Şimdi Ara

Battlefield 3 Origin Yedek Alma Anlatımı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
13
Favori
12.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

Ewt arkadaslar;

Malum steam dekı basıt yedekleme olayı hala artık ınatlamı nedır bılemem ama gelmedı bı turlu..Sızlere cok basıt bır sekılde nasıl yedek alınır anlatacagım.Belkı bazılarınınz bu yontemı kullanıyordur.Bende dvd olmasına ragmen asagıdakı anlattıgım yontemı bende kullanıyorum.

1-Oyun tum updatelerı yapılmıs sekılde oynamıs oldugunuz durumda olsun.

2-C:\Program Files (x86)\Origin Games uzantısındakı dosyayı oldugu gıbı yedegını alın.

3-Format attıktan sonra orıgın programı uzerınden Battlefield 3 u dowload etmeye baslayın ve %2 e geldıgı zaman dowload etmeyı durdurun..

4-Sımdı yedegını aldıgımız uzantıda bır dosya olusturmus olacak orıgın.Daha oncekı yedegını aldıgınız dosyayı aynı uzantı uzerıne aynen atın.

5-Atma ıslemı bıttıkten sonra durdugunuz dowload ıslemını devam ettırın.Program gereklı olan tum dosyaları gorecegı ıcın dowload suresı 1*2 dk ıcınde sonlanıp oyununuz yuklenmıs olacaktır.

6-Saglıklı yukleme olması acısından tavsıyem yukleme bıttıkten sonra repaır ınstall yapmanızdır.

7-Iyı oynamalar..

Bu sayede bırcok kez formattan sonra oyunu yukledım..%100 garantıdır.

Edit:Bu sekılde orıgın uzerınden ıstedıgınız oyunun yedegını alabılırsınız.

Yapacagım ama Hesabım bu yuzden ban yemez değil mi? Kopyaladığımı tespit edip kapatmasınlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehantaha

quote:

Ewt arkadaslar;

Malum steam dekı basıt yedekleme olayı hala artık ınatlamı nedır bılemem ama gelmedı bı turlu..Sızlere cok basıt bır sekılde nasıl yedek alınır anlatacagım.Belkı bazılarınınz bu yontemı kullanıyordur.Bende dvd olmasına ragmen asagıdakı anlattıgım yontemı bende kullanıyorum.

2-C:\Program Files (x86)\Origin Games uzantısındakı dosyayı oldugu gıbı yedegını alın.

3-Format attıktan sonra orıgın programı uzerınden Battlefield 3 u dowload etmeye baslayın ve %2 e geldıgı zaman dowload etmeyı durdurun..

4-Sımdı yedegını aldıgımız uzantıda bır dosya olusturmus olacak orıgın.Daha oncekı yedegını aldıgınız dosyayı aynı uzantı uzerıne aynen atın.

5-Atma ıslemı bıttıkten sonra durdugunuz dowload ıslemını devam ettırın.Program gereklı olan tum dosyaları gorecegı ıcın dowload suresı 1*2 dk ıcınde sonlanıp oyununuz yuklenmıs olacaktır.

6-Saglıklı yukleme olması acısından tavsıyem yukleme bıttıkten sonra repaır ınstall yapmanızdır.

7-Iyı oynamalar..

Yapacagım ama Hesabım bu yuzden ban yemez değil mi? Kopyaladığımı tespit edip kapatmasınlar?

yok artık

pımpırıklı cok kısı gordum ama bu kadarına pes..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehantaha

quote:

Ewt arkadaslar;

7-Iyı oynamalar..

yok artık

pımpırıklı cok kısı gordum ama bu kadarına pes..

