Şimdi Ara

Best Buy Ankara Başvuru Yapanlar Var Mı ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
23.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orkunnn_z

evet arkadaşlar sonunda bende best buy lıyım artikin =P

tebrik ederim bekledin bekledin sonunda oldu. hangi bölümdesin
  • arkadaşlar bende 10gün önce full time için imza attım şu an beklemedeyim :)
  • Arkadaşlar tam olarak ayın kaçında başlicaz bilen varmı.Ben hala eski şirketimde çalışıyorum ona göre benden tarih bekliyolar.Ben 22 Şubat diye biliyorum ama emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain06

Arkadaşlar tam olarak ayın kaçında başlicaz bilen varmı.Ben hala eski şirketimde çalışıyorum ona göre benden tarih bekliyolar.Ben 22 Şubat diye biliyorum ama emin değilim.

ben 25'i diye biliyorum. sözleşme günü sorduğumda öyle denildi. sanırım bu hafta ararlar.
  • quote:

Arkadaşlar tam olarak ayın kaçında başlicaz bilen varmı.Ben hala eski şirketimde çalışıyorum ona göre benden tarih bekliyolar.Ben 22 Şubat diye biliyorum ama emin değilim.

sen bence istifanı ver çünkü bugün ayın 12si ve yasal zorunluluk 15 gün öncesinden verme gerekir diye biliyorum, ha eğer firma ile aran iyiyse bilemem bi arastır derim. bende 25i diye biliyorum
  • quote:

25i kesin denildi..ancak şu ara hala görüşme yaptıkları için bi ihtimal erteleme olabilir onun dışında 25i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnck -- 12 Şubat 2010; 19:07:24 >
  • yine bir gün daha her çalan telefonda acabamı diyerek geçti gitti ses seda yok bekle bekle hayırlısı bakalım
  • pazar günü bizde gideceğiz bakalım.pazar günü başka gidecek arkadaş var mı?
  • arkadaşlar herkeze başarılar.. mesa plazanında yeni hali süper olmuşş.. bestbuyda çok iyi yere açılıyor vallaha ne diyeyim.. sonunda bize yakın büyük bi teknomarketimiz olacak :D
  • bu sabah gidenler nerdesiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: the3answer

bu sabah gidenler nerdesiniz

Kardeş nasıl geçti görüşmen sonuç ne ??
  • Bugün arayıp farklı bir kadroda çalışıp çalışmak istemediğimi sordular ben teşekkür ettim kendilerine ve çalışmak istemediğimi belirttim.

Uzun süren ısrarlarımla alınmama sebebimi öğrenmiş oldum.

Ben geek squad kısmına başvururken satış danışmanı pozisyonunda başvurmuştum. Fakat geek squad daki arkadaşların yani geek squad ekibinin 25 kişilik bir ekip olacağı her türlü işe gideceğini söylemişlerdi birebir mülakatta bende bunu red etmiştim. Bana aynen denileni aktarıyorum " Geeqk squad ekibi cihaz montajına da gidecek, ekiptekiler zorlu koşullarda 10 kat sırtlarında taşıyabilecekler bu gibi zorluklarında olabileceğini mağaza içi mağaza dışı ayrımı yapmadan da çalışılabileceğini kabul ederler maddesini red ettiğiniz için uygun bulunmadınız" . Gelgelelim benim tam olarak kabullenemediğim ve red ettiğim konu buydu. Ben satış uzmanıyım alanım pda konsol ve müzik aletleri, ancak bu sisteme yani geek ekibinin herşeye koşmasına ben anlam veremedim ve kabul etmemiştim. işte red sebebi buymuş.

