Acer Timeline 4810TG model dizüstü bilgisayarımın geçenlerde kullanmak için adaptörü 220V prize taktım ve laptopa bağladım. Ancak ön panelde bulunan şarj ledinin mavi yandığını gördüm. En son PC yi kullandığımda dışarıda olduğumdan batarya ile kullanmıştım ve prize takınca ledin kırmızı yanması gerekiyordu (şarj ediyor ledi).
Neyse pek dikkate almadım. Windows işletim sistemi açıldıktan sonra pilin %73 kullanılabilir olduğu ve dolmadığı ibaresi yazıyordu. Bi sorun olabileceği düşüncesiyle PC açıkken adaptörü prizden çıkarttım ama PC nin aniden kapandığını gördüm. Birkaç kez denemede de aynı sorunla karşılaştım.
Adaptör prize takılı olmadan, batarya da şarj olduğu halde Laptop Açılmıyor. Yani Laptop bataryayı şarj etmediği gibi kullanmıyor da. %73 doluluk öylece duruyor.
Bazı araştırmalarımda da Timeline serisi PC’ lerin bataryalarında bu şekilde sorunlar olabildiğini gördüm. PC’ nin şarj devresi, batarya, adaptör veya hepsi birden arızalanmış olduğunu düşünüyorum.
bios update in bu tarz sorunlara çözüm olabildiği oluyor ama düşük bir ihtimal, denemekte fayda var, tabi büyük ihtimalle donanımsal bir sorun ve bunun da nerede olduğunu anlamak için sağlam bir batarya denemen gerek