Sistemimi alalı 2-3 hafta oldu. 2 kere format yedi. performansı düşük, o kadar para verdim ağız tadıyla 1 gün felan kullandım. şu anda formata rağmen bilgisayar çok yavaş, directx8.1 görüyor, diectx9 u çekiyorum farklı yerlerden kurdum diyor ama kurmuyor. ilk geldiğinde 3dmark2001 den 20k puan alırken şimdi 18000i geçmiyor. amd 2000+ eski makinemden çok da hızlı değil. sözde sata raid 0, ama raid olmayan sistemlerle yükleme zamanı açısından bir farkı yok. tüm yamaları kurmama, iyi bir antivir kullanmama rağmen sık sık virüs dostlar ziyarete yatılı olarak geliyor.
bunları gecenin bir vakti niye yazıyorum bilmiyorum. çözüm felan beklediğim yok, sanırım ben sistemi almadan önce kendimi çok daha iyi bir performans beklentisine sokmuşum. bunları bir nevi dertlerşmek için yazıyorum. güzin abla çok mutsuzum :) şimdiden daha iyi bir sistem almak için para biriktirmeye başlıyorum. ölmez sağ olursak 1 yıla yenileriz inşallah. Counterstrike 1.6 da aztecte yağmur varken 100 fps almak dışında makinenin gram artısını görmedim.
şu sistem koruyucu kartlardan almak istiyorum ama önce temiz bir sistem kurmak lazım. bilgisayarcılara kurdurttum yine de problemler hat safhada. makinem yavaş. o/c yapmaya çalışıyorum stock fanla ve msi ın d.o.t. teknolojisi ile ama en küçük hız artırmada bile makine ne bench alıyor ne oyunlarda tutarlı davranabiliyor. sinir hastası oldum sinir. daha çok para kazanırsam bu makineyi camdan aşağı atıp(4. katta oturuyorum:)) gidip g5 mac. alıcam. canım çok sıkkın makinenein sürekli problem vermesine. işin daha da ilginci aslında donanımsal olarak problem gözükmüyor.
sadece daha fazla performans alabilmek uğruna işime daha çok yarayacak olmasına rağmen pcyi notebooka tercih etmiştim. şimdi pişmanım, ne performans alabiliyorum ne çözüm bulabiliyorum. bir de şu sistet koruyucu kartlar nerde satılıyor ve fiyatları ne kadar bilen varsa cevap bekliyorum. iyi geceler veya sahurlar.
bu sistemden nasıl performans alamazsın dostum perfomanstan kastın nedir nfsu, doom 3, farcry oynatmıyormu makine işletim sistemin ne sp2 kurulumu dur bakalım heyecanlanma
bence senin sorunun tamamen duygusal.
Sürücüleri yenile bide SP2 yi kuararsan çok iyi olacaktir.Bence sorun W0ndowsla ilgili.Fdisk atma sansin varsa onuda dene :) benim eski makinamadda oldu Fdisk tn sonra düzeldi.
gerci benimkisi külüstür sayilir.ama o zamanda o ndan iyi 2100 AMD vardi yanlis hatirlamiyosam.
quote:
Orjinalden alıntı: s333
bu sistemden nasıl performans alamazsın dostum perfomanstan kastın nedir nfsu, doom 3, farcry oynatmıyormu makine işletim sistemin ne sp2 kurulumu dur bakalım heyecanlanma
tamamen katılıyorum performanstan kastın nedir?? yani biliyosundur ki pc de donanımsal olmadıgı surece cozulmeyecek sorun yoktur donanımsal da cozulur ama ugrasırsın:)) nedir senin sorunun soyle olması gerekeni soyle elimizden geleni yapmaya calısalım.bu iş hobidir ve bilgi paylastıkca guzeldir
SAYGILAR
Arkadaşım seni anlıyorum bende bu durumu yaşamıştım daha önce. Ama bence bu biraz da doyumsuzlukla ilgli. Hep daha fazlası hep daha fazlası... Benchleri seninkine benzer sistemlerle karşılaştırdın mı? Onlar ne gibi sonuçlar almışlar. Bench programlarındaki sonuçların dışında bence benzer sisteme sahip insanların sonuçlarıyla karşılaştırmanda yarar var. Sisteme işletim windows kurarken benim da daha önce bir forumda okuduğum yolu söyliyim. Kuruluş sırasını gerçektende işe yaraıyor bilmiyorum belkide buna göre kurulumu yapıyorsundur ama yinede söyliyim. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra hiç bir sürücü yüklemeden hemen üstüne sp2 kur. Ardından diğer gerekli günellemeleri yap. Sonra directx ve ardından da ekran kartı sürücülerini kur ve en sonda anakart ve diğer dirverları kur. En olarakta temel olarak kullandığın programları kur. Ayrıca bence bir registry kontrol programı kullan genel olarak arada bir temizlemekte fayda var.
