık gösteren bir durum kardeşim. O zaman konudan çıkmayı dene :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acsj16 -- 28 Ocak 2015; 10:24:53 >
  • Dilencilik artk meslek haline gelmis ozellikle suriyelilerinde gelmesi bu sayi iki kat artti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.