Şimdi Ara

Güncelleme: Son benzin ve motorin zammı iptal edildi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
13.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

doların yükselişini katmıyorsun hesaba !

• hardday kullanıcısına yanıt

Bir troll olduğunuzu düşünerek çok ciddiye almayacağım sizi ama, okuyanların yalanı leblebi çekirdek gibi yediğinizi bilmesi açısından söyleyeyim ki Amerika için o yazdığınız fiyatlar ''Galon'' cinsinden fiyatlar yani yaklaşık 4 litre yakıt için istenen fiyatlar (1 Galon = 3,78 LT). Verdiğiniz örnek akla zarar Amerikan vatandaşının benzin alım gücü ile bizimkini karşılaştırırsanız Bahçelinin 40 yapar hesabı sizinkinden daha muteber olur.

Eğer savunduğunuz yerden mamalanmıyorsanız bu zamlar sizi de vuruyor. Ve bir insanın zammı savunacak kadar esfel-i safilin seviyesine inmesine anlam veremiyorum...

Hee madem petrol yataklarımız yok madem ''dolar bağımlısıyız'' o zaman saçma sapan sebeplerle doları fırlatıp %120 enflasyon olan ülkede özel sektöre %50 zam yapacaksınız deyip memuruna %30 zam yapmayacaksın. Eylül ayında dolar 7,5 Tl civarındayken akla zarar ''faiz enflasyonun sebebidir'' büyüsüne kapılanlarda hiç suç yok öyle mi?

Allahtan çok geniş açılı bir insansınız da bütün gerçekleri görmüşsünüz. Size tavsiyem Cem Küçük dinlemeyi biraz azaltmanız ve TV'nizde A haber ve ATV dışında kanallar olduğunu da tatbik ederek öğrenmenizdir.

• alpabi A kullanıcısına yanıt

Ben hedef şaşırtmıyorum.

Benzinin 100 lira olması ile, koluma zorla enjektör saplamayı kafasına koymuş "özgür ö." gibi kişiler arasında seçim yapmam gerektiğinde, 100 liralık benzini tercih ederim diyorum.

Ben bugün eleştirdiğim özgür ö. gibileri YILLARCA SAVUNDUM burada.

Ama gerçek yüzleri malesef sandığım gibi çıkmadı.

Küresel yamyamların talimatlarını uygulamada akpden çok daha hevesli çıktılar.

Vücuduma MRNA zıkkımını chp zoruyla yaptıracağıma, akp iktidarında kuru ekmek yerim daha iyi.

Ha akp çok iyidir demiyorum. 20 yıldır ülkede akpnin satmadığı bir tek benim kıçımdaki don kaldı.

Ama kemik kitlesi MRNA zıkkımına karşı olduğu için, insanları aşıya çok da fazla mecbur edemediler. Bu da benim işime geldi.

Kimse kusura bakmasın, benim sağlığım her şeyden önemli. Benzin 100 lira olsun, ekmek 20 lira olsun, fakirler açlıktan ağaç kabuklarını kemirsin zerre umurumda değil.

Bu vakitten sonra özgür ö. zihniyetinin iktidara gelmemesi için elimden geleni yaparım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    yandaş kanalları izlemiyorum fox a halk tele hepsi yandaş ve işine geleni haber yapıyor.. dünya da bir gerçek var.. kıtlık geliyor.. salgın hastalıklar, genç ölümler, ekolojik denge, ülkeler arasında ki sıcak ve soğuk çıkar savaşları...

size olaya geniş açıdan bakmaya davet ediyorum.. şuan ki hükümet i bırak gelen kim olursa olsun bu ortam ambiyansında apışıp kalır..

hükümet yönetmek tecrübe ister.. herkesin yapacağı iş değil, zerre tecrübesi olmayan gelirse ülke sıkıntı yaşar buna en büyük örnek Fransa cumhurbaşkanı dır. Bir anlık gaz ile halkta umut fakirin ekmeği dedi gördü ekmeği....

