Şimdi Ara

basketbol alt yapı seçmeleri nasıl bişey?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2 gün önce öğrendim alt yapı sçmelerini ama geçen hafta yapmışlar.seneye katılmayı düşünüyorumda orada ne gibi şeyler yaptırıp ona göre seçiyolar bbilen varsa lütfen yardımcı olsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Basketbol Altyapı Seçmeleri Nasıl Yapılır?

Basketbol altyapı seçmeleri, yetenekli genç sporcuların tespit edilmesi ve geliştirilmesi için önemlidir. Seçmeler, antrenörler ve kulüpler tarafından yapılır ve aşağıdaki unsurlara dikkat edilir:

Boy Sınırı: Bazı altyapı kategorileri için boy sınırları belirlenmiştir. Bu sınırlar, sporcuların fiziksel uygunluğunu ve oyun içindeki potansiyelini değerlendirmek için kullanılır.

Fiziksel Yetenekler: Hız, çeviklik, dayanıklılık ve güç gibi fiziksel yetenekler, basketbol seçmelerinde önemlidir. Antrenörler, sporcuların koşma, zıplama ve top sürme becerilerini test edecektir.

Teknik Beceriler: Top sürme, pas verme, şut atma ve savunma teknikleri de seçmelerde değerlendirilir. Antrenörler, sporcuların temel basketbol becerilerine hakim olup olmadığını görmek isterler.

Oyun Zekası: Basketbol seçmelerinde oyun zekası da göz önünde bulundurulur. Antrenörler, sporcuların kort görüşü, oyun anlayışı ve karar verme yeteneklerini incelerler.

Potansiyel: Antrenörler, genç sporcuların yalnızca mevcut yeteneklerine değil, aynı zamanda gelecekteki potansiyeline de bakarlar. Yetenekli ancak ham yetenekleri olan sporcular, seçmelere katılmaya davet edilebilir.

Seçmelerde Ne Yapılır: Basketbol seçmelerinde tipik olarak şu aktiviteler yer alır:

• Fiziksel testler
    • Teknik alıştırmalar
    • Oyun simülasyonları
    • Mülakatlar

Seçmelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Antrenörlerin talimatlarını dikkatlice dinlemek
    • Kendine güvenmek ve yeteneklerini sergilemek
    • Rekabete saygı duymak
    • Sportif bir tutum sergilemek
    • Seçimin sonucunu olgunlukla karşılamak
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cevap verecek yokmu
  • hiç girmedim ama duyduguma göre 1 e 1, 2 ye 2 veya 5 e 5 falan maç yaptırıyorlarmış, turnike ve şutlarına bakıyorlarmış vs vs yetenek yarışması gibi yarışmalarda vardır kesin
  • şutlarım pek iyi değilde harika turnikeler atarım.
  • yaş kaç?
  • Böyle bir konu açtığına göre sen seçilmezsin.

Öncelikle özgüvenin olamsı lazım,böyle tırsa tırsa yok efendim şutum kötü vay efendim turnikem iyi demekle olmaz.Turnikeyi kimin üzerinden bırakıcağın önemli bir kere..

Takıma uyum sağlaman,kimyayı bozmaman önemli..

Tanıdığının olup olmaması önemli..

Boy daha da önemli(hele ki yaşın küçükse..)

Şut kısmını geç bir kere,çembere yetiştirebiliyorsan airball atmıyorsan sorun yok.Şut her zaman geliştirilebilir.

Vücut yapın önemlidir..

Benden bu kadar ama sanırım hiçbir varlık gösteremeyeceksin seçmelerde..
  • öncelikle duruşa bakarlar duruştan kastım boyun ve kollarının uzunluğu bizim zamanımızdaki seçmelerde böyle olmuştu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaşım 14 boyum:.1.78 kollarım:86 cm 50 cm civarıda zıplıyorum. iyi blok çakarım.
  • --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar lütfen cvplarınız bekilorm bu cumartesi seçmelere gitcem 13 yaşındayım boyum 1.62 kilom 57 ve topu iyi sürebilorm paslarım isabetli şutlarım güzel ama çalımlarda zorlanıorm . ve en geç cuma gününe kadar cvp bekliorm seçmelerde ne yaptırırlar daha hazılıklı gideyim baarılı olyım Adım mücahit emre doğan fenerbahçe basket spor okuluna gittim ve türk telekomun seçmelirne gideceğim lütfen yarıdm

• BURAYA BAKAN YOKMU YUKARDAKİ YAZIMA HALA CVP ALAMADIM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.