Merhaba, geçtiğimiz günlerde çıkan MR sonucuma göre belde l5-s1 diskimde patlama olduğunu öğrendim. 3 tane beyin ve sinir cerrahının tavsiyesi ameliyat olmam yönündeydi ancak doktor yakınımıza da MR cdsini gönderdik ve o da kendi hastanesindeki profesörler ile görüştü. Bana ilk önce fizik tedavi ile iyileşmeyi denemem gerektiğini eğer bu yöntemle iyileşemezsem ameliyat olmamı söyledi. Fizik tedavi ile gerçekten patlamış bir fıtığı iyileştirebilir miyim? |
Bel Fıtığı Patlaması Yaşayıp Fizik Tedavi ile İyileşen Oldu Mu?
-
-
Yukarı
-
Bu sorununuzun çözümünde hangi yolları denediniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bu sorununuzun cozumu konusunda hangi yolları denediniz
Merhaba, henüz bir yol denemiş değilim bu konu hakkında doktor akrabamızın beyin cerrahı arkadaşlarının tavsiyesiyle fizik tedaviye başlayacağım. Bugün fizik tedavi için hastaneye gittiğimde ise seneye ancak bana randevu verebileceklerini söylediler. Şu an özelde hangi hastane ya da fizik tedavi merkezinde hemen tedavime başlarım onu araştırıyorum. Doktorum 15 seans elektro terapi yazdı.
-
hocam öncelikle geçmiş olsun. fıtığın evreleri vardır, sizinki sekestre olmuş muhtemelen yani son aşama. hekimin yazdığı ile fizyoterapistin uygulamaları kısmen farklılık gösterir. yani hekiminiz muhtemelen elektroterapi + egzersiz yazmıştır. elektroterapi tedavi edici bir uygulama değildir, amaç ağrı kesmektir. sonrasında yaptığınız egzersizlerin fıtığın iyileşmesini sağlar. sekestre disk iyileşir mi? çok ciddi ilerleme kaydeden hastalarım da oldu, fayda görmeyenler de oldu. bu aslında çoğunlukla hastaya, kısmen de egzersiz reçetenize bağlı. devlet hastanelerinde maalesef kısa sürede randevu bulmanız mümkün değil. ancak genel olarak fizyoterapist piyasası da epey düştü. doğrudan bir fizyoterapi merkezine de gidebilirsiniz. yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama fıtık konuşuyorsak MR sonuçlarına değil kendi yapacağım fiziki muayeneye daha çok güvenirim.
-
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Tahminime göre ben fıtığı 15-20 Aralık gibi patlattım. Bir akşam oturduğum koltuktan aslında sebebi de yokken hızlı bir şekilde kalkıverdim. Ardından hemen belime kulunç durur gibi oldu ve ardından sağ kalça bölgemde sızlamalar başladı. Bu sızlamalar çok şiddetli olmasa da geceleri ben yatıp uyuduktan 3-4 saat sonra biraz şiddetleniyor ve beni uykumdan ediyordu. Özellikle bu sağ kalça bölgemdeki sızlamalar ben oturduğumda artıyordu. Ağrılarım daha çok kalçada ve üst baldırımın arka kısmındaydı ve sadece sağ taraftaydı. Bu aynen böyle devam etti ta ki 9 Ocak tarihine kadar. O gün ağrılarım daha da şiddetlendi ve yürümek bana işkence haline geldi. 10 ocak da aynen böyle devam etti ancak 11 Ocak günü ağrılarım ciddi manada azaldı. Şu an herhangi bir ağrım yok ancak uzun süre ayakta kaldığım veya yürüdüğüm zaman sağ bacağımda uyuşmalar hissediyorum ve kramp girermiş gibi oluyor. Ayrıca geceleri çok daha rahat uyuyorum ve beni uyandıran bir ağrı olmuyor. Gittiğim FTR Doktoru bana 15 seans elektro terapi seansı yazdı ancak gittiğim devlet hastanesinde seneye kadar fizyoterapi bölümü doluymuş. Size söylediğim semptomlardan yola çıkarak durumum hakkında bir şey söyleyebilir misiniz? Ağrılarımın azalması olumlu bir şey mi?
-
Ağrınızda dönemsel artış - azalmalar olabilir. İyi ya da kötüden ziyade olağan bir şey diyebilirim.
-
Lütfen bana whatshaptan ulasirmisin 05544319906
Merhaba bu konuda bir mesafe kattettiniz mi acaba? Patlamış fıtık kendlipinden egzersizle geçer mi?
Yukarı, ankarada doktor önerisi var mı
Durumuzda ilerleme oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X