Şimdi Ara

BEL FITIĞI OZON VE KIKIRDAK TEDAVİSİ HAKKINDA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
6
Favori
43.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bende merak etrim biraz daha detay verirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konci -- 31 Mayıs 2016; 21:08:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: ggunister

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: konci

Merhaba arkadaşlar,bende malesef sizden biriyim ve bu fıktık belasını 1 yıldır çekmekteyim
    Birçok fizik osteopati v.s denedim ama ağrımı kayda değer azaltamadım.
    Bugün marmara ağrı merkezinde epudural enjeksiyon oldum,iğne yerlerinde kas ağrıları var ama bacak ağrım ilk gün olmasına rağmen epey bir azaldı.2 hafta ya kadar tam belli olur dediler.ve 3 ay ilaç tedavisi olacak dediler. ben sizinle burda paylaşacağım durumumu.
    Şunuda bilmenizi isterim ilerlemiş L4-L5 S1 diskinde 8 mm sol bacağıma sinir basısı var.yani ameliyat için 4. aşama olmak gerekiyor ben 3.aşamadayım.
    Bana 3. aşamadaki hastalarda yüzde 70 başarı sağlandığını söylediler.1.ve 2.aşamadki fıtıllarda yüzde 95

Bakalım ben birkaç gün sonra durumumu sizinle paylaşacağım.
    Sizin dikkat etmeniz gereken 4.aşama olmadan sakın ameliyat olmayın.
    1.Aşırı derecede uyuşma güç kaybı ve ayağın boşa düşme(aniden ayak yokmuş gibi yada boş merdivene basıyormuş gibi düşecek gibi olmak)
    2.İdrar kaçırma
    3.yataktan tek başına kalkamama,Tuvalet ihtiyacını giderecek şekilde oturamama

eğer bu üç maddeden 2 si sizde varsa 4. aşamaya gelmiş olabilirsiniz

Geçmiş olsun,, umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.
    Sizin için sıkıntı olmaz ise gelişmeleri buradan paylaşırmısınız.
    Konuyu takip edenlere büyük bir iyiliğini dokunmuş olur.

evet ağrılarım geçti Allah'a şükür. Ama iğneden mi yoksa kayropraktiktenmi bilmiyorum ben kombo yaptırmıştım hem iğne hem kayro hemde boyun çektirme. Hepsini aybars bey in sağlık merkezinde yaptırdım. Şu an omuzumdaki o ağrı hiç yok ve hiç de dikkat etmediğim halde Yani ağır kaldırıyorum, boynumu saçma şekillere sokuyorum. Tavsiye ederim. İğne biraz pahalı önce kayro ve boyun çektirme yaptırın derim. olmadı en son iğne yaptırırsınız.

Benimki boyun değil de bel fıtığı,,kalçalar vuran ağrılarım var.
    Kombo dediğimiz işlem nedir ve fiyatlama nasıl yapılıyor. Gittiğini hastanenin adı nedir,, geçmiş olsun tekrar..

Şöyle açıklayayım belki faydam olur size. Benim gittiğim yer Akkor sağlık merkezi. Aybars Akkor diye bir doktor var internetten araştırabilirsin. Boyun fıtığım vardı ve inanılmaz bir omuz ağrısı. mr ile gittim doktora baktı ve ameliyat son iş önce bir yardımcı tedavileri olacaksın geçmez ise ozaman ameliyat dedi. Tamam napıyoruz dedim, önce boynumdan bir iğne yapıldı sanırım fiyatı 2000 tl civarı pahalı birşeydi. sonraki gün de 5 seasn kayropraktik tedavi yapıldı. Yani el ile birtakım yerlere baskı yapılıyor falan. Sonra da antaljik trackt diye bi alet var onda boynuma çektirme işlemi yapıldı. bunlarında seansa 200 lira falan. aynı tedavi bel için de yapılıyor. Bir araştıın derim bende hiç inanmasamda işe yaradı. En azından şimdilik bir sorun yok Allaha şükür. Durum bu arkadaşlar hepinize geçmiş olsun..

