Şimdi Ara

Bel altı boyatmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model aracıma bugün servis arkadan carpti ve arka tamponu halletti saolsun. Araçta daha önceden kalma bi kaç ezik de vardı. Detaylandırmak gerekirse;
    Kaputun ucunda 5 santimlik bi ezik
    On tamponda taş izleri
    Kapıların ikisinde iki metreden gözükmeyen ama beni sınır eden ufak ezikler.
    Şimdi de arka tampon.
    Şimdi önümde üç seçenek var bel altı boyatayım tertemiz olsun istiyorum ama hem maliyeti yükselecek hem de satarken bin tane dert anlatmak zorunda kalacağım.
    Parça parça yaptırsam arada illaki fark olacak iyice sınır olacağım.
    Sadece on ve arka tamponda bırakıp diğer ufakları görmezden mi gelsem yoksa bel altı komple tertemiz yapsam bana kaça mal olur değer mi girişmeye kararsızım.
    Sizce nasıl bir yol izlemeliyim işi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Bu arada bilgi amaçlı olarak aracı en az iki üç sene satmayı düşünmüyorum. Ve araç nissan primera p12 gri renk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi şöyle düşünelim aracınız zaten yavaş satılan bir model bel altı boyatirsaniz satarken dediğiniz gibi iyice sıkıntı çıkaracaktır.

Şimdi kendi adıma konuşayım temizlik amaçlı bel altı boyalıdır yazısı gördüğüm ilanı direk kapatirim. İnanmıyorum açıkçası genel izlenim de bu şekilde .

Ben size ilginç birşey onereyim bu kadar özeniyorsunuz madem kendi renginde kapların aracı. Boyadan daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Ama onu da istemezsiniz pasta cila yaptırın diğer yerlere hiç dokunmayın derim ben olsam öyle yapardım...

• Büyük kısımları boyatın, kalan ufakları görmezden gelin. Satarken bel altı boyalı deyince pek iyi gözle bakılmıyor.

• On arka tamponu boyatip diğerlerini görmezden gelmek daha mantıklı gibi bence de ama işte gönül istiyor ki ülkede boya takıntısı olmasın parası neyse verelim güzelce yaptıralım arabamızı dönüp dönüp bi daha bakalım

• erhanbl kullanıcısına yanıt
    benim tercihim boyatmaktır. temizlik her zaman iyidir. orada boyanında bir görevi var. çoğu kişi araç alırken boyasına değil kazasına değişenine km sine filan bakıyor. 10 kusur yaşında boya aramayan adamla sağlam arabada versen alışveriş çıkmaz zaten.
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Bak hele sen nelerde bilirmis

• quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

Tamponları boyatın. Geri kalanına pasta cila yaptırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAM TAVAN SAĞLAM MIDIR ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

Amerika'dan döndün mü?
  • Ben de öyle yapacağım galiba pazartesi ustayla da bi görüşüp kararımı vereceğim bakalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanbl

Ben de öyle yapacağım galiba pazartesi ustayla da bi görüşüp kararımı vereceğim bakalim.
    Normal şartlarda komple boyatmak daha iyidir. Neticede boya kalkıyor, yanıyor vs ..

Yalnız Türkiye'de bu pek uygun olmuyor malumunuz boya takıntısı olduğu için millette.

Pasta cila attırın araca tamponuda boyatın. Başka çözüm pek görülmüyor, satarken binbir dert olur içinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal Adam

Normal şartlarda komple boyatmak daha iyidir. Neticede boya kalkıyor, yanıyor vs ..

Yalnız Türkiye'de bu pek uygun olmuyor malumunuz boya takıntısı olduğu için millette.

Pasta cila attırın araca tamponuda boyatın. Başka çözüm pek görülmüyor, satarken binbir dert olur içinize.

Alıntıları Göster
    Eskiden ülkemizde boyalı araba 1-2 lira daha fazla ederdi. Adam masraf etmiş temiz temiz binilir diye.
    Bazı galerici şerefsizlerin ağır kazalı araçları boyatıp yutturmasıyla ve boyalı araçları öldürüp almasıyla insanımız boyalı araçlardan kaçar oldu.

Şahsen modelli bir araç alacak olsam evet boyasına dikkat ederim ama 10-15 yaşına gelmiş araçta illaki boya olacak. Boyanmamış-Orjinal diyenden kaçarım. Çünkü 15 yaşına gelmiş aracın boyası kim bilir ne haldedir...

İmzamdaki Passat, tavan ve sol arka kapı hariç boyalıydı. İki de değişen vardı. Aldığımdan yüksek fiyata 260binde iken sattım. Çünkü kasa ve motor düzgündü. Büyük kazası yoktu. Bakan bir daha bakıyordu. Araç nerdeyse tavan hariç boyalıydı ama ben arabayım diyen bir çok arabayı cebinden çıkartıp plaka okutuyordu. Yakıtı da 9 litre LPG cıvarındaydı. Komple boyalı olsa çok mu yakardı acaba :)

Aldığım Fluence de sol arka çamurluk ve bagaj kapağı sacı serviste değişen ve iki boya var. Şimdi bu araç çöp mü? Basıyorum gidiyor, basıyorum duruyor. Yıkıyorum parlıyor filan.

He bir de hasar kaydı olayı var. Bakıyorsun ilana, araba komple boyalı ama hasar kaydı yok. Bu araç takla mı attı yoksa ne oldu bilemiyorsun.

Şahsen aracın 3-5-10 bin hasar kaydı olsun ama ne olduğu belli olsun. Kazanın niteliği, büyüklüğü ve Tramer sorgusuna göre yapılan işlemler; değişenler belli olsun.

