< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Güncelleme: Son benzin ve motorin zammı iptal edildi (9. sayfa)
-
-
Tabiki bu kıyaslamayı yapabiliriz.
hikersbay.comAmerika Birleşik Devletleri Fiyatları Mart 2022 restoranlar, yiyecek ve içecek, ulaşım, yakıt, daireler, oteller, süpermarketler, giyim, Döviz fiyatlarıhttp://hikersbay.com/prices/usa?lang=tr
Bu siteden tüm ülkelerin 2022 ortalama fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Yani sadece Amerika’ya değil.
Yukarıdaki site yetersiz gelirse birkaç süpermarket linki bırakayım,
Mesela aylık alışverişinizi sepete ekleyip bakabilirsiniz.
Bunu yaparken orada litre değil galon, kg değil lb olduğuna dikkat ederek yaparsanız hesapladığınızda birim bazında ne kadar tuttuğunu görebilirisiniz.
Biz Amarika’dan çok daha iyi konuma gelebilecek bir ülkeyiz.
Neden amerika ile kıyaslıyoruz? Kendimizi afrikadaki kabile ile kıyaslayıp nasıl gelişebiliriz. Gelişmek için olana bakıp onu hedeflememiz gerekiyor. Sadece Amerika ile değil İngiltere, Fransa, Almanya, Çin gibi ülkelerle de kıyaslayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 9 Mart 2022; 23:39:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Süleyman şah türbesini kaçırtanlar şimdi CHP ile ittifak yapıyor sjsaödhsslls
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam adamlar az bile yapiyor bence
Beni bu kadar cahil desteklese ben once elektrigi sabit aylik 5 bine yukseltirim sonra dis gucler yaptirdi derim, ertesi gun cikar biiiiiizzzz izin vermiyoruzzzz diyip aylik bin liraya dusururum milyonlarca kisi hulooog diye ayakta alkislar
-
Çünkü tarım çok önemli, gördüğünüz gibi yağ olayında fiyatlar nasıl fırladı.
Yada biz samanı ithal etmesek, et pahalı mı olur?
Ne yapılabilir,
- Çiftçiye mazot ücretsiz olmalı, (bunun maliyetine devlet katlanacak ve sıkı denetleyecek)
- Tüm çiftçiler eğitime tabi tutulmalı, eğitimi geçemeyen ekememeli, yani nitelikli tarım olmalı. Mesela 1 dönüm tarladan 5 ton domates çıkabilecekken 2 ton çıkmamalı.
- Tarlasını boş bırakan çiftçinin tarlası tamamen devlete devredilmeli ve devlet tarım yapmalı.
Tabi bunlar yerli tohumlar ile yapılmalı yine ithal ettiğimiz tek seferlik tohumlar ile değil.
Bu ilk aşama tabi, daha çok şey yazılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 9 Mart 2022; 23:56:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aracım 12 lt / 100 km civarı yakıyor, her gün mal teslimatına gitmem gerek artık haftada 2 güne indirdim. Sanırım aracı satıp daha az yakan dokker vs gibi araçlara döneceğim, eşimin aracınıda toyota hybrite çevireceğim.
Nas, falan fişman die ülke yönetmenin sonuçlarını halk olarak göğüslüyoruz ama yönetenler lükslerinden vaz geçmiyorlar.
-
Tamamen tek kişinin keyfiyeti ile yönetilmenin sonuçları bunlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun tek kişinin yönetmesi değil , mesela stephen hawking yönetseydi sorun olmazdı bence. :D
-
Lütfettiler...
Gelen geldi zaten büyük iptal masallah hocam
adamlarda yoruldu zam yapmaktan mola verdiler heralde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haydi halaya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
burada bazı sivri zekalılar demiş ki, avrupa'da benzin 4 euro, amerika da 2.5 dolar falan.. Orada adam 4000 dolar maaş alıyor ve benzin 2.5 dolar.
Yani burada 4000 TL alıyorsun benzin 2.5 Lira gibi.
Sen burada 4000 TL alıyorsun benzin 20 lira..
Böyle yorumlar yazanlar gerizekalı değil ama milleti gerizekalı zannediyorlar.. Bu yorumları yazanlar siz milleti gerizekalı sanmaya devam edin 2023'de bavulu mavulu alıp ermenistan sınırına doğru yol alacaksınız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 11 Mart 2022; 8:15:48 > -
Ve AKP 22 TL'lik mazotu normalleştirir. Aşağısına inince bundan bir başarı gibi bahsedilir. Bu sözde müjdeyi her müjde haberi gibi RTE bizzat övünerek verir. Tüm yandaş kanallar bangır bangır bunu gösterir, "Akaryakıt fiyatları çakıldı" başlıklarını görürüz. Ekonomi yüzünden pestili çıkmış vatandaş-seçmen "ama adam çalışıyor ya, baksana, başka kime oy verecez" diye sayıklarak kıvama gelir ve hipersonik zamdan süpersonik zamma düşen ama yine de alım gücüne göre çok pahalı olan akaryakıt fiyatlarını normalleştirir ve bir türlü bu sorunun baş sorumlusunun 20 yıllık AKP iktidarı olduğuna uyanamaz. Malatyalı esnaf hipersonik zamların durup süpersonik zamlı fiyatlara olan düşüşünü bir müjde addedip davul-zurna ve halay eşliğinde bunları kutlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Mart 2022; 5:51:29 >
Kopyala Yapıştır trolü
Daha çok kazanmak için yapılan keyfi zamlar, petrolün fiyati ile niye alakalı olsun ki ? Petrolün fiyatı düşünce pompa fiyatının da düşmesini beklemek saftirikçe. Petrolün fiyatının düşmesi, takkenin düşmesi gibi oldu. Kel göründü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beni tanıyanlar bilir. Eski nickim tomshardware. Ak trollerle yıllarca mücadele ettim.
Ama özgür özel "kanun çıkaralım aşı zorunlu olsun" dediği anda chp benim için bitti.
Feminizm ve LGBT destekçiliklerine de uyuz oluyordum zaten.
Benzin 100 lira olsa, ekmek 20 lira olsa, yine de chpye oy vermem artık.
zeten chp ye oy vermiyordun ki hocam, chp ne kadar chp ki simdi ? deniz baykal dan sonra chp = hdp. ben kayda deger bir fark goremedim.
-
Petrol fiyatı düştüyse zamları geri alsınlar herkes fırsatçı olmuş
-
tarihi kimin yazdigina gore degisir hocam senin bu soyledigin. naziler 2. dunya savasini kazanmis olsalardi bugun dunya yahudilerden nefret ediyor bile olurdu...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X