• Ben belimden Epudural enjeksiyon olalı 15 gün oldu. ve bugün muayeneye gittim.
    15 gün içinde 1.5 yıldır hiç geçmeyen otururken kalkrıktan sonra batan ağrım ilk defa geçti ve 15 gün boyunca olmadı.
    Bacağımın üst kaslarında batma gibi ağrılar ve alt kasında ağrı sızı gibi ağrılar vardı.ama onların kasla alakalı olacağını hep düşünüyorum güçlenirse geçecek diye
    ama bugün muayeneye gittiğimde durumu anlattım gayet iyi dediler.iyiye işaret bir
    durum dediler ve tekrar iğne yaptılar ücretsiz olarak.
    Şuan o kaslarsaki ağrılarda yok oldu yani kısaca 1.5 yıldır ilk defa sol bacağımda hiçbir ağrı batma yok.15 gün sonra tekrar gideceğim.durumu ara ara burda paylaşacağım.şuan dünyanın en mutlu insanı gibiyim :) bakalım inşallah böyle durumum böyle devam eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konci -- 1 Haziran 2016; 19:15:06 >
  • Valla çok sevindim sizin adınıza
    Sizden gelen bilgiler ışığında bende yolumu cizerim..
    Paylaşımlarınızı ara ara lütfen yazın.
    Tekrar geçmiş olsun.

• Merhaba Arkadaslar;
    Bende bel fitigima ankarada care aramaya devam ediyorum. L5-S1 de cok buyuk bir fitik var.Tum doktorlar ameliyat dedi. Ama guc kaybim olmadigi icin ameliyat olmak istemiyorum. Fizik tedavinin 15. gunundeyim herhangi bir degisiklik olmadi. 1 Hafta once epidural enjeksiyon oldum ve faydasini goremedim. 5 gundur de spinal decompres cihazina giriyorum yine pek degisen bir sey olmadi.
    Geriye ozon ve manuel terapi kaldi. Eğer onlardanda sonuç alamazsam ameliyat olacağım.
    Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Herkese iyi forumlar.

• Ozon sauna ile sıcak buhar ve ozon uygulaması ile çok yüksek oranda olumlu sonuçlar alınabiliyor. fakat fıtık farklı bir konu doktor ameliyat diyorsa ozon ile ameliyatsız daha rahat hayatınızı sürdürme imkanı vardır.
  • merhaba arkadaşlar. yeni bir tedavi yöntemine başladım , bir arkadaşın tavsiyesi üzerine.

iğne ile kıkırdak veriliyor fıtıklı bölgeye.

bugün 3.cü ve son kez yapıldı.

birincide yüzde 30 iyileşme oldu.ikincide neredeyse yüzde yüze yakın,

bugün üçüncü ve son iğneler yapıldı.

doktorun söylemesine göre geçici tedavi değil,iyleştirici tedavi yöntemi.

bugün dinlen yarın normal yaşantına devam et dedi,

spor yapabilirsin istediğin ağırlığı kaldırabilirsin dedi.

bakalım yakında başlayacağım spor yapmaya.

tedavi süresi 10 günde bitti ilk iki iğne 3 gün ara ile yapıldı, son iğne bir hafta aradan sonra yapıldı,

belki araya bayram girdiği için gecikmiştir.

sonuç olarak kalçalarımdaki bıcak saplanması yok artık.

en ufak bir ağrım kalmadı çok şükür.

bakalım gelişmeler hakkında size bilgi veririm.

bu arada beşiktaşda romatem de yunus emre bey doktorum..

eski hastaları ile de görüştüm çok övgü ile bahsettiler,

ilk muayene ve iğne seansı ile birlikte 300tl

sonraki her iğne 200tl.

sizde bir araştırın..herkese ağrısız günler dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

merhaba arkadaşlar. yeni bir tedavi yöntemine başladım , bir arkadaşın tavsiyesi üzerine.

