İnternetten bir şey indireceğim zaman bilgisayarı açık bırakıp gidiyorum ancak geri döndüğümde indirmeyi durmuş olarak görüyorum explorer veya firefoxa dokundugum anda yanıt vermiyor durumuna geçiyor. Masaüstünde diğer işlemleri açmaya çalıştığımda bazıları kitleniyor bazıları kitlenmiyor, bilgisayarı kapatıp açarak kurtulabiliyorum sadece, görev yöneticisini açmaya çalıştığımdada açılmıyor. İndirme yaparken ben bilgisayar başındaysam ve çeşitli işlemler yapıyorsam böyle bir kitlenme meydana gelmiyor. Full scan yaparkende açık bırakıp gidip döndüğümde yarım saat gibi bir süre sonra program kitlenmiş oluyor ve hamle yapmaya çalıştığımda program yanıt vermeme durumuna geçiyor. Sebebi ne olabilir ? İşletim sistemim win7 ultimate donanımsal bir sorun olmadığını düşünsemde bilgisayar : i7 2670qm 8gb ram gt525m ekran kartı dell n5110
İşletim sistemiyle alakalı olsa gerek. Format çözüm olabilir..
işletim sistemin hantallaşmış olabilir yani program,dosya vs artıkları zamanla sistemi ağırlaştırır. Advanced system care veya Tune up utilities gibi optimizasyon programları ile sistemini optimize etmeyi bi dene tavsiyem advanced system caredir.Tara aracına basarak tüm sistemini optimize et düzelmezse verilerini yedekleyip format at derim bu kesin çözümdür. bu işlemci ve bu rame rağmen böyle basit programlar bu pcyi kitliyorsa format vakti yaklaşmış demektir
denedim ancak sonuç alamadım aynı tas aynı hamam, mantıklı bir sebep bulamıyorum.
Dediğim gibi bilgisayarda işlem yaparken oyunda oynasam başka şeylerde yapsam hiç bir sıkıntı yok ancak ne zamanki bilgisayarı kendi haline bırakıp yarım saat bir saat başından ayrılsam döndüğümde karşılaşıyorum bu problemle.
"Denetim Masası\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle\Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" kısmından Sabit disk kapanma süresini 0 yapıp birde öyle deneyin o zaman..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme