Şimdi Ara

Bedelli için tecili bozdursak en erken ne zaman gideriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tecili bozdurmak için son tarih 29 Ağustos diye biliyorum.

O zamana kadar onu halletsek Kasım celbinde gidebilir miyiz?

Daha doğrusu en erken ne zaman gideriz?

"Bedelli ücretini şimdi yatarsak seneye gideriz" falan diye bir şeyler duydum, doğruluk payı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNIX -- 28 Temmuz 2024; 16:31:41 >

• Hocam arkadaş mayısta bozdurdu yatırdı parayı, celp seçiminde sadece 2025 yılı vardı bu yılın kasım ayı olmuyor galiba.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HOMRA kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevap için hocam.

O zaman planlar komple değişecek benim. Çünkü Kasım'da giderim sanıyordum.

• Bedellide başvurular 1 ocak - 31 aralık arası alınır, ertesi yıl şubat ve aralık ayı arasında peyderpey askere alırlar. 24-26 gün kadar kışla macerasının ardından terhis olunur.

6 ay er veya 12 ay yedek subay/astsubaylık (ben kolaylık olsun diye normal askerlik diyorum) için yılda 4 celpte alım var.

Normal askerlik için başvurup sınıflandırma açıklandıktan sonra (mesela yedek subaylık çıkmadı diye) bedelliye çeviren de oluyor.

2024 yılı normal askerlik için sevk takvimi
    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf
    2024 yılı bedelli takvimi
    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Yili_Bedelli_Askerlik_Faaliyet_Takvimi.pdf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Harikasınız hocam, çok teşekkür ederim bu net bilgilendirmeniz için.

Peki mesela şimdi başvurduk ve 2 ay içinde bedelli askerlik ücretini ödedik diyelim. Gitmek istediğimiz ay olarak ta Şubat'ı yani en erken ayı seçtik. Sistem Mayıs'a da atabiliyormuş bizi. Doğru mu?

• UNIX kullanıcısına yanıt

Normal askerlikte sınıflandırma için bekleme süresi var. Minimum 2 ay civarı oluyor. 6-9 ayı da bulabiliyor. Bedelliye 240-250 bin kişi başvururken normal askerlik için bunun belki 2 belki 3 katı başvuru var (açıklanmadığı için net sayıyı bizde bilmiyoruz). İhtiyacın üzerinde başvuran olunca bekleme oluyor.

Bedellide böyle bir sıkıntı yok. Başvurular, sınıflandırma, askere gidilecek tarihler hepsi belli.

Bugün başvrudunuz diyelim.

Ocak 2025te sınıflandırma açıklanacak, hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz belli olacak.

Diyelim mart 2025 çıktı.

Bedelli sevk duyurusunda belirtilen tarihlerde sevk belgenizi alıyorsunuz

Sevk belgesindeki katılış tarihine göre birliğe katılış yapıyorsunuz

Eğer bir sebepten askerliği uzatmazsanız yemin töreni akabinde terhis olup evinize dönüyorsunuz.

Bedellide isteğiniz dışı kayma durumu yok.

Diyelim mart ayını beğenmediniz. Edevletten bedelli celp değişikliği yapabiliyorsunuz.

Aynı yıl içinde kalmak kaydıyla müsait bir ayı seçebilirsiniz. Toplam 3 değişiklik hakkınız var. Her ayın belli kotası var, gidenleri homojen dağıtmak için. Kotası dolan ayları seçemiyorsunuz.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 28 Temmuz 2024; 20:56:13 >

Gerçekten canı gönülden teşekkür ediyorum, ne kadar güzel izah etmişsiniz. Eminim diğer arkadaşlar da bu değerli bilgilerden istifade ediyorlardır. Nitekim ben internette araştırmama rağmen cevap bulamamıştım.

Ben 29 Ağustos'a kadar başvurursam, 6 ay gidenler gibi Kasım celbinde askere alınırım sanıyordum.

O zaman 31 Aralığa kadar bedelliye başvurursam, Ocak 2025'te sınıflandırma açıklanacak ve ben mesela Şubat ayını seçtiysem ve kota müsaitse Şubatta, değilse Mart'ta veya sonraki aylarda gideceğim. Doğru anlamış mıyım üstadım?

Yani bedelli başvurusu için 29 Ağustos değil de 31 Aralık mı son tarih?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bedelli için son tarih 31 aralık. Yalnız mesela 2023te 30-31 aralık hafta sonuna denk geldi. MSB, 29 aralık cuma gününe kadar işlemleri halledin diye duyuru yayınladı.

Bir de celp tercihinde ocak ayını başa almayın (çünkü ocak ayına bedelli celbi yok). Geçen senelerde bu arkadaşları sistem rastgele başka aylara attı. Şubattan sıralamaya başlayın.

Yoklama işini son dakikaya bırakmayın. Aile hekimi, bir sebepten hastaneye sevk eder veya kan tahlili falan ister... Bu sürpriz unsurlar, süreci uzatıp sizi zor duruma sokabilir. En geç aralık ayı başında yoklama işlemlerine başlayın.

2 aylık ödeme süresini geçirirseniz bedelli başvurunuz sistemden düşüyor. Tekrardan bedelli tercihi (Edevletten) yaparsınız, sistemde borç/ücret görünür. O yüzden paranın hazır olma durumuna göre işlemlere başlayın derim.

Ben de aynı şekilde düşünmüştüm, son günlere bırakmamak lazım. Aklın yolu bir.

"Celp tercihinde Ocak ayını seçmeme" tavsiyenizi de diğer bir konuda okumuş ve not almıştım :) Çok çok teşekkürler.

O zaman şu şekilde plan yapayım:

-Ekim ortası gibi yoklama işlemlerine başla, bedelli başvurusu yap.

-Muayene ve diğer evrak işlerini hallet.

-Bedelli askerlik ücreti ödeme süresi 2 aymış. Aralığın ortasına kadar kredi çekip ödemiş olayım.

Sanırım bu plan işe yarar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.