İnsanımız cins. Passat'a değişen var diye burun kıvıran bir kişilik, gitti otobüse girdi. Cebinden yaptırdı aracını. İki kapısı da değişti. Paşa paşa da biniyor. Fırsat olmadı aracında değişen olunca noldu diye sorayım...

• Ben 2012 corolla aracimi tavandaki ve camurluktaki boya atmasindan dolayi ve servisin de tavsiyesi ile komple boyattim . Benim size tavsiyem 2-3 yildan fazla araciniza binecekseniz boyatmaniz yonunde . Yoksa tamponlari boyatip cila yapip da binebilirsiniz

• Yasi buyuk arabada boyaya bakilmaz. Ben bakmam mesela. Illa ki olacaktir. Zaten bir boyanin ekonomik omru 10 sene. Boyatin gitsin. Millet arabadan anlamadan ezberlemis 'boya degisen var mi' lafini baska bir seye bakmiyolar. Arabayi boya degil motoru goturuyor. Benim gibi dusunen de bir suru insan vardir. Sorun cikacagini sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

Yasi buyuk arabada boyaya bakilmaz. Ben bakmam mesela. Illa ki olacaktir. Zaten bir boyanin ekonomik omru 10 sene. Boyatin gitsin. Millet arabadan anlamadan ezberlemis 'boya degisen var mi' lafini baska bir seye bakmiyolar. Arabayi boya degil motoru goturuyor. Benim gibi dusunen de bir suru insan vardir. Sorun cikacagini sanmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Eğer alacağım araç 3-4 yaşındaysa boyasız isterim lâkin 9-10 yaşındaki araçta boyayı pek önemsemem.

Ama fotoğrafını çekin boyatmadan önce, boyatırken vs kazasız ve gerçekten temizlik için boyandığını kanıtlasın bana. Gerçekten temizlik içinse hiçbir sorun olmaz
  • quote:

quote:

Yasi buyuk arabada boyaya bakilmaz. Ben bakmam mesela. Illa ki olacaktir. Zaten bir boyanin ekonomik omru 10 sene. Boyatin gitsin. Millet arabadan anlamadan ezberlemis 'boya degisen var mi' lafini baska bir seye bakmiyolar. Arabayi boya degil motoru goturuyor. Benim gibi dusunen de bir suru insan vardir. Sorun cikacagini sanmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Eğer alacağım araç 3-4 yaşındaysa boyasız isterim lâkin 9-10 yaşındaki araçta boyayı pek önemsemem.

Ama fotoğrafını çekin boyatmadan önce, boyatırken vs kazasız ve gerçekten temizlik için boyandığını kanıtlasın bana. Gerçekten temizlik içinse hiçbir sorun olmaz

Hocam ona da inanmıyorlar ki başka şeyler vardı belki sen bunu önceden veya sonradan çekmiş de olabilirsin diye düşünüyor adam. Veya ilana koyduğunda bir çok kişiden biliyorum direk boya sekmesine gidip boya işaretiyse direk kapatıyor adam bakmıyor bile niye boyalı diye

• quote:

quote:

quote:

Hocam ona da inanmıyorlar ki başka şeyler vardı belki sen bunu önceden veya sonradan çekmiş de olabilirsin diye düşünüyor adam. Veya ilana koyduğunda bir çok kişiden biliyorum direk boya sekmesine gidip boya işaretiyse direk kapatıyor adam bakmıyor bile niye boyalı diye

Hocam eğer 2-3 yıl binecekseniz boyatın temiz temiz binin. Zaten 1-2 yıl sonra o araç bugünküne göre daha fazla boya isteyecek ve boyattığınızda elalem kullanacak temiz temiz.

Cefasını siz sefasını başka sürmesin. 2-3 yıl binecekseniz boyatın temiz temiz içinize sine sine binin. Boyatırkende fotoğraflarını çekin, özellikle boya yapılırken araç astarlanırken vs çekin.

Zaten servise gösterdiklerinde sadece boya çıkacağı için sorun olmaz. Ha yok siz satmayı düşünüyorsanız pasta cila yaptırın tamponu boyatıp kullanın bi süre sonrada satarsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eğer 2-3 yıl binecekseniz boyatın temiz temiz binin. Zaten 1-2 yıl sonra o araç bugünküne göre daha fazla boya isteyecek ve boyattığınızda elalem kullanacak temiz temiz.

Cefasını siz sefasını başka sürmesin. 2-3 yıl binecekseniz boyatın temiz temiz içinize sine sine binin. Boyatırkende fotoğraflarını çekin, özellikle boya yapılırken araç astarlanırken vs çekin.

Zaten servise gösterdiklerinde sadece boya çıkacağı için sorun olmaz. Ha yok siz satmayı düşünüyorsanız pasta cila yaptırın tamponu boyatıp kullanın bi süre sonrada satarsınız.

Alıntıları Göster
    Harita gibi arabaya binmektense boyatın mis gibi binin.

Boyatmadan önce foto çekin neden boyandığı anlaşılsın.

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Neden sordunuz matkap?

• Tamponlari boyatin gocukler icinde boyasiz gocukleri duzelten servislere gidin

• quote:

Orijinalden alıntı: 19onur19

Tamponlari boyatin gocukler icinde boyasiz gocukleri duzelten servislere gidin
    Ben 2006 senesi gibi çiziklerden dolayı ve renk farkı olusacagından altı yaşında lacivert aracımı tavan hariç boyatmışdım. Hasar kaydı vs hiçbirşey yoktu aracımda.

Araç boyanınca polish boya koruma ile çok güzel olmuştu.. Yukarıda bir arkadaş belirtmiş insanlar çakal galericiler yuzunden bu kadar takıntılı hale geldi.

Kendinizde 2 3 sene bineceksiniz güzel bir usta da boyatın.Fotoğraf çektikden sonra sorun olacağını düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.