Şimdi Ara

Ben 2 senelik doktor bir ağabeyinizim, sorularınızı sorabilirsiniz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
4
Favori
13.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ek mesai düzelir toplu sözleşmede ve uygun ücrete gelir

Ve daha önce de nobetlere uygun zamlar gelmiş ve şimdi de nöbet ücretlerine uygun zamlar gelir

Onda sıkıntı yapmayın düzelteceklerini düşünüyorum toplu sozlemede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

yani zannetmiyorum garip bir şekilde ülkedeki insanlar doktorların maaşına gözünü dikmiş durumda , eğer saatlik ücretleri doktorların düzelirse arada baya bir maaş farkı olcak diğer kamu çalışanlarıyla(bence olmalı doktor çok çalışıyor çok maaş almalı ama anlamıyorlar). Bu yüzden yapmazlar bence

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Sadece doktorların niye düzeltildi ki orada oran var sağlık çalışanları arasında

Ve herkese düzeliyor kat sayisini artırıyordu onrans.herkese zamlaniyor

2010dan beri nöbete 4-5 kez düzenlenme.gelmistir muhtemelen şimdi de gelecek

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Yani zamdan bahsediyorsan , ben zam öncesi saatlik ücretlerden bahsediyordum ve düşük buluyorum. Zam sonrası da tüm sağlık çalışanlarına geldi diyelim zam yine doktorlar için düşük kalıcak bence . doktorların saatlik ücreti çok daha yüksek olmalı yüzde 100 oranda artmalı hatta diye düşünüyorum ama pratikte mümkün değil kimse kabul etmez, doktorları çekemiyorlar niye bilmiyorum herkes total maaş iyi alıyorsunuz diyip saldırıyor zaten

• terminator199 kullanıcısına yanıt

Eczaciligi bu saatten sonra zengin cocugu okusun.

20bin de kazanabilirsin 200bin de yerin iyi olmasi lazim.

Eczane isletmeciliginde maas diye bir sey yoktur. Her sey ciroya bakar o kazandigin giderleri ciktiktan sonraki karindir. Eczane acmak istedigin sehirde neredeyse imkansiz. Bir imkani var ruhsat devir almak o da 1.2milyon lira. Eczaneyi actin ilaclari aldin 2.5 milyon lira paran gidecek. Ha o da ne kadar kar getirir bilemezsin riske giriyorsun.

• Hocam bu ruhsat devir hangi durumlarda veriliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Guest-19E46406E

Çevremde çokca doktor var. Hepsinin de standartların üzerinde refah bir hayatları var. Eski dönem mezun oldukları için kolayca refaha ulaşmış insanlar. Bugün ise doktor mesleği herhangi bir mühendislik gibi uzmanlaştığında ve ancak 5-6 yıl tecrübe sonrası o seviyeye çıkmaktadır.

Diğer taraftan doktor ihtiyacı halen daha yeterli değildir. MHRS sistemlerine girenlerin binde biri belki randevu alabilmektedir. Acil'ler de neredeyse 2 saat kuyruktan sonra pratisyen birine muayene olunmaktadır.

Bir gün (yüz misli ile mezun olan) doktor arzı tüm piyasaya cevap verecek kadar çok olduğunda, artık doktorların (mühendisler gibi) kendi yetenek ve başarıları ile gelebildiği iyi yaşamlar söz konusu olduğunda yani diğer üniversite mezunları ile eşit hayata atıldıklarında durum daha mı kötüye gider. Yoksa halkın yanında, sosyal anlayışın hakim olduğu bir bakışla daha refah bir ülke mi oluruz?

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

%100 yetmez doktorlarin ve diger saglik calisanlarinin saatlik ucreti en az %300 arttirilmali dusunsenize temizlik personeli 146 lira saatlik ek mesai ucreti alirken uzman doktor 75 lira hemşire 50 lira aliyorr bundan daha fazla sacmalik olamaz

• Tıpta bir çok rahatsızlıkların gıda zehirlenmesi olduğunu düşünüyor musunuz? Ve yetişme standardınız dso kriterlerine göre midir

• gıda zehirlenmesi farklı bi şey. gıda zehirlenmesi değil de yetersiz ve dengesiz beslenme diyelim buna. bu durum kanser gibi birçok hastalığı tetikliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 11 Temmuz 2023; 14:48:43 >
  • evet hastalara çok iyi bakacağımızı görmen harika  

