Şimdi Ara

Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill (725. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.573
Cevap
75
Favori
354.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• .

(
    )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• doomsdayin doğmasında ki temel etken kriptonluların genetik sorunu muydu yoksa lex luthorun ruh hastası genetik maddesi miydi ben bunu anlayamadım?
  • Efsane

Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill

"Varlığı bile bizim evrende öncelikli olduğumuz anlayışımıza karşı gelen bir varlıktan söz ediyoruz."

"Dünyadaki en güçlü adamın tartışma konusu olması cidden şaşırtıcı mı?"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim hatırladığım evrende zaten eskiden tamamen Kriptonlu bir Doomsday var. Ancak Lex şu an onun şeması mı denir neyi denir bir şeyinden buldu, hayata geçirmek için kendi DNA'sıyla birleştirdi. Gördüğümüz o yüzden çakma Doomsday'di sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

benim hatırladığım evrende zaten eskiden tamamen Kriptonlu bir Doomsday var. Ancak Lex şu an onun şeması mı denir neyi denir bir şeyinden buldu, hayata geçirmek için kendi DNA'sıyla birleştirdi. Gördüğümüz o yüzden çakma Doomsday'di sanırım.

Ben filmi izledim bitirdim ama anlamadığım olaylar var uzun versiyonunu izledim.

lex neden süpermene düşman oldu durduk yere onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall2535 -- 29 Ağustos 2017; 10:34:37 >

• Filmi daha yeni izledim, Daha önce'den izlemememin sebebi izleyen arkadaşların
    Batman superman'i dövüyor demeleriydi
    Öyle saçma şeymi olur diyerekten izlemedim
    Bence gerek oyunculuklar gerek müzik çok iyi bir filmdi, Hiç bir marvel filmi bunun kadar iyi olamaz bence, Bir sonraki seri için güzel bağlantılar yapmışlar,

Geçen gün'de çok övülen wonder woman'ı izledim sonunu zar zor getirdim bu filmde güzel oynamış

• Filmi 3. kez izledim. Birkaç bir şey karalayacağım.

1.Marvel filmlerini sevmeme rağmen çok daha iyi anladım ki benim süper kahraman filmim karanlık,
    kasvetli, iç karartıcı olacak. Ben gotik havayı seviyorum ve filmin eleştirilen karanlık havası benim için muazzam derecede iyi. Belki benim psikolojik durumumla alakalı ama filmi böyle kendimle özleştirebiliyorum.

2.Ben Affleck in filmin % 30 larında asansörle mağarasına indiği sahne de görüyorum ki Ben Affleck = hayalimdeki Batman. Boy, pos kilo her şey yerinde ama kostüm Batmandeki en zayıf kısım bence. Kostüm denildimi benim aklıma Arkham oyunlarındaki kostüm aklıma geliyor.

3.Henry Cavill gerçek hayatta da Superman olduğu için rol yaparken nasıl oynaması gerektiğini biliyor ona bir şey demeye gerek yok.

4.Elimizde 2 müthiş oturmuş karakter varken ve bu karakterler filmi kurtarabilecekken nasıl bu hale gelmiş film anlayamadım ben. Film benim için gayet iyi ama çok daha iyi hale gelebilirmiş. Gayet iyi olması benim çizgi roman karakterlerine ayrı pencereden bakıyor olmamla da kaynaklı. Bu biraz tolerans göstermemi sağlıyor.

Filmde herkesin dediği gibi bir kopukluk var ve ben bu kopukluğu extended editiona göre şöyle kafa oturttum. Filmi 100 sayfalık çizgi roman olarak düşünürsek ve olay örgüsü ardışık sayfalarda değilde karışık anlatılıyor. Mesela normalde 1.2.3...100 diye giden çizgi roman sayfası bu filmde 1.2.3.67.45.4.78...56.100 şeklinde gidiyor. Sayfalar rasgele dağıtılmış. Tbi bu biraz mecaz oldu ama demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum.2 rüya görülen sahneler after credits yapılabilirmiş. Solo film olmayınca diğer filmleri bağlamak için çok fazla ileri geri yapılıyor filmde ki normal akışı anlamak için biraz dikkatli izlemek gerekiyor filmi. Sinema versiyonunda bu durum daha kötüydü extended bana çok daha iyi geldi akış olarak.

