Şimdi Ara

Battlefield 4 için ekran kartı seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hali hazırda kurulu sistemimdeki ekran kartını çıkacak oyunlar için değiştirmek istiyorum.
    1000 lira civarını gözden çıkardım çünkü bir haftadır bakınıyorum bir karar veremedimç. Malum zaman her şeyden önemli.

Şimdi seçeneklerim şunklar:

GTX770 alabilirim. Ancak 2 gb olması kafamı kurcalıyor. 1080p oynayacağım ve tek monitörüm var ama BF4 testlerinde vram kullanımının 3 gb'a yaklaşması gözümü korkutuyor. O sebebple gigabyte'ın 4 gb2lık modelini düşünüyorum. Ki bu da 1420 TL demek.
    Ama eğer bana benzer performans verecekse neden HD 7970 olmasın ki diyorum. Ki kendisi 940 lira. Değer mi aradaki 500 TL'ye sizce. GTX780 ise uçmuş gitmiş.

Temmuz ayından beri AMD'nin yeni kartlarını bekleyin diyorlar ancak ses seda yok. Kafaya koydum alacağım. Ama ne alayım. Bu iki karttan hangisini önerirsiniz? Ya da başka bir kart mı almalıyım.
    Çok zaman harcadım bu işe. Yol gösterecek kişileri arıyorum.

• ozangon O kullanıcısına yanıt
    gtx 770 en iyi seçim olacaktır alabiliyorsanız onu alın her türlü ayarda gider
    1080p'de 3gb kullanma ihtimali yok rahat ol... Crysis bile ultra ötesi ayarlarda vram kullanımı 1.7gb'larda kalıyor... BF4 inanın C3 kadar zorlamayacak hiçbir sistemi... Zaten şimdiden almayın kart fln, oyun piyasaya sürülsün o zaman ki duruma göre karar verirsiniz, daha sağlıklı olur. Şimdi ne söylesek boş...
  •  Battlefield 4 için ekran kartı seçimi

Herhangi biri işini görür. Bütçene göre seçersin.
  • gtx 760 ve 680 den uzak dur.Bu saatten sonra gtx 680 alınmaz.gtx 760 da dünyadaki 900 liralık en kötü performans kartdır.

Alıcaksan 7950 ' 7970 ' gtx 660 ti ve gtx 770 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

gtx 760 ve 680 den uzak dur.Bu saatten sonra gtx 680 alınmaz.gtx 760 da dünyadaki 900 liralık en kötü performans kartdır.

Cevaplar için teşeşkürler.
    Yani hd7970 ile gtx770 performansları arasında ciddi fark hisseder miyim...asıl aradığım ceap bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

gtx 760 ve 680 den uzak dur.Bu saatten sonra gtx 680 alınmaz.gtx 760 da dünyadaki 900 liralık en kötü performans kartdır.

%25 indirimli asus dcu2 7970 1042tl vatanda.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-hd7970-dc2t-3gd5-hd7970-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59358

biraz daha ekleyebilirseniz 2gb lik gigabyte gtx770 alabilirsiniz:
    http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn770oc2gd-gtx770-2gb-ddr5-256bit-hdmi-16x/p_50138/

1080p de 2gb lik kartlarin gideri daha var. performans olarak 770 daha iyidir fakat 7970 de cok iyi oc olur saglam oc ile kolaylikla 770'in yakasina yapisabilir hatta bazi oyunlarda gecme ihtimalide var.

dh inceleme videosu:
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Nvidia-GeForce-GTX-770-Ekran-Karti-Video-inceleme.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 24 Eylül 2013; 16:10:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

%25 indirimli asus dcu2 7970 1042tl vatanda.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-hd7970-dc2t-3gd5-hd7970-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59358

biraz daha ekleyebilirseniz 2gb lik gigabyte gtx770 alabilirsiniz:
    http://www.sanalmarketim.com/gigabyte-gvn770oc2gd-gtx770-2gb-ddr5-256bit-hdmi-16x/p_50138/

1080p de 2gb lik kartlarin gideri daha var. performans olarak 770 daha iyidir fakat 7970 de cok iyi oc olur saglam oc ile kolaylikla 770'in yakasina yapisabilir hatta bazi oyunlarda gecme ihtimalide var.

dh inceleme videosu:
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Nvidia-GeForce-GTX-770-Ekran-Karti-Video-inceleme.htm

Alıntıları Göster
    En az 3 yıl daha ekran kartını yenileyemeyeceğimi düşünürsek.
    2 gb bana 1-2 yıl sonra soırun çıkarır mı..ultra ayarlada 1080p'de..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozangon

En az 3 yıl daha ekran kartını yenileyemeyeceğimi düşünürsek.
    2 gb bana 1-2 yıl sonra soırun çıkarır mı..ultra ayarlada 1080p'de..

bunu hicbirimiz bilemeyiz. ama benim fikrim 1 yil sonra 1080p de ultra ayarlar icin yetersiz kalabilir high-ultra yaparsin yada anti aliasing ayarlarinindan kisarsan idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 24 Eylül 2013; 16:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

