Şimdi Ara

Bedelli gidenler, 3-4 hafta boyunca ne yaptınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kapıdan girdiniz. Ne yapılıyor bütün gün? Tamam yat kalk zıpla koş da bunlar bir yere kadar değil mi? Sabah 6'dan akşam 6'ya kadar bunlar mı yapılıyor her gün? Jeopolitik eğitim gibi dersler var mı, yoksa "sen ersin ne işine yaracak sen hopla zıpla yeter" mi?

Ne götürdünüz yanınızda ve neyi keşke yanıma alsaydım veya keşke getirmeseydim, hiç işime yaramadı dediniz?

Giyim kuşam konusunda, sivil olarak takıldığınız belli bir süre oldu mu, yoksa baştan aşağı haki mi?

Silah eğitiminde 10 mermi sıkabildiniz mi, yoksa "ne 10'u, sadece silahı söküp taktırdılar" mı?

• Up takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı şeyler askerlik yaptığınız yeri geçtim komutandan komutana, bölükten bölüğe bile değişebiliyor. Biz sabah bazen 6 bazen 6 buçukta kalkardık traş, kahvaltı, mıntıka derken 8'de içtima alınırdı. Diğer bölüklerin ise sabah 6'da içtima yaptıklarını görüyorduk ve saat 8'de bir de bizimle beraber içtima yapıyorlardı. Onlara komando diye bağırta bağırta eğitim yaptırıyolardı. Bizim bölüğün komutanları onlarınki kadar sert değildi. Garibanlara acıdık 1 ay boyunca.

11.45'e kadar eğitim. Daha sonra öğle yemeği. 2'ye kadar öğle molası (koğuşta uyurduk) ve içtima alınıp tekrar eğitim. 4.30'da akşam yemeği. Daha sonra akşam içtimasının saati ve kamuflajlı mı yoksa sivil mi yapılacağı nöbetçi komutan kimse onun tarafından belirlenirdi. Sivil dediğim de eşofmanını spor ayakkabını giyiyorsun üstüne parka (mont) giymek şart. Bazı komutanlar akşam içtimasını kamuflajlı yaptırırdı. Yemekten sonra 1-1.30 saat kamuflajlı beklediğimiz çok oldu. İçtimadan sonra sivile kesin dönülüyor.

İlk 2 gün katılış olduğu için bomboş geçiyor. İlk hafta sağa sola geriye dönme selam verme gibi şeylerle geçiyor. İkinci hafta tamamen silah eğitimi verilir, tanıtılır, söküp taktırılır ve atış yapılır (3 atış hakkınız var). Üçüncü hafta takımınızla beraber (60-65 kişi civarı) tören hazırlığı yapılır. Son hafta tüm bölükler (4 bölük 1000 kişiydi bizimki) hep birlikte tören provası yapılır.

Ne törenmiş demeyin uygun adım yürüyüş yapmayı beceremeyen insanlar olduğu için sabahtan akşama kadar marş söyleyip, sol sol diye bağıra bağıra yürüyeceksiniz. O kadar insan uyum içinde yapmayı öğrensin diye bütün gün yürütüyolar.

Yağmur yağarsa eğitim yapılmaz koğuşta yatarsınız.

• Uygun adım marşşş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son 2 hafta ne yapılır
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.