5.Batman fizik olarak Batman ama mentalite olarak bana göre Batman değil. Bu sadece bu film için geçerli değil Nolanın Batmaninide hesaba katarsak sıkıntılar var. Benim Batman profilimde Batman çizgi roman villainleri ve heroları hariç kimseden bir yumruk bile yemez. Dövüş kareografisi muhteşem ona lafım yok ama Arkham oyunlarını düşünürsek doğru savunmayla Batman hiçbir darbe almaz ki o sahnede de öyle olmalıydı.Mentalite olarak doğru olmamanın diğer tarafıda çok çabuk manipule edilmesiydi.Ne olursa olsun Batman o Superman konusunda o hale gelmemeliydi. Filmde Batmanin Supermani indirmek istemesinde onu görev olarak görmesi de var tabi. Sonuçta sen Batmansin insanın gelebileceği en son noktasın.

6.Martha sahnesi. Bu sahne meşhur neler yazıldı neler. Yukarıda dediğim gibi benim kafamda bu film buralara hiç gelmezdi ama geldi sonuçta. Bruce un üzerinde anne ve babasını kaybetmesi ve kaybederken de hiçbir şey yapamaması gibi ağır bir yük var. Aynı zamanda sidekickini de kaybetmiş. Direk U dönüşü bana da çok yapmacık geldi ama bilemiyorum olmayacak şey değil yani.

7.Marthanın kurtarılma olayı en sevmediğim kısımlardan. Superman Flash kadar hızlı olmasada bir o kadar hızlı. Lois Afrikada başı dertdeyken anında yanında olabiliyorsun veya aşşağı düşerken de anında yanında olabiliyorsun ama 10-20 sn aralığında bütün metropolisi gezemiyorsun. Kaldı ki kurşun kaplıda değil annesinin tutulduğu yer. Bir de Superman en hızlı uçuşunu yapsa zaman bir nebze yavaşlayacaktır. Ne olursa olsun Batmanle anlaşmaya gitmesinden iyidir.

8.Gal Gadot iyi bir WW ama WW denilince benim aklıma nedense Katy Perry geliyor.

9.O mızrağı Superman götürmek zorunda mıydı ? Sonraki filmde gördük ki WW nin de Supermanden aşşağı kalır yanı yok. Mızrağı fırlatabilirdi veya kendisi de saplayabilirdi.

10.Superman öldüğünde benim yapacak olduğum ilk iş gömmek yerine güneş alan bir yere yatırmak olurdu ama bu bilgi onların elinde var mı ondan emin değilim.

Son olarak "No time for caution"a kardeş geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 17 Kasım 2017; 0:18:38 >

• Batman ve Superman dovusune kadar cok sıkıcıydı 3 saatlik versiyonunu izledim. Lex niye Supermana dusman oldu anlamadim

• Temeldeki sebep kıskanması. Partideki konuşmasında zaten belli oluyor. Ama film boyunca başka göndermeler de var. Senatörle olan konuşmasında Superman'in sonradan diktatöre dönüşeceğini söylüyor. Çatıda Superman'le olan konuşması da babası ve tanrı kavramına olan nefretini gösteriyor. Bu nefreti de tanrı gibi görülen Superman'e yöneliyor. Ayrıca onu babasından kurtarmadığı için tanrının aynı anda hem iyi hem de güçlü olamayacağına kendini ikna etmiş. Superman aynı anda ikisi birden olarak göründüğü için sahtekar olduğunu düşünüyor. O yüzden onun sahtekarlığını kanıtlamak istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainfall2535

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

benim hatırladığım evrende zaten eskiden tamamen Kriptonlu bir Doomsday var. Ancak Lex şu an onun şeması mı denir neyi denir bir şeyinden buldu, hayata geçirmek için kendi DNA'sıyla birleştirdi. Gördüğümüz o yüzden çakma Doomsday'di sanırım.