1080p'de 3gb kullanma ihtimali yok rahat ol... Crysis bile ultra ötesi ayarlarda vram kullanımı 1.7gb'larda kalıyor... BF4 inanın C3 kadar zorlamayacak hiçbir sistemi... Zaten şimdiden almayın kart fln, oyun piyasaya sürülsün o zaman ki duruma göre karar verirsiniz, daha sağlıklı olur. Şimdi ne söylesek boş...

o zaman sizde 1080 p de 3gb kullanmayacak dememelisiniz, oyun cikmadan evvel.
  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    evet aslında muhtemelen kullanmayacak desem daha doğru olurdu... ama zaten kendim için de söyledim oyun çıkmadan afaki bu konuşmalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

evet aslında muhtemelen kullanmayacak desem daha doğru olurdu... ama zaten kendim için de söyledim oyun çıkmadan afaki bu konuşmalar...
    Bazı testlerde 1080p olsa bile bf4 alphanın vram kullanımının 2 gb'ı aşıtığı gözükmekte...Bu bana orta vadede sıkıntı yaratır mı? Sorduğum soru bu.. Yaratırsa 4gb olan modeli alabilirim. Ya da madem nasıl olsa yaratacak der gider hd 7970 alırım. Kafamda cevap aradığım soru bu...

• quote:

Bazı testlerde 1080p olsa bile bf4 alphanın vram kullanımının 2 gb'ı aşıtığı gözükmekte...Bu bana orta vadede sıkıntı yaratır mı? Sorduğum soru bu.. Yaratırsa 4gb olan modeli alabilirim. Ya da madem nasıl olsa yaratacak der gider hd 7970 alırım. Kafamda cevap aradığım soru bu...

Alıntıları Göster
    ben olucam gtx770 yada hd7970e bulaşmazdım suan iki kartın parasına gtx660 ti sli kurar keyfıme bakardım ki kurucam ve bakıcam keyfime az kaldı kasımdan sonra sli düzenek hazır olucak ve halı hazırda suan bf3ü tek kart ultra detay 4xmsaada oynuyorum ve min fps 51 max fps 127 oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankatree -- 24 Eylül 2013; 19:35:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

ben olucam gtx770 yada hd7970e bulaşmazdım suan iki kartın parasına gtx660 ti sli kurar keyfıme bakardım ki kurucam ve bakıcam keyfime az kaldı kasımdan sonra sli düzenek hazır olucak ve halı hazırda suan bf3ü tek kart ultra detay 4xmsaada oynuyorum ve min fps 51 max fps 127 oluyor.

Alıntıları Göster
    Hocam sli için epey şartın bir araya gelmesi lazım diye biliyorum.

Ben de
    Gigabyte GA-880GMA-UD2h anakart
    750 watt psu
    Amd Phenom II X6 1090 T Black edition var..

Ben alsam iki tane 660ti kurabilir miyim sisteme emin değilim...

anakartın tek kart çalıştırıyor artı zaten işlemcin gtx660 ti için düşük bence hd7970 ve gtx770 için bile düşük bende 1090t b.e kullandım bence o işlemciye alınıcak en iyi kart hd7870 olmalı
  • quote:

Ben de
    750 watt psu

o işlemciye oc yap 770 kullanırsın o işlemci fx lerin çekirdekleri çıtlar
  • quote:

Ben de
    750 watt psu

anakartin sli desteklemiyor.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3424#sp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

quote:

Ben de
    750 watt psu

anakartin sli desteklemiyor.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3424#sp

Alıntıları Göster
    Sli'dan vazgeçtim...Vatandan işlenci anakart bakıyorum...iki laternatif belirledim..fikir alabilirim...

1. i5 4670K + Asus Z87 Plus 1000 TL
    2. i7 4820K + P9X79 Asus X79 1382 TL

Bir de Asus Gtx780 1170 TL

Not: Cuma %30 indirim var..fiyatlar cuma günü oluşacak fiyatlardır..

Hangisi mantıklı? Aradaki 400 TL farka değer mi?

• n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    hocam cevap verme geregi duydum Officalleri oku Recommended grafik onerisi 3gb ve ustu ama minimum 512 mb dede acar diyor :)
  • alianil07 A kullanıcısına yanıt
    oyun ile ilgili acıklamaları biliyorum. recommended yani tavsiye edilen ayrı... gereksinim ayrı bir durumdur malum... üstelik oyun son halini almadan official da olsa onların da tahminleridir muhtemelen. üstelik multiplayer online oyun oynayan insanlar hiç bir zaman maximum ayarda oynayacam diye uğraşmaz her zaman en yüksek fps ve en düşük latency ile oyun oynamaya çalışır. 4gb'lık ekran kartında olsa pc kasmasın diye ayar kısarsın ister istemez. tepkime süresi görsel güzelliğin her zaman önündedir... oyun ayarlarını bir tık düşürürsün sistem ihtiyacın yarı yarıya azalır... tecrübeyle sabit...

bence acele edilmemesi lazım, hele bir çıksın piyasaya... mevcut kartlarla bir denensin... bugünden heyecan yapmaya gerek yok onu demek istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 25 Eylül 2013; 12:00:15 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.