iğne ile kıkırdak veriliyor fıtıklı bölgeye.

bugün 3.cü ve son kez yapıldı.

birincide yüzde 30 iyileşme oldu.ikincide neredeyse yüzde yüze yakın,

bugün üçüncü ve son iğneler yapıldı.

doktorun söylemesine göre geçici tedavi değil,iyleştirici tedavi yöntemi.

bugün dinlen yarın normal yaşantına devam et dedi,

spor yapabilirsin istediğin ağırlığı kaldırabilirsin dedi.

bakalım yakında başlayacağım spor yapmaya.

tedavi süresi 10 günde bitti ilk iki iğne 3 gün ara ile yapıldı, son iğne bir hafta aradan sonra yapıldı,

belki araya bayram girdiği için gecikmiştir.

sonuç olarak kalçalarımdaki bıcak saplanması yok artık.

en ufak bir ağrım kalmadı çok şükür.

bakalım gelişmeler hakkında size bilgi veririm.

bu arada beşiktaşda romatem de yunus emre bey doktorum..

eski hastaları ile de görüştüm çok övgü ile bahsettiler,

ilk muayene ve iğne seansı ile birlikte 300tl

sonraki her iğne 200tl.

sizde bir araştırın..herkese ağrısız günler dilerim.

Son durumunuz nasıl oldu?

• slm, son durumunuz nedir

benim de yaşım 30lara yaklaşıyor ve hafif bel fıtığı başlangıcım varmış. benim kalçama ve ayağıma vurmuyor ağrısı sadece belli pozisyonda çok durunca belim sadece sağ tarafı acıyor, doktor hafif dedi, sizce tamamen iyileşebilirmiyim? hatta spor salonuna da başladım 40 kilo fazlam var

bu arada suan calısmıyorum, sizce ağırlık gerektirmeyen ama böyle 8 saat falan ayakta çalışılacak bir işte çalışabilirmiyim rahat bir şekilde, ideal kiloma ulaşıp gücümü toplarsam?

@erdote
  • Bahsettiğiniz durumunuz hakkında bilgi sahibi değilim,her hasta doktor kontrolünde bilgi almalı.

Benim son durumum yüzde 95 iyileştim. Geçen hafta çarşamba günü son iğne yapıldı,bir ay sonra kontrole gideceğim. Şimdilik çok iyiyim, doktor hayatına devam et, normal yaşantımda ne yapıyorsan korkma devam et dedi.. gelişmeleri yazarım..

• Yettim arkadaşlar.Konu sahane olmus birilerine faydasi olur insallah.Bu lanet fitik insani canindan bezdiriyor.Ben Muzmin bir fitik hastası olarak yaşadıklarımı anlatayım belki aynı dertten muzdarip birilerine yol haritası olur.

