Şimdi Ara

Bej rengi koltuklar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aracımın koltukları yarı deri yarı kumaş bej renkli ve kullandıkça sanki çabuk kirlenecek gibi duruyor. Kılıf taktırmak hava yastıkları açısından olmayacak, sizce koltukların yıpranmaması-kirlenmemesi için bu konuda ne yapılabilir.

• Bauhaus a gidip guzel bakim urunleri var deri ve suet koltuklar icin onlardan alip zaman zaman bakim yapip uzun yillar temiz kullanabilirsin . Ama kaliteli urun almalisin ucuzlar daha beter eder
    Fiyat araliklari 30-40 tan baslar 80-90 a kadar gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı derecede kirlenmeden ara ara temizlemekten başka çare yok.
  • Arac servislerinde koltuk koruma diye bir hizmet var ama ne kadar iyi olur bilmiyorum.Kimyasallarla birseyler yapiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonax döşeme temizleyici alınıp (10 tl iki şişe işini görür) havanın sıcak olduğu günlerde çok çok az sabunlu yada sabunsuz duru su ile mikrofer bez alınır önce sonax sıkılır eşit miktarda koltuklara ardından ıslak bezle üstünden geçilir sonuç mükemmel.

Oto kuaförü bir arkadaşımda koltuklar haricinde plastik kısımları bej olan araçları eski haline getirmek için harika bir ürün olan efes birası kullanıyor (şaka değil gerçek)
    Yada yine döşeme temizleyici gibi aynısının araç içi temizleyicisi var onu kullanırsanız bej yada krem olan yerler temizlenir.Sıkıp bi 15 saniye bekleyip silin bezi bol durularsanız simsiyah olduğunu görürsünüz.

Saydığım tüm ürünleri lastik parlatıcısından cilasına motor temizleyicisine kadar koca bir bavulla aracımda taşıyıp kendim yıllardır uygularım sık yaparsanız daha etkili olur

• Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar, ortak fikir kılıf benzeri şeylerle korumak yerine ara ara bakım yapmak sanırım. Zaten koltukların üzerini kapatmak hiç içime sinmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Arac servislerinde koltuk koruma diye bir hizmet var ama ne kadar iyi olur bilmiyorum.Kimyasallarla birseyler yapiyorlar

Koltuk korumayı servise sordum ama onların yaptıkları koltuklara sıvı bir şey dökülürse içine geçmemesi içinmiş, kirlenmeye tam çözüm değil sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabanın renginde tavan kaplama
    6 yıl önce açıldı
    Bej Mermer
    4 yıl önce açıldı
    Alcantara/Kadife Kaplama
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gittigidiyordan şu ürünü aldım 3 4 ay oldu alalı

iyiki almışım çok rahat ve çok kaliteli bir ürün

tavsiye ederim

araca çok yakışıyor koltuk kılıfı gibi dandik durmuyor

Bej rengi koltuklar.

Bej rengi koltuklar.

Bej rengi koltuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

10.99TL'ye satılan Sonax koltuk spreyi harika.

Geçen benim araca 1 bardak viski+redbull döküldü, 3 gün bekledi leke var tabi ki, sonax spreyle 5 dakika da sıfır haline getirdim.

Hocam daha önce kullanmadığım için biraz yabancıyım bu ürünlere, spreyi uygulama şekliniz nasıl? Sıktıktan sonra uçan bir madde me yoksa bezle silmek mi gerekiyor?
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Ürün güzel bir şeye benziyor hocam zahmet olmazsa bir bağlantı gönderebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Arac servislerinde koltuk koruma diye bir hizmet var ama ne kadar iyi olur bilmiyorum.Kimyasallarla birseyler yapiyorlar

Koltuk korumayı servise sordum ama onların yaptıkları koltuklara sıvı bir şey dökülürse içine geçmemesi içinmiş, kirlenmeye tam çözüm değil sanırım.