Ben şu an Electro World Ankamall ile görüşme halindeyim bu sebeple red ettim ancak e.w. nin best buy a inat bir politika izlediğini sizlere söyleyim. Kendileri kafayı best buy a takmış durumda. Ne yapıyorlarsa daha iyisini yapacaz diye anlamsız bir hırsa bürünmüşler. Teknik servise bugün başlayan bir arkadaşım (mağaza için teknik servis b.b. deki mavi t-shirtlüler yani) 1050 tl + yemek + yol + ssk ile işe başladı. Sanırım bu rekabet yine bize hem son kullanıcıya hem çalışana yarayacak :)

Bir de ben seçmelerde de söylemiştim yer seçimi bana göre çok hatalı, özellikle media markt ve darty nin kent park şubelerini gördükten snra Best buy ın yeri bana çok hatalı geldi. Siz ne düşünüyosunuz bu konuda bilmiyorum ama 14 yıl çayyolunda oturmuş biri olarak ve avm gezme hastalığım da oldğunu düşünürek söylüyorum ben gordion avm ye henüz gitmedim. Arabam da var ama oraya gitmek ölüm geliyor. Şimdi belki açılış vs çok büyük indirimler olursa gidilir ama mesa koru plazza avm nin geçtiğimiz aylardaki görüntüsü gerçekten içler acısıydı ve radikal bi kararla revizyona girdiler. Kendileri çok büyük etüdler yapılarak oranın seçildiğini söylediler bende neden Kent Park ı seçmediklerini sordum Mesa koru nun daha uygun olacağı kanaatine varılmış. Açıkçası ben Best Buy ın da daha fazla teknoloj markasının da gelmesini isterim. Çeşit rekabet fiyatları kırar ama Best Buy ın yerinden pek emin değilim.

Hepimiz Ankaralıyız herkes dürüstçe cevap versin çayyolunda oturmayıp, arcadium, gordion avm, galleria avm, park caddesi ne kaç kez gittiniz ? Ve bu gidiş rakamınızı Ankamall ve Armada ve Cepa sayılarıyla karşılaştırınız. İşte bu yüzden diyorum ki Best Buy ın yerinden ötürü büyük kaybı olacaktır. Katılmayan arkadaşlar olacağını sanmıyorum ama neden kent park neden ankamall neden merkeze daha yakın bir yer seçilmedi bunu da anlamış değilim...

Bide lütfen metro gelecek savunması yapmayın metro 16 yıldır gelecek çayyoluna. Bilenler bilir 8.caddedeki raylı toplu taşım alanı yazısı 16 yıldır asılı...

• cepdükkanı keske geek dışında baska bir departmanda çalışmayı kabul etseydin, ama o söylenen montaj vs gibi işleri geek tanıtımındada soylemişlerdi beraber çalışmayı isterdim forumun başından itibaren sürekli beraberdik. electroword konusuna gelince mülakatlarda büyük çoğunluk electrowrd çalışanıydı yorumu sana bırakıyorum.

Best buy'ın yer seçimi konusuna gelirsek eğer ve olayın pazarlama boyutuna girersek bence best buy'ın harika bi pazarlama stratejisi var. Şu anda ankaradaki bütün avm lerde Ankamall,armada,gordion,antares,arcadium gibi avm lerde teknomarket var. avmlerin olmassa olmazlarıdır. ve bu nedenle benim gözümde mahalle bakkalı durumundalar. her markanın ankarada en az 4 şubesi var. Bestbuy ankarada baska hiç bir yere mağaza açmayacak ve tek olacak. örneğin İKEA gibi.sadece kendine özel bir yer tutması bence bu olsa gerek. ve yer bence açılabilecek en iyi yer çünkü ankara'ya giriş yapan en büyük bulvarlardan birine eskişehir yolu girişine açılıyor. bestbuy'a avm gezmeye gelenler değil bestbuy için gelenler gelecek. Diğer mağazalardan uzak yere açılması bence en doğru karar ki bu bestbuy'ın farklı olduğunu gösterir.

