Şimdi Ara

Bel Fıtığı Başlangıcı ve Spor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır düzenli spor yapıyorum. Geçen haftalarda yaşadığım bel ağrısı sonucu doktora gittim. Çekilen MR sonrası doktor bel fıtığı başlangıcı olduğunu söyledi. Sporu hafif ağırlıklarla yapmamı belirtti.

Kendi yaptığım araştırmalar sonrasında tamamen uzak durmam gereken hareketleri öğrendim. (Mekik, Leg Press, Squad, Dead Lift, Ayakta Omuz Hareketleri vb.) Bunlar doğrultusunda genelde oturarak, makinede çalışacağım hareketlere yöneldim.

Ama hala korkuyorum. Tik oldu bende. Biceps Curl Machine’da normalde 30-35 kaldırıyorsam 15-20 kaldırıyorum. Chest Press’te 90’la çalışıyorsam şimdi 45-50. Her sette acaba bir şey olur mu? Ağrı olsa eyvah ters mi yaptım diye düşünmekten usandım. Zaten eski programımı tamamen bıraktım bu düzenlede verim alamıyorum. Böyle değişik bir süreçteyim. Bazen hiç ağırlık çalışmıyorum sadece bel için faydalı pilates egzersizleri filan yapıyorum. Ama vücudumda küçülmeye başladı bile...

Başından buna benzer bir durum geçen olduysa tavsiyelerine açığım. İyi forumlar.

• Bende 6-7 yıldır bel sorunu var. Arka alt sırt kası ve karın kaslarına önem ver. Deadlift ve Squat dan uzak dur uzun süre. Leg Press İyi bir bel kemeri ile yapabilirsin. Bende kimi dönem çok iyi olurken bazen aşırı spor yada kötü uyku sonrası yine hissettiriyor. Çoğu makine ile beli ssbitleyip istediğin ağırlığa girebilirsin.

Shoulder Press
    Military Press
    Lateral Raise

Bench Press
    Cable
    Sınav
    Dips
    Dumbell Press

Cogu bölge için yeterli izole hareket var.

Back Extension bu hareketi haftada 3 kez yapmalısın.

Bende durum çok iyi giderken. Hatta Deadlift bile yaparken yataktan dolayı yine ağrı var. Ağrı olduğu an Bele Baskı yapan hiçbir hareketi yapmıyorum.

Leg Press ağır girmiyorum.

400Kg Leg Press den 250Kg düştüm. Range of Motion ile yeterli verimi alıyorum.

Shoulder Press yaparken Sehpayi biraz arkaya eğik tutuyorum.

• Teşekkür ederim. Ben Barbell Curl, Up Right Row ve Dumbell ile Yana Açış hareketlerini çok seviyordum. Onlarıda çıkardım ayakta hareketler olduğu için. Zaten sanırım bu fıtık bana Barbell Curl’de hazır ağırlıklı Barbell’i standdan alırken yanlış eğilip/kalkma sırasında oldu.

Kol için uzun süre Biceps Curl Machine ile çalışacağım. Orada yüz üstü yaslanıyoruz. Bele bi sıkıntısı olur mu acaba?
  • Hocam aynı sorun bende de var.Bi 5 ay felan geçmiş konuyu açalı var mı bir gelişme ? Edindiğin yeni bilgilee tecrübeler felan varsa paylaşırsan çok sevinirim...
  • Hocam aynı sorun bende de var.Bi 5 ay felan geçmiş konuyu açalı var mı bir gelişme ? Edindiğin yeni bilgilee tecrübeler felan varsa paylaşırsan çok sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.