Ben filmi izledim bitirdim ama anlamadığım olaylar var uzun versiyonunu izledim.

lex neden süpermene düşman oldu durduk yere onu anlamadım.

Lex'in amacı superman ve batmani birbirine düşürüp kendi imparatorluğunu kurmak gibi düşün,lex'supermani aslında dünyaya bir tehdit gibi gösteriyor gücünün sınırı yok başımıza çok bela olur algı oyunu karalama kampanyası yapıyor medya ve hukuku kullanıyor + batman'de superman yokken huzur vardı onu çok büyük tehdit görüyor ve hazım edemiyor aslında bunu filmin ilk sahnesinde küçük kıza tam beton düşücekken gök yüzüne bakmasıyla anlayabilirsin...lex'in amacı dediğim gibi supermanı algı oyunuyla dünyaya kötü göstermek batmani ona düşman ettirmek ikisini kapıştırıp batmani superman tarafından ortadan kaldırmak + superman tek kalıncada doomsdayı supermani öldürmesi için devreye sokmaktı ama batman ve superman kanka oldular wonder womanda devreye girdi bütün planları yeksan oldu..

MAHALLE AĞZIYLA ANLATTIM..SEVİYORUM BU KONUŞMA ŞEKLİNİ

Heisenberg61 : Haksızmıyım beyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 17 Kasım 2017; 2:43:9 >

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
  •  Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill

• Bu film neden bu kadar çok eleştirilmişti hala anlamıyorum tamam daha iyi olabilirdi ama bence ortalamanın üstünde gayette güzel bir filmdi
  •  Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill

• Yapmak için yapmışlar izlenesi bir tarafı yok
  • Demir tozundan görememiş demek, işte bunlar açıklanmadığı için insanlar eleştirmekte haklı olabiliyor zack'i.

Neyse benim meselem madem konu yukarılara çıktı birkaç satır yazayım.

Film bir kaç ufak dokunuşla efsane olabilecek bir yapım aslında. Ama o bir kaç nüans ve sahne ve fikir sığlığı ya da fazla genişliği diyelim efsane olmasının önüne geçiyor gibi. Kendimce bir kaç noktada değişiklik yapacağım filmde, böyle olsaydı kesinlikle çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum kendimce. Dediğim gibi ufak tefek değişiklikler, çoğu da diyologlar üzerinde değişiklik. Biraz durup gözümde canlandırınca olduğundan daha iyi hale geliyor film benim gözümde..

1- Batman'in olayı yüzde bir ihtimal Superman'in dünyaya savaş açması değil, zaten filmde gösterilen o karanlık ve kibirli batman'in kudretli Superman'e meydan okuması ve isterse onu durdurabileceğini ve yenebileceğini Superman'e göstermesi ve bir anlamıyla ayağını denk al demesi olmalıydı. Daha inandırıcı olurdu. Durup dururken Superman'in dünyaya düşman olmasını düşünmek ve bunu önlemek için işi onu öldürmeye kadar götürmek insanların beğenisini çekmedi ve altı çok boş durdu.

Alfred duruma yine karşıdır ve diyolog,
    alfred: You are going to war..
    batman: kendinden emin ve alaycı bir edayla don't worry alfred i am not going to kill him. (fena benzeteceğim ama öldürmeyeceğim.)

2- Batman'in yaptığı o kriptonitli mızrağı filmin sonunu bilir gibi dövüşün sonlanacağı yere bırakması tesadüfen ilerleyen filmler gibi basitleştirdi işi. Bunun yerine belinde taşıyıp superman'e ders vereceği anda belinden çıkarsaydı iyi olurdu.