O kadar para verdik premium aldık olsun o kadar

• Farklı imkana sahip olanlar için sanıyorum şöyle bir çözüm de var... Benim gibi SSD + RAID HDD + Ayrı ayrı HDD'ler kullanan varsa ki tüm oyunlar RAID olan bölüm içinde kuruludur. Diğer HDD'ler ise Film - belgesel - Fotoğraf ve video arşivi için ayrı ayrı kullanılmaktadır. Origin'i veya Steam'i sistem diski olmayan RAID veya depo HDD üzerine kurup yedek almaktan kurtulabilirsiniz. Gerçi formattan sonra Steam veya Origin'i tekrar kurmak ve aynı dizine kurmak bir sorun yaratır mı ya da nedir, test etmeden konuşuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Farklı imkana sahip olanlar için sanıyorum şöyle bir çözüm de var... Benim gibi SSD + RAID HDD + Ayrı ayrı HDD'ler kullanan varsa ki tüm oyunlar RAID olan bölüm içinde kuruludur. Diğer HDD'ler ise Film - belgesel - Fotoğraf ve video arşivi için ayrı ayrı kullanılmaktadır. Origin'i veya Steam'i sistem diski olmayan RAID veya depo HDD üzerine kurup yedek almaktan kurtulabilirsiniz. Gerçi formattan sonra Steam veya Origin'i tekrar kurmak ve aynı dizine kurmak bir sorun yaratır mı ya da nedir, test etmeden konuşuyorum...

bir yandan mantıklı olabilir ama ssd dururken raid olsa bile hdd üzerinden oyun çalıştırmanın hiçbir mantığı olamaz.windows işletim sisteminin ssd de olması sadece kendi başına hiçbir işe yaramaz.zaten asıl önemli olan oyunların ssd üzerinden çalıştırılmasıdır.kısaca bu şekilde yapan kişi için ssd nin hiçbir mantığı kalmaz.bu arada farklı dizin konusunda origin üzerinde ufak bir ayar yaparak halledilir orası kolay.yüklenme yerini değiştirmek kafidir.

• Amman derim bu bilgiyi düzeltmemiz lazım Sistemin SSD'de kurulu olduğu bir PC'de oyunlar ister RAID ister tek olsun, HDD'de kurulu olması ile SSD'de kurulu olması arasındaki fark yok denecek kadar azdır. Bunlar şahsımın 2 yıl boyunca kafa patlatıp bizzat test ettiği kesin bilgilerdir. Oyunun exe ile alakalı yani kısayolu tıklamaktan, oyun içi loading sürelerine kadar gerekli olan her kilit dosyası zaten sistem diski üzerinde...

Benim bu yedekleme ile ilgili merak ettiğim asıl şey şuydu, inen oyunu, ayrı bir SETUP dosyası olarak muhafaza etmenin yolu var mı idi ama sanırım yokmuş...

Edit: İmla... Ayrıca hiç online oyun oynamadığım için SSD'de ve HDD'de kurulu oyun arasında online oyun açısından fark var mı bunun testini yapmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 16 Ağustos 2013; 15:33:12 >
  • quote:

Ayrıca hiç online oyun oynamadığım için SSD'de ve HDD'de kurulu oyun arasında online oyun açısından fark var mı bunun testini yapmadım...

Online oyunlarda herkesin haritaları yüklendikten kısa bir süre sonra oyun başlar. Ancak serverdaki oyunculardan birinin bilgisayarı aşırı yavaşsa, onun için diğerleri bekletilmeyebiliyor. BF3'teki bu durum nasıl bilmiyorum ama bunu Black Ops 2'de bizzat yaşadım. Haritamın yüklenmesi 1.5-2 dk sürdüğü için, ben oyuna başladığımda millet ortalama 4 kill yapmış oluyordu.

Şimdi bu durumda sorun HDD'nin yavaşlığı sanılabilir ama değil. 4 çekirdek işlemci isteyen bir oyun ama benim içlemci C2D. Ancak, her ne kadar denememiş olsam da, sistemde HDD yerine SSD olmuş olsaydı, işlemcinin bu açığını hızlı okuma hızıyla kapatabilirdi diye tahmin ediyorum.

