< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bazı ülkelerden ithal edilecek elektrikli araçlara %10 ilave gümrük vergisi getirildi (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aslında bu, daha ağaç yaşken yerli ve millinin önemi anlatılarak yerleştirilir insanlara. Vergilerle zorunda bırakılarak değil. Misal eskiden toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla Atatürk tarafından yerli malı haftası başlatılmıştı ve tüm okullarda kutlanırdı. Bunun anlam ve önemi anlatılırdı. Yani bu öyle bir şeydi ki, yerli ürün aynı muadilinden %10 pahalı bile olsa tercih edilirdi. Ya da aynı muadilinden az daha kusurlu bile olsa tercih edilirdi.
Lakin şimdi bakıyorum. Misal akpli tanıdığım esnaflar, ula yılı 0 matrah ile tamamlıyor. Yahu diyorum oy verdiğiniz partiden niye vergi kaçırıyorsunuz. Hani var mı böyle bir kafa. Yine en eski chpnin zamanında vergi kutsaldır diye bir şey vardı. Ülkenden vergi kaçırmak ayıptı. Şimdi enayilik oldu. Hadi muhalif enayi diye görür anlarım da, ona oy verenin ondan kaçırması, üstüne din ahlaka sözde daha meraklı olup kaçak kuçuk işler peşinde koşması çok acınası oluyor.
-
laf cambazlığı yaparak ülke yönetiyor. Seni kazıklamak için inanmadığı allah'a yemin eden, anasının babasının ölüsünü hiçe sayan, kendi oğlunun başı üstüne yemin eden esnaf gibi sürekli konuşuyor.
-
Togg neden oluşum için ise bunlar çok yanlış
İçinde Zorlu holding , Turkcell , Vestel , Anadolu Grubu , BMC gibi ortaklara sahip
Mantık bu ise Vestel ürünü için alman beyaz eşyalarına vergi mi gelsin? Yada Turkcell kullansın diye millet diğer operatörlere vergi mi gelsin
Yapsınlar fiyat performans alsın millet yoksa zorla dayatma ile Togg aldiracaksa hükümet almayacak Şam'da yabancı alırım
Eşit şartta rekabet şart ki gelişesin ama akp hep kurnazlık hile peşinde
Mercedes reklamında BMW laf atıp sen olmasan biz böyle olamazdık demesi boşa değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
literatürde aslında "akverse evreni" diye geçiyor...
-
Togdaki rantı paylaşamadılar sanırım. Diğerlerinde Maliyeti artırıp onda geliri artırıcaklar. O aracın geliride zaten birilerine peşkeş çekiliceğinden cahil halk sevindiğiyle kalıcak.
önce mevcut elektrikli araçların vergileri dünya ortalamalarına indirilmeli yani içten yanmalılara göre düşük vergiye inmeli.bu ilk zorunlu atılacak adımdı,çok geç kalındı.bizim elektrikli araç pazarı dünya ortalamasının 7-8 sene gerisinde kaldı.büyüyemiyor.piyasa açıldıktan sonra yerli olanına ilave teşfik olmalı.dünyanın en pahalı otomotiv vergilerinden birine sahip olduğumuz için,çevreci araçlara vergide indirim beklemek uçuk bir beklenti değil.ama hükümet politikası vatandaşı fakirleştirmek üzerine olduğu için mevcut sistemle bir cacık olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 28 Temmuz 2022; 23:26:44 > -
Hiç şaşırmadım.
-
Destek? Üretilen boktan araçları sattırabilmek için diğerlerine zam yapıldığında bu boktan araçları alacağımızı mı sanıyorsunuz? Aksine yine gidip pahalı olanı alacağız ve siz batacaksınız, günün sonunda ülke ekonomisinin içine sıçıldığıyla kalacak. Zamanında Vestel ve GM telefonları satılsın diye ithal telefonlara yüksek vergiler gelmişti. 250 liraya telefon alabilirken 800 liraya çıkmıştı fiyatlar. Ne oldu? Yerli firmalar çöp üretip Amiral gemisi fiyatına kakalamaya çalıştıkları için battılar. Olan millete ve ülke ekonomisine oldu.
-
Bunlar aptal, o kadarını akıl edemezler.
-
Filistinden vergi alınmaması güzel olmuş çok mantıklı ayrıca.Adamlar ileriyi görüyor resmen.Bundan 500 sene sonra işimize belki yarar Filistinden vergi alınmaması...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni zam furyasının işaretidir.
ÖTV ve diğer vergilerde de zam gelebileceğinin işaretidir.
İndirim ortamının olmadığını, aksine vergi zamları geleceğinin işaretidir.
-
Deseler ki deniz suyuyla çalışan araba yaptık. Deniz suyuna vergi gelir.
-
Yine sığ aklıyla hükümet iş başında. Millet geleceğe yönelik hamleler yapma peşindeyken bu akçılar sürekli hayatı zorlaştırma peşinde seçimleri dört gözle bekliyoruz.
-
yerli otomobil piyasaya inince muhtemelen ona yönelik düzenlemeler yapacaklar
belli kw lerdeki araçlara vergi indirimi,Türkiye de üretilen araçlara teşvik gibi
vergiyi 0layamaz ülke o vergilerle dönüyor zira.
sıradan vatandaşın alabilme şansı yok toggu
çünkü aracın orjini pahali,yani biz girişi hatalı yapmışız
sonra sedan gelir ucuz olur bilemem
yüksek oranda araç satılması ve piyasaya girmesi için de kentleri ona göre dizayn etmek gerekir,o kadar arabayı nereye park edeceksin nerede şarj edeceksin mesela
ben hiçbir belediyede böyle bir hamle görmüyorum
Değerli yorumcular. Ben kendi namıma bir hizmet üretip satmaktayım. Bu hizmeti direk olarak turistlere de sattım. Dolaylı olarak döviz kazancı olan kişilere de hizmet sattım. Ancak doğumundan ölümüne kadar doğru dürüst hiçbir hizmet ya da ürün üretmeden sadece tüketen çok ciddi bir nüfusumuz var. Ülke olarak bir o kesimi üretime yönlendiremiyoruz. O kesim de üretmek için bir çaba sarf etmiyor. Bu durumda da hepimizin pastadan alacağı pay küçülmekte.
Umarım yeni gelecek hükümet buradaki problemi görerek eğitimden teşviklere herşeyi tekrar düzenleyerek rotaya oturtturur bizi. 3 çocuk yap demek kolay. O çocukları okutmak, beslemek, sağlık hizmeti vermek, iş olanağı yaratmak esas mesele.
-
Desteklemen gereken şey TOGG için ekstra vergi indirimi olmalı
-
+999999
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg için yol açılıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sen yerli otoyu bu şekilde belli bir miktar sattırabilirsin. ancak yabancılarla eşit şartlarda rekabet ettirmediğin sürece senin ürünün onların kalitesine çıkmaz, çıkma gerekği durmaz. o zaman da dünya markası olamazsın. ihracat yapamazsın. en büyük sorunumuz olan ülkeye döviz girişi sağlayamazsın. sadece iç pazar tüketimiyle olmaz bu işler. sonuçta 1.5 milyar nüfuslu bir çin değiliz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X