• mozkan4,

pazarlama stratejine katılamıyorum, sanırım işletme master ı yapıyor olmamdan dolayı ticari fikirlerimiz örtüşmüyor :)

Bestbuy ı tercih etmem için belli sebepler olması lazım. Uygun fiyat, çeşitli ürün, vade seçeneği taksit seçeneği vs. Şimd bi düşünelim e.w., m.m., teknosa. vs vs vs dediğin gibi yüzlerce var. bunların hepsini fiyatı, taksit koşulları satış sonrası hizmeti, özetle herşeyi aynıysa geriye kalan şey lojistiktir. Ankara da yaşıyoruz, teknoloji uzmanlığı kuruluyor bunun amacı ne tekno-cahilliği ortadan kaldırmak ama alıcılar hala çok cahil. Bizler gibi forum gezip dünyayı araştırıp vs vs yapan kaç kişi var dyielim ki 1000 kişi, best buy ın hedeflediği nüfus kaç ortalama 1 milyon aile diyelim.

Yani işin özü kimse kalkıpta hadi bu haftasonu bestbuy a gidelim diye gitmez. Ancak bizler gibi bu işin delisi hastası insanlar buralara gelirler. Pazarlamalarda strateji seçimi yaparken en önemlisi el altında olabilmektir.

Arabayla gitmek istese en yakın yere 24 km, otobüsle gitmek istese 45 dakika. Yer seçimi bence hatalı. Şu örnekle de bunu pekiştiriyorum. Praktiker bilkentte real de öyle . ancak koçtaş ve 5m migros şehrin kalbi sayılabilecek bir noktada. Ve Ankamall de ki büyüme inanılmaz farkediyosundur. Ankamall deki e.w. mağazası nasıl bir büyüklüktür nerden o kadar boş alan bulup yapılmıştır anlamak mümkün değil.

Kısacsı Koru sitesi sürekli gidilebilecek el atındaki bir yer değil. Ve bizim ülkemiz henüz başlı başına bir teknoloji mağazasına hazır değil. Vatan bilgisayar dışında(arkasındaki güçleri biliyoruz) böyle bir mağaza Türkiye de kaldı mı bilmiyorum. Mavi bilgisayar ın batışı da kötü bir örnektir bu piyasaya. İstanbul yolundaki mağazanın aylık kirasının 45 000 tl olduğu söyleniyor. Hatırlarsanız sadece haftasonları mağza önü kuyruğu olurdu diğer günler neredeyse boş kalırdı (söğütözü şubesi de öyle ) ve işte hazin son... Best buy ın bence bu dezavantajı avantaja çevirmek için yapacakları vardır. Bekleyip görmek en iyisi.

Kabul etmememin sebebi şahsidir. Eklemek istedim. Bazı kararlar aldım 1 hafta içinde o yüzden kabul etmedim yoksa önerilen şeyler çok tatminkardı. Aranmayan ve tekrar şans tanınan arkadaşlara da tavsiyem BENİ NASIL ALMAZSINIZ LAN ! tavrından kurtulup böylesi daha iyi demekki düşüncesine girmeleri. (canlı örnek :))

• Bende Pazarlama ve reklamcılık mezunuyum zaten sen işletme yönüne ben pazarlama yönüne bakıyorum

dediğin gibi bekleyip görmek en iyisi ama,

istanbul yolu ile eskişehir yolunu bir tutmak bence yanlış. ve bestbuy'ın yeni yerini görmeni tavsiye ederim. Avm lerde teknomarket açlılıyo peki alışveriş oranı nedir, elbette iyidir ama ben şahsen avmlerde gezecek biyer olmadığı için kız arkadasım kıyafet bakarken girip dolaşıyorum ve herkes oyle. bu mağazaların şube açma nedeni x firma açmış bizde açalım mantığı. Ankamalldaki teknosa'ya ne zaman girsem sinek avlıyor. ankamall'e gidenlerin en az %50 si yemek yemek için gidiyor. dediğin doğru arabası olmayan için k.örenden etlikden y.mahalleden hatta batıkentten gelmek zor ama az önce ikea örneği gibi Ankaradan kalkıp bursaya ikea için gidenler var. Bestbuy'nda yapmak istediği bana kalırsa bu ve en doğrusu. ankradan bir örnek Forum alışveriş merkezide açıldığı zaman hiç kimse gidemez uzak deniyodu ama giden yine gidiyor.