3- BvsS sahnesinin sonunda Supo yerde yatarken Batman başındayken.. (Lois hiç dahil olmayacak olaya)

Batman yerdeki Supo'nun yüzünü mızrakla çizerken

Supo: You are letting lex to kill my mom.
    Bat: Hafiften şaşırmaya başlar, what are you talking about? (bu anlamda cafcaflı bir cümle işte.)
    Supo: Lex took my mother and force me to bring your head back to him.
    Bat: duraksar
    Alfred: kulaklıktan konuşur Martha Kent, his mother is martha kent. ( o an araştırır ve söyler , ya da daha önce araştırmıştır)
    Bat iyice şaşırır
    Alfred: Yes Mr.Wayne he just want save his mother, Martha, just like you would.

Duruma uygun yüz ifadeleri çekilir. Ardından

Bat: Where is she?
    Supo: I dont know
    Bat: Alfred?
    Alfred: ... ... araştırı şöyle şöyle ipucu var, filmdekiyle aynı konuşmalar ve ekler gemide de hareketlilik var.

Gerisi aynı Bat süpoya ananı kurtaracağım ben de sen gemiye git der vs.

4- Batmanin Supo ve Doomsdayla dövüşündeki korku dolu surat ifadeleri yerine kendinden emin korkusuz ifadeler yerleştirilir.

4- Doomsday bat'ı eritecekken wonder'ın gelip kurtardığı sahne. Bat için bir başka lekedir bu sahne.

Neyse wonder gelir ışını karşılar ve sonrasında arkasını döner you can thank me later der. later'ı yarım söylerken sesi içine kaçar çünkü bat orada değildir. Sağından doğru gelir ve gayet cool şekilde

Bat: You really think i leave this creature to you? (sen olmasaydın da ölmeyecektim yani, batman'im lan ben edası) Thank you anyway, its good to know that i am not alone.

Supo uzaydan gelip Doom'u fırlattıkkan sonra yanlarına gelir.

Supo: Is she with you?
    Bat: no, she is too old for me der. :D ( O ne öyle batman'ın i thought she was with u demesi, detektif lan bu adam senle olmadığını her türlü bilir, içine etti zack Bat'in iki filmde de.)

Wonder: How we going to kill him.

Bat: there is this spear, we stab it in his heart.
    Wonder: what is the plan?
    Supo: we improvise deyip Doomsdaye dalmaya gider.
    Wonder: Lets do it der gider
    Bat: Not my style der orda kalır. :D

Sahneler devam eder vs.

Neyse anlık yazdım bunları aklıma gelen sahneler. Mesele bu karakterlerin filmi olunca ayrı bir heyecan oluyor çocukluğuma dönüyorum mazur görün o heyecenla yazıyorum, içimde kalmasın. Burada yazıya aktarınca size nasıl gelir bilmiyorum ama bunları aklımda o çocuk hevesiyle kurarken epey iyi olur gibi geldi bana.

• Justice League sonrası bu filme haksızlık etmişim bunu anladım. Senaryodaki bazı saçmalıklar dışında çekimler, Batman falan gerçekten çok iyi.

• Şu Batman olayı abartılmıyor mu artık? Yani en sevdiğim süper kahraman, yanına bir ikincisini koyamam o derece.
    Çok izledim, çok okudum.
    Ama Batman hiç korkmaz, hiç gülmez, hiç yumruk yemez, hiç uyumaz, her şeyi bilir, her şeyi hatırlar....
    Bla, bla, bla..
    Baydı yahu.
    Sonuçta bu bir film, belli başlı özelliklerini alıp onu filme uygun hale getirirsin.
    İnsan yahu, şunu da göz önünde bulundurun az.
    Kusursuz değil bu adam.
    He Batman dayak yemez, dedektiftir her şeyi bilir, dahi bir taktisyendir...
    Diğerleri fasa fiso sanki.
  • bakış açınız çok hoşuma gitti hocam, bende batmanin filmde harcandığını düşünüyorum.
  • Şimdi reklamını gördüm dayanamadım gaza geldim seyrediyorum tekrar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.