Öncelikle belimde iki yerde fitik,yirtik ve bel duzlesmesi var.Fitigin birisi oldukça büyük ve eski doktor omurilik kanalımın doğuştan geniş olduğunu yoksa bu büyüklükte bir fitikla anında ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Ilk fitik askerdeyken mac yaparken rövaşata yapıp sırtımın üstüne şiddetli düşmemle oldu.21 gün revirde yattım.Sabah akşam komando iğnesi(dikloron buscopan vs karistiriliyor)oldum.Askerlik bitince ağrı da olmayınca önemsemedim.Ama yılda bir iki kez ağrı giriyordu.Agri kesici kas gevşetici(Ve can simidim melox forte)ile hayatıma devam ediyordum Taaki 4 ay öncesine kadar. Baliktayken taburenin kumaşı yırtıldı ve belimin üzerin e düştüm ve kabus bir kaç gün sonra başladı.Agri yavaş yavaş artmaya başladı.Biraz otursam kalkınca belimi zor doğrultur oldum.Tabii yine melox ağrı kesici...Ama bir süre sonra ağrılarım geçmez oldu.Ramazanin ilk iftarından sonra birden şiddetli bir ağrıyla iki büklüm oldum.Acile gittim bir iğne ve biraz rahatlama.Sabahinda yataktan kalkamadım yine.4 gün cenin pozisyonunda yattım.Tabii bu arada her akşam acile doktora devam.Kimi farklı ağrı kesiciler kimi iğneler verdi.Sonra fizik tedavi doktoruna gittim ilaç ve hareket verdi.Az bir rahatlama oldu ama ağrı ara ara yokluyordu.Ozel bir hastanenin sinir cerrahi servisinde bir doktora gittim.Mr röntgen vs çekildi.Iki fitik yırtık bel düzleşmesi...Redmen tipim kaymış.Su an için ameliyat gerekmez ama eninde sonunda olacaksın dedi.Omurilik kanalının genişliği kurtarıyor dedi.Hareket yapma sadece bol bol sırt üstü yüz dedi.Kapliclara gittim yüzdüm ettim.Bayagi rahatlattı.Ama ağrı ben buradayım demeye devam ediyordu ara ara.Ozellike kahvaltıdan sonra sandalyeden kalkınca belimi doğrultmak ölüm gibi geliyordu.Ne kadar çekinsem de konuştuğum herkesin tavsiye ettiği,bircok insani iyilestirdigi soylenen bir masöre manuel terapi yaptirmak icin gitmeye karar verdim.Ilk gittigimde el ile bakti ve Mr dakilerin aynisini soyledi.Bu benim guvenimi biraz arttirdi.Sonra bir kaç egme bukme yapti ki rahatlamistim.Bel kaslarının çok zayıf oldugunu sekil bozuklugu olduğunu soyledi.Bana bir macun verdiler(içinde anlayabildigim ve ogrenebildigim kadariyla kuru üzüm barbunya bal zeytinyağı ve bazı otlar varmış)belime bağlayıp 5 gün boyunca çıkarmamam gerektiğini banyonun yasak oldugunu söylediler.Temmuz sıcağında o belimdeki macun nasıl yakıp kasindiriyordu anlatamam.Bir de üzerine streç film sarıyorduk.Kendimi mumya gibi hissediyordum.Neyse randevu günü macunu çıkarıp banyo yaptim.Macunun sarildigi kısım resmen yanmıştı ve deli gibi kasiniyordu.Gittik "Bu sıcaklarda yaktınız beni su belimin haline bakin"dedim.Oo tam istediğimiz hale gelmiş dedi ve masaja başladı.Macun kan akışını o bölgeye yoğunlaştırma amacliymis.Epey yoğurdu egdi büktü resmen.Ozellikle yanakların kenarındaki sinir uçlarına öyle bastırdı ki gözlerimden yaş geldi.(2 gün yemek yerken çenem ağrıdı)Ama çektiğim lanet fitik ağrısı için katlandım.Sonra 9 egzersiz hareketi gösterdi.Ilk 10 gün zeytinyağı sürerek hareketleri yap sonra 11 gün daha yağ sürmeden devam et,hareketleri yaparken agri olur sakin yapmamazlik yapma dedi.Tedavi ne zaman bitecek diye sordugumda iki uc seans daha gelmem gerektiğini sirt cukurunda bir cay bardagi su dökünce durur hale gelince bitecek dedi.Seanstan çıktığımızda hanım "yürüyüşün değişti,manken gibi yürüyorsun,once yengec gibi yuruyordun"dedi.Sevindim ama sonra aklima müdür fikrasi gelince bir bozuldum

Su an egzersizin 10 günlük kısmıni bitirdim.Hareketler sırasında ağrı oluyor ama mucizevi şekilde egzersiz sonrasi agri falan kalmiyor.Sirtim dumduzken su anda sirt cukurum iyice belirginleşti.Ama daha bir bardak su durmaz.

Belimdeki o inanılmaz ağrılardan eser kalmadı.Ilaçları kaldırıp attım.11 gün sonra tekrar gideceğim bakalım insallah bu illetten tamamen kurtulacağıma inanıyorum artık.