aynı zamanda bu firmaların ayakta durmasının bi nedeni personeli resmen sömürüp aylık 200,000 tl (örnek) lik kota koyup çalışanın pestilini çıkarmasıdır. Zaten çoğu çalışan bence bu yüzden bestbuya başvurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozkan4 -- 15 Şubat 2010; 0:33:56 >

• Biraz balıklama dalmış olcam ama, insanlar kıyafet almaya gittiklerinde "hadi şuradan bir lcd televizyon alalım" demiyorlar cepdukkani. İnsanların elektronik cihaz ihtiyaçları varsa, katalogtan, eşten, dosttan, internetten vs. araştırır, en iyi fiyat nerdeyse oradan alır. Hiçbirini yapamazsa tüm teknoloji marketlerini dolaşır. İşte Best Buy'ın burada değil dez avantaj, avantajı bile var. Çünkü uğrayacağı en son yer en uzağındaki olur. En uzandağındaki yere gittiğinde de fiyat diğerlerinden daha düşük değil aynı bile olsa son girdiği yerden alıp çıkar. Burada cazibede önemli. Best Buy'ın dayanılmaz bir kalitesi ve cazibesi olacağı kesin. İlk açıldığında Vatan'a da aynı şeyi söylüyorlardı, M.m. ve E.w. gelene kadar ankaranın neredeyse yarısının yükünü onlar çektiler. Ayrıca lokasyon olarak bir nevi ileriye dönük yatırımda yaptılar. Oldukça gelişen, büyüyen ve alım gücü yüksek insanlara yakınlar. Alım gücü yüksek insanlardan kastım, alacağı şeyi araştırmayan, en yakındaki yere girip, alıp çıkan kesim. Yani bana göre bir taşla, bir kaç kuş birden vuracaklar.

• Ben sadece o kesime yani ben telefon alıcam ne alıcan iphone alıcam hadi gidelim en yakın telefoncudan alalım kesmine hitap edeceği kanaatindeyim. Ek olarak şunu da düşünelim ki, memur kentindeyiz. Araştırmalarım aşamasında şunu gördüm. Ankamall geziliyor, oradaki sayısız elektronikçiler ile kıyaslanıyor sonra ew teknosa vsvs bakılıyor. karşılaştırma yapılıyor alım yapılıyor yada sonraya erteleniyor.

eğer inşaat, giyim, gıda gibi sektörleri düşünürsek bu dedikelriniz doğru (metro ikea forum outlet optimum outlet) gibi. ancak media markt olmadı mavi bilgisayar olmadı çünkü teknoloji pahalı ve lüks bir alım.

ek olarak teknosa nın sinek avlamayan mağazası yok çünkü en pahalı fiyatlar orada.

şu an elimdeki verilerle konuşuyorum ankaranın en çok ziyaretçi alan avm sıralaması 1. ankamal 2. optimum 3 cepa.

ankamall metro ayağında olduğu için optimum fiyatlar nerdeyse yarıyarıya (outlet) olduğu için cepa ise lüks mağazaları ve sürekli etkinlik düzenlediği için bu sıralarda. (kaynak verebilirim)

Anlatmak istediğim ben giderim mozkan4 gider gsfirat gider ama Mahmut amca pazar günü hadi hanım çoluğu çocuğu topla da Best Buy a gidelim demez.