Sana saatlerce laf anlatırım ama bakış mevzin dar sınırlı... global değil anlık bakıyorsun.. çerçeven geniş olduğunda tartışırız dostum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KROnocum kandıran yok.. ABD ve İngiltere başta olmak üzere yakıtta ki son 20 yılın rekor artış fiyatlarını görmemek için mücadeleni anlamıyorum... 😉 sende öyle geniş bakmaz isen asıl sebebi hiç bir zaman göremezsin. selamlar

• petrol yine çıkıyor gene zam gelecek

• September Storm kullanıcısına yanıt
    he he , sanki Venezuela yada İran Suriye gibi petrol yatakların var da benzini 5 lira olmasını bekliyorsun. Dar görüş ve bakış açın ile sana nereden anlatmaya başlayacağım onu düşünüyorum.. işim zor :)

hardocum sana tek tek yazdım lafı evirip çevirme 2012 petrol 110 dolar mazot 4 tl - 2022 petrol 110 dolar mazot 20 tl

senin ülken yönetilmiyor her gün paran değer kaybediyor

geniş açılılar için petrol çıkar-iner ama senin gibi yönetilmeyen ülkelerde hep sıkıntı hep sıkıntı

5 katina mi cikmis amerikada. Adamlarda %10 artinca rekor oluyor iste. %10 demek 10 kati demek degildir ha sizin hesaplariniz oyle oluyor genelde

Evet aklını boşa yorma, senin gibi kendi menfaatlerini ülke menfaatinin önünde tutan insanla ben zaten bir şey tartışmam. Bir yılda yüzde 235 zammı normal karşılayan insanın hakettiği şey açlıktır, umarım hakettiğini bulursun.

• Keşke zam gelseydi bugun gelmezse yarın gelecek ama rahat olun

• yönetecek birini söyle 😉 bekliyorum

aradaki bağlantıyı kurabilecek kadar kapasite var mı bilmiyorum ama!..

Güncelleme: Son benzin ve motorin zammı iptal edildi
  • Aktrollerin şu zamları savunmasını görmekten gına geldi. Güzel kardeşim belli ki menfaatin var cebine üç beş bişey atıyorlar sen de toz kondurmuyorsun. Yoksa kimse şu zamları haklı göremez. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir zamlanma hızı yok. İki günde bir üzerine 1 TL ekliyorlar.

Amerika'da enflasyon var dediniz ABD'de yaşayan Türkler sizin için kaç tane video çekti.. Enflasyon yok indirim var adamlarda. Geçen seneye göre marketler ciddi oranda ucuzlamış. Bizde durum ne ? Fiyatlar üçe beşe katlandı. Yazık günah bak herkes geçim derdinde. İnsanlarla alay etmeyi bırakın artık. Türk milletini yeterince küçük düşürdünüz.

Sokaktan ekmek meyve sebze toplayan insanlar, market raflarına tırmanıp yağ almaya çalışan insanlar, litresini 50 kuruş ucuza alabilmek için akaryakıt kuyruklarına giren insanlar, bunlar hangi ülkenin vatandaşı ??

• yunanistan petrolünü biz veriyoruz ve oradaki pompa fiyatları bizden daha ucuz.bizzat aldığımdan biliyorum.dünyada petrol fiyatı artabilir ama yıllardır dünyada petrolden en fazla vergi alan,pompada en pahalıya satan ülkeyiz.

• siyasi yönetim belirsizliğinin global dünyada nasıl krizler meydana getirdiğine şahit olmayan bir insan paylaşımı olmuş.. olaylara bakış açın ve bilgin paylaşımlarına örnek teşkil etmesi sevindirici :))

• Benzin ve motorin zammını iptal edince bari lpgye yuklenelim dediler boş kalmayalim :)

• berk768 kullanıcısına yanıt
    hükümet vatandaşına karşı zarar etmez. yapılan katkı hazinedendir, hazine de halka aittir, halkın malıdır. çünkü halkın vergisidir.

devletin hazinesi ne zaman zarar eder biliyo musun? beşli çetenin ve daha sayamayacğaımız birsürü yandaş şirketin vergi borçları silinince zarar eder. ve bu senelerdir yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 10 Mart 2022; 16:17:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

çok basit

ben Güncelleme: Son benzin ve motorin zammı iptal edildi 

en azından faiz sebep enflasyon sonuç deyip ortalığı allak bullak etmezdim

faizin ekonomik şartlar ne gerektiriyorsa orada kalması gerektiğini, faiz ile oynayarak ekonomi yönetilemeyeceğini ekonomist olmamama rağmen iyi biliyorum

faizi kafama göre düşürünce dövizin patlayacağını döviz patlayınca tüm dünyada petrol 2 katına çıkarken benim ülkemde 4 katına çıkacağını biliyorum

en önemli özelliğim yanımda yiyici 5'li bir oligark grup yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 10 Mart 2022; 16:44:38 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.