Herkese ağrısız sizisiz günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 7 Ağustos 2017; 3:1:12 >

• diabrek kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, umarım bir an önce sende bu dertden kurtulursun, yanlız hangi ilde sın ve nereye bu işlemleri yaptırdığını yazarsan en azından sana yakın olanlar gidebilir.

Formda yazmayıp okuyan çok daha fazla olduğundan , açık bilgi vermek daha faydalı olur.

Tekrar geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 8 Ağustos 2017; 2:7:19 >
  • Daha iki üç seansım var tedavim henüz bitmiş değil bu yüzden yer ve isim yazmadım.Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Kayserideyim gittiğim yer Ali Kara masaj.Birebir gidenlerin anlattiklari sonucunde gitmeye karar verdim.Toplamda 4 veya 5 seans olacak dedi.500 tl ödedim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabrek -- 8 Ağustos 2017; 11:58:34 >
  • ozon tedavisi olan varm ı?
  • erdote kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz yöntemin tam adi nedir acaba. Internette kuru igneden bahsediyor. Birde kireclenmeleri iyolestici igneler var. Benimde cunku benzer sorunum var. 20 dak. Oturamiyorum. Kalcam agrimaya basliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leyla73

Bahsettiginiz yöntemin tam adi nedir acaba. Internette kuru igneden bahsediyor. Birde kireclenmeleri iyolestici igneler var. Benimde cunku benzer sorunum var. 20 dak. Oturamiyorum. Kalcam agrimaya basliyor.

Kıkırdak tedavisi diye geçiyor,
    Bana çok iyi geldi, tabi ki gün içinde kendimi aşırı yorar isem kalmama değil ama bacaklarımda,
    Yaşında getirdiği sızılar oluyor, ben eskiden uzun oturamazdım, araçtan inince kalçama bıçak sağlanır 30 saniye kıpırdayamazdım, Allah razı olsun emre beyden, seanslar sonu bin TL gibi bir rakkama maal oldu ama helal olsun.. yaklaşık 4 ay oldu çok rahatım.
    Emre bey ağrı uzmanı, kireçlenme değil her türlü ağrılar ile ilgileniyor, tabi o konuda nasıl bir tedavi uygular bilmiyorum, ama muayene esnasında gördüğüm çok hastası var, özelikle yaşlı insanlar,
    Adama dualar ediyorlar, eskiden yürüyemezdik şimdi sayesinde ameliyatsız yürüyoruz diyorlar..

• Tsk. Ederim. Su an manuel terapi goruyorum. Ozon tedavisi oldum. Bana ters etki etti.

• serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Tedavi sonucu hakkında biraz aceleci davranmıyormusunuz, biraz daha zaman geçmesi gerekmez mi.
  • 2 senedir çekiyordum bel fıtığı. doktor 2 tane orta seviyenin üstünde ameliyatlık seviyeye gelmemiş ama ciddi bir seviyede dedi. fizik tedavi yazdı gittim bir işe yaramadı. sonra hacamatı araştırdım; aman Allah ım böyle birşey olurmu 2 sene boşuna çekmişim o ağrıları. bir tedavi yöntemi bu kadar bıçakla keser atar gibi anında sonuç verir mi? herkese tavsiye ederim. Fakat bu konuda pek tabii işin ehline gitmek çok önemli. saygılar acil şifalar dilerim.

Bu arada ozonu da araştırdım hacamattan önce, anlatılanlar rüya gibi fakat biri yaptırmıştı bizim burda, aynı hiç yaptırmamış gibiyim param boşa gitti dedi soğudum yaptırmadım.

Birde karasakız diye birşey var araştırmanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi28 -- 15 Kasım 2017; 12:14:44 >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba bel fıtığı için görüşmek istiyorum. Size nasıl ulaşabilirim. İletişim bilgilerinizi gönderir misiniz

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.