• terminator199 kullanıcısına yanıt

Ruhsat devri denilen sey sudur:

1.seçenek, isleyen bir eczaneyi tamamiyla devir almak

2. Secenek, Artik ilçe bazli nufusa gore eczane sayisi kriteri getirildi. 2013 ve sonrasi eczacilik girislerleri icin gecerli olan 3500 kisi sayisina 1 eczane dusecek sekilde ilcelere eczane kotasi belirlendi. 2013 oncesi kazananlar ise 1 defaya mahsus istedigi yere acma veya 1 kereye mahsus devretme hakkina sahip oldular.

Iste burada 1 defaya mahsus istedigi yere acma hakkina sahip olan insanlar bu haklarini el altindan boyle bir hakki olmayan yeni eczacilardan hava parasi isteyerek yapiyor. Devir hakki budur.

• Yani aslında demem o ki mesala hiç hastalarına elma sirkesi yazan doktor yok. Hatta bu tür durumlarda bile farklı kompleksler gelişiyor. Örneğin hindistan cevizi yağı içinde geçerli bu. Ya da teşhisler de d vitaminine çoğu zaman bakılmadığını hatta pek önemsenmediğini düşünüyorum. Bir çok doktorun tıp da bağırsak florasını da tanımlamadığını düşünüyorum. yani mikroorganizmalar hakkında da eksik olduğunu düşünüyorum. (probiyotik ve prebiyotik, simbiyotik ve mikrobiyolojik) alanında bir çok durum bağırsak florasına çıkan bir yol ise (cerrahi müdahaleler bunun dışında) hep bitirmeye yönelik değil geçiştirmeye yönelik. Bu aslında tıp alanında ve doktorluk da soru işareti bırakmaz mı? Mesela çoğu şeyin çaresi aç kalmak yani Makrofajları devreye sokmakken (otofaji) doktorlar neden bu konuda bilgisiz veya yeni yeni uyanıyor. Hadi onu da geçtim. Kişinin ağzında amalgam dolgu var ise ki bunda cıva var ise bellki ağır metal zehirlenmesi söz konusu? Neden so check veya oligascan gibi testler paneller de yok? Sadece cerreah paşa toksikoloji saç analizi ki o da ne kadar net sonuç verir aşikar. Yani demem o ki tıp doktorları kendi standartlarına göre yetişebilecek bir sistem inşa edemez mi? Mesala en büyük artısı tecrübedir. Bir çok hast ve şikayeti ile karşı karşıya. Acaba böyle bir durumda alan olarak sorgu parametreleri değişemez mi? Mesala daha da açayım. Hastanın d vitamini eksikliği vardı; şekeri buna bağlı düştü veya arttı keza magnezyum eksikliği vardı d vitamini buna bağlı düştü ve şeker (insülin direncini tetikledi) şimdi böyle bir durumda, glucophage yazmak yerine d vit ve magnezyuma odaklanamaz mı? Diyelim bu kişi günde çok aşırı kahve tüketiyor? Sizin bunu sorgulamadan veya soru mekanizması haline getirmeden, direk ilaç yazma olasılığı bunu terse düşürmez mi?

• Sağ olun hocam bilgilenmiş oldum

• adam üyeliğini mi silmiş la?

• dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt

Anladım ben daha yeni ücretlere aşina değilim zam yeni olduğu için , pratisyen taban maaş 19+ 7 ek ödeme = 26 idi 1-2 ay önce dolar 20 falandı 1,3 k yapıyor bunun bence en az 2,6 k olması lazım diye düşündüm . Teşvikten de ortalama 10 alsa 500 dolar yapar buda 1k olsa yoplam 3.6 k yapar yüzde yüz zamla makul bi duruma geliyor gibi gelmişti ( 2 ay önceki maaşlara göre hesapladım) . Tabi bu hesabı tıpı yeni bitirip , yeni işe başlıycak pratisyen hekim için düşünmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 11 Temmuz 2023; 16:4:59 >
  • Derdiniz para ise doguda yuksek maasla doktorluk yapin sonra derdinizin para olmayacagini anlarsiniz.

• Hangi lise

• zaten direkt ilaç yazılmıyor diye biliyorum. detaylı bi anamnez alınıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.