mozkan4 çok güzel bi noktaya değindin. Hanımlar kıyafet bakarken ben ew geziyorum dedin. Bunu biraz daha büyütelim annem kıyafet bakarken babamla ew bakıyoruz. sonra karar veriliyor. alışveriş yapılıyor.
    diğer durumdan bakalım. kız sıkılıyor. teknolojiye bizler kadar bağımlı bayan bulmak zordur. annem tutturuyor başka yere gidelim diye. işte işin özü bu hitap kitlesi açısından sıkıntı olacak bu konuyu da burda kapatalım başka bi yerde detaylı tartışalım konu yön değiştiriyor çünkü. diğer arkadaşlara engel olmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: cepdukkani

mozkan4,

pazarlama stratejine katılamıyorum, sanırım işletme master ı yapıyor olmamdan dolayı ticari fikirlerimiz örtüşmüyor :)

Bestbuy ı tercih etmem için belli sebepler olması lazım. Uygun fiyat, çeşitli ürün, vade seçeneği taksit seçeneği vs. Şimd bi düşünelim e.w., m.m., teknosa. vs vs vs dediğin gibi yüzlerce var. bunların hepsini fiyatı, taksit koşulları satış sonrası hizmeti, özetle herşeyi aynıysa geriye kalan şey lojistiktir. Ankara da yaşıyoruz, teknoloji uzmanlığı kuruluyor bunun amacı ne tekno-cahilliği ortadan kaldırmak ama alıcılar hala çok cahil. Bizler gibi forum gezip dünyayı araştırıp vs vs yapan kaç kişi var dyielim ki 1000 kişi, best buy ın hedeflediği nüfus kaç ortalama 1 milyon aile diyelim.

Yani işin özü kimse kalkıpta hadi bu haftasonu bestbuy a gidelim diye gitmez. Ancak bizler gibi bu işin delisi hastası insanlar buralara gelirler. Pazarlamalarda strateji seçimi yaparken en önemlisi el altında olabilmektir.

Arabayla gitmek istese en yakın yere 24 km, otobüsle gitmek istese 45 dakika. Yer seçimi bence hatalı. Şu örnekle de bunu pekiştiriyorum. Praktiker bilkentte real de öyle . ancak koçtaş ve 5m migros şehrin kalbi sayılabilecek bir noktada. Ve Ankamall de ki büyüme inanılmaz farkediyosundur. Ankamall deki e.w. mağazası nasıl bir büyüklüktür nerden o kadar boş alan bulup yapılmıştır anlamak mümkün değil.

Kısacsı Koru sitesi sürekli gidilebilecek el atındaki bir yer değil. Ve bizim ülkemiz henüz başlı başına bir teknoloji mağazasına hazır değil. Vatan bilgisayar dışında(arkasındaki güçleri biliyoruz) böyle bir mağaza Türkiye de kaldı mı bilmiyorum. Mavi bilgisayar ın batışı da kötü bir örnektir bu piyasaya. İstanbul yolundaki mağazanın aylık kirasının 45 000 tl olduğu söyleniyor. Hatırlarsanız sadece haftasonları mağza önü kuyruğu olurdu diğer günler neredeyse boş kalırdı (söğütözü şubesi de öyle ) ve işte hazin son... Best buy ın bence bu dezavantajı avantaja çevirmek için yapacakları vardır. Bekleyip görmek en iyisi.

Kabul etmememin sebebi şahsidir. Eklemek istedim. Bazı kararlar aldım 1 hafta içinde o yüzden kabul etmedim yoksa önerilen şeyler çok tatminkardı. Aranmayan ve tekrar şans tanınan arkadaşlara da tavsiyem BENİ NASIL ALMAZSINIZ LAN ! tavrından kurtulup böylesi daha iyi demekki düşüncesine girmeleri. (canlı örnek :))

Sosyo-ekonomik statü nedir biliyorsunuzdur eğer master öğrencisiyseniz. Best buy'ın lokasyon seçimindeki faktör bu.(bkz. mesa koru ve çayyolu) B+&over müşteri kitlesi.

• abi bu ne yaa yıldız savaşlarını geçtik...:P
  • katılıyorum komsuu sana bestbuyda işe başlayan varmı
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.