Şimdi Ara

baskı devrelerdeki karbon yüzey yol onarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baskı devreler üzerinde zarar görmüş "karbon yüzey yollar"ın onarımı hakkında bilgisi olan ya da yardımcı olacak bir arkadaş var mı acaba?

• karbon yüzejler için iletken boya kullanabilirsin
  • bildigimiz kurşun kalem ile yolların üzerinden geç . olacaktır büyük bir ihtimal. kolay gelsin.
  • baskı devrelerde karbon yüzeydemi war ilk defa duydum benim bildim bakırdır yüzey
  • değşmişş karbon olmuşşşşşş.... ayrıca baskı devre yerine plaket yada bakır plaket diyordukk
    allahın işi işte herşey değişiyorr.
    quote:

baskı devrelerde karbon yüzeydemi war ilk defa duydum benim bildim bakırdır yüzey
  • sanırım yaldız boyalardan bahsediyorsunuz daha farklı ürün varsa bilmiyorum.Bu ve kalemle boyama fikri benimde aklıma geldi fakat daha fazlaca zarara uğramış yada uğratılmış yerlerde iyi sonuç vereceği şüpheli.Başka yöntem benimde aklıma gelmedi,burada bir umut demiştim bekleyelim bakalım bu konuda ne gibi ilginç çözüm önerileri olacak.Destek için herkese çok teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: sinan508

karbon yüzejler için iletken boya kullanabilirsin
  • Eğer tuş takımı gibi develerdeki karbon yolların onarımını soruyorsanız minik şişelerde satılan sıvı karbon boyalar var. İnce bir fırça ile hasarlı bölgenin üstünden geçmeniz ardından kurutmanız yeterli.

Birde gümüş boyalar satılıyor. Onu da deneyebilirsiniz.

Tuş takımı haricindeki bazı bakır yollu pcblerde de karbon yollar görebilirsiniz. Bunlarda dikkatli olmak lazım, zira bazı firmalar bacaklı direnç yerine pcb üzerine karbon sıvama ile dirençleri oluşturuyorlar. Bu karbon dirençler genelde kısa oluyor. Bazen yolları yalıtkan boya ile boyayıp boyanın üstüne karbon yol oluşturarak bir nevi çok katmanlı pcb yapıyorlar. Phillips yada Grundig bir zamanlar bu tekniği çok kullanırlardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ewet yaw pardon kumanda tuş takımarında wardı karbon yollar şimdi geldi aklıma
  • bozuk bilgisayar klavyesi varsa onun içindeki karbon yollardan kesip yapıştırabilirsin. çok sıkı tutturulmadanda iyi şekilde temas sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.