• quote:

Amman derim bu bilgiyi düzeltmemiz lazım Sistemin SSD'de kurulu olduğu bir PC'de oyunlar ister RAID ister tek olsun, HDD'de kurulu olması ile SSD'de kurulu olması arasındaki fark yok denecek kadar azdır. Bunlar şahsımın 2 yıl boyunca kafa patlatıp bizzat test ettiği kesin bilgilerdir. Oyunun exe ile alakalı yani kısayolu tıklamaktan, oyun içi loading sürelerine kadar gerekli olan her kilit dosyası zaten sistem diski üzerinde...

Benim bu yedekleme ile ilgili merak ettiğim asıl şey şuydu, inen oyunu, ayrı bir SETUP dosyası olarak muhafaza etmenin yolu var mı idi ama sanırım yokmuş...

Edit: İmla... Ayrıca hiç online oyun oynamadığım için SSD'de ve HDD'de kurulu oyun arasında online oyun açısından fark var mı bunun testini yapmadım...

ne yazıkki eksik ve yanlış biliyorsunuz.konu hakkında biraz daha yabancı forumları araştırmanızı isterim.aman milleti yanlış bilgilendirmeyin.

@bocekgrafik

ssd zaten asıl gücünü yüksek kapasiteli işlemci gücünde ve sorunsuz işletim sistemi ile gösterir.külüstür bir işlemci ile isterseniz en iyi ssd yi kullanın genede düşük verim yaşarsınız.(tabiki her türlü hdd e gene fark atılır orası ayrı)iş sadece ssd de bitmiyor.ssd çıkana kadar pc bileşenlerinin önünü tıkayan parça hdd idi ssd sayesinde bu açık kapanmış oldu ve ssd ler hala gelişim içinde.sata3 veriyolu bile kısıtlıyor ssd leri.pcı üzerinden ssd ler artmaya başlayacak.1 gb/sn ler artık bizim için normal olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 16 Ağustos 2013; 16:21:45 >

• Yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Tabii ki antika bir makineye SSD takmak çok uygun olmaz ama ben mesele anlaşılsın diye onu örnek verdim sadece. Bu özelliklerdeki bilgisayarda Sata 3 bile yok yoksa.
  • Gereken araştırmaları ve denemeleri yaptım hiç gerek yok:)

Tekrar söyleyeyim, SSD olan bir cihazda oyunun HDD'de yüklü olması online oyunlarda fark yaratıyor mu bilmiyorum ama single player için aradaki fark neredeyse yok...
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Abi oyunu oynarken haritanın kimi yerlerindeki dokular, sadece o kısım ekrana geldiğinde yüklenir malum ki. Single oynarken bu yükleme sırasında az da olsa gecikme olsa bile bunu oyuncu anlamayabilir. Çünkü hem yetişmesi gereken bir yer yok. Yani bilgisayara karşı oynuyor. Hem deişlemciyi kasan fazla birşey yok. Ekranda rakip olarak görünen tüm adamlar da aynı PC'nin içinde. Tabiri caizse server, oyuncunun kendi PC'si oluyor yani.

Ama multi oynarken, zaten server'a uzaklıktan dolayı bir gecikme mevcut. Bir de oyuncu sayısı, internetteki verinin alışverişi gibi sebeple belli bir gecikmeyi kafadan yaşıyorsunuz zaten. İşlemci, bu trafikle ve oyuncu sayısı kadar kişinin serverda toplanan verilerini PC'ye indirdikten sonra onları ekrana yansıtmaya çalışmakla meşgulken, single'a göre kıyaslanamaz derecede bir zorlanma oluyor PC'de. Bu gecikmeye bir de o dokulardaki okunma hızının yavaşlığı eklenecek olursa, kasılmanın ötesine gecip takılmaya dönüyor artık; hele de sistemin yeterliliği yetersizse ve yetersize yakınsa.

Bugün, işlemcisi athlon ve ekran kartı da 4850 olan birisi bana PM atıp diyor ki:
    quote:

Anlamadigim nokta şu bf3 single player highte oynuyorum ama. Multiplayerde lowda bile kasiyo

Özetle:
    Multiplayer dünyası ayrı bir dünya ve orda 2+2 her zaman 4 etmiyor.

