Şimdi Ara

Beni bu fikirden vazgeçirin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her tartışmada istisnasız haklı çıkabileceğim kanaatindeyim, beni bu fikirden vazgeçirin.

• Haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-097A15BC3

Haklısın.
    Haklıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schopenhauerda böyle düşünüyor
  • yeteri kadar dürüstsen her tartışmada haklı çıkabilirsin. her insan kendi hayatı kendi fikirleri için "kendine göre" haklıdır.

• her daim haklı çıkarsın kendine göre
  • haklısın.
    ha bide
    gerçek islam bu değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece imzamı oku
  • Her konuda haklı olduğunu iddia eden biri bilmediğini bilmiyordur. Konfüçyüs der ki kaçın o heriften.

• Bir şey insan eseri ise paranın iki yüzü gibi yaz'ı ve tur'a (gönderme içerir) dan oluşur. Tura kadar yazı lehine de çıkarımda bulunursunuz.

Mesela ilim bu gerçekleri ileride açıklayacak dediniz. Turacı da kitap da ileride anlamını tam kazanacak diyebilir.

İstisnası yani fikrin sabit değeri yaradan argumanıdır. Bu arguman kesinlik taşır.

Mesela anne ve babanın yaratıcı olduğu yerde yine mesela dünya gibi bir yerde bu değerler kutsaldır kabul edilir. Esasen ebeveyn de pek takılmaz ancak zaten o kadarlık yaratıcılardır.

Ancak mutlak hakim olan ve onun kelimelerini taşıyan kişi muhakkak galiptir. Yaratıcıyı kabul edip bunun aksini iddia etmek inançsızca dahi mümkün değildir.

Uçağı yapan mucide havadayken itiraz ya da müdahale etmek intihardan farksızdır. Bu kesin bir nastır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Aralık 2018; 12:58:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Bir şey insan eseri ise paranın iki yüzü gibi yaz'ı ve tur'a (gönderme içerir) dan oluşur. Tura kadar yazı lehine de çıkarımda bulunursunuz.

Mesela ilim bu gerçekleri ileride açıklayacak dediniz. Turacı da kitap da ileride anlamını tam kazanacak diyebilir.

İstisnası yani fikrin sabit değeri yaradan argumanıdır. Bu arguman kesinlik taşır.

Mesela anne ve babanın yaratıcı olduğu yerde yine mesela dünya gibi bir yerde bu değerler kutsaldır kabul edilir. Esasen ebeveyn de pek takılmaz ancak zaten o kadarlık yaratıcılardır.

Ancak mutlak hakim olan ve onun kelimelerini taşıyan kişi muhakkak galiptir. Yaratıcıyı kabul edip bunun aksini iddia etmek inançsızca dahi mümkün değildir.

Uçağı yapan mucide havadayken itiraz ya da müdahale etmek intihardan farksızdır. Bu kesin bir nastır.
    Sonuçta haklıyım boş yapma.

• Konu açılınca Altına yazılır. Boş yapma ne demek. Forum seninse bilelim ona göre yazarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Konu açılınca Altına yazılır. Boş yapma ne demek. Forum seninse bilelim ona göre yazarız.
    Hakaret ya da emir olarak değil, boş yapma anlamında boş yapma dedim. Samimi bir iletişim kurmaya çalışıyorum. Gerçi sohbet yetenekleri -9 olan birisi olduğum için saldırgan amaçlı algılanmış olabilir. Eğer öyleyse boş yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 14 Aralık 2018; 13:49:15 >
  • Kaç yaşındasın bilmiyorum. Ama eğer yaşını biraz almış biri isen, ergenlikteki fikirlerin ile bu yaştaki fikirlerinden en az bir veya birden fazlası birbirinden farklıdır. Bu da senin her konuda haklı olmadığını, değiştiğini, o konuda haksız olduğunu gösterir. Ergenlikte A dediğin bir şeye bugüb B diyorsan zaten tüm tartışmalardan haklı çıkmamışsındır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Kaç yaşındasın bilmiyorum. Ama eğer yaşını biraz almış biri isen, ergenlikteki fikirlerin ile bu yaştaki fikirlerinden en az bir veya birden fazlası birbirinden farklıdır. Bu da senin her konuda haklı olmadığını, değiştiğini, o konuda haksız olduğunu gösterir. Ergenlikte A dediğin bir şeye bugüb B diyorsan zaten tüm tartışmalardan haklı çıkmamışsındır.
    Bu konuyu şu an açıyorum. Geçmişimin haklılığı hakkında bir iddiada bulunmadım. Konu ileride yapılacak tartışmalar hakkında bir iddiadır. Geçmiş ne alaka? Çok hatalı gidiyorsun.
  • Geçmişte farklı düşünüp şu anda farklı düşündüğün konular varsa, ileride yapılacak tartışmalarda da savunduğun tezlere zıt fikirler edinebilirsin.. O yüzden her tartışmada haklı olacağım diye bir önermen yanlışlanmış oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Geçmişte farklı düşünüp şu anda farklı düşündüğün konular varsa, ileride yapılacak tartışmalarda da savunduğun tezlere zıt fikirler edinebilirsin.. O yüzden her tartışmada haklı olacağım diye bir önermen yanlışlanmış oluyor.
    Hayır olmuyor, olasılıkların var olduğunu düşünmen beni haksız yapmaz. Gelişim ve değişim devamlıdır. Ancak yeterince gelişmiş isen değişen şeylerin sayısı azalacaktır. Bir çocuğun haksız olduğunu söylemekle 20 yaşında birisinin haksız olduğunu iddia etmek arasında fark vardır. Bir çocuk düşünme kabiliyeti olarak hala gelişim ve öğrenim sürecinde olduğundan hata yapması normaldir. Ancak 20 yaşında birisi bu sürecin sonlarına gelmiş ve kendini yeterince geliştirmiş olabilir. 20 yaşında birisi ile 80 yaşında birisinin arasındaki fark bu sebeple bir çocuk ile 20 yaşında birisi ile olan farktan çok daha azdır. Ve dediğim gibi, yeterince geliştiğinde değişim önemsenmeyecek kadar az ve belirsiz olabilir. Bu da benim gibi birisinin haklılık konusunda istikrarlı bir ilerleyiş kaydedebileceğini gösterir.

Kısaca haksızsın.

• Çocukluk döneminden bahsetmiyorum, çocukluk dönemini kafandan çıkar. Hiçbir kişi 20 -30 yaşından 80-90 yaşına ölünceye kadar sürekli aynı fikirlere sahip olamaz, gerek kendi içinde, gerekse çevresi ile tartıştığında fikirleri değişir.
    Dolayısı ile seninde uzun yıllar içinde yapacağın her tartışmada daima haklı olacağım şeklinde bir önerme yanlış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.