Olabilir hocam.Biz yaptirmadik zatende,oyle bir hizmet sunduklarini biliyordum sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten anlamışsınız; koltuk koruma sadece tekstil yüzeye su iticilik veren bir katman uygulamasından ibarettir. Kirlenmeye karşı hiç bir faydası olmaz. Aynen boya korumanın çizilmeye karşı aracı korumadığı gibi.

Yarı deri, yarı kumaş demişsiniz. Kumaş kısımlar için önerim;
    http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet-Genel-Amacli-Temizleme-Kopugu-400-Ml__isp6559274

Deriden kastınız Alacantra veya süet tarzı ise tavsiyem bu ürün;
    http://www.sanalpazar.com/Atas-Detap-Cok-Amacli-Dosemetavan-Temizleyici-Kopuk__isp6893479

Gerçek veya suni deri ise de yukarıdakinin yerine;
    http://www.sanalpazar.com/Atas-Rinpel-Deri-Koruyucutemizleyici-Krem400-Ml__isp7853165

İlk ikisi bizzat kullandığım ve memnun olduğum ürünlerdir. Bunların referansı ile üçüncünün de iyi olduğuna inanıyorum.

• Şu an f30 kasa BMW 3.20i alma arefesindeyim ama beni tek düşündüren şu Allah'ın belası bej rengi deri koltukları ve borusan'ın cc'li araç getirmemesi.

Nefret ediyorum şu sarımtrak iç döşemeden, getirsene old fashion adamlar için siyah deri döşeme.

Şu ana limana varan bir gemi f30'var siyah deri döşeme istersen sadece sportline almak zorundasın, cc'li araç zaten hiç yok.
  • Koltuklara kılıf takınca deri olmasının bir anlamı kalmıyor ki, hem kötü de görünüyor. Kirlendikçe bakımını yaptırın bence.
  • uzun süre kullanılacaksa en iyisi koyu renk döşemeli araç almak. bej rengi çok kir gösteriyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

quote:

10.99TL'ye satılan Sonax koltuk spreyi harika.

Geçen benim araca 1 bardak viski+redbull döküldü, 3 gün bekledi leke var tabi ki, sonax spreyle 5 dakika da sıfır haline getirdim.

Hocam daha önce kullanmadığım için biraz yabancıyım bu ürünlere, spreyi uygulama şekliniz nasıl? Sıktıktan sonra uçan bir madde me yoksa bezle silmek mi gerekiyor?

Spreyi korkmadan 5-6 defa yoğun sık, temiz bir süngerle bastırarak sil, en son da kuru ve temiz bir bezle üstünden tekrar geç, 5-6 saat sonra kurur ve en ufak leke kalmaz.

Benim aracımda bej kumaş koltuk var. Islak bezle durulayamıyorum koltuğu çünkü su leke yapıyor. Zaten su döküldüğünden her yeri simsiyah berbat halde arka koltuk. Önerdiğiniz ürünü anlattığınız şekilde uygularsam kururken leke kalmaz ve en önemlisi lekeler çıkar değil mi? Emin olmak açısından bir defa da ben sorayım dedim.

• Arabanin dışı acik içi koyu olmasi kullanisli,
    Dışı koyu içi acik olmasi ise havali...

Zor bi secim

• Aslında araçların sırtlık kısımları kullanmayla çok kirlenmiyor oturulan kısımda kirlenme yoğun oluyor o yüzden ben sadece buraya yaklaşık koltuk genişliğinde dikdörtgen plastik koltuklar için olan oturma süngerlerinden aldım terzide dış kılıflarının altlarına kalın lastikler diktirip ortadan kesip koltuğun altında bağladım hem rengi çok uygun oldu hem yerinde sabit kalıyor hemde geçen gün şöyle altına bir baktımda tertemiz halen.2 yıldır bu şekilde kullanıyorum koltukta en ufak bir leke yok şimdilik.Arka koltuklar daha kolay..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.