• quote:

Gereken araştırmaları ve denemeleri yaptım hiç gerek yok:)

Tekrar söyleyeyim, SSD olan bir cihazda oyunun HDD'de yüklü olması online oyunlarda fark yaratıyor mu bilmiyorum ama single player için aradaki fark neredeyse yok...

siz hala yanlış anlıyorsunuz konuyu sanırım.öncelikle şunu belirtmek isterim.Sizin dediğiniz olay windows-hdd ve oyun-hdd performansından çok az daha performans alırsınız.yani oyunları normal hdd ye yüklediğinizde windows ister ssd de olsun ister hdd olsun farkını çok az hissedersiniz.ayrıca single tarzı oyunlarda hdd ve ssd aralarında fark multi kadar olmasada hissediliyor.en iyi fark loading ekranlarında ve oyun içindeki mikro takılmalardan kurtulmuş oluyoruz.bu dediğim takılmaları bazıları hissedemeyebilir.biraz göz hassaslığı gerekir.multi oyunlarda ise ssd bulunmaz bir nimet.hani derler yaa anlatılmaz yaşanır işte buda öyle birşey.nasıl ssd performansını windows açılış ve kapanışı programların şimşek gibi yüklenmelerini gördüğümüzde ağzımız açık kaldıysa multi oyunlardada buna benzer farkları yaşıyoruz.umarım anlatabilmişimdir.

• Dediğim gibi multi oyun neredeyse hiç oynamadım. Şu Humble Dumble meselesinden edindiğim BF3 ile test etme şansı yakalayacağım. Gerçi Setec01 sırf BF3 için SSD'de BF3'e özel bir alan bir alan açıp ayrı boot ediyordu. Demek ki bu multi devreye girince fark muazzam...

Ben oyun konusunda bu kadar hassas göze zaten sahip değilim ki üzerinde konuştuğumuz konular aynı şeyler değilmiş... (Hala Rome Total War - Heroes III oynayan birisiyim hem de GTX 680 ve 2011 soket olan bir PC'de) başlık başka yerlere gitmeden konuya döneyim, internetsiz bir ortamda bile her zaman kullanıma hazır ve bağımsız bir setup dosyası hazırlamak sanırım mümkün değil.
  • Hocam peki, format atınca yeniden kursak indirebiliyoruz değil mi oyun gitmiyor ?
    Aynı steam gibi?
  • benim düşüncem eğer setup şeklinde değilde kurulu halde gelirse ilerde format atıldığında yeniden yüklemek gerekebilir.ama format atmadan oyunun kurulu dosyasını harici harddiske kopyalayıp formattan sonra yeniden disk C ye dosyayı kurarsak oyun çalışırmı orasını pek bilemiyorum.
  • C:\ProgramData\Origin\DownloadCache kısmında oyunların setup dosyasını tutar taki oyun kurulup açılana kadar ayarlar menüsüne gelip gelişmiş ayarları tıklayıp setupları silmemeyi ayarlarsanız buda bir çözüm olabilir saygılar...
  • peki arkadaşlar ben bf3 önceki hesapda gerçi arkadaşın şifreyi değiştirdi limited di premium yani herşey var premiumdaki kimliğe girincede premium yazıyordu zaten neyse demek istediğim arkadaşın premiumdaki bütün dlcleri indirdim şifreyi değiştirden sonra kendime düz bf3 aldım önceden indirdiğim orjinal dlcler bunda olurmu acaba satın almış olarak görünmesi felan eğer öyle birşey varsa yardım ederseniz sevinirim :)
  • bf3 c de diye format atamıyordum bayadır. Sayende gaza geldim attım ve dedigin gibi %2 de durdurup atınca oluyor. Teşekkürler
  • Oldu hocam sağolasın bende sabahtır regeditlerle uğraşıyorum boşu boşuna
  • olduğuna sevindim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.