eger dedigi gibi 20 000 alirken 18 000 e düsmesi normal degil.Bise var ne bekledigini ne buldun sorusu sacma oluyo.
Ya dostlar sinirlerim çok bozuldu. uzun bir süre bekledim sistemi yenilemek için, sonunda soket939ları beklemek istemedim ve bu sistemi kurdum. makine ilk geldiğinde tamamı ntfs üzerine kurulu 80gb*2=160gb sata raid 0 ve harddisk 4 e bölünmüştü. ilk birkaçgün nefis performansı vardı. sonra makineye doom3, painkiller, steam ve ufak birkaç program ve anti-vir kurdum. yüklemelerden sonra performans kaybı çok değildi. bu sırada makine xp pro Türkçe ve sp1 yüklüydü. virüs programı birkaç virüs buldu ben de sil emri verdim. sonra makine acayip yavaşladı, win xp olmasına rağmen mavi ekran vermeye başladı sürekli stop 0000000GEFJBN fln, masaüstünde açlıştan sonra 1-2 dakika içinde donmalar başladı ve sonra windows hiç açılmadı bir daha. farkettimki driver dosyalarından biri silinmiş. aldım pc yi bilgisayarcıya götürdüm. eksik driverı bulamayız yeniden kuralım dedi.
ayrıca bu hdd 4 e bölünmüş ve ntfs sürekli problem çıkarır dedi. f-disk atıp c: bölümü fat32 d: bölümü ntfs olarak ikiye ayrılmış sata raid olarak win xp pro ve sp1 yüklü sistemi bana teslim etti. ancak bilgisayarda tatsızlık vardı. bench skorları %10 düşmüş, yüklemeler ilk geldiği güne göre yavaştı. ama bunlardan çok daha büyük bir problem olarak win98'in mavi ekran rekorunu çoktan kırdım. günde en az 5-6 defa win xp pro da mavi ekran alıyorum. sorun 0000000XE bilmemne diye çıkıp duruyor elle res atıyorum falan filan. oyunlarda fps düşüşü hissediyorum. dxdiag directx 8.1 görüyor ve nerden denersem deneyeyim dx9 yükleyemiyorum. tama yüklendi diyor ama halen 8.1
birkaç gündür yine virüsler yüzünden donmalar başlamıştıki kaspersky anti-vir ile temizledim. ancak sorun bence virüs kaynaklı değil çünkü makine fdisk ve formattan sonra da ilk gelişine göre oldukça yavaştı. ya insan hastalığını bilir ona göre tedbir alır, ama benim hastalık belli değil artık hastalığın belirtileriyle yaşamaya alıştım. amd64 yazıklar olsun sana ve bana...alkışlar, acı tebessümler
partition magic kullanmayı ve format atmayı biliyomusun dostum
Açıkçası arkadaş ne formattan anlarım ne de partition magicten. ancak şunu anladımki şimdiye kadar bilgisayar sahibi olupta bu konularla ilgilenmemek büyük hataymış. bilgisayarcıya güvenmek doğru değil, sonuçta onun işi sana çalışır durumda teslim etmek kiş bunun bile ömrü kısa süreli oluyor.
format ve partition magic hakkında adım adım nalatan bir yer varsa ordan yapmayı deneyeyim. ancak anlayamıyorum bu mavi ekran donanım hatası olduğu anlamına mı geliyor yoksa başka birşey mi? genelde 2-3 uygulamayı birden çalıştırmaya kalkınca oluyor.