Arkadaşlar flash get le birşeyler indirmeye başladığımda aradan 5-10 dk geçince internet kesiliyor. Daha doğrusu sınırlı erişim uyarısı veriyor. Tanıla ile hatayı çözüp tekrar başlıyor ama yine belli bir süre sonra kesiliyor. Flash get ile sorun oldugundan emin misin diyen olursa jdownloader vs de denedim onlarda da oldu yani anladığım kadarıyla indirme programı kullandığımda bu sorun oluşuyor. Aradığımda herseferinde halledildi diyorlar fakat bir türlü düzelmiyor eve gelen ekiplerde ben yokken eve geldiklerinden hallettik diyip gidiyorlar ama akşam eve gelince aynı sorun devam ediyor. Bu sorunu benden başka yaşayan var mı? Çözüm önerebilecek ya da çözümü direkt olarak bilen var mı :) Bu arada bu sorun ilk üye olduğum zamanlarda yoktu.
Sorun sadece indirme programları kullanıldığında mı oluyor yoksa hattı maksimum kapasitede kullandığınız zaman mı? Normal browser ile bir dosya indirmeyi deneyin. Ardından torrent ile maksimum hızda bir dosya indirmeyi deneyin. Sonucu buraya paylaşın. Duruma göre bir çözüm üretiriz.
zaten browser üzerinden indirmeye çalıştıgımda 40-50 yi geçmiyo indirme hızı. flahgetle büyük dosya indirdiğimde sorun oluyo aslında. yani 200 mb dan büyük dosyalar inerken sorun oluyo gibi geldi bana. çünkü 100 mblik 30-35 dosya indirdim anlık durmalar yükselip alçalmalar oldu ama bağlantı kopmadı. Daha doğrusu şöyle bişeyde var. aynı anda hem diyelimki chrome açık ve bişiler bakıyorum hemde indirme yaptıgımda da sorun oluyo. nasıl iş çözemedim doğrusu
Sorunun neden kaynaklandığını bulmak için, seçenekleri elememiz lazım. Dediğim gibi, bant genişliğini maksimum kullanan programlarla test edin. Mesela pardus'un sayfasından ISO dosyasını çekin. Orada hız çok yükseliyor. O esnada başka bir işlem yapmayın. Kesilme oluyorsa, hangi hızda ve ne kadar süre sonra kesildiğine bakın. Kesilme esnasında HDD ışığının ne şekilde yandığına bakın. Router'ın ışıklarında bir değişiklik olup olmadığına bakın. Hatta router loglarından kesilme anında ne gibi bir hata mesajı aldığınıza da bakabilirsiniz. Bu tür testlerle bir sonuca ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Sonuçları buraya yazın, ben de yardımcı olabilirim.
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
Pardusun sitesinden chrome üzerinden 1.1 gb 30 dk da indirdi. Herhangi bir donma iptal olma bağlantı kesilmesi yaşamadım.
how i met your mother 6x14 ü indirdim şimdi tek başına 175 mb 10 dk da indirdi. dalgalanmalar oldu download ederken fakat internet kesilmesi olmadı
bu arada flash get başta böyle bir hata veriyor nedir bilmiyorum o yüzden buraya ekleyim dedim
dalgalanma dediğim böyle sık sık oluyor. yeşil bölge dalgalı ilerliyo
3 tane dosya indirdim şimdi yine kopma problemi olmadı. 10 mbit e ulaşmadı hiç tabi ve dalgalanma devam ediyor.