Arkadaşlar nette herkesi hakaretten mahkemeye veren bir arkadaş var. Atatürk ve Millete kendisi laf söyleyip,olur olmaz herşeyi hakaret diye mahkemeye veriyor. Sıra bana denk gelmiş,bende oltaya geldim... Ben hakaret olmadığını düşünüyorum,söylediğim sözün ve durumun. Uzlaşma teklifi geldi yüksek bir ücret ile reddettim. Şimdi 2 farklı hakaretten arka arkaya basit usul dava açılmış. -Öncelikle sorum; basit usulden olduğu için savunma hazırladım ama pek ümidim yok fazla ciddi şekilde okuyacaklarına,ceza verilmesi durumunda ödemeden itiraz ile genel usule geçebilirmiyim? Gerekirse sonuna kadar götürmeyi düşünüyorum... -Basit usulde HAGB verilirse (daha önceden hiçbir davam yok) karşının avukatlık ücretini yine bana geçirirler mi?(Vatansızlara bir kuruş vermek istemiyorum,olayı ticari kazanca çevirmişler) - Böyle bir durumda en az zararla nasıl çıkarım. Sanırım yeni bir usul çıkmış bu hakaret davalarında devlete ödeniyor,fakat bana gelen kağıtta böyle birşey yok basit usulden savunma isteniyor.Ben dilekçe ile bu yeni duruma sokabilirmiyim? Bu durumla ilgili nette hiçbir bilgi yok.Devlete seve seve para veririm çünkü yeterki karşıya gitmesin. Avukat arkadaşlar kısaca yanıtlayabilirse çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 4 Ocak 2025; 5:31:32 > |
Basit usulde Hakaret davası itirazı
-
-
Ne dediniz , basit usul yargılanmaya itiraz edebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Basit yargılama usulünde, savunma dilekçeniz hakime sunulur ve karar dosya üzerinden verilir; ancak karar aleyhinize olursa, 7 gün içinde itiraz ederek dosyanın genel usulde yeniden görülmesini talep edebilirsiniz. İtiraz sonrası dava, duruşmalı şekilde tekrar değerlendirilir ve savunma hakkınız daha geniş olur. Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararı verilirse, karara itiraz etme hakkınız vardır, ancak HAGB'ye karar verilmesi durumunda karşı tarafın avukatlık ücretini ödeme yükümlülüğünüz genellikle olmaz. Öte yandan, hakaret davalarında devlete ödenen uzlaştırma gideri veya adli para cezası doğrudan devlete gider, ancak bunun için mahkemenin bu yönde karar vermesi gerekir. Dilekçenizde bu yönde talepte bulunabilirsiniz. En az zararla çıkmak için dilekçenizde savunmanızı net ve belgelerle destekleyerek yazmanız, uzlaşmayı reddettiğiniz için mahkemede iyi niyetinizi göstermek adına devlete ödeme yönünde talep belirtmeniz faydalı olur.
-
Beyfendi bilmedim icin soruyorum ilk önce savunma sonra karara itiraz etmek mi gerekiyor yoksa 7 gün içinde itiraz mı etmek gerekiyor savunma yazmadan önce
Eğer dava basit yargılama usulüyle görülüyorsa, savunma dilekçenizi ilk olarak mahkeme tarafından belirlenen süre içinde (2 hafta) vermeniz gerekir. Karar bu dilekçeler üzerinden verilir. Mahkeme kararını aldıktan sonra, eğer karar aleyhinize olursa, bu karara 7 gün içinde itiraz ederek davanın genel usule geçmesini talep edebilirsiniz. Yani, savunmanızı ilk aşamada sunmanız gerekir; karardan sonra 7 günlük süre sadece itiraz hakkınızı kullanmak içindir. Bu süreçte savunmanızı eksiksiz ve delillerle destekleyerek hazırlamanız önemlidir. Hukuki destek verebilirim.
-
Benimde bir hakaret davam olucak ilerde , lakin benim sorunum bir kurum şikayetimi paylaşmış numaram ile birlikte şikayetçi olduğum aradı beni ve ilerleyen günlerde tartışma çıktı , savcıya ne kadar itiraz etsemde aradıklarını gösteren ekran görüntüsünü hts kaydımı istesemde kyok kararları olumlu cıkmadı bende , kanun yararına bozmaya gönderdim kyok kararını , basit usulden açılırsa dava savunmamı yaparım ceza gelirse itiraz edicez artık . cocugumu kayıt ettikleri sırada acık rızamı aldıklarını belirtiyorlar lakin bn hiç bir belgeye imza atmadım özel hayat sadece 4 duvar arası değil malesef
Hakaret davanızda, savunmanızı yaparken şikayet edilen durumun başlangıcını ve olayların gelişimini net bir şekilde açıklamanız önemli. Kişisel bilgilerinizin (numaranız gibi) açıkça paylaşılması, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)’na aykırı olabilir ve özel hayatın ihlali kapsamında değerlendirilebilir. Açık rızanız olmadan yapılan bu paylaşımın belgelerle desteklenmesi de büyük önem taşır. KYOK kararına yaptığınız itiraz olumlu sonuçlanmasa bile, davanın basit usulde görülmesi durumunda savunmanızı dosyada yazılı şekilde sunabilirsiniz. Ceza almanız halinde 7 gün içinde karara itiraz ederek davayı genel usule taşıyabilir ve detaylı bir savunma yapabilirsiniz. Sürecin hassasiyeti nedeniyle bir avukattan profesyonel destek almanız, savunmanızı güçlendirecektir.
-
Doğru söylüyorsunuz sadece haklın değil haksızında hakları en iyi avukat koruyabilir , şuan ülkemiz gibi malesef bende dar boğazdan geçiyorum bir traftanda min. Hukuk terimlerine aşına oluyorum ( başa gelmeden insan bilemezmiş demek ki )
Size son kez küçük bir soru sorabilirmiyim . karşı taraf kayıt olurken açık rıza alıyoruz demiş ifadesinde , ben savunmamı yaparken açık rızamın olmadığını bununda mahkemenin tespit etmesi gerektigini ( kuruma yazı yazarak belge talep edilmesini gerektiği sözde imzaladım kagıt varmış ya )
Bunu nasıl bir dil ile yazıp mahkemenin araştırmanı istemem gerek .
Yani açık rıza yoktur sayın mahkememizin bu belgeyi kurumdan talep etmesini rica ederim gibi mi
Merhaba, dilerseniz profesyonel olarak hukuki destek verebilirim.
-
Verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkür ederim.
Son dediğim yani yeni çıkan yasaya göre yargılanma isteyebilir miyim?
Ön ödeme kapsamına alınmış yeni durumla sanırım ama bana basit yargılama yazısı geldi. Bu duruma sokmak için yapabileceğim bir şey var mı? (bu konuda dilekçe yazmak gibi..)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X