Şimdi Ara

Battlefield 3 ilginç fps sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • battlefiled 3 hepimizin bildiği gibi bilgisayarlarımızı zorlayan bir oyun gerek map boyutu gerekse grafiksel anlamda gerçeklik barındırdığı için. Fakat benim durumum bu konuda biraz garip açıkcası oyunda mutlaka sisteminiz oyuna göre geri kalmışsa patlama gibi atraksiyonlarda fps aniden düşebilir bu gayet olağandır fakat bir gtx550 de bunu yaşayacağınızı zannetmiyorum(-dum) o yüzdende gidip ekran kartımı yeniledim yani gtx 550ti aldım eskisi 4650 idi.

Sorun aynen şöyle
    normal bir sahnede herhangi bir patlama olmayan bir atraksiyon gerçekleşmeyen gayet sakin hatta hiç kimsenin mapte olmadığı zaman bile fps birden bire 10 lara düşüyor 4,5,6 gibi seyrediyor 20 falan oluyor oyun takılıyor oynanmaz hale geliyor ama oyunun tamamında böyle değil stabil olarak 40 fps alıyorum oyun akıcı fakat şöyle 30saniye süresinde bu hatayı alıyorum sonra tekrar eski haline dönüp sorunsuz oynuyorum bu gerçekten ilgincime gitti doğrusu

Sistemim

Aslında anakartım eski acaba ondan olabilir mi diyede düşünmedim değil

işlemci
    dual core 2 e7500

ekran
    geforce gtx 550ti

ram
    4

anakart
    gigabyte g41mt-es2l

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

• İlk andanmı böyle. Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz ? Güç kaynağı ne ? Güç kaynağı ekran kartını besleyebiliyormu. Açıkçası işlemci zayıf gibi geldi. Ayarlar düşürüğ bir de öyle deneyin.

Edit: Sisteminizi güzel bir antivirus taramasından geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihathalitt -- 27 Mayıs 2013; 21:47:24 >
  • bu aralar aynı sorun bendede var 680 kartım vsyn kapalıyken full ayarlarda 90 civarı vsny açıyorum 60 ancak yine 55 50 civarına düşüyor önceden yoktu bakalım netlemi alakalı pc ilemi
  • psu 450w lık thermaltake litepower 550 ye kadar çıkıyor, ilk anda değil bazen direk 40fpsyle oyuna başlıyorum kasma olmuyor fakat bazen 5 dk sonra bazen 30 dk sonra birden bire fps 8lere 9 lara düşüyor ver yarım dakika o şekilde devam ediyor oynanmaz oluyor sonra tekrar eski haline dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

bu aralar aynı sorun bendede var 680 kartım vsyn kapalıyken full ayarlarda 90 civarı vsny açıyorum 60 ancak yine 55 50 civarına düşüyor önceden yoktu bakalım netlemi alakalı pc ilemi

vsync'yi acarsan 60'a kilitler zaten otomatik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

bu aralar aynı sorun bendede var 680 kartım vsyn kapalıyken full ayarlarda 90 civarı vsny açıyorum 60 ancak yine 55 50 civarına düşüyor önceden yoktu bakalım netlemi alakalı pc ilemi

vsync'yi acarsan 60'a kilitler zaten otomatik.

biliyorum demek istediğim 80 fps alırken 60 fps sabitleyince bile düşüş yaşanıyordu dün donanım takviyesi yaptım düzgün çalışması için format attım şu an hiç sorun yok
  • format at kardeşim sistemin oyun çalışırken başka programlar devreye girdiği için kasılıyordur.o işlemci ile yükün altından kalkamaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En temizi format . Bende de performan düşüşleri oluyordu formatla bir nebze düzeldi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.