iyi günler arkadaslar dun gece arkadaslarla konusurken ne kadar cok beygır o kadar cok benzın yakar dıe bı muhabbet gectı yanı ıkı ane aynı arab olsun motorları hacımlerı hersy aynı sadece beygır gucu farklı olsun yuksek beygırlı daha cok yakar dedıler bende yakmaz dedım benzın yakımı motor hacmı ve devırle alakalı dedım bu konuda cok tartıstık dogrusu nedır bılgılendırın benı :)
Şu mantıkta dediğin dogru beygir çoksa daha tasarruflu kullanırsın çünkü istedigin hıza daha cabuk ulaşır daha düşük devirde hemde daha az gazla ama bir örnek vereyim ford connect 110 beygir araçla 60 kilometre yol gittim 90 km yi geçmedim neredeyse çeyrek deponun tamamını yaktı 2500 3000 devir aralığında kullandım cok yaktı ama aynı araçla 2200 devirlerde tutarak kullandım daha az yaktı gel sen karar ver
baska yorumlar yok mu onlarıda dınlıyelım ondan sonra bı karar alayım dıorum
quote:
Orijinalden alıntı: nctemiz
Şu mantıkta dediğin dogru beygir çoksa daha tasarruflu kullanırsın çünkü istedigin hıza daha cabuk ulaşır daha düşük devirde hemde daha az gazla ama bir örnek vereyim ford connect 110 beygir araçla 60 kilometre yol gittim 90 km yi geçmedim neredeyse çeyrek deponun tamamını yaktı 2500 3000 devir aralığında kullandım cok yaktı ama aynı araçla 2200 devirlerde tutarak kullandım daha az yaktı gel sen karar ver
Düşük devirde torkun yoksa nasıl gideceksin.Senin bahsettiğin Tork.2200 devirde senin Torkun var ki gidebiliyorsun. Soruya gelirsek sizde arkdaşınızla aslına beygiri değil torku tartışıyorsunuz.İki aracıda dip gazda kullanırsan beygiri yüksek olan araç haliyle fazla yakacak.Beygirleri nereden gelecek yoksa ne kadar köfte o kadar ekmek.Yakıt yakacaksın ki beygir üretebilesin.
bu konunun net cevabını bende merak ediyorum... bu aralar arac alacagım... opel astra twintop 1.6 motorun iki secenegi var. biri 105 hp, digeri 180 hp bu arada araç 1500 kg... hangisinde yakıt tasarrufu daha cok olur???